Hulp bij Twitter voor iPhone of iPad

Als je problemen ondervindt met de Twitter-app op je iPhone, iPad of iPod Touch, bieden deze tips waarschijnlijk uitkomst.

Is het besturingssysteem van je apparaat up-to-date?

Voor de beste ervaring met de Twitter-app voor iOS, kan je overwegen om je iOS-apparaat te upgraden naar het meest recente besturingssysteem (OS). Als je apparaat nog steeds iOS 7 of lager gebruikt, kan je Twitter-app mogelijk niet naar recentere versies geüpdatet worden.

Ondervind je problemen bij het installeren van de nieuwste Twitter-app voor iOS?

Als je problemen hebt bij het installeren van de nieuwste Twitter-app voor iOS, controleer je eerst hoeveel ruimte er beschikbaar is op je telefoon.

1. Ga naar Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Onder Gebruik zie je hoeveel geheugen er beschikbaar is op je apparaat.
  4. Als er minder dan 130 MB op je apparaat beschikbaar is, moet je mogelijk andere apps verwijderen om ruimte vrij te maken.
  5. Probeer de app opnieuw te downloaden wanneer er meer ruimte beschikbaar is.

Als je toch problemen ondervindt bij het installeren van de app terwijl je apparaat voldoende vrije ruimte heeft, probeer je het volgende:

1. Annuleer de download in de iTunes App Store en start de download opnieuw.
  2. Als het opnieuw starten van de download niet werkt, zet je je apparaat uit en start je hem opnieuw.
  3. Als het opnieuw starten van je apparaat niet werkt, verwijder je de Twitter-app van je apparaat. Wanneer de app is verwijderd, start je het apparaat opnieuw op en installeer je de Twitter-app opnieuw vanuit de App Store.
  4. Als je nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg je iTunes Support voor tips over het oplossen van downloadproblemen.

Ondervind je problemen met de Twitter-app voor iOS?

Soms kan je de problemen oplossen door je apparaat uit en vervolgens weer aan te zetten. Als je dit al hebt geprobeerd, maar het heeft niet geholpen, vind je hieronder een overzicht met andere procedures voor probleemoplossing:

Verwijder je account uit de app en log opnieuw in:

Probeer je account te verwijderen en opnieuw toe te voegen aan de app. Als je inlogverificatie hebt ingeschakeld in je account, moet je niet vergeten om een back-upcode op te slaan voordat je het account uit de app verwijdert.

Je account verwijderen vanuit Instellingen:

1. Ga naar Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Twitter.
  3. Tik op het account dat je wil verwijderen.
  4. Selecteer Verwijder account.
    Opmerking: hiermee wordt je account niet gedeactiveerd. Het account wordt alleen verwijderd uit de app, waardoor je in feite wordt uitgelogd bij de app.

Je account weer toevoegen aan de app:

1. Open de Twitter-app.
  2. Tik op Log in.
  3. Vul je gebruikersnaam, telefoonnummer of e-mailadres en je wachtwoord in.
  4. Tik op Gereed.

Als je het wachtwoord van je account bent vergeten of als je niet meer kan inloggen, reset je je wachtwoord vanaf je apparaat.

Verwijder de app en installeer deze opnieuw:

Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing het probleem niet hebben verholpen, kan je proberen de app te verwijderen en opnieuw te installeren op je apparaat. Vergeet niet een back-upcode op te slaan voordat je de app verwijdert als je inlogverificatie hebt ingeschakeld in je account.

De app verwijderen:

1. Hou in het startscherm je vinger op het icoon van de Twitter-app.
  2. Het icoon begint te trillen en er wordt een x in de linkerbovenhoek van het icoon weergegeven. Tik op de x.
  3. Je wordt gevraagd het verwijderen van de app te bevestigen. Tik op Verwijder.
  4. De app verdwijnt van het scherm en is van je apparaat verwijderd.

De app herinstalleren:

1. Ga naar https://twitter.com/download.
  2. Vul je telefoonnummer in (het nummer dat aan je account is gekoppeld).
  3. Je ontvangt een sms-bericht met een link naar de App Store.
  4. Tik op de link en download de Twitter-app.

Controleer of de tijdzone-instellingen automatisch worden bijgewerkt:

Wanneer je inlogt, zie je mogelijk berichten zoals Geen toestemming of Ongeldig(e) gebruikersnaam en/of wachtwoord. Dit probleem treedt soms op wanneer de tijdzone-instellingen niet juist zijn. Je kan deze berichten voorkomen door je tijdzone zo in te stellen dat deze automatisch wordt bijgewerkt.

1. Tik op het icoon Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Selecteer Datum en tijd.
  4. Controleer of de optie Stel automatisch in is ingeschakeld. Sommige mensen krijgen deze berichten wanneer ze een verouderde versie van de Twitter-app hebben. Kijk nog eens goed in de App Store op je apparaat en controleer of je de app recentelijk hebt bijgewerkt.