Veelgestelde vragen over Twitter via sms

Hoe gebruik ik Twitter op mijn telefoon?

Als je al een Twitter-account hebt, heb je op je telefoon toegang tot je account via sms of de mobiele website van Twitter, mobile.twitter.com.

Zijn er kosten aan verbonden? Worden de kosten bij mijn telefoonrekening opgeteld?

Twitter is een gratis service: we brengen je dus geen kosten in rekening voor het gebruik, zelfs niet als dat via sms is. Maar als je Twitter via sms op je telefoon gebruikt, brengt je mobiele provider je, afhankelijk van je abonnement, mogelijk wel kosten in rekening voor die berichten.

Wat is een 'short code' voor Twitter?

Met behulp van deze telefoonnummers zorgt Twitter ervoor dat jij via sms op je telefoon toegang hebt tot je Twitter-account. Je kan via sms een Tweet sturen naar jouw respectievelijke code/nummer en de Tweet wordt geplaatst op je Twitter-profiel. In verschillende landen worden verschillende codes gebruikt. Zoek de short code of long code van jouw land op.

Kan ik Twitter via mijn telefoon bijwerken zonder dat ik de updates van andere mensen ontvang? En vice versa?

Ja. Wanneer je je telefoon aan je Twitter-account hebt gekoppeld, ontvang je alleen meldingen van mensen voor wie je hebt aangegeven dat je hun mobiele Tweets wil ontvangen. Wanneer je via je telefoon een sms stuurt naar je Twitter-code, zorg je ervoor dat een Tweet op je profiel wordt geplaatst.

Ik krijg heel veel updates. Hoe zorg ik voor minder updates?

Schakel op een van de volgende manieren mobiele updates uit van gebruikers die jij volgt:

• Stuur opdrachten via je telefoon om updates uit te schakelen voor mensen die jij volgt door UIT [gebruikersnaam] te sturen naar je Twitter-code.
  • Stuur alleen het woord UIT om alle updates uit te schakelen totdat je ervoor kiest om ze weer in te schakelen (door het woord AAN te sturen).
  • Schakel mobiele updates uit voor gebruikers vanuit je webprofiel.
  • Je kan ook je instellingen voor slaapstand in je webprofiel zo instellen dat mobiele updates elke dag gedurende bepaalde perioden zijn uitgeschakeld.

Waarom krijg ik twee sets meldingen op mijn apparaat?

Als je een smartphone met ondersteuning voor een officiële Twitter-app hebt en twee sets meldingen ontvangt (de ene via sms en de andere via de pushmeldingen van de app), wil je misschien je sms-meldingen uitschakelen. Dit doe je door UIT naar je short code voor Twitter sturen. Daarna ontvang je nog maar één set meldingen!

Ik woon niet in de VS. Hoe gebruik ik Twitter op mijn telefoon?

We hebben short codes voor veel landen en mobiele providers. Je kan tweeten via sms door één van deze short codes te sturen. Als je land niet wordt vermeld, kan je onze long code (één richting) gebruiken om content op Twitter te plaatsen. Hou er rekening mee dat aan alle abonnees (zelfs in het VK) mogelijk internationale sms-tarieven worden berekend.

Je kan ook naar onze mobiele website, mobile.twitter.com, gaan via de browser op je telefoon, ongeacht waar in de wereld je je bevindt (mits je maar ontvangst op je smartphone hebt).