Een abonnement nemen op nieuwsbrieven in X

Blijf op de hoogte van je favoriete makers met Revue-nieuwsbrieven. Eenvoudig abonneren op nieuwsbrieven vanuit het X-profiel van de makers of vanuit posts.

Revue is een abonnementsdienst van X voor redactionele nieuwsbrieven. Mensen die een abonnement nemen op een Revue-nieuwsbrief vanuit een X-profiel nemen een gratis abonnement op de betreffende nieuwsbrief. Als de content van de maker de optie bevat voor betaalde nieuwsbrieven, kan de abonnee een upgrade uitvoeren op Revue voor op dat moment betaalgegevens te verstrekken. Makers kunnen de weergave van de nieuwsbrieffunctie in hun X-profiel beheren in hun instellingen van Revue

Opmerking: registratie voor het ontvangen of maken van Revue-nieuwsbrieven is onderworpen aan de Algemene voorwaarden en het Privacybeleid van Revue. Door te registeren ga je ermee akkoord dat je e-mailadres wordt gedeeld met de nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen voor lezers

Hoe kan ik me abonneren op een nieuwsbrief op Twitter?

Klik of tik op het profiel van de maker op Abonneren. Of ga, om je te abonneren vanuit je tijdlijn op de startpagina, naar een Tweet met de nieuwsbrief van de maker en klik of tik op Abonneren.

Kan ik een Revue-profiel of nieuwsbrief van een maker tweeten?

Ja, je kan een profiel of een specifieke nieuwsbrief-aflevering delen via Tweets. Voeg als je een Tweet opstelt een link naar het Revue-profiel van de maker of naar een nieuwsbrief-aflevering die je wil delen toe, dan genereert Twitter automatisch een voorvertoning van de link van de nieuwsbrief van de maker of van het Revue-profiel van de maker.

Kan ik een voorvertoning van een nieuwsbrief lezen op Twitter voordat ik een abonnement neer?

Je kan in je tijdlijn op de startpagina een voorbeeld bekijken van een nieuwsbrief uit een Tweet met de nieuwsbrief van de maker. In de Tweet op de preview klikken of tikken om deze te lezen. Dan verschijnt de optie Abonneren. Als je al op de nieuwsbrief bent geabonneerd, word je eventueel niet opnieuw gevraagd om je te abonneren.

Hoe kan ik mijn abonnement op een nieuwsbrief opzeggen?

Klik of tik op de link Opzeggen of Abonnement beheren in een e-mail met een Revue-nieuwbrief die je van de maker ontvangt.

Kan ik me vanuit een Twitter-profiel abonneren op andere nieuwsbrieven dan die van Revue?

Op dit moment kan je je alleen rechtstreeks vanuit het Twitter-profiel van een maker abonneren op Revue-nieuwsbrieven.

Veelgestelde vragen voor makers

Hoe kan ik een nieuwsbrief laten zien in mijn Twitter-profiel?

Als een maker een nieuwsbrief in zijn of haar Twitter-profiel plaatst, kunnen anderen zich rechtstreeks vanuit het Twitter-profiel van de maker abonneren op de Revue-nieuwsbrief van de maker. Wanneer een maker de abonnementsfunctie inschakelt in Revue, zien gebruikers in Twitter een module in het Twitter-profiel van de maker waarin ze worden uitgenodigd een abonnement te nemen. De lezer kan deze gebruiken om zich automatisch te abonneren via Revue. Het doel van de functie abonneren vanuit een profiel is mensen op Twitter informatie verstrekken over de nieuwsbrief van de maker, zoals de titel, auteur en eventuele abonnementskosten van de nieuwsbrief. We staan niet toe dat deze functie wordt gebruikt als “clickbait” of om externe producten of diensten te promoten, aanbiedingen of acties te verspreiden of vergelijkbare activiteiten.

Opmerking: het e-mailadres dat wordt gebruikte om je aan te melden (inclusief elk e-mailadres dat is gekoppeld aan het Twitter-account van de abonnee) wordt gedeeld met de eigenaar van de nieuwsbrief.

Wie kan nieuwsbrieven laten zien op Twitter?

Elke maker met een Twitter-account dat is gekoppeld aan een Revue-nieuwsbrief kan de functie inschakelen, om iemand in Twitter in staat te stellen rechtstreeks vanuit Twitter een abonnement op de nieuwsbrief te nemen. Lezers die een abonnement willen nemen op een nieuwsbrief kunnen deze functie op elk moment gebruiken wanneer ze deze zien in het Twitter-profiel van een maker, of in Tweets van de maker of van anderen in hun tijdlijn.

Kan mijn nieuwsbrief ook anders op Twitter worden gedeeld dan via mijn profiel?

Ja, je kan deze via Tweets delen. Voeg als je een Tweet opstelt een link naar je Revue-profiel toe, dan genereert Twitter automatisch een voorvertoning van de link voor je. Als je in plaats daarvan een bepaalde aflevering van je nieuwsbrief wil laten zien, voeg je gewoon de link toe naar de aflevering die je wil laten zien. Twitter genereert dan een voorvertoning van de link van de aflevering. Net als bij de functie abonneren vanuit een profiel staan we niet toe dat deze functie wordt gebruikt als "clickbait" of om externe producten of diensten te promoten, aanbiedingen of acties te verspreiden of vergelijkbare activiteiten.

Hoe werkt het laten zien van mijn nieuwsbrief in mijn Twitter-profiel met mijn Revue-account?

We hebben de functie zodanig geïntegreerd dat je een link voor het nemen van een abonnement op je nieuwsbrief zelfs in je Twitter-profiel kan laten zien als je Twitter niet gebruikt om in te loggen bij Revue. Voordat je je Twitter-account koppelt aan Revue (via de pagina Integraties in Revue) moet je op een afzonderlijk tabblad controleren of je bij Twitter bent ingelogd. Vervolgens klik of tik je op Verbinden op de Twitter-kaart op de pagina Integraties. Je kan dit zelfs doen als je je bij Revue hebt geregistreerd met je e-mailadres en niet met je Twitter-login. Je kan deze configuratie op elk moment wijzigen. Meer informatie over het instellen en beheren van je Revue-account. Vergeet niet dat deze functie bedoeld is om duidelijk en nauwkeurig informatie over jouw nieuwsbrief te delen met lezers op Twitter. Zoals altijd gelden voor je gebruik van deze functie de Algemene voorwaarden van Revue, waaronder dat de informatie die je op deze manier deelt, altijd actueel, volledig en juist moet zijn. Onjuist gebruik van deze functie kan leiden tot opschorting van je Revue-account.

Ik ben bij mijn Revue-account ingelogd met mijn Twitter-login, maar het lijkt erop dat mijn content is verdwenen.

Het kan zijn dat je dit te zien krijgt als je je op Revue hebt geregistreerd met je e-mailadres en wachtwoord in plaats van met je Twitter-login. Ook als je de accounts hebt gekoppeld, is het niet mogelijk om je bij je Revue-account in te loggen met Twitter. Dit heeft echter geen gevolgen voor de weergave van je nieuwsbrief in je Twitter-profiel, mits je de accounts hebt gekoppeld volgens de aanwijzingen op de pagina Integraties in Revue.

Wat moet ik doen als ik meerdere Twitter-accounts heb en mijn Revue-nieuwsbrief is gekoppeld aan het verkeerde account?

Je kan je nieuwsbrief koppelen aan een ander Twitter-account dan het Twitter-account waarmee je bent ingelogd bij Revue door naar de pagina Integraties te gaan. Om te beginnen moet je klikken of tikken op Verbreek verbinding op de Twitter-kaart op de pagina Integraties in Revue. Ga vervolgens naar Twitter op een nieuw tabblad van je browser, log je uit bij het account waarbij je de knop Abonneren niet wil laten weergeven en log je in bij het account waarbij je de knop Abonneren wel wil laten weergeven. Ga terug naar Revue en klik of tik op Nu verbinden op de pagina Integraties. Nadat je de instellingen zoals hierboven beschreven hebt geconfigureerd, kan je de nieuwsbrief laten zien in je profiel van het Twitter-account waarbij je het meest recent bent ingelogd. Meer informatie over het veranderen van het Twitter-account dat aan Revue is gekoppeld