Twitter-lijsten gebruiken

Een Lijst is een groep geselecteerde Twitter-accounts. Je kan je eigen Lijsten maken of je abonneren op Lijsten van anderen. Als je de tijdlijn van een Lijst bekijkt, zie je alleen Tweets van de accounts in die Lijst.

Jezelf van een Lijst verwijderen

Via je tabblad Lijsten kan je bekijken in welke Lijsten jij bent opgenomen. Als je jezelf van een Lijst wilt verwijderen, moet je de maker van die Lijst blokkeren.

Instructies bekijken voor:

Een Lijst maken

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Lijsten.
  3. Tik op het icoon nieuwe Lijst  .
  4. Geef een naam en een korte beschrijving op voor je Lijst. Lijstnamen mogen niet langer zijn dan 25 tekens en mogen niet met een cijfer beginnen. De standaardinstelling voor je Lijst is Openbaar (iedereen kan zich abonneren op de Lijst). Als jij alleen zelf toegang wil hebben tot je Lijst, sleep je de schuifregelaar naast Afgeschermd naar aan.
  5. Tik op Gereed.

Een Lijst maken

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt en selecteer vervolgens Lijsten.
  2. Tik op het icoon nieuwe Lijst  .
  3. Geef een naam en een korte beschrijving op voor je Lijst. Lijstnamen mogen niet langer zijn dan 25 tekens en mogen niet met een cijfer beginnen. De standaardinstelling voor je Lijst is Openbaar (iedereen kan zich abonneren op de Lijst). Als jij alleen zelf toegang wil hebben tot je Lijst, tik je op het selectievakje naast Afgeschermd houden.
  4. Tik op Opslaan.

Een Lijst maken

1. Klik in de navigatiebalk op Lijsten.
  2. Klik op het icoon Nieuwe Lijst maken   bovenaan.
  3. Kies een naam en een korte beschrijving voor je Lijst. Lijstnamen mogen niet langer zijn dan 25 tekens en mogen niet met een cijfer beginnen. Selecteer vervolgens of je de Lijst afgeschermd (alleen voor jou toegankelijk) of openbaar (iedereen kan zich abonneren op de Lijst) wil maken.
  4. Klik op Volgende.
  5. Je kan nu andere personen zoeken en personen toevoegen aan je Lijst.
  6. Klik op Gereed.
Instructies bekijken voor:

Personen toevoegen aan of verwijderen van je Lijsten

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Lijsten.
  3. Tik op de Lijst die je wil bewerken.
  4. Tik op Leden.
  5. Tik op het icoon meer  op het profiel van een account.
  6. Tik op de accounts die je wil toevoegen of schakel het selectievakje uit bij de accounts die je van de Lijst wil verwijderen.

Personen toevoegen aan of verwijderen van je Lijsten

1. Tik op het icoon meer  op het profiel van een account.
  2. Selecteer Toevoegen aan Lijst. (Je hoeft geen volger van een account te zijn om het toe te voegen aan je Lijst.)
  3. Er wordt een pop-up weergegeven met de lijsten die je hebt gemaakt. Tik op het selectievakje naast de Lijsten waaraan je het account wil toevoegen of schakel het selectievakje uit bij de Lijsten waarvan je het account wil verwijderen.
  4. Ga naar het tabblad Lijsten in het bovenste menu om te controleren of het account dat je wilde toevoegen, ook echt is opgenomen in die Lijst. Tik op de gewenste Lijst en tik vervolgens op Leden. Het account wordt weergegeven in de Lijst met leden.

Personen toevoegen aan of verwijderen van je Lijsten

1. Klik op het icoon meer  op het profiel van een account.
  2. Selecteer Toevoegen aan of verwijderen uit lijsten. (Je hoeft geen volger van een account te zijn om het toe te voegen aan je Lijst.)
  3. Er wordt een pop-up weergegeven met de Lijsten die je hebt gemaakt. Klik op het selectievakje naast de Lijsten waaraan je het account wil toevoegen of schakel het selectievakje uit bij de Lijsten waarvan je het account wil verwijderen.
  4. Ga naar het tabblad Lijsten om te controleren of het account dat jij wilde toevoegen, ook echt is opgenomen in die Lijst. Klik op de gewenste Lijst en klik vervolgens op Lijstleden. Het account wordt weergegeven in de Lijst met leden.

De URL zoeken van een Lijst die je wil delen

1. Ga naar de Lijst die je wil delen.
  2. Kopieer de URL die wordt weergegeven in de adresbalk van je browser. Deze ziet er ongeveer als volgt uit: https://twitter.com/gebruikersnaam/lists/lijstnaam.
  3. Plak de URL in een bericht aan iemand met wie je de Lijst wil delen.

Tweets van een Lijst bekijken

1. Ga naar je tabblad Lijsten.
  2. Klik of tik op de Lijst die je wil bekijken.
  3. Je ziet nu een tijdlijn met Tweets van de accounts die zijn opgenomen in die Lijst.

Lijsten bewerken of verwijderen

1. Ga naar je profielpagina.
  2. Klik of tik op het tabblad Lijsten.
  3. De Lijsten die jij hebt gemaakt en de Lijsten van mensen die jij volgt, kan je bekijken onder het tabblad Geabonneerd.
  4. Klik of tik op de Lijst die je wil bewerken of die je wil verwijderen uit de Lijsten die je hebt gemaakt. Klik of tik op Bewerken om de details van je Lijst bij te werken.
  5. Klik op Lijst bewerken als je personen wil toevoegen aan of verwijderen van je Lijst en selecteer vervolgens Leden beheren. Voeg leden toe door gebruik te maken van het zoekvak en verwijder leden om ze volledig van de Lijst te verwijderen.
  6. Klik of tik op Lijst verwijderen om een Lijst te verwijderen.

Je abonneren op Lijsten van anderen of Lijsten van anderen volgen

1. Tik op het icoon meer  op het profiel van een account.
  2. Tik op Lijsten weergeven.
  3. Selecteer de Lijst waarop je je wil abonneren.
  4. Klik of tik in de Lijstpagina op Abonneren om je op de Lijst te abonneren. Je kan je op Lijsten abonneren zonder de individuele accounts in die Lijst te volgen.

Lijsten toevoegen aan/verwijderen van de tijdlijn van je startpagina

1. Ga naar het menu van je profielicoon.

2. Klik of tik op Lijsten.

3. De Lijsten die jij hebt gemaakt en de Lijsten van anderen waarop je bent geabonneerd worden weergegeven.

4. Tik op het   icoon om een Lijst aan de tijdlijn van je startpagina toe te voegen.

5. Veeg naar rechts om ze te gebruiken vanuit de tijdlijn van je startpagina.

6. Voeg maximaal vijf Lijsten toe.

7. Je kan een Lijst verwijderen door onder Vastgemaakt op het   icoon te tikken om de highlight van de punaise te verwijderen en de Lijst wordt dan uit de tijdlijn van je startpagina verwijderd. (Opmerking: Dit zal de Lijst niet verwijderen.)

Vastgemaakte Lijsten rangschikken

1. Ga naar het menu van je profielicoon.
  2. Klik of tik op Lijsten.
  3. De Lijsten die jij hebt gemaakt en de Lijsten van anderen waarop je bent geabonneerd worden weergegeven.
  4. Klik of tik op Bewerken.
  5. Druk op het icoon Rangschikken rechts van de Lijst-cel, hou deze vast en sleep de Lijst naar de gewenste plek.
  6. Klik op Gereed om de nieuwe volgorde op te slaan. Je veranderingen worden in de tijdlijn van je startpagina weergegeven.

Een Lijst rapporteren

Ontdek hoe je een Lijst rapporteert in geval van beledigend gedrag.