Slik deaktiverer du kontoen:

Vil du ta en pause fra Twitter? Det forstår vi. Noen ganger er det bra å ta en pause fra alt som foregår. Eller hvis du vil melde deg helt ut, kan vi også hjelpe deg. Følg instruksene om hvordan du deaktiverer – eller sletter – Twitter-kontoen.

Merk: Hvis du har problemer med kontoen (f.eks. manglende tweetsfeil følger eller følgerantallmistenkelige direktemeldinger eller at uvedkommende har vært inne på kontoen), vil det ikke løse problemet å deaktivere og aktivere kontoen. Du kan lese feilsøkingsartiklene våre eller ta kontakt med Twitters brukerstøtte.

Deaktivering sammenlignet med sletting av Twitter-kontoen

Deaktivering av Twitter-kontoen er første trinn i å slette kontoen permanent. Deaktiveringen varer i 30 dager. Hvis du ikke bruker kontoen i de 30 dagene den er deaktivert, slettes kontoen, og brukernavnet ditt vil ikke lenger være tilknyttet kontoen.

Deaktivering av Twitter-kontoen

Når du deaktiverer Twitter-kontoen, settes den i kø for permanent sletting. Da starter en 30-dagersperiode der du kan bestemme deg om du vil aktivere kontoen igjen.

Når du deaktiverer Twitter-kontoen, vil brukernavnet ditt og profilen din ikke være synlig på twitter.com, Twitter for iOS eller Twitter for Android.

Sletting av Twitter-kontoen

Etter det 30-dager deaktiveringsvinduet slettes Twitter-kontoen permanent. Hvis du ikke logger deg inn på kontoen i løpet av 30 dager, tolker vi det som at du ønsker å slette Twitter-kontoen permanent. Når kontoen er slettet, vil den ikke lenger finnes i systemene våre. Da kan du ikke aktivere den igjen, og du får ikke tak i dine tidligere Tweets.

Når kontoen din er slettet etter det 30-dagers deaktiveringsvinduet, vil brukernavnet ditt være tilgjengelig for registrering av andre Twitter-kontoer.

Viktige ting å være klar over før du deaktiverer kontoen

Det er noen ting du bør være klar over hvis du ønsker å deaktivere eller slette Twitter-kontoen din:

• Sletting av Twitter-kontoen sletter ikke opplysninger om deg i søkemotorer som Google eller Bing, siden Twitter ikke kontrollerer disse. Men det er noen ting du kan gjøre hvis du kontakter søkemotoren.
  • Etter at du har deaktivert Twitter-kontoen, vil omtaler av ditt kontobrukernavn fremdeles finnes i andres Twitter-meldinger. Men navnet kan ikke kobles til profilen din siden profilen ikke finnes lenger. Hvis du vil at innholdet skal gjennomgås i samsvar med Twitters regler, kan du opprette en forespørsel her.
  • Du trenger ikke å slette kontoen for å endre brukernavnet eller e-postadressen som er tilknyttet Twitter-kontoen din. Gå til Kontoinformasjon for å oppdatere dette.
  • Hvis du logger deg inn på kontoen innen 30 dager, gjenopprettes kontoen.
  • Hvis du vil laste ned Twitter-dataene dine, må du sende en forespørsel om det før du deaktiverer kontoen. Deaktivering av kontoen fjerner ikke data fra Twitter-systemene.
  • Twitter kan beholde visse opplysninger om den deaktiverte kontoen for å ivareta sikkerheten til plattformen og brukerne av Twitter. Du finner mer informasjon her.

Hvis du har problemer med Twitter-kontoen, kan du lese disse tipsene om vanlige problemer, før du bestemmer deg for å slette Twitter-kontoen.

Slik deaktiverer du kontoen:
Trinn 1

Trykk på ikonet for navigasjonsmenyen , og deretter på Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Trykk på Din konto, og deretter på Deaktiver kontoen.

Trinn 3

Les informasjonen om deaktivering av kontoen, og trykk deretter på Deaktiver.

Trinn 4

Skriv inn passordet når du blir spurt om det, og trykk på Deaktiver.

Trinn 5

Bekreft at du vil fortsette ved å trykke på Ja, deaktiver.

Trinn 1

På den øverste menyen vises et ikon for enten en navigasjonsmeny eller profilen din. Trykk på ikonet som vises, og velg Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Trykk på Konto, og deretter på Deaktiver kontoen.

Trinn 3

Les informasjonen om deaktivering av kontoen, og trykk deretter på Deaktiver.

Trinn 4

Skriv inn passordet når du blir spurt om det, og trykk på Deaktiver.

Trinn 5

Bekreft at du vil fortsette ved å trykke på Ja, deaktiver.

Trinn 1

Klikk på ikonet for Mer , og deretter på Innstillinger og personvern fra rullegardinmenyen.

Trinn 2

På fanen Din konto klikker du på Deaktiver kontoen.

Trinn 3

Les informasjonen om deaktivering av kontoen, og klikk deretter på Deaktiver.

Trinn 4

Skriv inn passordet ditt når du blir bedt om det, og bekreft at du vil fortsette ved å klikke på Deaktiver kontoen.

Hvis du savner Twitter og det ikke har gått 30 dager, kan du bare logge deg inn og følge disse trinnene for å aktivere kontoen igjen.

Vanlige spørsmål om deaktivering

Slettes direktemeldinger også når jeg deaktiverer Twitter?

I deaktiveringsperioden på 30 dager slettes ikke direktemeldingene dine. Når perioden har utløpt og kontoen din er slettet, slettes også direktemeldinger du har sendt.

Jeg har deaktivert kontoen, så hvorfor blir den aktivert igjen?

Hvis du har gitt tredjepartsapper tillatelse til å logge seg inn på kontoen, betyr det at du indirekte logger deg inn på kontoen fra en annen app. Da aktiveres kontoen automatisk. Derfor må du passe på at du opphever tredjepartsappers tilgang til Twitter-kontoen din.

Hva hvis jeg ikke husker passordet når jeg prøver å deaktivere kontoen?

Hvis du ikke husker det, eller hvis du får beskjed om at det er feil, kan det hende du må tilbakestille passordet. Be om en e-post om tilbakestilling av passordet.

Jeg har bedt om en e-post om tilbakestilling av passord, men hva hvis jeg ikke lenger har tilgang til e-postadressen jeg brukte til å opprette kontoen?

Hvis du ikke har tilgang til e-postadressen som er tilknyttet Twitter-kontoen, må du kontakte leverandøren av e-posttjenesten. Få hjelp med tilgang til e-postadressen din. Deaktivering kan kun gjøres av en bekreftet kontoeier eller på forespørsel av vedkommende. Hvis du ikke kan kontakte oss fra den bekreftede e-postadressen (eller har tilgang til det verifiserte telefonnummeret på kontoen), kan vi ikke deaktivere kontoen på forespørsel fra deg. Hvis du har tilgang til det verifiserte mobilnummeret på kontoen, kan du be om en tilbakestilling av passordet.

Hvordan deaktiverer jeg en låst eller suspendert konto?

Hvis du vil deaktivere en suspendert eller låst konto, kan du sende inn en forespørsel her. Forespørsler kan også sendes til kontaktene under Kontakt oss i personvernerklæringen.

Du kan også få hjelp med å låse opp kontoen. Få mer informasjon om å administrere en låst eller suspendert konto, deriblant å sende inn en klage.