Je contacten uploaden en beheren

Wanneer je jouw contacten uploadt naar je account, kunnen wij je helpen personen op Twitter te vinden die jij kent. Zo kan je contactpersonen vinden en volgen die toestaan dat andere personen hen via hun e-mailadres of telefoonnummer kunnen vinden. We kunnen ook jouw geïmporteerde contacten uit je adresboek gebruiken om content aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen, zoals met suggesties of door het weergeven van gebruikersaccounts en Tweets voor jou en andere gebruikers. Lees meer over hoe we door jou geüploade contactpersonen gebruiken voor accountsuggesties en over andere manieren om personen te zoeken die je kan volgen op Twitter.

Je kan bepalen of Twitter jouw adresboek gebruikt om je account aan anderen voor te stellen door de privacy-instellingen aan te passen waarmee anderen jou kunnen vinden op basis van je e-mailadres of telefoonnummer

 

Instructies bekijken voor:

Contacten uploaden naar Twitter

  1. Tik op het tabblad Verken  en tik vervolgens op het icoon Verbind .
  2. Tik op Vind vrienden. Er wordt een melding weergegeven waarin je wordt gevraagd je contacten te synchroniseren. 
  3. Tik op Synchroniseer contacten. Wanneer je jouw contacten synchroniseert, worden de contacten uit het adresboek van je apparaat op regelmatige basis geüpload naar Twitter.
  4. De accounts van contactpersonen in je adresboek die al op Twitter zitten, worden weergegeven.

 

 

Contacten uploaden naar Twitter

  1. Tik op het tabblad Verkennen  en tik vervolgens op het icoon Verbinden .
  2. Tik op Vrienden zoeken. Er wordt een melding weergegeven waarin je wordt gevraagd je contacten te synchroniseren. 
  3. Tik op Synchroniseer contacten. Wanneer je jouw contacten synchroniseert, worden de contacten uit het adresboek van je apparaat op regelmatige basis geüpload naar Twitter.
  4. De accounts van contactpersonen in je adresboek die al op Twitter zitten, worden weergegeven.

Het synchroniseren van contacten uit je adresboek stoppen in de Twitter-app voor iOS of Android

Je kan stoppen met het regelmatig uploaden van contacten naar Twitter door de instelling Adresboekcontacten synchroniseren aan te passen.

In de Twitter-app voor iOS:

  1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.
  4. Versleep de schuifregelaar bij Synchroniseer adresboekcontacten om deze optie uit te schakelen.

 

In de Twitter-app voor Android:

  1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.
  4. Schakel het selectievakje Adresboekcontacten synchroniseren uit om deze optie uit te schakelen.

Opmerking: Wanneer je de instelling Adresboekcontacten synchroniseren uitschakelt op een bepaald apparaat, wordt alleen op dat specifieke apparaat gestopt met het synchroniseren van de contacten met Twitter. Wanneer je wil stoppen met het synchroniseren van je contacten op andere apparaten, moet je de instellingen op die apparaten aanpassen of alle contacten van Twitter verwijderen. Twitter blijft de contacten opslaan en gebruiken die je eerder hebt geüpload tenzij je alle contacten verwijdert.

Contacten verwijderen in je Twitter-app voor iOS of Android

  1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon (iOS), of het navigatiemenu-icoon   of je profielicoon (Android).
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.
  4. Tik op Alle contacten verwijderen. Bevestig het verwijderen van alle contacten door op de melding te tikken.

Opmerking: Hierdoor worden alle contacten verwijderd die je eerder hebt geüpload en wordt de instelling Adresboekcontacten synchroniseren uitgeschakeld op je account voor alle apparaten waarmee je eerder contacten hebt gesynchroniseerd. Hou er rekening mee dat dit even duurt en dat je in de tussentijd mogelijk nog suggesties ziet op Twitter (op basis van je contacten).

Contacten uploaden en verwijderen via twitter.com

Contacten uploaden:

  1. Ga naar het vak Wie te volgen in de tijdlijn van je startpagina. Je vindt ook suggesties voor Wie te volgen op het tabblad Meldingen en je profielpagina's.
  2. Klik op Vrienden zoeken. Mogelijk vragen we je om Twitter toegang te verlenen tot je contacten.
  3. Selecteer Contactpersonen doorzoeken.
  4. Vul je e-mailadres voor inloggen in wanneer daarom wordt gevraagd. (Zorg dat je browser pop-ups toestaat.)
  5. Wanneer je wordt gevraagd of je je informatie met Twitter wil delen, klik je op Akkoord of Toegang toestaan.
  6. Er worden personen weergegeven die al op Twitter zitten. Volg afzonderlijke personen door op Volgen te klikken of volg alle contacten door op Alles volgen te klikken.

 

Contacten bekijken of verwijderen:

Je kan op elk gewenst moment eerder geïmporteerde contacten bekijken of uit Twitter verwijderen. Opmerking: de relevantie van je aanbevelingen voor Wie te volgen neemt mogelijk af nadat deze informatie is verwijderd.

  1. Ga naar je instellingen voor Privacy en veiligheid.
  2. Ga onder Privacy naar Adresboek.
  3. Klik op Je contactpersonen beheren. Alle contacten die je hebt geüpload, worden weergegeven, met informatie over waar ze zijn geïmporteerd en of ze op Twitter zitten.
  4. Als je je contacten wil verwijderen, klik je op Alle contactpersonen verwijderen. Nadat je dit verzoek hebt bevestigd door op Verwijderen te klikken, worden alle contacten van Twitter verwijderd die je eerder hebt geüpload, en wordt de instelling Adresboekcontacten synchroniseren uitgeschakeld voor alle apparaten waarmee je eerder contacten hebt gesynchroniseerd. Hou er rekening mee dat dit even duurt en dat je in de tussentijd mogelijk nog suggesties ziet op Twitter (op basis van je contacten).

 

Contacten verwijderen via mobile.twitter.com:

  1. Tik op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.
  3. Ga naar Vindbaarheid en contacten en tik op Vindbaarheid en contacten.
  4. Tik op Contactpersonen verwijderen. Bevestig het verwijderen van alle contacten door op de melding te tikken.

Dit artikel delen of als bladwijzer instellen

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback. We zijn blij dat we je konden helpen!

Bedankt voor je feedback. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback. Dankzij jouw opmerkingen kunnen we onze artikelen verbeteren.