Over je Twitter-tijdlijn

Wat er op de tijdlijn van je startpagina staat

Wanneer je inlogt bij Twitter, beland je op de tijdlijn van je startpagina.

• Op de tijdlijn van je startpagina wordt een reeks Tweets weergegeven van accounts die jij op Twitter volgt. Je ziet hier aanbevolen content op basis van verschillende factoren. Vanuit de tijdlijn kan je een Tweet beantwoorden, retweeten of als leuk markeren.
  • Tweets die je waarschijnlijk het belangrijkst vindt, zie je bovenaan in je tijdlijn. Wij kiezen ze op basis van accounts waarmee je het meest communiceert, Tweets waarop je reageert en nog veel meer. Instructies voor het uitschakelen van dit gedrag vind je hier.
  • Sommige ongelezen Tweets worden gemarkeerd als Voor het geval dat je het gemist hebt. Zo krijg je een overzicht van de meest interessante Tweets die je misschien hebt gemist.
  • Je kan ook content zoals Uitgelichte Tweets of Retweets vinden in je tijdlijn.
  • Als we een Tweet, een account dat je kan volgen of andere populaire of relevante content aantreffen, kunnen we deze ook toevoegen aan je tijdlijn. Dit betekent dat je soms Tweets ziet van accounts die jij niet volgt. We selecteren elke Tweet op basis van een aantal factoren, zoals de populariteit van de Tweet en op welke manier de mensen in jouw netwerk er de interactie mee aangaan. We willen op de tijdlijn van je startpagina content weergeven die voor jou interessant is en die op een zinvolle manier bijdraagt aan het gesprek. Dat is content die relevant, geloofwaardig en veilig is.
  • Als je op een Tweet in je tijdlijn klikt of tikt, wordt de Tweet uitgevouwen. Zo kan je foto's, video's en andere informatie van de Tweet bekijken.
  • Met de functionaliteit Bladwijzers in de Twitter-app voor iOS of Android en op mobile.twitter.com stel je een bladwijzer in voor Tweets die je later opnieuw wil bekijken. Tik in een Tweet op het deelicoon ( in iOS,  in Android) en selecteer Tweet toevoegen aan bladwijzers. Tik in het menu van je profielicoon op Bladwijzers om je opgeslagen Tweets te bekijken. Als je een opgeslagen bladwijzer wil verwijderen, tik je vanuit de Tweet in je bladwijzertijdlijn op het deelicoon en selecteer je Tweet verwijderen uit bladwijzers. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het icoon meer  tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.
  • Bovenaan je tijdlijn kan je uitgelichte evenementen zien met de tekst Nu bezig. Op het moment dat je de Twitter-app voor iOS of Android opent, laten we je, indien beschikbaar, evenementen en onderwerpen zien waarvan we denken dat je ze mogelijk interessant vindt. Tik op het icoon  om te bekijken waarom wij denken dat je geïnteresseerd bent in het evenement of om het evenement op je tijdlijn te verbergen. Tik op de foto om gesprekken rondom het evenement weer te geven.

Waar je andere tijdlijnen kan zien

• Tijdlijnen kunnen ook bestaan uit verzamelde Tweets van accounts in Lijsten die jij hebt geselecteerd of uit zoekresultaten.
  • Als je op een Lijst klikt of tikt, zie je een verzameling Tweets (een tijdlijn) die zijn geplaatst door de accounts in die Lijst.
  • Als je een zoekopdracht uitvoert, zie je ook een tijdlijn met Tweets die overeenkomen met de zoektermen die je hebt opgegeven.
Instructies bekijken voor:

Je kan je instelling voor Toon de beste Tweets eerst aanpassen door het volgende te doen:

Tik in het bovenste menu op je profielicoon.

1. Tik op Instellingen en privacy.
  2. Tik op Inhoudsvoorkeuren.
  3. Ga naar Tijdlijn en versleep de schuifregelaar bij Toon de beste Tweets eerst om deze optie uit te schakelen.

Je kan je instelling voor De beste Tweets als eerste weergeven aanpassen door het volgende te doen:

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Inhoudsvoorkeuren.
  4. Ga naar Tijdlijn en schakel het selectievakje bij De beste Tweets als eerste weergeven uit om deze optie uit te schakelen.

Je kan je instelling voor De beste Tweets eerst tonen aanpassen door het volgende te doen:

1. Log in bij je account op twitter.com en ga naar je pagina Accountinstellingen.
  2. Zoek onder Inhoud naar Tijdlijn en schakel het vakje naast De beste Tweets eerst tonen in om de instelling te wijzigen.