Rapporter regelbrudd

Denne artikkelen gir en oversikt over hvordan du rapporterer mulige brudd på Twitters regler og bruksvilkår.

Slik rapporter du direkte fra en tweet, liste eller profil

Du kan rapportere direkte i en tweet, list eller profil for visse brudd, deriblant spam, trakasserende eller skadelig innhold, upassende annonser, selvskading og personetterligning. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du rapporterer andre typer regelbrudd, se  Slik rapporterer du bestemte typer regelbrudd-delen nedenfor.

Slik rapporterer du regelbrudd i individuelle tweets:

Lær hvordan du rapporterer regelbrudd i tweets, lister eller direktemeldinger.

Slik rapporterer du regelbrudd i innhold:

Finn ut hvordan du rapporterer innhold i tweets, og les Twitters regler for innhold.

Slik rapporterer du profiler for regelbrudd:

1. Åpne profilen du vil rapportere.
  2. Velg ikonet for overflyt
  3. Velg Rapporter, og angi typen problem du ønsker å rapportere.
  4. Hvis du velger Vedkommende opptrer trakasserende eller skadefullt, vil vi be deg om ytterligere informasjon om problemet du rapporterer. Vi kan også be deg om å velge flere tweets fra den aktuelle kontoen, slik at vi har et bedre grunnlag for å evaluere rapporten.
  5. I oppfølgingen av saken gjengir vi teksten fra tweetene du har rapportert, i e-postene og varslene vi sender deg. Hvis du ikke vil at teksten skal gjengis, fjerner du avmerkingen av Oppdateringer om denne rapporten kan føre til at disse tweetene vises.
  6. Etter at du har sendt inn rapporten, foreslår vi andre tiltak du kan gjennomføre for å forbedre Twitter-opplevelsen.

Slik rapporterer du bestemt innhold i et øyeblikk

Slik rapporterer du regelbrudd i en tweet i et øyeblikk:

1. Gå til tweeten i øyeblikket du vil rapportere.
  2. Klikk eller trykk på ikonet .
  3. Klikk eller trykk på Rapporter tweet.
  4. Velg problemet du ønsker å rapportere til oss.
  5. Når du har sendt rapporten din, gir vi deg en anbefaling om handlinger du kan foreta for å forbedre Twitter-opplevelsen din.

Slik rapporterer du øyeblikk for regelbrudd:

Avhengig av hva slags type regelbrudd du rapporterer, er det flere måter å rapportere et øyeblikk på. Nedenfor finner du en liste over regelbrudd du kan se:

Når du har identifisert typen regelbrudd du må rapportere, følger du instruksjonene nedenfor.

1. Velg ett av skjemaene ovenfor.
  2. Angi nettadressen til øyeblikket du vil rapportere.
  3. Oppgi inntil fem tweets i øyeblikket som kan inneholde regelbrudd.
  4. Når du har sendt rapporten din, gir vi deg en anbefaling om handlinger du kan foreta for å forbedre Twitter-opplevelsen din.

Slik rapporter du et Twitter-område eller en person i et område

Hvis du mener at et område eller en person i et område bryter Twitters regler, kan du rapportere dette. Talere og lyttere kan rapporter et område eller en konto i et område.

Slik rapporterer du regelbrudd i et område:

1. Gå til området og trykk på ikonet for overflyt .
  2. Trykk på Rapporter dette området.
  3. Velg problemet du ønsker å rapportere til oss.
  4. Etter at du har rapportert området, kan du forlate området eller bli værende.

Slik rapporterer du regelbrudd i en konto:

1. Gå til området og trykk på kontoens profilbilde.
  2. Trykk på Rapporter.
  3. Velg problemet du ønsker å rapportere til oss.
  4. Etter at du har rapportert kontoen, kan du forlate området eller bli værende.

Slik rapporterer du bestemte typer regelbrudd

Nedenfor kan du lese om ulike typer regelbrudd du kan rapportere til oss gjennom hjelpesenteret.

Merk: Når du rapporterer mulige brudd på Twitters regler og bruksvilkår i hjelpesenteret, kan du bli spurt om vi kan formidle deler av rapporten til tredjeparter, for eksempel den pågjeldende kontoen.

Slik rapporterer du på vegne av andre

Du kan rapportere regelbrudd på vegne av en annen person. Se kategorien og instruksjonene ovenfor, eller kontakt oss for å sende en rapport. Du kan også sende en rapport direkte fra en tweet eller profil (se delen Slik rapporter du direkte fra en tweet, liste eller profil ovenfor).