Over de tijdlijn van je startpagina in Twitter

Wat er op de tijdlijn van je startpagina staat

Op je startpagina worden Tweets getoond van accounts en onderwerpen die je volgt. Verder worden aanbevolen Tweets getoond. Verder zie je een aantal functies waarmee je de tijdlijn van je startpagina kan beheren.

Accounts en onderwerpen die je volgt

• Op de tijdlijn van je startpagina wordt een reeks Tweets weergegeven van accounts die jij op Twitter volgt. Je ziet hier aanbevolen content op basis van verschillende factoren. Op je startpagina kan je een Tweet beantwoorden, retweeten of als leuk markeren.
  • Je kan kiezen of je eerst de Toptweets op je startpagina of de nieuwste Tweets op je tijdlijn wil zien (beschikbaar op Twitter voor iOS en Android en op twitter.com). Tweets op je startpagina en Toptweets zijn Tweets die je waarschijnlijk het belangrijkst vindt. Ze worden door ons gekozen op basis van accounts waarmee je regelmatig communiceert, Tweets waarop je interactie aangaat en nog veel meer. Hieronder vind je instructies over hoe je kan wisselen tussen de twee tijdlijnweergaven.
  • Het kan zijn dat je Tweets te zien krijgt voor onderwerpen die je volgt, Tweets voor aanbevolen onderwerpen en een overzicht van de interessantste Tweets die je mogelijk nog niet hebt gezien, aangeduid als Voor het geval je het gemist hebt.
  • Je kan ook content zoals Uitgelichte Tweets of Retweets vinden op je tijdlijn.

Over content die je mogelijk ziet van buiten je netwerk

Als we een Tweet, een account dat je kan volgen of andere populaire of relevante content aantreffen, kunnen we deze ook toevoegen aan je tijdlijn. We selecteren elke Tweet op basis van een aantal factoren, zoals de populariteit van de Tweet en op welke manier de mensen in jouw netwerk er de interactie mee aangaan. We doen aanbevelingen zodat je content die voor jou interessant is en die op een zinvolle manier bijdraagt aan het gesprek gemakkelijker en sneller kan vinden, zoals content die relevant, geloofwaardig en veilig is. Dit betekent dat je soms Tweets ziet van accounts die jij niet volgt. We bevelen Tweets aan op basis van de gebruikers en onderwerpen die je al volgt. We bevelen geen content aan die mogelijk beledigend of spamachtig is. We delen aanbevelingen via pushmeldingen, op je tabblad Meldingen, en door ze toe te voegen aan de tijdlijn op je startpagina.

Functies van de tijdlijn op je startpagina

• Als je op een Tweet op je tijdlijn klikt of tikt, wordt de detailpagina van je Tweet geopend. Zo kan je foto's, video's en andere informatie van de Tweet bekijken.
  • Gebruik de functie Bladwijzers om bladwijzers op te slaan voor Tweets die je later wil bekijken. Tik of klik in een Tweet op het deelicoon ( in iOS en op het web,  in Android) en selecteer Tweet toevoegen aan bladwijzers. Je bekijkt je opgeslagen Tweets door te tikken of te klikken op Bladwijzers in het menu van je profielicoon of het linker navigatievenster. Als je een opgeslagen bladwijzer wil verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op het deelicoon en selecteer je Tweet verwijderen uit bladwijzers. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het icoon meer  tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.
  • Bovenaan je tijdlijn kan je uitgelichte evenementen zien met de tekst Nu bezig. Op het moment dat je de Twitter-app voor iOS of Android opent, laten we je, indien beschikbaar, evenementen en onderwerpen zien waarvan we denken dat je ze mogelijk interessant vindt. Tik op het icoon  om te bekijken waarom wij denken dat je geïnteresseerd bent in het evenement of om het evenement op je tijdlijn te verbergen. Tik op de foto om gesprekken rondom het evenement weer te geven.

Waar je andere tijdlijnen kan zien

• Tijdlijnen kunnen ook bestaan uit zoekresultaten of lijsten die jij hebt geselecteerd.
  • Als je een zoekopdracht uitvoert, zie je een tijdlijn met Tweets, Momenten en gebeurtenissen die overeenkomen met de zoektermen die je hebt opgegeven.
  • Als je op een lijst klikt of tikt, zie je ook een verzameling Tweets (een tijdlijn) die zijn geplaatst door de accounts in die lijst.

Je kan als volgt wisselen tussen eerst Toptweets op de startpagina weergeven en eerst de nieuwste Tweets weergegeven:
Step 1

Tik in het bovenste menu op het  icoon.

Step 2

Tik op de pijlen voor de gewenste tijdlijnweergave, of tik op Contentvoorkeuren bekijken om naar je instellingen te gaan.

Je kan als volgt wisselen tussen eerst Toptweets op de startpagina weergeven en eerst de nieuwste Tweets weergegeven:
Step 1

Tik in het bovenste menu op het  icoon.

Step 2

Tik op de pijlen voor de gewenste tijdlijnweergave, of tik op Contentvoorkeuren bekijken om naar je instellingen te gaan.

Je kan als volgt wisselen tussen eerst Toptweets op de startpagina weergeven en eerst de nieuwste Tweets weergegeven:
Step 1

Klik in het bovenste menu op het icoon .

Step 2

Klik op de pijlen voor de gewenste tijdlijnweergave, of klik op Contentvoorkeuren bekijken om naar je instellingen te gaan.

Een Tweet rapporteren

Als je iets op je tijdlijn ziet dat beledigend, spamachtig of mogelijk in overtreding van de Twitter-regels is, kan je dat als volgt rapporteren.

Een Tweet rapporteren
  1. Ga naar de Tweet die je wil rapporteren.
  2. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  3. Selecteer Tweet rapporteren.
  4. Als je De Tweet is beledigend of schadelijk selecteert, vragen we je om extra informatie over het probleem dat je rapporteert. Mogelijk vragen we je ook extra Tweets te selecteren van het account dat je rapporteert, zodat we over een betere context beschikken om je melding te beoordelen.
  5. We nemen de tekst van de door jou gerapporteerde Tweets op in onze vervolgmeldingen en -e-mails. Als je deze informatie niet meer wil ontvangen, schakel je het selectievakje naast Deze Tweets weergeven in updates over dit rapport uit.
  6. Nadat je het rapport hebt verzonden, ontvang je van ons aanbevelingen voor extra acties die je kan ondernemen om je ervaring op Twitter te verbeteren.