Uitzendingen opzoeken en bekijken op Periscope

Een uitzending bekijken

Je kan Periscope-uitzendingen bekijken op Periscope en X voor iOS, Android en het web.

In Periscope kan je terecht op het tabblad Bekijken voor het bekijken van live uitzendingen en herhalingen van mensen die je volgt, speciaal geselecteerde uitzendingen in kanalen en uitzendingen die met je zijn gedeeld.

Je kan het tabblad Bekijken bereiken door te klikken op het TV-pictogram, helemaal links op je bedieningspaneel.

In de algemene feed (die je kan bekijken voor op het wereldbolpictogram te tikken) zijn recente live uitzendingen en herhalingen te zien vanuit heel Periscope. Je kan kiezen voor lijstweergave of kaartweergave. Met het pictogram rechtsbovenaan op het scherm kan je je feed sorteren op de meest gesuggereerde, meest recente of meest populaire uitzendingen. Als je de lijstweergave selecteert, zie je een aantal speciaal geselecteerde kanalen. Je kan deze kanalen in je feed verbergen door op het pictogram Meer te tikken en de optie Verbergen te selecteren. Je kan het verbergen van kanalen ongedaan maken door naar Instellingen > Kanaalvoorkeuren > Verborgen kanalen te gaan en te tikken op de kanalen die je niet meer wil verbergen.

Uitzendingen die met jou zijn gedeeld door de mensen die je volgt of via jouw groepen worden vermeld in deze feed. Boven de titel van de uitzending wordt aangegeven wie de uitzending met je heeft gedeeld.

Live uitzendingen worden in X voor iOS en Android automatisch afgespeeld op het tabblad Bekijken en in de algemene feed, zonder geluid.

In iOS kan je achtergrondgebruik gebruiken om naar een uitzending te luisteren. Achtergrondgeluid maakt het mogelijk naar Periscope-uitzendingen te luisteren terwijl je scherm is uitgeschakeld of terwijl je andere apps gebruikt. Streams met alleen geluid gebruiken ook minder data. Je kan dus overschakelen naar achtergrondgeluid wanneer je netwerkverbinding niet krachtig genoeg is om videostreams te ondersteunen. Achtergrondgeluid kan je inschakelen in je Periscope-instellingen.

Een uitzending delen

Je kan een live Periscope-uitzending die je aan het bekijken bent delen met je volgers of een deel ervan in Periscope door in iOS naar rechts te vegen of in Android omhoog te vegen en op Delen te tikken. De gedeelde uitzending wordt weergegeven op het tabblad Bekijken van je volgers. Als je account is gemaakt met een X-account, kan je de uitzending mogelijk ook delen op X. Je kan de link ook kopiëren om deze te delen.

Je kan een herhaling die je bekijkt delen door in iOS naar rechts te vegen of in Android omhoog te vegen en te tikken op Delen om de uitzending te delen op X (als je account is gemaakt met een X-account) of de link te kopiëren en deze te delen. Welke mogelijkheden je hebt, kan verschillen afhankelijk van je besturingssysteem en account.

Periscope-uitzendingen kunnen worden ingebed in posts, zodat ze kunnen worden gedeeld en overal kunnen worden bekijken waar posts worden weergegeven. Wanneer je uitzendingen inzendt op X, worden ze ingebed. Dit betekent dat ze kunnen worden bekeken en gedeeld door middel van de post.

Waarom is er geen geluid wanneer ik herhalingen bekijk?

Het geluid van de Periscope-app wordt geregeld met de geluidsinstellingen van je apparaat. Als het volume op je apparaat open staat, maar je toch geen geluid hoort, moet je even kijken naar de stand van de schakelaar voor het uitschakelen van het geluid, aan de zijkant van je apparaat. Op een iOS-apparaat bevindt de schakelaar zich boven de volumeregelaar aan de zijkant van het apparaat. In Android moet je controleren of je apparaat niet in de trilstand staat.

Hoe kan ik vooruit en achteruit springen in een herhaling?

Tijdens het bekijken van de herhaling van een uitzending in X voor iOS of Android, kan je naar een ander deel van de herhaling springen door de uitzending in te drukken en ingedrukt te houden. Miniatuurweergaven helpen je het gewenste fragment te vinden tijdens het vooruit of achteruit zoeken,

Op het web kan je de zoekbalk aan het begin van een herhaling gebruiken om naar een ander deel van de video te springen. Als de zoekbalk verdwijnt, zet je de aanwijzer op het scherm (onder de titel van de uitzending) om de schuif weer te laten verschijnen.

Wat zijn tijdstempels en hoe gebruik ik ze?

Tijdstempels maken het mogelijk precies het fragment van een uitzending te delen en te bespreken dat het belangrijkst is, zodra het zich voordoet.

Je kan nu precies het fragment van een uitzending selecteren dat belangrijk voor je is, en dit op X of door middel van een link delen met je Periscope-volgers. Het exacte deel van de uitzending dat je hebt geselecteerd wordt afgespeeld, zodat je het meteen kan bespreken.

Nadat kijkers het geselecteerde deel hebben bekeken, kunnen ze vooruit springen om de uitzending in realtime te bekijken. Openbare uitzendingen kunnen worden gedeeld door middel van tijdstempels zolang ze niet zijn verwijderd.

Een deel van een uitzending delen
Stap 1

Tik op het icoon  onderaan het uitzendingsscherm.

Stap 2

Selecteer Live delen (of Vanaf begin delen in herhalingsmodus), of Delen vanaf (tijdstempel invoegen). Bij de eerste optie wordt de video live afgespeeld (of vanaf het begin, in herhalingsmodus). Bij de tweede optie wordt de uitzending afgespeeld vanaf het exacte punt dat je hebt geselecteerd.

Stap 3

Je kan tikken en vasthouden om vooruit en achteruit te schuiven, om exact aan te geven welk deel je wil delen. OntHou bij het kiezen van het fragment dat je wil delen, dat je alleen de voorgaande twee minuten van een uitzending kan delen. Als je bijvoorbeeld 12 minuten na het begin van een uitzending een moment selecteert, kan je het delen vanaf het 10-minutenpunt tot het 12-minutenpunt.

Stap 4

Selecteer met wie je de uitzending wil delen. Je kan kiezen tussen Alle volgers, Specifieke volgers, Twitter, of Link delen.

• Als je op Alle volgers tikt, wordt de uitzending automatisch gedeeld met al je Periscope-volgers.

Stap 5

Als je Link delen kiest, verschijnt een menu waarin je kan selecteren waar je de link wil delen. Je kan de link delen in bepaalde apps op het apparaat of op Kopiëren tikken om de link te delen buiten de Periscope-app.

Stap 6

Als je Specifieke volgers kiest, wordt je gevraagd de groepen of wederzijdse volgers te selecteren waarmee je de uitzending wil delen. Als je Twitter kiest, heb je nog de mogelijkheid om je Tweet te bewerken voordat je op Tweeten tikt.

Stap 7
Stap 1

Tik op het icoon  onderaan het uitzendingsscherm.

Stap 2

Selecteer Live delen (of Vanaf begin delen in herhalingsmodus), of Delen vanaf (tijdstempel invoegen). Bij de eerste optie wordt de video live afgespeeld (of vanaf het begin, in herhalingsmodus). Bij de tweede optie wordt de uitzending afgespeeld vanaf het exacte punt dat je hebt geselecteerd.

Stap 3

Je kan tikken en vasthouden om vooruit en achteruit te schuiven, om exact aan te geven welk deel je wil delen. OntHou bij het kiezen van het fragment dat je wil delen, dat je alleen de voorgaande twee minuten van een uitzending kan delen. Als je bijvoorbeeld 12 minuten na het begin van een uitzending een moment selecteert, kan je het delen vanaf het 10-minutenpunt tot het 12-minutenpunt.

Stap 4

Selecteer met wie je de uitzending wil delen. Je kan kiezen tussen Alle volgersSpecifieke volgersTwitter, of Link delen.

• Als je op Alle volgers tikt, wordt de uitzending automatisch gedeeld met al je Periscope-volgers.

Stap 5

Als je Link delen kiest, verschijnt een menu waarin je kan selecteren waar je de link wil delen. Je kan de link delen in bepaalde apps op het apparaat of op Kopiëren tikken om de link te delen buiten de Periscope-app.

Stap 6

Als je Specifieke volgers kiest, wordt je gevraagd de groepen of wederzijdse volgers te selecteren waarmee je de uitzending wil delen. Als je Twitter kiest, heb je nog de mogelijkheid om je Tweet te bewerken voordat je op Tweeten tikt.

Stap 7
Stap 1

Tik op het icoon Delen in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Stap 2

Het scherm Uitzending delen wordt geopend. Gebruik de schuifbalk om vooruit en achteruit te schuiven, om exact aan te geven welk deel je wil delen.

Stap 3

Kies Tweeten, Delen of Link kopiëren

Stap 4

Klik op Gereed

Stap 5

Als je Tweeten kiest, heb je nog de mogelijkheid om je Tweet te bewerken voordat je op Tweeten klikt.

Stap 6

Als je Link kopiëren kiest, wordt de link automatisch gekopieerd zodat je deze kan delen.

Opmerkingen:

Tijdstempels in live video worden ook ondersteund in X.

Uitzendingen bekijken op tv

Je kan Periscope-uitzendingen bekijken via Apple TV (4e generatie).

Download om te beginnen de Periscope-app op je Apple TV vanuit de App Store. Er is geen optie om je aan te melden of in te loggen bij een bestaand account, maar je kan live uitzendingen en herhalingen zoals je gewend bent. Je kan ook hartjes sturen door te tikken op het aanraakvlak op de Siri-afstandsbediening en reacties van andere kijkers lezen.

Je kan omlaag vegen op het aanraakvlak om naar de volgende uitzending te gaan, reacties en hartjes te laten verbergen/weergeven en gevoelige inHou te melden. Selecteer de menuknop om terug te gaan naar het hoofdmenu en een geheel nieuwe selectie te bekijken. Als een uitzending die je aan het bekijken bent eindigt, brengt Periscope je automatisch naar de volgende selectie.

Als je opmerkt dat de randen van een beeld zich uitstrekken voorbij het normaal zichtbare gebied, kan je het beeld aanpassen met de overscancompensatie op je tv of in de instellingen van je Apple TV.

Uitzendingen zoeken

Ervoor zorgen dat je uitzendingen op Periscope worden gevonden, is nu eenvoudiger dan ooit tevoren.

Selecteer in de algemene feed (die je kan bekijken door op het wereldbolpictogram te tikken) het zoekpictogram om op titel naar uitzendingen te zoeken. Je kan ook naar uitzendingen zoeken op stad, staat of land.

Wanneer je tikt op het zoekpictogram zie je een lijst met tagsuggesties, zoals reizen, muziek, eten, enzovoort. Klik op een tag om live video's en herhalingen te bekijken voor dat onderwerp.

Als je een uitzending wil maken over een onderwerp, tik je op de knop Uitzending in de zoekresultaten van het onderwerp om de betreffende hashtags toe te voegen aan je titel. Door deze tags te gebruiken, zorg je ervoor dat je uitzendingen gemakkelijker kunnen worden gevonden.