Slik deaktiverer du kontoen din

Vil du ha en pause fra Twitter? Det forstår vi. Noen ganger er det godt å ta en pause fra alt som skjer. Eller hvis du vil melde deg helt ut, kan vi hjelpe deg med det også. Følg denne veiledningen for hvordan du deaktiverer eller sletter Twitter-kontoen din.

Merk: Hvis du har problemer med kontoen (f.eks. manglende tweetsfeil antall du følger eller antall følgeremistenkelige direktemeldinger eller potensielt misbruk av kontoen), løser du ikke problemet ved å deaktivere og aktivere kontoen igjen. Se feilsøkingsartiklene våre eller kontakt Twitters brukerstøtte.

 

Deaktivering sammenlignet med sletting av Twitter-kontoen din

Deaktivering av Twitter-kontoen er første trinn i å slette kontoen permanent. Deaktiveringen varer i 30 dager. Hvis du ikke bruker kontoen din i løpet av deaktiveringsperioden på 30 dager, slettes kontoen din, og brukernavnet ditt er ikke lenger knyttet til kontoen din.
 

 

Deaktivering av Twitter-konten

Deaktivering starter prosessen for å permanent slette Twitter-kontoen. Dette trinnet starter en 30-dagersperiode som gir deg tid til å bestemme om du vil aktivere kontoen igjen.

Å deaktivere Twitter-kontoen innebærer at brukernavnet og den offentlige profilen ikke er synlig på twitter.com, Twitter for iOS eller Twitter for Android. 
 

 

Sletting av Twitter-kontoen

Etter deaktiveringsperioden på 30 dager blir Twitter-kontoen din slettet permanent. Hvis du ikke logger på kontoen din i løpet av 30-dagersperioden, tolker vi det som at du ønsker at Twitter-kontoen din slettes permanent. Når kontoen er slettet, er kontoen din ikke lenger tilgjengelig i systemene våre. Du kan ikke lenger aktivere den igjen, og du har ikke tilgang til noen gamle tweets.

Når kontoen din er slettet etter deaktiveringsvinduet på 30 dager, blir brukernavnet ditt tilgjengelig for registrering av andre Twitter-kontoer.

 

Viktige ting å være klar over før du deaktiverer kontoen

Det er noen ting du bør være klar over hvis du har bestemt deg for å deaktivere eller slette Twitter-kontoen din:

  • Hvis du sletter Twitter-kontoen, slettes ikke informasjonen din fra søkemotorer som Google eller Bing, siden Twitter ikke kontrollerer disse nettstedene. Men det er noen ting du kan gjøre hvis du kontakter søkemotortilbyderne.
  • Etter at du har deaktivert Twitter-kontoen, vil omtaler av kontobrukernavnet som finnes i andres Twitter-meldinger, fortsatt stå der. Det er imidlertid ikke lenger koblet til profilen din siden profilen din ikke finnes lenger. Hvis du vil at innholdet skal gjennomgås i samsvar med Twitters regler, kan du opprette en supportforespørsel her.
  • Du trenger ikke slette kontoen for å endre brukernavnet eller e-postadressen tilknyttet Twitter-kontoen din. Gå til Kontoinformasjon for å oppdatere dette.
  • Hvis du logger på kontoen din i løpet av deaktiveringsperioden på 30 dager, gjenoppretter du kontoen.
  • Hvis du ønsker å laste ned Twitter-dataene dine, må du sende en forespørsel om dette før du deaktiverer kontoen. Deaktivering av kontoen fjerner ikke data fra Twitters systemer.
  • Twitter kan beholde noen opplysninger på den deaktiverte kontoen for å ivareta sikkerheten til plattformen og brukerne av Twitter. Du finner mer informasjon her.
     

Hvis du har problemer med Twitter-kontoen din, kan du lese disse tipsene for å løse vanlige problemer, før du bestemmer deg for å slette Twitter-kontoen.

 
Slik deaktiverer du kontoen din
Trinn 1

Trykk på navigasjonsmeny-ikonet og deretter på Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Trykk på Din konto og deretter på Deaktiver kontoen.

Trinn 3

Les informasjonen om deaktivering av kontoen, og trykk deretter på Deaktiver.  

Trinn 4

Skriv inn passordet ditt når du blir bedt om det, og trykk på Deaktiver.

Trinn 5

Bekreft at du vil fortsette ved å trykke på Ja, deaktiver.

Trinn 1

I toppmenyen ser du enten ikonet for navigasjonsmenyen  eller profilen din. Trykk på ikonet som vises, og deretter på Innstillinger og personvern.

Trinn 2

Trykk på Konto og deretter på Deaktiver kontoen.

Trinn 3

Les informasjonen om deaktivering av kontoen, og trykk deretter på Deaktiver.  

Trinn 4

Skriv inn passordet ditt når du blir bedt om det, og trykk på Deaktiver.

Trinn 5

Bekreft at du vil fortsette ved å trykke på Ja, deaktiver.

Trinn 1

Klikk på ikonet for Mer  og deretter på  Innstillinger og personvern fra rullegardinmenyen.

Trinn 2

På fanen Din konto klikker du på Deaktiver kontoen.

Trinn 3

Les informasjonen om deaktivering av kontoen, og klikk deretter på Deaktiver

Trinn 4

Skriv inn passordet når du blir bedt om det, og bekreft at du vil fortsette ved å klikke på knappen Deaktiver kontoen.


Hvis du savner Twitter og det ikke har gått 30 dager, kan du bare logge deg inn og følge disse trinnene for å aktivere kontoen igjen.
 

 

Abonnementer og deaktivering av konto
 

Å deaktivere Twitter-kontoen avbryter ikke automatisk et Twitter-abonnement. Hvis du har noen aktive betalte abonnementer (f.eks. Twitter Blue, Superfølging) kjøpt gjennom Twitter-appen, forblir de aktive. Du kan administrere disse abonnementene via plattformen der du opprinnelig abonnerte på dem. Abonnementer kjøpt på twitter.com avbrytes automatisk etter at du har deaktivert kontoen din.

Slik avbryter du et Twitter Blue-abonnement

Slik avbryter du et Superfølging-abonnement

 

Vanlige spørsmål om deaktivering

Slettes direktemeldinger også når jeg deaktiverer Twitter?

I deaktiveringsperioden på 30 dager slettes ikke direktemeldingene dine. Når perioden har utløpt og kontoen din er slettet, slettes også direktemeldinger du har sendt.

Jeg har deaktivert kontoen, så hvorfor blir den aktivert igjen?

Hvis du har gitt tredjepartsapper tillatelse til å logge seg inn på kontoen, betyr det at du indirekte logger deg inn på kontoen fra en annen app. Da aktiveres kontoen automatisk. Derfor må du passe på å oppheve tredjeparters tilgang til Twitter-kontoen din.

Hva hvis jeg ikke husker passordet når jeg prøver å deaktivere kontoen?

Hvis du ikke husker passordet, eller hvis du får beskjed om at det er feil, kan det hende du må tilbakestille det. Be om en e-post om tilbakestilling av passordet.

Jeg har bedt om en e-post om tilbakestilling av passord, men hva hvis jeg ikke lenger har tilgang til e-postadressen jeg brukte til å opprette kontoen?

Hvis du ikke har tilgang til e-postadressen som er tilknyttet Twitter-kontoen, må du kontakte leverandøren av e-posttjenesten. Få  hjelp med tilgang til e-postadressen din. Deaktivering kan bare gjøres av en bekreftet kontoeier eller på forespørsel av vedkommende. Hvis du ikke kan kontakte oss fra den bekreftede e-postadressen (eller har tilgang til det verifiserte telefonnummeret på kontoen), kan vi ikke deaktivere kontoen på vegne av deg. Hvis du har tilgang til det verifiserte mobilnummeret på kontoen, kan du be om en tilbakestilling av passordet.

Hvordan deaktiverer jeg en låst eller suspendert konto?

Hvis du vil deaktivere en suspendert eller låst konto, kan du sende inn en forespørsel her. Forespørsler kan også sendes til kontaktene under "Hvordan kontakte oss" i personvernerklæringen..

Du kan også få hjelp med å låse opp kontoen. Få mer informasjon om å administrere en låst eller suspendert konto, deriblant å sende inn en klage.

Del denne artikkelen