Twitter voor Windows 10 gebruiken

Waar je de app kan downloaden

Je kan de Twitter-app voor Windows downloaden van de Windows Marketplace.

Aanmelden of inloggen bij de app

Een nieuw account aanmaken:

1. Start de Twitter-app vanaf je apparaat.
  2. Tik op de knop Registreren om een Twitter-account aan te maken.
  3. Kies je gebruikersnaam, e-mail en wachtwoord en voer deze in.

Inloggen bij een bestaand Twitter-account:

1. Start de app en tik op Inloggen.
  2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Tweets en privéberichten plaatsen en verwijderen

Een Tweet plaatsen:

1. Tik op het Tweet-icoon.
  2. Typ je bericht in het opstelvenster voor Tweets.
  3. Tik op Tweet om je Tweet te plaatsen.

Een foto, GIF of poll toevoegen aan een Tweet:

1. Tik op het Tweet-icoon.
  2. Tik op het foto-icoon om een foto, GIF of poll toe te voegen. Je kan maximaal vier afbeeldingen toevoegen aan je Tweets.
  3. Typ je bericht in het opstelvenster voor Tweets.
  4. Tik op Tweet om je Tweet te plaatsen.

Een Tweet verwijderen:

1. Tik op de Tweet die je wil verwijderen.
  2. Tik op het icoon
  3. Tik op Verwijder.

Een privébericht verzenden:

1. Tik op het envelopicoon
  2. Tik op het icoon nieuw bericht.
  3. Typ de gebruikersnaam van de persoon aan wie je het bericht wil sturen en klik dan op de naam om deze te selecteren. Je kan meerdere namen toevoegen om een groepsbericht te maken.
  4. Tik op Volgende.
  5. Typ je bericht in het opstelvenster.
    • Tik op het foto-icoon om een foto toe te voegen (optioneel).
    • Tik op het GIF-icoon om een GIF toe te voegen (optioneel).
  6. Tik op Verzenden om het bericht te verzenden.

Een bladwijzer opslaan voor Tweets:

• Tik in een Tweet op het deelicoon en selecteer Tweet toevoegen aan bladwijzers
  • Tik in het menu van je profielicoon op Bladwijzers om je opgeslagen Tweets te bekijken.
  • Als je een opgeslagen bladwijzer wilt verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op het deelicoon en selecteer je Tweet verwijderen uit bladwijzers

Toegang krijgen tot het tabblad Verken:

1. Tik op het zoekicoon om naar het tabblad Verken te navigeren.
  2. Scrol om Populaire onderwerpen, Momenten, aanbevolen content, populaire artikelen en meer te bekijken.

Je profielgegevens wijzigen

1. Tik op het profielicoon om naar je profielpagina te navigeren.
  2. Tik op de knop Profiel bewerken.
  3. Voer je wijzigingen in en tik op Opslaan.

Wisselen tussen meerdere accounts

Het is niet mogelijk om te wisselen tussen meerdere accounts. Als je bij een ander Twitter-account wil inloggen, moet je eerst uitloggen bij het huidige account en vervolgens inloggen bij het gewenste account.

Zoeken naar Tweets en mensen

1. Voer een woord of gebruikersnaam in de zoekbalk in.
  2. Druk op Enter om te zoeken.

Een Tweet als leuk markeren, retweeten en citeren

Een Tweet als leuk markeren:

1. Klik of tik op het icoon Vind-ik-leuk  zodat dit rood wordt. Zo wordt bevestigd dat je de Tweet als leuk hebt gemarkeerd.
  2. Je kan een Tweet ook als leuk markeren vanaf de profielpagina en vanaf de permalinkpagina van de Tweet.

Een vind-ik-leuk ongedaan maken of verwijderen:

1. Zoek de Tweet die je als leuk hebt gemarkeerd (het hartje is rood).
  2. Klik of tik op het icoon Vind-ik-leuk om de vind-ik-leuk ongedaan te maken.

Een Tweet retweeten:

1. Klik of tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik op Retweeten.
  3. Het icoon wordt groen. Zo wordt bevestigd dat je de Tweet hebt geretweet.
  4. Je kan een Tweet ook retweeten vanaf de profielpagina en vanaf de permalinkpagina van de Tweet.

Een Retweet ongedaan maken of verwijderen:

1. Zoek de Tweet die je hebt geretweet (het icoon is groen).
  2. Klik of tik op het Retweet-icoon om de Retweet ongedaan te maken.

Een Tweet citeren:

1. Klik of tik op het Retweet-icoon.
  2. Tik op Tweet citeren.
  3. Voer je opmerkingen in en druk op Retweet.
  4. Het icoon wordt groen. Zo wordt bevestigd dat je de Tweet hebt geretweet.
  5. Je kan een Tweet ook retweeten vanaf de profielpagina en vanaf de permalinkpagina van de Tweet.

Uitloggen

1. Tik op je profielicoon.
  2. Tik op Uitloggen

Heb je feedback?

Stuur een e-mail naar windows@twitter.com. We bekijken de gebruikersfeedback regelmatig en doen ons best de gemelde bugs op te lossen in toekomstige releases.