Hjelp med låst eller begrenset konto

Hvis vi tror at en konto brukes av uvedkommende eller bryter Xs regler eller bruksvilkår, kan vi låse kontoen eller begrense visse funksjoner. Hvis du får en melding om at kontoen er låst eller at noen av funksjonene er begrenset, kan du følge instruksene for hvordan du tilbakestiller kontoen, eller du kan lese mer om emnet her.

Kontoen er låst av sikkerhetsgrunner

Hvis du får en melding om at kontoen er låst av sikkerhetsgrunner, betyr det at vi har registrert mistenkelig oppførsel, og det kan være at uvedkommende har vært inne på kontoen. For å låse opp kontoen må du først sikre den ved å endre passordet nå.

Hvis du har en e-postadresse tilknyttet kontoen, vil det ha blitt sendt instruksjoner til denne adressen. Hvis du ikke finner e-postmeldingen, bør du undersøke i søppelpostmapper og andre steder den kan ha havnet i.

Les tips om hvordan du sikrer kontoen.

Ta kontakt med brukerstøtte hvis du trenger mer hjelp med å låse opp kontoen.

Kontoen er låst, og vi må verifisere at det er du som eier den

Hvis kontoen ser ut til å ha automatisk utført ting som bryter Xs regler, kan vi låse den og be deg bekrefte at det er du som eier kontoen.

Slik låser du opp kontoen:

1. Logg deg inn på kontoen.
  2. Finn meldingen om at kontoen er låst.
  3. Klikk eller trykk på Start.
  4. Skriv inn telefonnummeret ditt. Dette nummeret blir tilknyttet kontoen din.
  5. Vi sender deg en tekstmelding med en verifiseringskode, eller vi ringer deg. Det kan ta noen minutter før telefonen mottar koden.
  6. Når du har skrevet inn verifiseringskoden, klikker etter trykker du på Send inn for å låse opp kontoen.

Hvis du har en e-postadresse tilknyttet kontoen, vil det ha blitt sendt instruksjoner til denne adressen. Hvis du ikke finner e-postmeldingen, bør du undersøke i søppelpostmapper og andre steder den kan ha havnet i.

Ta kontakt med brukerstøtte hvis du trenger mer hjelp med å låse opp kontoen.

Hvis kontoen er i denne tilstanden, får brukere som besøker profilen din, se en melding om at det har vært uvanlig aktivitet på kontoen, og de får spørsmål om de likevel vil se på kontoen.

Kontoen din er begrenset fordi den kan ha brutt Xs regler.

Hvis kontoen er begrenset fordi den kan ha brutt Xs regler, kan du fremdeles se meldinger på X, men du kan kun sende direktemeldinger til følgerne dine. Du kan ikke sende X-meldinger, videresende dem eller like dem, og det er kun følgerne dine som kan se tidligere meldinger.

Vi kan be deg om å utføre visse handlinger før vi starter nedtellingen for den begrensede tilstanden. Det kan omfatte å verifisere e-postadressen din, å legge til et telefonnummer i kontoen eller å slette X-meldinger som bryter reglene.

For å gjenopprette kontoen må du logge deg inn og finne meldingen om at vi midlertidig har begrenset noen av kontofunksjonene. Klikk eller trykk på Start, og følg instruksene for å fullføre handlingene du ble bedt om å gjøre.

Merk: Gjentatte brudd på Xs regler kan føre til permanent utestengning.

Hvis du mener kontoen har blitt begrenset ved en feil, kan du klage ved å ta kontakt med brukerstøtte.

Hvis kontoen er midlertidig begrenset, får brukere som besøker profilen din, se en melding om at kontoen kan ha brutt Xs regler, og de får spørsmål om de likevel vil se på kontoen.

Noen av kontofunksjonene er begrenset på grunn av mistenkelig aktivitet.

Hvis det ser ut til at kontoen har utvist aggressiv følging eller aggressive handlinger (f.eks. liking, videresending (repost) og sitering) som bryter Xs regler, får du en melding om at kontofunksjoner har blitt begrenset i en bestemt periode.

Du vil da ha to valg:

• Bruk X i en midlertidig begrenset tilstand i angitt tid.
  • Fullfør instruksene om å verifisere telefonnummer eller e-postadresse.

Hvis du vil bruke X i en midlertidig begrenset tilstand, bare klikker eller trykker du på Fortsett til X. I begrenset tilstand kan kontoen og X-meldinger bli filtrert ut av visse steder på X, blant annet i søkeresultater og varsler. Hvis du velger Fortsett til X, kan du ikke gå tilbake og velge verifisering.

Hvis du vil gjenopprette kontoen ved å verifisere telefonnummer eller e-postadresse, klikker eller trykker du på Verifiser og følger instruksene vi sender. Ved å verifisere telefonnummer eller e-postadresse bidrar du til å redusere potensiell automatisert eller skriptet aktivitet på X.

Merk: Hvis det ser ut til at kontoen har brutt Xs regler gjentatte ganger, eller har vært i aggressiv samhandling med andre kontoer, kan det være at verifisering via telefon ikke er tilgjengelig. Da kan du kun bruke X i en midlertidig begrenset tilstand i angitt tid.

Slik deaktiverer du låste kontoer

Hvis du vil deaktivere en låst konto, kan du lese artikler om feilsøking eller sende inn en forespørsel her. Forespørsler kan også sendes til kontaktene under Kontakt oss i personvernerklæringen.

Slik ber du om en kopi av personopplysningene dine

Låste kontoer kan sende inn en forespørsel om å få tilgang til kontoens opplysninger her. Forespørsler kan også sendes til kontaktene under Kontakt oss i personvernerklæringen.

Hvis du mener kontoen har blitt låst ved en feil, kan du klage ved å ta kontakt med brukerstøtte.

Noen av kontofunksjonene er midlertidig begrenset

Samtaler er Xs kjerneaktivitet, men hvis vi registrerer oppførsel som bryter Xs regler eller hindrer andre brukere i å uttrykke seg fritt, kan vi midlertidig begrense visse kontofunksjoner. Det kan omfatte at kun følgerne dine ser aktiviteten din på X, deriblant X-meldinger, likerklikk, videresendinger osv. Ved å begrense rekkevidden til potensielt støtende innhold får vi et tryggere miljø og et sterkere X-fellesskap.

Når du logger deg inn og får denne meldingen, klikker eller trykker du på Fortsett til X for å starte nedtellingen til gjenoppretting av kontofunksjonene. Du kan lese mer om Xs regler mot støtende oppførsel samt veiledning om regler mot hatsk oppførsel.