Over je Twitter-tijdlijn

Wat er op de tijdlijn van je startpagina staat

Wanneer je inlogt bij Twitter, beland je op de tijdlijn van je startpagina.

• Op de tijdlijn van je startpagina wordt een reeks Tweets weergegeven van accounts die jij op Twitter volgt. Je ziet hier aanbevolen content op basis van verschillende factoren. Vanuit de tijdlijn kan je een Tweet beantwoorden, retweeten of als leuk markeren.
  • Je kan kiezen of je eerst de Toptweets of de nieuwste Tweets op je tijdlijn wil zien (alleen Twitter voor iOS en Android). Toptweets zijn Tweets die je waarschijnlijk het belangrijkst vindt. Wij kiezen ze op basis van accounts waarmee je het meest communiceert, Tweets waarop je interactie aangaat en nog veel meer. Hieronder vind je instructies over hoe je kan wisselen tussen de twee tijdlijnweergaven.
  • Sommige ongelezen Tweets worden gemarkeerd als Voor het geval je het gemist hebt. Zo krijg je een overzicht van de meest interessante Tweets die je misschien hebt gemist.
  • Je kan ook content zoals Uitgelichte Tweets of Retweets vinden in je tijdlijn.
  • Als we een Tweet, een account dat je kan volgen of andere populaire of relevante content aantreffen, kunnen we deze ook toevoegen aan je tijdlijn. Dit betekent dat je soms Tweets ziet van accounts die jij niet volgt. We selecteren elke Tweet op basis van een aantal factoren, zoals de populariteit van de Tweet en op welke manier de mensen in jouw netwerk er interactie mee aangaan. We willen op de tijdlijn van je startpagina content weergeven die voor jou interessant is en die op een zinvolle manier bijdraagt aan het gesprek. Dat is content die relevant, geloofwaardig en veilig is.
  • Als je op een Tweet in je tijdlijn klikt of tikt, wordt de Tweet uitgevouwen. Zo kan je foto's, video's en andere informatie van de Tweet bekijken.
  • Met de functionaliteit Bladwijzers in de Twitter-app voor iOS of Android en op mobile.twitter.com stel je een bladwijzer in voor Tweets die je later opnieuw wil bekijken. Tik in een Tweet op het deelicoon ( in iOS,  in Android) en selecteer Tweet toevoegen aan bladwijzers. Tik in het menu van je profielicoon op Bladwijzers om je opgeslagen Tweets te bekijken. Als je een opgeslagen bladwijzer wil verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op het deelicoon en selecteer je Tweet verwijderen uit bladwijzers. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het icoon meer  tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.
  • Bovenaan je tijdlijn kan je uitgelichte evenementen zien met de tekst Nu bezig. Op het moment dat je de Twitter-app voor iOS of Android opent, laten we je, indien beschikbaar, evenementen en onderwerpen zien waarvan we denken dat je ze mogelijk interessant vindt. Tik op het icoon  om te bekijken waarom wij denken dat je geïnteresseerd bent in het evenement of om het evenement op je tijdlijn te verbergen. Tik op de foto om gesprekken rondom het evenement weer te geven.

Waar je andere tijdlijnen kan zien

• Tijdlijnen kunnen ook bestaan uit zoekresultaten of Lijsten die jij hebt geselecteerd.
  • Als je een zoekopdracht uitvoert, zie je een tijdlijn met Tweets, Momenten en gebeurtenissen die overeenkomen met de zoektermen die je hebt opgegeven.
  • Als je op een Lijst klikt of tikt, zie je ook een verzameling Tweets (een tijdlijn) die zijn geplaatst door de accounts in die Lijst.

Instructies bekijken voor:

Je kan als volgt wisselen tussen of eerst Toptweets of de nieuwste Tweets worden weergegeven:

Tik in het bovenste menu op het icoon Artboard 1

1. Tik op de pijlen om te wisselen naar de gewenste tijdlijnweergave.
  2. Tik op Bekijk contentvoorkeuren om naar je instellingen te gaan.

Je kan als volgt wisselen tussen of eerst Toptweets of de nieuwste Tweets worden weergegeven:

Tik in het bovenste menu op het icoon Artboard 1

1. Tik op de pijlen om te wisselen naar de gewenste tijdlijnweergave.
  2. Tik op Contentvoorkeuren bekijken om naar je instellingen te gaan.