Slik bruker du totrinnsverifisering

Totrinnsverifisering er et ekstra lag med beskyttelse for X-kontoen din. I tillegg til å logge inn med et passord, må du også oppgi en kode eller bruke en sikkerhetsnøkkel. Dette ekstra tinnet sørger for at kun du får tilgang til kontoen din. Ved registrering kontrollerer vi at du har en bekreftet e-postadresse som er tilknyttet kontoen. Dermed kan vi bruke e-postadressen til å kommunisere med deg angående å sikre kontoen din.

Når funksjonen er aktivert, trenger du i tillegg til passordet en kode, en innloggingsapp eller en fysisk sikkerhetsnøkkel for å logge deg inn på kontoen.

Slik verifiserer du innloggingen
På iOS:
Trinn 1

På den øverste menyen trykker du på profil-ikonet din, deretter på Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Trykk på Konto, og deretter på Sikkerhet.

Trinn 3

Trykk på Totrinnsverifisering.

Trinn 4

Du kan velge mellom tre måter: Tekstmelding, Verifiseringsapp eller Sikkerhetsnøkkel.

Trinn 5

Etter at du har registrert deg, blir du ved innlogging bedt om å bruke totrinnsverifiseringsmåten du benyttet for forrige innlogging, sammen med passordet ditt. I tillegg vises Velg en annen totrinnsverifiseringsmåte. Da kan du velge en annen måte. Følg instruksene på skjermen for å fullføre innloggingen.

Slik logger du deg inn med tekstmelding:
Trinn 1

Merk ruten ved Tekstmelding.

Trinn 2

Les oversiktsinstruksene, og trykk deretter på Kom i gang

Trinn 3

Skriv inn passordet, og trykk deretter på Verifiser.

Trinn 4

Hvis du ikke allerede har gjort det, blir du bedt om å bekrefte en e-postadresse for Twitter-kontoen: Skriv inn e-postadressen og trykk på Neste. Vi sender deg en bekreftelseskode på e-post. I Twitter-kontoen skriver du inn koden i det angitte feltet, og så trykker du på Verifiser.

Merk: Hvis kontoen ikke har et telefonnummer tilknyttet, blir du bedt om å oppgi nummeret. Du kan også velge å slå av valget for å la eksisterende kontakter finne deg på Twitter.

Trinn 5

Nå vil du bli bedt om å skrive inn bekreftelseskoden vi sendte i en tekstmelding. Skriv eller lim inn koden. Det vises et bekreftelsesvindu med en reservekode. Du bør ta et skjermbilde av koden i tilfelle du trenger den senere. Det vil hjelpe deg med å få tilgang til kontoen hvis du mister mobiltelefonen eller bytter telefonnummer.

Trinn 6

Trykk på Greit når du er ferdig.

Slik logger du deg inn med en verifiseringsapp:
Trinn 1

Trykk på ruten ved Verifiseringsapp.

Trinn 2

Les oversiktsinstruksene, og trykk deretter på Greit.

Trinn 3

Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet ditt og trykker på Verifiser.

Trinn 4

Hvis du ikke allerede har gjort det, blir du bedt om å bekrefte en e-postadresse for Twitter-kontoen: Skriv inn e-postadressen og trykk på Neste. Vi sender deg en bekreftelseskode på e-post. I Twitter-kontoen skriver du inn koden i det angitte feltet, og så trykker du på Verifiser.

Trinn 5

Du blir bedt om å knytte verifiseringsappen til Twitter-kontoen ved å skanne en mosaikkode (QR). (Du må laste ned appen hvis du ikke har den. Du kan bruke Google Authenticator, Authy, Duo Mobile, 1Password osv. Disse er verifiseringsapper med tidsbasert engangspassord (TOTP).)

Trinn 6

Når du har skannet mosaikkoden, trykker du på Neste.

Trinn 7

Skriv inn koden som verifiseringsappen genererte, og trykk deretter på Verifiser.

Trinn 8

Det vises en bekreftelsesmelding. Trykk på Greit for å fullføre oppsettet.

Via verifiseringsappen kan du vise koder du kan logge deg inn på Twitter-kontoen med.

Slik logger du deg inn med sikkerhetsnøkkel:
Trinn 1

Trykk på Sikkerhetsnøkkel.

Trinn 2

Skriv inn passordet når du blir spurt om det.

Trinn 3

Hvis du ikke allerede har gjort det, blir du bedt om å bekrefte en e-postadresse for Twitter-kontoen: Skriv inn e-postadressen og trykk på Neste. Vi sender deg en bekreftelseskode på e-post. I Twitter-kontoen skriver du inn koden i det angitte feltet, og så trykker du på Verifiser.

Trinn 4

Les oversikten, og trykk deretter på Start.

Trinn 5

Du kan sette inn nøkkelen i USB-porten på mobilenheten, eller synkronisere den via Bluetooth eller nærfeltskommunikasjon (NFC). Når du har satt inn nøkkelen, trykker du på knappen på nøkkelen.

Trinn 6

Følg instruksene på skjermen for å fullføre oppsettet.

Trinn 7

Når du har gjort det, vises nøklene i Administrer sikkerhetsnøkler under Totrinnsverifisering. Der kan du endre navn på nøklene, slette nøkler og legge til nye nøkler i kontoen.

Merk: Hvis du bruker sikkerhetsnøkkel, krever vi ikke lenger noen reservemåte for mer beskyttelse. Sikkerhetsnøkler kan brukes som eneste verifiseringsmåte, uten andre måter.

Hvis du registrerte deg for innloggingsverifikasjon før 21. mars 2016:

Når du logger deg inn på kontoen på twitter.com eller på en annen enhet med Twitter for Android, Twitter for iOS eller mobile.twitter.com, kan det sendes en melding til telefonen. Åpne meldingen for å bekrefte innloggingen. Når du bekrefter, logges du inn på kontoen på twitter.com.

Du kan også få en innloggingskode via tekstmelding. Du kan aktivere dette ved å klikke på Be om at kode sendes til telefonen via tekstmelding når du logger deg inn på kontoen på twitter.com.

Merk: Du kan også godkjenne eller avvise innloggingsforsøk i appen ved å trykke på Sikkerhet, og deretter på Innloggingsforespørsler. Dra ned på listen for å vise nye forespørsler. De vises på listen selv om du ikke fikk separat melding.

Slik slår du av totrinnsverifisering:
Trinn 1

På den øverste menyen trykker du på profil-ikonet, og deretter på Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Trykk på Konto, og deretter på Sikkerhet.

Trinn 3

Trykk på glideknappen ved valgt totrinnsverifiseringsmåte for å slå den av.

Trinn 4

Trykk på Slå av to ganger for å bekrefte valget.

På Android:
Trinn 1

På den øverste menyen vises et ikon for enten en navigasjonsmeny eller profilen din. Trykk på ikonet som vises, og velg Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Trykk på Konto, og deretter på Sikkerhet.

Trinn 3

Trykk på Totrinnsverifisering.

Trinn 4

Du kan velge mellom tre måter: Tekstmelding, Verifiseringsapp eller Sikkerhetsnøkkel.

Trinn 5

Etter at du har registrert deg, blir du ved innlogging bedt om å bruke totrinnsverifiseringsmåten du benyttet for forrige innlogging, sammen med passordet ditt. I tillegg vises Velg en annen totrinnsverifiseringsmåte. Da kan du velge en annen måte. Følg instruksene på skjermen for å fullføre innloggingen.

Slik logger du deg inn med tekstmelding:
Trinn 1

Merk ruten ved Tekstmelding.

Trinn 2

Les oversiktsinstruksene, og trykk deretter på Neste.

Trinn 3

Skriv inn passordet, og trykk deretter på Verifiser.

Trinn 4

Hvis du ikke allerede har gjort det, blir du bedt om å bekrefte en e-postadresse for Twitter-kontoen: Skriv inn e-postadressen og trykk på Neste. Vi sender deg en bekreftelseskode på e-post. I Twitter-kontoen skriver du inn koden i det angitte feltet, og så trykker du på Verifiser.

Merk: Hvis kontoen ikke har et telefonnummer tilknyttet, blir du bedt om å oppgi nummeret. Du kan også velge å slå av valget for å la eksisterende kontakter finne deg på Twitter.

Trinn 5

Nå vil du bli bedt om å skrive inn bekreftelseskoden vi sendte i en tekstmelding. Skriv eller lim inn koden. Det vises et bekreftelsesvindu med en reservekode. Du bør ta et skjermbilde av koden i tilfelle du trenger den senere. Det vil hjelpe deg med å få tilgang til kontoen hvis du mister mobiltelefonen eller bytter telefonnummer.

Trinn 6

Trykk på Greit når du er ferdig.

Når du logger deg inn på kontoen på twitter.com, Twitter for Android eller mobile.twitter.com, sendes en sekssifret kode i tekstmelding til telefonen.

Slik logger du deg inn med en verifiseringsapp:
Trinn 1

Trykk på ruten ved Verifiseringsapp.

Trinn 2

Les oversiktsinstruksene, og trykk deretter på Start.

Trinn 3

Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet ditt og trykker på Verifiser.

Trinn 4

Hvis du ikke allerede har gjort det, blir du bedt om å bekrefte en e-postadresse for Twitter-kontoen: Skriv inn e-postadressen og trykk på Neste. Vi sender deg en bekreftelseskode på e-post. I Twitter-kontoen skriver du inn koden i det angitte feltet, og så trykker du på Verifiser.

Trinn 5

Du blir bedt om å knytte verifiseringsappen til Twitter-kontoen ved å skanne en mosaikkode (QR). (Du må laste ned appen hvis du ikke har den. Du kan bruke Google Authenticator, Authy, Duo Mobile, 1Password osv. Disse er verifiseringsapper med tidsbasert engangspassord (TOTP).)

Trinn 6

Når du har skannet mosaikkoden, trykker du på Neste.

Trinn 7

Skriv inn koden som verifiseringsappen genererte, og trykk deretter på Verifiser.

Trinn 8

Det vises en bekreftelsesmelding. Trykk på Greit for å fullføre oppsettet.

Via verifiseringsappen kan du vise koder du kan logge deg inn på Twitter-kontoen med.

Slik logger du deg inn med sikkerhetsnøkkel:
Trinn 1

Trykk på Sikkerhetsnøkkel

Trinn 2

Skriv inn passordet når du blir spurt om det.

Trinn 3

Hvis du ikke allerede har gjort det, blir du bedt om å bekrefte en e-postadresse for Twitter-kontoen: Skriv inn e-postadressen og trykk på Neste. Vi sender deg en bekreftelseskode på e-post. I Twitter-kontoen skriver du inn koden i det angitte feltet, og så trykker du på Verifiser.

Trinn 4

Les oversikten, og trykk deretter på Start.

Trinn 5

Du kan sette inn nøkkelen i USB-porten på mobilenheten, eller synkronisere den via Bluetooth eller nærfeltskommunikasjon (NFC). Når du har satt inn nøkkelen, trykker du på knappen på nøkkelen.

Trinn 6

Følg instruksene på skjermen for å fullføre oppsettet.

Trinn 7

Når du er ferdig, vises sikkerhetsnøklene i Administrer sikkerhetsnøkler under Totrinnsverifisering. Der kan du endre navn på nøklene, slette nøkler og legge til nye nøkler i kontoen.

Merk: Hvis du bruker sikkerhetsnøkkel, krever vi ikke lenger noen reservemåte for mer beskyttelse. Sikkerhetsnøkler kan brukes som eneste verifiseringsmåte, uten andre måter.

Hvis du registrerte deg for totrinnsverifisering før 21. mars 2016:

Når du logger deg inn på kontoen på twitter.com eller på en annen enhet med Twitter for Android, Twitter for iOS eller mobile.twitter.com, kan det sendes en melding til telefonen. Åpne meldingen for å bekrefte innloggingen. Når du bekrefter, logges du inn på kontoen på twitter.com.

Du kan også få en innloggingskode via tekstmelding. Du kan aktivere dette ved å klikke på Be om at kode sendes til telefonen via tekstmelding når du logger deg inn på kontoen på twitter.com.

Merk: Du kan også godkjenne eller avvise innloggingsforsøk i appen ved å trykke på Sikkerhet, og deretter på Innloggingsforespørsler. Dra ned på listen for å vise nye forespørsler. De vises på listen selv om du ikke fikk separat melding.

Slik slår du av totrinnsverifisering:
Trinn 1

På den øverste menyen trykker du på profil-ikonet din, deretter på Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Trykk på Konto, og deretter på Sikkerhet.

Trinn 3

Trykk på Totrinnsverifisering.

Trinn 4

Trykk på ruten ved valgt totrinnsverifiseringsmåte for å slå den av.

Trinn 5

Trykk på Slå av for å bekrefte valget.

I nettleser på datamaskin:
Trinn 1

På sidemenyen klikker du på Mer, og deretter på Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Klikk på Sikkerhet og kontotilgang, og deretter på Sikkerhet.

Trinn 3

Klikk på Totrinnsverifisering.

Trinn 4

Du kan velge mellom tre måter: Tekstmelding, Verifiseringsapp eller Sikkerhetsnøkkel.

Trinn 5

Etter at du har registrert deg, blir du ved innlogging bedt om å bruke totrinnsverifiseringsmåten du benyttet for forrige innlogging, sammen med passordet ditt. I tillegg vises Velg en annen totrinnsverifiseringsmåte. Da kan du velge en annen måte. Følg instruksene på skjermen for å fullføre innloggingen.

Slik logger du deg inn med tekstmelding:
Trinn 1

Merk ruten ved Tekstmelding.

Trinn 2

Les oversiktsinstruksene, og klikk deretter på Neste.

Trinn 3

Skriv inn passordet, og klikk deretter på Verifiser.

Trinn 4

Hvis du ikke allerede har gjort det, blir du bedt om å bekrefte en e-postadresse for Twitter-kontoen: Skriv inn e-postadressen og klikk på Neste. Vi sender deg en bekreftelseskode på e-post. I Twitter-kontoen skriver du inn koden i det angitte feltet, og så klikker du på Verifiser.

Merk: Hvis kontoen ikke har et telefonnummer tilknyttet, blir du bedt om å oppgi nummeret. Du kan også velge å slå av valget for å la eksisterende kontakter finne deg på Twitter.

Trinn 5

Nå vil du bli bedt om å skrive inn bekreftelseskoden vi sendte i en tekstmelding. Skriv inn koden. Det vises et bekreftelsesvindu med en reservekode. Du bør ta et skjermbilde av koden i tilfelle du trenger den senere. Det vil hjelpe deg med å få tilgang til kontoen hvis du mister mobiltelefonen eller bytter telefonnummer.

Trinn 6

Klikk på Greit når du er ferdig.

Når du logger deg inn på kontoen på twitter.com, Twitter for iOS, Twitter for Android eller mobile.twitter.com, sendes en sekssifret kode i tekstmelding til telefonen.

Slik logger du deg inn med en verifiseringsapp:
Trinn 1

Klikk på ruten ved Verifiseringsapp.

Trinn 2

Les oversiktsinstruksene, og klikk deretter på Start.

Trinn 3

Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet ditt og klikker på Verifiser.

Trinn 4

Hvis du ikke allerede har gjort det, blir du bedt om å bekrefte en e-postadresse for Twitter-kontoen: Skriv inn e-postadressen og klikk på Neste. Vi sender deg en bekreftelseskode på e-post. I Twitter-kontoen skriver du inn koden i det angitte feltet, og så klikker du på Verifiser.

Trinn 5

Du blir bedt om å knytte verifiseringsappen til Twitter-kontoen ved å skanne en mosaikkode (QR). (Du må laste ned appen hvis du ikke har den. Du kan bruke Google Authenticator, Authy, Duo Mobile, 1Password osv. Disse er verifiseringsapper med tidsbasert engangspassord (TOTP).)

Trinn 6

Når du har skannet mosaikkoden, klikker du på Neste.

Trinn 7

Skriv inn koden som verifiseringsappen genererte, og klikk deretter på Verifiser.

Trinn 8

Det vises en bekreftelsesmelding. Klikk på Greit for å fullføre oppsettet.

Via verifiseringsappen kan du vise koder du kan logge deg inn på Twitter-kontoen med.

Slik logger du deg inn med sikkerhetsnøkkel:
Trinn 1

Klikk på Sikkerhetsnøkkel

Trinn 2

Skriv inn passordet når du blir spurt om det.

Trinn 3

Hvis du ikke allerede har gjort det, blir du bedt om å bekrefte en e-postadresse for Twitter-kontoen: Skriv inn e-postadressen og klikk på Neste. Vi sender deg en bekreftelseskode på e-post. I Twitter-kontoen skriver du inn koden i det angitte feltet, og så klikker du på Verifiser.

Trinn 4

Les oversiktsinstruksene, og klikk deretter på Start.

Trinn 5

Du kan sette inn nøkkelen i USB-porten på datamaskinen, eller synkronisere den via Bluetooth eller nærfeltskommunikasjon (NFC). Når du har satt inn nøkkelen, trykker du på knappen på nøkkelen.

Trinn 6

Følg instruksene på skjermen for å fullføre oppsettet.

Trinn 7

Når du er ferdig, vises sikkerhetsnøklene i Administrer sikkerhetsnøkler under Totrinnsverifisering. Der kan du endre navn på nøklene, slette nøkler og legge til nye nøkler i kontoen.

For å logge inn med sikkerhetsnøkkel trenger du nyeste versjon av støttede nettlesere, for eksempel Chrome, Edge, Firefox, Opera eller Safari.

Merk: Hvis du legger til en sikkerhetsnøkkel for ekstra beskyttelse med totrinnsverifisering, trenger vi ikke lenger en annen reservemåte for mer beskyttelse. Sikkerhetsnøkler kan brukes som eneste verifiseringsmåte, uten andre måter.

Slik slår du av totrinnsverifisering:
Trinn 1

På sidemenyen klikker du på Mer, og deretter på Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Klikk på Sikkerhet og kontotilgang, og deretter på Sikkerhet.

Trinn 3

Klikk på Totrinnsverifisering.

Trinn 4

Klikk på ruten ved valgt totrinnsverifiseringsmåte for å slå den av.

Midlertidige passord

Når du har slått på totrinnsverifisering for kontoen på X.com, trenger du et midlertidig passord for å logge deg inn på X på andre enheter eller apper der X-passordet kreves. Du vil ikke kunne logge deg inn med det vanlige brukernavnet og passordet. Hvis et midlertidig passord kreves, sender vi det i en tekstmelding til telefonen din. Du har også mulighet til å generere ditt eget midlertidige passord.

Slik genererer du et midlertidig passord på twitter.com
  1. På sidemenyen klikker du på Mer, og deretter på Innstillinger og personvern.
  2. Klikk på Sikkerhet og kontotilgang, og deretter på Sikkerhet.
  3. Klikk på Totrinnsverifisering.
  4. Klikk på Midlertidige passord.

Merk: Midlertidige passord utløper etter én time. Du trenger ikke midlertidig passord for å logge deg inn på X for Android, X for iOS eller mobile.X.com.