Uitzenden op Periscope

Een uitzending starten

1. Maak een Periscope-account en log in.
  2. Open de preview van je uitzending.
    • In iOS: tik op het icoon uitzenden in het midden onderaan het scherm.
    • In Android: tik op het camera-icoon rechtsonderaan het scherm.
  3. Voer een titel in die beschrijft wat je kijkers gaan zien of beleven in je uitzending.
  4. Selecteer met wie je de uitzending wil delen.
  5. Selecteer locatie-, chat- en deelvoorkeuren met de pictogrammen boven de knop LIVE gaan.
  6. ;Alleen iOS: tik op het microfoon-icoon boven de knop Ga live alles je alleen geluid wil uitzenden. Je kan deze functie ook in- of uitschakelen terwijl de uitzending aan de gang is. Als je dit selecteert kan je nog wel chatberichten en hartjes ontvangen. Opmerking: bij een solide netwerkverbinding is de kwaliteit van een uitzending met alleen geluid net zo hoog als bij een uitzending met beeld, en wordt doorgaans minder bandbreedte gebruikt.
  7. Tik op de knop LIVE gaan.
  8. Wanneer je je uitzending wil beëindigen, veeg je omlaag op het scherm en tik je op Uitzending stoppen.

Wie kan mijn uitzendingen zien?

Uitzendingen zijn standaard openbaar en kunnen door iedereen worden bekeken. Als je een privé-uitzending maakt, kunnen alleen mensen die je uitnodigt deze zien. Als je iemand wil uitnodigen voor een privé-uitzending, moet je elkaars volger zijn en moet je lid zijn van dezelfde group.

Wat gebeurt er wanneer je een openbare uitzending start?

• Er wordt een pushmelding verzonden naar je volgens om aan te geven dat je live bent.
  • Elke gebruiker die je uitzending volgt, kan chatten (tenzij je chatten hebt beperkt tot mensen die je volgt) en hartjes verzenden.
  • Alle gebruikers die je uitzending volgen, kunnen deze delen op X, delen met al hun volgers op Periscope, delen met specifieke volgers op Periscope, of een link naar de uitzending delen.
  • Als je ervoor kiest je uitzending te posten, kan iedereen de uitzending bekijken op het web of op een X-tijdlijn. Alle X-gebruikers kunnen de link reposten om je stream te delen met hun publiek.
  • Je live uitzending en herhaling kunnen verschijnen op de algemene feed van iedereen en op de feeds van je volgers op het tabblad Bekijken, tenzij je ervoor kiest de uitzending te verwijderen.

Wat gebeurt er wanneer je een privé-uitzending start?

• Je kan selecteren wie je wil uitnodigen voor de uitzending. Je kan kiezen wederzijdse volgers uit te nodigen (zij volgen jou en jij volgt hen) of groepen waarvan je lid bent.
  • Alleen de wederzijdse volgers en groepsleden die je uitnodigt kunnen kijken, chatten en hartjes sturen.
  • Je kan zelf bepalen wie je uitzending ziet en niemand kan deze delen.
  • Wanneer je een video privé uitzendt, kunnen de wederzijdse volgers of groepsleden die je hebt uitgenodigd de video en een overzicht van de uitzendgegevens zien (zoals de titel van je uitzending, en wanneer en waar de uitzending heeft plaatsgevonden), tenzij je ervoor kiest de uitzending te verwijderen.

Hoe kan ik mijn uitzending privé maken?

Wanneer je het tabblad Uitzending selecteert, wordt je uitzending standaard openbaar. Als je wil kiezen met wie je de uitzending wil delen, tik je op Openbaar om je publiek te wijzigen.

Wanneer je op Openbaar tikt, krijg je het volgende scherm te zien. Hierop staan de groepen waarvan je lid bent en een optie Wederzijdse volgers zoeken. Je kan iemand alleen opzoeken als je volger van elkaar bent. Je kan een groep of wederzijdse volgers selecteren. Wanneer je klaar bent met selecteren, tik je op Klaar in de rechterbovenhoek.

Aan de bovenkant van het scherm die je de geselecteerde groep of wederzijdse volgers. Je uitzending wordt alleen gedeeld met de leden van de groep of je geselecteerde volgers.

Hoe deel ik mijn locatie?

Voordat je begint met uitzenden, heb je de mogelijkheid om je locatie te delen. Als je je locatie deelt, is je uitzending te vinden op de landkaart van de algemene feed en kunnen mensen die jouw locatie zoeken ook jouw content ontdekken.

Je kan je locatie aan of uit zetten met het kompaspictogram op het tabblad Uitzending.

Wat betekenen de uitzendstatistieken?

Als uitzender kan je tijdens en na je uitzending diverse statistieken zien. We hopen dat deze statistieken je helpen je publiek in de loop der tijd beter te leren kennen. De statistieken hebben de volgende betekenis:

• Live kijkers: het totale aantal kijkers dat je uitzending live heeft bekeken via de iOS- en Android-apps, het internet en X.
  • Herhalingskijkers: het totale aantal kijkers dat je uitzending heeft bekeken als herhaling.
  • Weergavetijd: de totale hoeveelheid kijktijd van alle kijkers van je uitzending bij elkaar. Als bijvoorbeeld 5 mensen je uitzending 5 minuten lang hebben bekeken, bedraagt de weergavetijd 25 minuten.
  • Duur: de totale lengte van je uitzending.

Hoe schakel ik tussen camera's?

Je kan schakelen tussen de camera aan de voorzijde en de camera aan de achterzijde door dubbel te tikken op het scherm.

Je kan ook omlaag vegen om naar een andere camera te schakelen door op het camerapictogram te tikken.

Wat is Tekenen?

De functie Tekenen is een leuk en nuttig hulpmiddel dat je in iOS kan gebruiken om in realtime te tekenen op je uitzendingen. Zo kan je benadrukken wat er rond je gebeurt tijdens een live uitzending. Dat doe je als volgt:

1. Start een uitzending en druk enkele seconden op het scherm om het geavanceerde bedieningspaneel te openen. Tik op het pictogram Tekenen om te beginnen met tekenen op je video.
  2. Kies een van de standaard kleuropties (rood, groen, blauw) aan de onderkant van het scherm. Je kan ook het pipetje gebruiken om een kleur te selecteren op het beeld op je scherm.
  3. Je kan de dikte van de lijnen variëren door harder of minder hard op het scherm te drukken.
  4. Tekeningen blijven maar enkele seconden op het scherm staan voordat ze weer vervagen.