X Lite op Android gebruiken

Met de X Lite-app gebruik je X op je smartphone zonder dat dit je veel data of opslagruimte kost. Dit zijn de belangrijkste functies van de X Lite-app:

• Laadt snel op 2G- en 3G-netwerken.
  • Minimaal dataverbruik: schakel de modus Datagebruik beperken in om alleen de afbeeldingen of video´s die je daadwerkelijk wil bekijken te downloaden.
  • Neemt minder ruimte in beslag: X Lite is kleiner dan 3 MB en neemt dus weinig opslagruimte in op je telefoon.

Opmerking: X Lite is exclusief beschikbaar in de Google Play Store* en is op dit moment compatibel met apparaten met Android-versie 5.0 en hoger. Als je geen toegang hebt tot de Google Play Store, kan je de mobiele website van X gebruiken via mobile.twitter.com.

Je dataverbruik verminderen

X Lite is ontwikkeld om je dataverbruik op X tot een minimum te beperken. Om te zorgen dat X minder data gebruikt, kan je de modus Datagebruik beperken inschakelen. Bepaal welke media je in real time wil downloaden om je datagebruik te beperken.

• Tik op je profielfoto om het dashmenu te openen.
  • Tik op de schuifknop naast Beperk datagebruik om de functie in te schakelen.

In deze modus zie je voorbeeldweergaven van afbeeldingen en worden grote afbeeldingen alleen geladen als je daarom vraagt. Je kan afbeeldingen bekijken door in X Lite te tikken op Afbeelding laden.

Inloggen of registreren

Om aan de slag te gaan, open je de X Lite-app zodra deze is gedownload.

Inloggen:

1. Tik op Inloggen.
  2. Voer je gebruikersnaam, telefoonnummer of e-mailadres in.
  3. Voer je wachtwoord in.
  4. Tik op Inloggen.

Registreren voor een nieuw account:

1. Tik op Registreren.
  2. Voer je volledige naam en telefoonnummer in. Als je liever je e-mailadres gebruikt, tik dan op In plaats daarvan e-mail gebruiken
  3. Tik op Registreren
  4. Voer een wachtwoord in en tik op Volgende.
  5. Als je je registreert met een e-mailadres, kunnen we om je telefoonnummer vragen. Voer dat nu in of tik op Nu niet.
  6. Voer een gebruikersnaam in (we stellen enkele beschikbare opties voor) en tik dan op Volgende.
  7. We helpen je alvast op weg met enkele suggesties voor interessecategorieën en accounts in die categorieën.
  8. Als je een Android-apparaat gebruikt, kan je pushmeldingen ontvangen. Tik op Meldingen inschakelen om pushmeldingen te ontvangen.
  9. Wanneer je klaar bent om naar je tijdlijn te gaan, tik je op Gereed.

Een post plaatsen

1. Tik op het icoon post opstellen  vanuit de tijdlijn van je startpagina, het tabblad Zoeken, het tabblad Meldingen of profielen.
  2. Begin met typen bij Wat houdt je bezig?
  3. Tik op het foto-icoon  om een afbeelding te posten. Je kan maximaal vier afbeeldingen aan je post toevoegen.
  4. Tik op posten om te plaatsen.

Opmerking: lees hoe je een collectie van meerdere posts maakt.

Accounts vinden en volgen

Een account vinden:

1. Tik op het zoekicoon .
  2. Voer de naam of gebruikersnaam in van het account dat je zoekt.
  3. Zodra je begint te typen, wordt er een lijst met voorgestelde accounts en trends weergegeven.

Een account volgen:

1. Ga naar het profiel van het gewenste account en tik op Volgen
  2. Als je na het zien van een post van een account besluit dat je die persoon wil volgen, tik je op de post om deze uit te klappen en vervolgens op het icoon volgen .

Een bladwijzer opslaan voor posts

Gebruik de functie Bladwijzers om bladwijzers op te slaan voor posts die je later wil bekijken:

1. Tik op het deelicoon.
  2. Selecteer Toevoegen aan bladwijzers om de post op te slaan zodat je deze later kan bekijken.

Zo bekijk je je bladwijzers:

1. Tik op je profielfoto in de linkerbovenhoek en daarna op de menuoptie Bladwijzers.

Tijdlijn van startpagina

1. Tik op het startpagina-icoon  om naar de tijdlijn van je startpagina te gaan.
  2. Op de tijdlijn van je startpagina verschijnen de nieuwste posts van de accounts die jij volgt.
  3. Als er een blauwe stip naast het tabblad Startpagina wordt weergegeven, zijn er nieuwe posts voor je tijdlijn. Schuif omlaag op je tijdlijn om deze nieuwe posts te laden.
  4. In de tijdlijn van je startpagina kan je op een afzonderlijke post tikken om de details van de post te bekijken. Van daaruit kan je de post beantwoorden, reposten, citeren en als leuk markeren.
  5. Tik op het icoon terug  om terug te keren naar de tijdlijn van je startpagina.

Meldingen

Op het tabblad Meldingen zie je hoe andere gebruikers op X interactie met jou aangaan.

1. Tik op het icoon Meldingen  om naar de tijdlijn voor Meldingen te gaan.
  2. Op de tijdlijn voor je meldingen zie je welke van jouw posts als leuk zijn gemarkeerd, de nieuwste Reposts (van jouw posts), posts die aan jou zijn gericht (antwoorden en vermeldingen) en je nieuwe volgers.

Profiel en instellingen

Voor toegang tot je profiel en instellingen tik je op je profielfoto. In het menu kan je het volgende:

• Tik op Profiel om naar je profiel te gaan.
  • Als je jouw profiel wil bewerken, tik je op Profiel en vervolgens op Profiel wijzigen. Van daaruit kan je jouw profielfoto, volledige naam, URL, locatie en bio bewerken.
  • Tik op Profiel voor een lijst van de accounts die jij volgt en die jou volgen, maar ook de media die jij hebt geplaatst en jouw vind-ik-leuks.
  • Tik op je profielfoto en vervolgens op Instellingen en privacy om je instellingen te bewerken. Hier kan je het volgende bewerken:
  • Je Accountinstellingen, waaronder:
    • Gebruikersnaam
    • Telefoonnummer
    • E-mailadres
    • Wachtwoord
    • Beveiliging
    • Gegevens en toestemmingen, waar je Je X-gegevens en Gekoppelde applicaties kan bekijken
  • Je instellingen voor Privacy en veiligheid
  • Je instellingen voor Meldingen
  • Contentvoorkeuren
  • Algemene instellingen, waaronder Datagebruik

De donkere modus inschakelen

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Weergave.
  3. Kies onder Achtergrond voor Dimmen of Donker door op je voorkeur te tikken.
  4. Je kan deze functie uitschakelen door Standaard te selecteren.

Privéberichten

Lees de artikelen Over privéberichten en Veelgestelde vragen over privéberichten voor meer informatie. Opmerking: X Lite ondersteunt geen vooraf ingestelde antwoorden in privéberichten (bijvoorbeeld van bedrijfsprofielen).

*De X Lite-app is beschikbaar in de volgende landen: Albanië, Angola, Antigua en Barbuda, Armenië, Aruba, Oostenrijk, Azerbeidzjan, Bahama's, Bahrein, Belize, Benin, Bosnië en Herzegovina, Botswana, Bulgarije, Burkina Faso, Cambodja, Kameroen, Kaapverdië, Ivoorkust, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Fiji, Finland, Gabon, Duitsland, Griekenland, Guinee-Bissau, Haïti, Hongarije, Ierland, Italië, Jamaica, Koeweit, Kirgizië, Laos, Letland, Liechtenstein, Luxemburg, Noord-Macedonië, Mali, Malta, Mauritius, Moldavië, Mozambique, Myanmar, Namibië, Niger, Oman, Pakistan, Papoea-Nieuw-Guinea, Polen, Qatar, Rusland, Rwanda, Saudi-Arabië, Senegal, Slowakije, Slovenië, Sri Lanka, Zweden, Zwitserland, Tadzjikistan, Togo, Trinidad en Tobago, Turkmenistan, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Oezbekistan, Vietnam en Zambia.