Twitter voor Windows 10 gebruiken

Waar je de app kan downloaden

Je kan de Twitter-app voor Windows downloaden van de Windows Marketplace.

Aanmelden of inloggen bij de applicatie

Een nieuw account aanmaken:

1. Start de Twitter-app vanaf je apparaat.
  2. Tik op de knop Registreren om een Twitter-account aan te maken.
  3. Kies je gebruikersnaam, e-mail en wachtwoord en voer deze in.

Inloggen bij een bestaand Twitter-account:

1. Start de app en tik op Inloggen.
  2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Tweets en privéberichten plaatsen en verwijderen

Een Tweet plaatsen:

1. Tik op het Tweet-icoon.
  2. Typ je bericht in het Tweet-vak.
  3. Tik op het locatie-icoon om een locatie toe te voegen (optioneel).
  4. Tik op Tweet om je Tweet te plaatsen.

Een foto, GIF of video toevoegen aan een Tweet:

1. Tik op het Tweet-icoon.
  2. Tik op het foto-icoon om een foto, GIF of video toe te voegen van je filmrol. Je kan maximaal vier afbeeldingen toevoegen aan je Tweets.
  3. Typ je bericht in het Tweet-vak.
  4. Tik op Tweet om je Tweet te plaatsen.

Een Tweet verwijderen:

1. Tik op de Tweet die je wil verwijderen.
  2. Tik op het icoon
  3. Tik op Verwijderen.

Een privébericht verzenden:

1. Tik op het envelopicoon
  2. Tik op het icoon nieuw bericht om je privébericht op te gaan stellen.
  3. Typ de gebruikersnaam van de persoon aan wie je het bericht wil sturen.
  4. Tik op Verzenden om het bericht te verzenden.

Een foto toevoegen aan een privébericht:

1. Tik op het envelopicoon.
  2. Tik op het icoon nieuw bericht om je privébericht op te gaan stellen.
  3. Typ de gebruikersnaam van de persoon aan wie je een privébericht wil sturen.
  4. Tik op het foto-icoon om een foto toe te voegen
  5. Tik op Verzenden om het bericht te verzenden.

Je profielgegevens wijzigen

1. Tik op het profielicoon om naar je profielpagina te navigeren.
  2. Tik op het instellingenicoon.
  3. Voer je wijzigingen in en tik op Opslaan.

Meerdere accounts toevoegen

1. Tik op het profielicoon om naar je profielpagina te navigeren.
  2. Tik op het icoon Accounts.
  3. Tik op Account toevoegen.

Wisselen tussen meerdere accounts

1. Tik op het profielicoon om naar je profielpagina te navigeren.
  2. Tik op het icoon Accounts.
  3. Tik op het account waarnaar je wil wisselen.

Zoeken naar Tweets en mensen

1. Tik op het zoekicoon
  2. Voer een woord of gebruikersnaam in de zoekbalk in.
  3. Druk op Enter om te zoeken.

Vrienden zoeken door je contacten te uploaden

1. Tik op het icoon Personen zoeken
  2. Tik op Contactpersonen.
  3. Tik op het icoon Personenhub.
  4. Er worden personen weergegeven die al op Twitter zitten. Volg personen door te tikken op het icoon volgen

Als leuk markeren, retweeten en Tweet citeren

Een Tweet als leuk markeren:

1. Klik of tik op het icoon Vind-ik-leuk  zodat dit rood wordt. Zo wordt bevestigd dat je de Tweet als leuk hebt gemarkeerd.
  2. Je kan een Tweet ook als leuk markeren vanaf de profielpagina en vanaf de permalinkpagina van een Tweet.

Een vind-ik-leuk ongedaan maken of verwijderen:

1. Zoek de Tweet die je als leuk hebt gemarkeerd (het hartje is rood).
  2. Klik of tik op het icoon Vind-ik-leuk om de vind-ik-leuk ongedaan te maken.

Een Tweet retweeten:

1. Klik of tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik op Retweeten.
  3. Het icoon wordt groen. Zo wordt bevestigd dat je de Tweet hebt geretweet.
  4. Je kan een Tweet ook retweeten vanaf de profielpagina en vanaf de permalinkpagina van een Tweet.

Een Retweet ongedaan maken of verwijderen:

1. Zoek de Tweet die je hebt geretweet (het icoon is groen).
  2. Klik of tik op het Retweet-icoon om de Retweet ongedaan te maken.

Een Tweet citeren:

1. Klik of tik op het Retweet-icoon.
  2. Tik op Tweet citeren.
  3. Voer je opmerkingen in en druk op Retweet.
  4. Het icoon wordt groen. Zo wordt bevestigd dat je de Tweet hebt geretweet.
  5. Je kan een Tweet ook retweeten vanaf de profielpagina en vanaf de permalinkpagina van een Tweet.

Uitloggen

1. Tik op je profielicoon.
  2. Tik op de knop Instellingen.
  3. Tik op Uitloggen

Op zoek naar hulp bij Windows Phone 8?

Lees dan ons ondersteuningsartikel voor Windows Phone 8 en 8.1.

Heb je feedback?

Stuur ons een e-mail op windows@twitter.com.  We bekijken regelmatig de gebruikersfeedback en doen ons best de gemelde bugs op te lossen in toekomstige releases.