Over je Twitter-tijdlijn

Wat er op de tijdlijn van je startpagina staat

Wanneer je inlogt bij Twitter, beland je op de tijdlijn van je startpagina.

• Op de tijdlijn van je startpagina wordt een reeks Tweets weergegeven van accounts die jij op Twitter volgt. Je ziet hier aanbevolen content op basis van verschillende factoren. Vanuit de tijdlijn kan je een Tweet beantwoorden, retweeten of als leuk markeren.
  • Tweets die je waarschijnlijk het belangrijkst vindt, zie je bovenaan in je tijdlijn. Wij kiezen ze op basis van accounts waarmee je het meest communiceert, Tweets waarop je reageert en nog veel meer. Instructies voor het uitschakelen van dit gedrag vind je hier.
  • Sommige ongelezen Tweets worden gemarkeerd als Voor het geval dat je het gemist hebt. Zo heb je een overzicht van de meest interessante Tweets die je misschien hebt gemist.
  • Je kan ook content zoals Uitgelichte Tweets of Retweets vinden in je tijdlijn.
  • Als we een Tweet, een account dat je kan volgen of andere populaire of relevante content aantreffen, kunnen we deze ook toevoegen aan je tijdlijn. Dit betekent dat je soms Tweets ziet van accounts die jij niet volgt. We selecteren elke Tweet op basis van een aantal factoren, zoals de populariteit van de Tweet en op welke manier de mensen in je netwerk er interactie mee aangaan. Ons doel is om de tijdlijn van jouw startpagina nog relevanter en interessanter te maken.
  • Als je op een Tweet in je tijdlijn klikt of tikt, wordt de Tweet uitgevouwen. Zo kan je foto's, video's en andere informatie over de Tweet bekijken.
  • Je ziet uitgelichte evenementen bovenaan je tijdlijn aangegeven als Nu bezig. Op het moment dat je de Twitter-app voor iOS of Android opent, laten we je, indien beschikbaar, evenementen en onderwerpen zien waarvan we denken dat je ze mogelijk interessant vindt. Tik op het icoon  om te bekijken waarom wij denken dat je geïnteresseerd bent in het evenement of om het evenement op je tijdlijn te verbergen. Tik op de foto om gesprekken rondom het evenement weer te geven.

Waar je andere tijdlijnen kan zien

• Tijdlijnen kunnen ook bestaan uit verzamelde Tweets van accounts in lijsten die je hebt geselecteerd of als zoekresultaten.
  • Als je op een lijst klikt of tikt, zie je een verzamelde reeks Tweets (een tijdlijn) die zijn geplaatst door de accounts in die lijst.
  • Als je een zoekopdracht uitvoert, zie je ook een tijdlijn met Tweets die overeenkomen met je zoektermen.
Instructies bekijken voor:

Je kan je instelling voor Toon de beste Tweets eerst aanpassen door het volgende te doen:

Tik in het bovenste menu op je profielicoon.

1. Tik op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Inhoudsvoorkeuren.
  3. Ga naar Tijdlijn en versleep de schuifregelaar bij Toon de beste Tweets eerst om deze optie uit te schakelen.

Je kan je instelling voor De beste Tweets als eerste weergeven aanpassen door het volgende te doen:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Inhoudsvoorkeuren.
  4. Ga naar Tijdlijn en schakel het selectievakje bij De beste Tweets als eerste weergeven uit om deze optie uit te schakelen.

Je kan je instelling voor De beste Tweets als eerste weergeven aanpassen door het volgende te doen:

1. Log in bij je account op twitter.com en ga naar je pagina Accountinstellingen.
  2. Zoek onder Inhoud naar Tijdlijn en schakel het vakje naast De beste Tweets eerst tonen in om de instelling te wijzigen.