Twitter-lijsten gebruiken

Een lijst is een geselecteerde groep van Twitter-accounts. Je kan je eigen lijsten maken of je abonneren op lijsten van anderen. Als je de tijdlijn van een lijst bekijkt, zie je een reeks van Tweets van alleen de accounts in die lijst.

Instructies bekijken voor:
  • See iOS instructions
  • See Android Instructions
  • See desktop instructions

Een lijst maken

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Lijsten.
  3. Tik op het icoon nieuwe lijst  .
  4. Selecteer een naam voor je lijst en een korte beschrijving van de lijst. Lijstnamen mogen niet langer zijn dan 25 tekens en mogen niet met een cijfer beginnen. De standaardinstelling voor je lijst is Openbaar (iedereen kan zich abonneren op de lijst). Als je alleen zelf toegang wil hebben tot je lijst, schuif je de regelaar naast Afgeschermd naar aan.
  5. Tik op Bewaar.

Een lijst maken

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer vervolgens Lijsten.
  2. Tik op het icoon nieuwe lijst  .
  3. Selecteer een naam voor je lijst en een korte beschrijving van de lijst. Lijstnamen mogen niet langer zijn dan 25 tekens en mogen niet met een cijfer beginnen. De standaardinstelling voor je lijst is Openbaar (iedereen kan zich abonneren op de lijst). Als je alleen zelf toegang wil hebben tot je lijst, tik je op het selectievakje naast Afgeschermd houden.
  4. Tik op Opslaan.

Een lijst maken

1. Klik op je profielicoon om het vervolgkeuzemenu weer te geven.
  2. Klik op Lijsten.
  3. Klik op Nieuwe lijst maken.
  4. Selecteer een naam voor je lijst en een korte beschrijving van de lijst. Lijstnamen mogen niet langer zijn dan 25 tekens en mogen niet met een cijfer beginnen. Selecteer vervolgens of je de lijst afgeschermd (alleen voor jou toegankelijk) of openbaar (iedereen kan zich abonneren op de lijst) wil maken.
  5. Klik op Lijst opslaan.
Instructies bekijken voor:
  • See iOS instructions
  • See Android Instructions
  • See desktop instructions

Personen toevoegen aan of verwijderen van je lijsten

1. Tik op het tandwielicoon  op het profiel van een account.
  2. Selecteer Voeg toe aan/verwijder uit lijsten. (Je hoeft geen volger van een account te zijn om het te kunnen toevoegen aan je lijst.)
  3. Er wordt een pop-up weergegeven met de lijsten die je hebt gemaakt. Tik op het selectievakje naast de lijsten waaraan je het account wil toevoegen of schakel het selectievakje uit bij de lijsten waarvan je het account wil verwijderen.
  4. Je kan controleren of het account dat je wilde toevoegen ook echt is opgenomen in die lijst door naar het tabblad Lijsten in het bovenste menu te gaan. Tik op de gewenste lijst en tik vervolgens op Leden. Het account wordt weergegeven in de lijst met leden.

Personen toevoegen aan of verwijderen van je lijsten

1. Tik op het icoon voor het menu buiten het scherm  op het profiel van een account.
  2. Selecteer Toevoegen aan lijst. (Je hoeft geen volger van een account te zijn om het te kunnen toevoegen aan je lijst.)
  3. Er wordt een pop-up weergegeven met de lijsten die je hebt gemaakt. Tik op het selectievakje naast de lijsten waaraan je het account wil toevoegen of schakel het selectievakje uit bij de lijsten waarvan je het account wil verwijderen.
  4. Je kan controleren of het account dat je wilde toevoegen ook echt is opgenomen in die lijst door naar het tabblad Lijsten in het bovenste menu te gaan. Tik op de gewenste lijst en tik vervolgens op Leden. Het account wordt weergegeven in de lijst met leden.

Personen toevoegen aan of verwijderen van je lijsten

1. Klik op het icoon voor het menu buiten het scherm  op het profiel van een account.
  2. Selecteer Toevoegen aan of verwijderen uit lijsten. (Je hoeft geen volger van een account te zijn om het te kunnen toevoegen aan je lijst.)
  3. Er wordt een pop-up weergegeven met de lijsten die je hebt gemaakt. Klik op het selectievakje naast de lijsten waaraan je het account wil toevoegen of schakel het selectievakje uit bij de lijsten waarvan je het account wil verwijderen.
  4. Je kan controleren of het account dat je wilde toevoegen ook echt is opgenomen in die lijst door naar het tabblad Lijsten op je profielpagina te gaan. Klik op de gewenste lijst en klik vervolgens op Lijstleden. Het account wordt weergegeven in de lijst met leden.

Opmerking: In Twitter voor iOS en op twitter.com kan je bekijken in welke lijsten jij bent opgenomen. Klik op je tabblad Lijsten op Lid van om te bekijken in welke lijsten jij bent opgenomen. Je verwijdert jezelf van een lijst door de maker van die lijst te blokkeren.

De URL zoeken van een lijst die je wil delen

1. Ga naar de lijst die je wil delen.
  2. Kopieer de URL die wordt weergegeven in de adresbalk van je browser. Deze ziet er ongeveer als volgt uit: https://twitter.com/username/lists/list_name.
  3. Plak de URL in een bericht aan iemand met wie je de lijst wil delen.

Tweets van een lijst bekijken

1. Ga naar je profielpagina.
  2. Klik of tik op het tabblad Lijsten.
  3. Klik of tik op de lijst die je wil bekijken.
  4. Je ziet nu een tijdlijn van Tweets van de accounts die zijn opgenomen in die lijst.

Lijsten bewerken of verwijderen

1. Ga naar je profielpagina.
  2. Klik of tik op het tabblad Lijsten.
  3. Lijsten die jij hebt gemaakt en de lijsten van andere mensen die jij volgt, kan je bekijken onder Geabonneerd op.
  4. Klik of tik op de lijst die je wil bewerken of verwijderen in de lijsten die je hebt gemaakt. Klik of tik op Bewerken om de details van je lijst bij te werken of klik of tik op Verwijderen om de lijst volledig te verwijderen.
  5. Je kan op deze pagina geen personen toevoegen aan of verwijderen van je lijst. Je moet dat doen op de profielpagina van elke individuele gebruiker die je wil toevoegen of verwijderen.

Je abonneren op lijsten van anderen of lijsten van anderen volgen

1. Klik of tik op Lijsten terwijl je iemands profiel bekijkt.
  2. Selecteer op welke lijst je je wil abonneren.
  3. Klik of tik in de lijstpagina op Abonneren om de lijst te volgen. Je kan lijsten volgen zonder de individuele accounts in die lijst te hoeven volgen.