De weg vinden in de Periscope-app

Wat is het tabblad Bekijken in Periscope?

Op het tabblad Bekijken kan je live uitzendingen en herhalingen van mensen die je volgt, recent uitgelichte uitzendingen en uitzendingen die met je zijn gedeeld bekijken. Klik om te beginnen op het TV-pictogram.

Uitzendingen die zijn gedeeld door je volgers worden vermeld in de feed. Boven de titel van de uitzending wordt aangegeven wie de uitzending met je heeft gedeeld. In iOS en Android worden live uitzendingen automatisch afgespeeld op het tabblad Bekijken en in de algemene feed (die je kan bekijken door op het wereldbolpictogram te tikken), zonder geluid.

In de algemene feed zijn recente live uitzendingen en herhalingen te zien vanuit heel Periscope. Je kan kiezen voor lijstweergave of kaartweergave. Met het pictogram rechtsbovenaan op het scherm kan je je feed sorteren op de meest gesuggereerde, meest recente of meest populaire uitzendingen. Als je de lijstweergave selecteert, zie je een aantal speciaal geselecteerde kanalen. Je kan deze kanalen in je feed verbergen door op het pictogram Meer te tikken en de optie Verbergen te selecteren. Je kan het verbergen van kanalen ongedaan maken door naar Instellingen > Kanaalvoorkeuren > Verborgen kanalen te gaan en te tikken op de kanalen die je niet meer wil verbergen.

Wat is de kaart?

Nieuwsgierig naar wat mensen uitzending in andere delen van de wereld? Met de kaart, die je kan bereiken door te klikken op het wereldbolpictogram, kan je live uitzendingen en herhalingen uit alle delen van de wereld bekijken.

Wanneer je inzoomt op een nieuwe plaats op de kaart, laadt Periscope live uitzendingen en herhalingen uit de betreffende regio. Rode stippen duiden op live uitzendingen, en blauwe stippen geven herhalingen aan. Een uitzending wordt alleen op de kaart weergegeven als de uitzender zijn of haar locatie deelt.

Wat is het tabblad Activiteit?

Op het tabblad Activiteit kan je verschillende typen meldingen bij elkaar bekijken, in plaats van pushmeldingen te ontvangen. In iOS is het tabblad Activiteit het belpictogram tussen het tabblad Uitzending en het tabblad Personen. In Android is het te vinden tussen het tabblad Wereldwijd en het tabblad Personen. Nadat je erop hebt getikt, verschijnt je activiteitenfeed.

Soorten meldingen

In je activiteitenfeed tref je drie soorten meldingen aan:

Nieuwe volgers

Als je tikt op de meldingen van nieuwe volgers, krijg je een lijst te zien van je nieuwe volgers. Als je hen ook wil volgen, kan je het volgpictogram naast de betreffende weergavenaam selecteren.

Nieuwe volgers die zich aanmelden tijdens het bekijken van je herhalingen

Deze volgers staan los van de volgers in de melding van nieuwe volgers. Als je op deze meldingen tikt, krijg je een gedetailleerde weergave te zien met een aantikbaar herhalingvakje en een lijst van je nieuwe volgers. Net als bij de meldingen van nieuwe volgers, kan je het volgpictogram naast de betreffende weergavenaam selecteren als je hen ook wil volgen.

Nieuwe kijkers van herhalingen

De meldingen van nieuwe kijkers van herhalingen laten je zien wie je herhaling hebben bekeken en of ze je wel of niet volgen. Als je wil, kan je hen volgen door te tikken op het volgpictogram naast hun weergavenaam.

Werken met het tabblad Activiteit

Een melding kan betrekking hebben op meerdere gebeurtenissen, als ze op hetzelfde moment plaatsvinden. Als bijvoorbeeld binnen een beperkte tijdsperiode 10 personen je herhaling bekijken, worden deze kijkers samen vermeld in één melding.

Meldingen die je nog niet hebt gelezen, hebben een blauwe achtergrond. Deze achtergrond verdwijnt zodra je de kennisgeving hebt gelezen en het tabblad Activiteit hebt verlaten. Nadat je een melding hebt gelezen, verandert deze niet meer. Voor gebeurtenissen die zich daarna voordoen, ontvang je nieuwe meldingen.

Wat zijn Superfans?

Superfans zijn je meest betrokken volgers. Elke uitzending kan maximaal 10 Superfans hebben. Je kan iemands Superfan worden door in de top 10 te komen van de personen in de community die actief uitzendingen bekijken. Kies Superfans in je profiel om te bekijken wie jouw Superfans zijn en van wie jij Superfan bent.

Het profiel van een Superfan is gemarkeerd met een vlampictogram en een numerieke score. Deze score wordt bepaald door een algoritme die is gebaseerd op een aantal interactiehandelingen. Omdat de Superfan-score is gebaseerd op interactie met de uitzendingen van een specifieke persoon, verschillen de scores voor elke relatie tussen uitzender en kijker. Je kan iemands Superfans bekijken door naar zijn of haar profielpagina te gaan en op het pictogram Volgers te tikken. De Superfans worden vermeld als de top 10 van volgers.

Je kan Superfans uitschakelen. In dat geval wordt de Superfanlijst uit je profiel verwijderd, en word jij verwijderd uit de Superfanlijsten van anderen. Je kan Superfans uitschakelen door naar Instellingen > Privacy te gaan en Superfans inschakelen uit te schakelen.

Welke toegankelijkheidsfuncties worden ondersteund in Periscope?

We doen altijd ons best om Periscope gebruiksvriendelijker te maken voor iedereen en we ondersteunen toegankelijkheidsinstellingen in Periscope voor Android en iOS.

Periscope voor Android is volledig toegankelijk met diverse functies die je kan inschakelen, zoals TalkBack, Toegang via schakelaar, BrailleBack en Spraaktoegang. Als je Periscope voor iOS gebruikt, kan je Grotere reacties en VoiceOver inschakelen. Hieronder vind je meer informatie over hoe deze functies werken in Periscope:

TalkBack

Als je TalkBack inschakelt in de toegankelijkheidsinstellingen van Android, kan je diverse handelingen uitvoeren in Periscope, zoals:

• Tikken op een item in de app om een gesproken beschrijving te horen met meer informatie over het item.
  • Focussen op een item door er eenmaal op te tikken, en een handeling met het item uitvoeren door er tweemaal op te tikken.
  • Grotere knoppen laten weergeven op het scherm om functies gemakkelijker te kunnen bedienen tijdens het uitzenden of bekijken van uitzendingen.

BrailleBack

Periscope voor Android is compatibel met Braille-toetsenborden die kunnen worden aangesloten op je Android-apparaat. BrailleBack kan worden gebruikt in combinatie met TalkBack om titels van uitzendingen, zoekopdrachten en opmerkingen in te voeren met je Braille-toetsenbord.

Spraaktoegang en VoiceOver

Met behulp van Spraaktoegang kan je met gesproken opdrachten uitzendingen maken en bekijken in Periscope voor Android. Je kan bijvoorbeeld Open Periscope, Live gaan, Typ <naam uitzending> en Uitzending starten zeggen om live te gaan zonder een knop aan te tikken. Spraaktoegang kan handig zijn voor mensen met beperkte mobiliteit of beperkt gezichtsvermogen, of die geen apparaat kunnen vasthouden.

Verder ondersteunt onze iOS-app de functie VoiceOver die een gesproken beschrijving geeft wanneer je tikt op een item in de app. Je kan dit inschakelen in de instellingen van je iOS-apparaat onder toegankelijkheid.

Toegang via schakelaar

Toegang via schakelaar is eveneens een goede optie voor het bedienen van Periscope voor mensen met motorische beperkingen. Hierbij worden twee schakelaars gebruikt in plaats van het aanraakscherm.

Grotere reacties

In Periscope voor iOS kan je Grotere reacties inschakelen in je instellingen, onder Voorkeuren. Hiermee kan je de tekst van reacties groter en gemakkelijker leesbaar maken.

In welke talen is Periscope beschikbaar?

Periscope is momenteel beschikbaar in 33 talen in iOS, 32 talen in Android en meer dan 38 talen voor kijkers via het web.

Volg de onderstaande instructies om Periscope te bekijken in de gewenste taal:

• In iOS: zorg ervoor dat je taal is ingesteld door naar Instellingen > Taal en & regio > iPhone- of iPad-taal te gaan. Open vervolgens de app en ga naar het tabblad Personen > Profiel > Instellingen > Voorkeurstalen.
  • In Android: ga naar Instellingen > Taal en invoer > Selecteer je taal.
  • Via internet: je browser moet worden ingesteld op de gewenste taal.

De taal die je selecteert heeft invloed op de uitzendingen die verschijnen in je Algemene feed.