Posten met je stem

Momenteel testen we de mogelijkheid om audioberichten te posten via de X-app voor iOS. Deze functie maakt het makkelijker om onderweg te posten met je stem. Daarnaast hebben we automatische ondertitels toegevoegd om een en ander toegankelijker te maken.

Een gesproken Tweet opnemen
  1. Tik op het icoon post opstellen .
  2. Tik op het icoon stem.
  3. Tik op de rode opnameknop om de opname van je bericht te starten en tik op Gereed als je klaar bent.
  4. Je hebt de mogelijkheid een post-tekst toe te voegen en/of een collectie met meerdere posts te starten. Je kan maximaal 2 minuten en 20 seconden opnemen voor elke afzonderlijke gesproken post. Als je bericht langer is dan dat, wordt dit automatisch opgesplitst tot een collectie van maximaal 25 posts.
  5. Als je klaar bent, tik je op post om deze te verzenden.
Een gesproken Tweet afspelen

Als iemand die jij volgt een gesproken post opneemt, kan je deze met de volgende stappen op je mobiele apparaat of op X.com afspelen:

1. Ga naar de gesproken post.

2. Tik of klik op de miniatuurweergave van de gesproken post om het afspelen te starten en te stoppen.

Het weergeven van ondertitels van gesproken Tweets

Je kan ondertitels inschakelen door je instellingen voor iOS 13 en hoger als volgt aan te passen:
Opmerking: dit is niet de pagina Instellingen in je X-app.

1. Open de app Instellingen op je iOS-apparaat vanaf het startscherm

.

2. Ga naar Toegankelijkheid en daarna naar Bijschriften & Ondertitels

3. Schakel de optie “Gesloten ondertitels + SDH” in of uit

Als je de ondertitels hebt ingeschakeld op je iOS-apparaat:

1. Ga naar de gesproken post.

2. Tik op de miniatuurweergave van de gesproken post.

3. Een transcript van de gesproken post wordt automatisch in de miniatuurweergave van de gesproken post weergegeven.

in de miniatuurweergave van de gesproken post.

Je kan ondertitels inschakelen door je instellingen voor Android als volgt aan te passen:
Opmerking: dit is niet de pagina Instellingen in je X-app.

1. Open de app Instellingen op je Android-apparaat vanaf het

startscherm.

2. Ga naar Toegankelijkheid en daarna naar Toegankelijkheid -> Audio &

Schermtekst.

3. Schakel de ondertitelvoorkeuren in of uit.

Als je de ondertitels hebt ingeschakeld op je Android-apparaat:

1. Ga naar de gesproken post.

2. Tik op de miniatuurweergave van de gesproken post.

3. Een transcript van de gesproken post wordt automatisch in de miniatuurweergave van de gesproken post weergegeven.

in de miniatuurweergave van de gesproken post.

Ondertitels bekijken in een internetbrowser:

1. Ga naar de gesproken post. Het icoon CC verschijnt in de

rechterbovenhoek als er voor die post ondertitels beschikbaar zijn

2. Klik op CC op de afspeler van de gesproken post.

3. Een transcript van de gesproken post wordt automatisch in de miniatuurweergave van de gesproken post weergegeven.

in de miniatuurweergave van de gesproken post.

Meer informatie over gesproken posts

• Gesproken posts worden gepubliceerd als posts met audiobijlagen die kunnen worden afgespeeld. Je huidige profielfoto wordt als statische afbeelding toegevoegd aan je audiobijlage en wordt niet bijgewerkt als je profielfoto wordt bijgewerkt.
  • Als je tikt op de gesproken post van iemand, wordt het audiobericht afgespeeld en automatisch vervolgd voor opgesplitste gesproken posts in iOS.
  • Als je in iOS op afspelen tikt, wordt het bericht automatisch geminimaliseerd in een audiodock aan de onderkant van het scherm, zodat je kan blijven luisteren terwijl je door X bladert en wanneer je de app afsluit.