Aan de slag met Periscope

Deel wat er om je heen gebeurt, live, met de hele wereld of alleen met een paar vrienden, met Periscope.

Opmerkingen:

Periscope is beschikbaar in iOS, Android en op het web. Om Periscope te kunnen gebruiken, heb je een Apple-apparaat met iOS 11 of hoger, of een Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger nodig. Je Android-apparaat heeft een camera aan de voor- en achterzijde nodig om compatibel te kunnen zijn. Verder wordt het vereiste besturingssysteem door sommige apparaten niet ondersteund. Als je apparaat niet wordt ondersteund, kan je altijd nog uitzendingen via het web bekijken.

Registreren voor een Periscope-account

Registreren met X

1. Tik in de Periscope-app op Nieuw account aanmaken.
  2. Tik op het inlogscherm op X.
  3. Log in bij je X-account.
    • Als de X-app op je apparaat is geïnstalleerd, kan je inloggen met de app.
    • Als de X-app niet is geïnstalleerd, voer je je e-mailadres of telefoonnummer en je X-wachtwoord in.
    • Als je meerdere X-accounts hebt op je apparaat, wordt je gevraagd met wel account je je wil registreren.
    • Als aanmeldingsverificatie is ingeschakeld voor je X-account, moet je deze voltooien voordat je Periscope-account kan worden gemaakt.
  4. Je X-profielfoto en -bio verschijnen in je Periscope-account. We wordt een lijst van suggesties voor volgers samengesteld op basis van wie je volgt op X. Onthoud: je X-volgers worden niet automatisch geïmporteerd in Periscope.
  5. Voer je naam in.
  6. Kies een Periscope-gebruikersnaam. Als je je hebt geregistreerd met X, zie je een lijst met suggesties voor je gebruikersnaam, maar je kan ook een andere gebruikersnaam kiezen. Je gebruikersnaam moet uniek zijn en uit minstens twee tekens bestaan. Als het gebruikersnaampictogram rood wordt na het instellen, is die gebruikersnaam niet beschikbaar.
  7. Je biogegevens worden overgezet vanuit X, maar je kan je Periscope-profiel op elk gewenst moment bewerken.

Registreren met je telefoonnummer

1. Registreer je op de telefoon waarop je Periscope wil gebruiken. Hou er rekening mee dat je het telefoonnummer dat is geassocieerd met je account niet later kan wijzigen.
  2. Tik in de Periscope-app op Nieuw account aanmaken.
  3. Tik op het volgende scherm op Telefoonnummer.
  4. Voer de vereiste gegevens in en tik op Bevestigingscode versturen
  5. Je ontvangt een sms met een bevestigingscode die je moet invullen.
  6. Als je problemen ondervindt, tik je op Bevestigingscode opnieuw verzenden.
  7. Je wordt teruggeleid naar het inlogscherm om een profiel en gebruikersnaam in te stellen. Je gebruikersnaam moet minstens 2 tekens lang zijn.

Nadat je bent uitgelogd uit Periscope, tik je op Opnieuw inloggen en selecteer je Telefoonnummer. Wanneer je weer wil inloggen, wordt je gevraagd opnieuw je telefoonnummer en een bevestigingscode in te voeren.

Registreren met Facebook

1. Tik in de Periscope-app op Nieuw account aanmaken.
  2. Tik op het volgende scherm op Facebook.
  3. Log in bij je Facebook-account.
    • Als de Facebook-app op je apparaat is geïnstalleerd, kan je inloggen met de app.
    • Als de app niet is geïnstalleerd, wordt je omgeleid naar de Facebook-website om je e-mailadres of telefoonnummer en je Facebook-wachtwoord in te voeren.
    • Als aanmeldingsverificatie is ingeschakeld voor je Facebook-account, moet je de bovenstaande stap voltooien voordat je account kan worden gemaakt.
    • Voer je naam in.
  4. Kies een Periscope-gebruikersnaam.

Registreren met Google

1. Tik in de Periscope-app op Nieuw account aanmaken.
  2. Tik op het volgende scherm op Google.
  3. Vul je e-mailadres of telefoonnummer in en tik op Volgende.
  4. Voer je Google-wachtwoord in en tik op Volgende.
  5. Als aanmeldingsverificatie is ingeschakeld voor je Google-account, moet je de bovenstaande stap voltooien voordat je account kan worden gemaakt.
  6. Voer je naam in.
  7. Kies een Periscope-gebruikersnaam.

Over uitzendingen

Een Periscope-uitzending is een live videostream. Er is ruimte voor rechtstreekse interactie van kijkers met de uitzender en andere kijkers door middel van reacties en hartjes in realtime. Een stream kan zo kort of zo lang zijn als je wil.

Uitzendingen zijn standaard openbaar en zichtbaar voor iedereen op ons platform. Je kan echter je uitzending privé maken en alleen zichtbaar maken voor een selecte groep kijkers.