Hulp bij X voor iPhone of iPad

Voor de beste ervaring met de X-app voor iOS, kan je overwegen om je iOS-apparaat te upgraden naar het meest recente besturingssysteem (OS). Als je apparaat nog steeds iOS 13.7 of lager gebruikt, kan je X-app mogelijk niet naar recentere versies geüpdatet worden.

Als je problemen ondervindt met de X-app op je iPhone, iPad of iPod Touch, bieden deze tips waarschijnlijk uitkomst.

X voor de iOS-app installeren

Controleer de beschikbare ruimte op je apparaat
Wat kun je doen als de ruimte op je apparaat niet het probleem is

Controleer de beschikbare ruimte op je apparaat

Als je problemen hebt bij het installeren van de nieuwste Twitter-app voor iOS, controleer je eerst hoeveel ruimte er beschikbaar is op je telefoon.

1. Ga naar Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Onder Gebruik zie je hoeveel geheugen er beschikbaar is op je apparaat.
  4. Als er minder dan 130 MB op je apparaat beschikbaar is, moet je mogelijk andere apps verwijderen om ruimte vrij te maken.
  5. Probeer de app opnieuw te downloaden wanneer er meer ruimte beschikbaar is.

Wat kun je doen als de ruimte op je apparaat niet het probleem is

Als je toch problemen ondervindt bij het installeren van de app terwijl je apparaat voldoende vrije ruimte heeft, probeer je het volgende:

1. Annuleer de download in de iTunes App Store en start de download opnieuw.
  2. Als het opnieuw starten van de download niet werkt, zet je je apparaat uit en start je hem opnieuw.
  3. Als het opnieuw starten van je apparaat niet werkt, verwijder je de X-app van je apparaat. Wanneer de app is verwijderd, start je het apparaat opnieuw op en installeer je de X-app opnieuw vanuit de App Store.
  4. Als je nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg je iTunes Support voor tips over het oplossen van downloadproblemen.

X voor de iOS-app werkt niet

Start je apparaat opnieuw op
Controleer je netwerkverbinding.
Verwijder je account uit de app
Verwijder je account uit instellingen en voeg hem opnieuw toe
Verwijder/herinstalleer de Twitter-app op je Apple-apparaat

Als je problemen hebt met Twitter voor de iOS-app, start dan eerst je apparaat opnieuw op

Soms kan je de problemen oplossen door je apparaat uit en vervolgens weer aan te zetten. Als je dit al hebt geprobeerd, maar het heeft niet geholpen, vind je hieronder een overzicht met andere procedures voor probleemoplossing.

Controleer je netwerkverbindingen

Als je apparaat met het internet verbonden lijkt te zijn, maar je app niet werkt, controleer dan je netwerkverbindingen.

Als je verbonden bent met een VPN, probeer die dan uit te schakelen. Als het uitschakelen van de VPN je verbindingsprobleem verhelpt, moet je contact opnemen met je VPN-provider voor hulp.

Verwijder je account uit de app en log opnieuw in:

Probeer je account te verwijderen en opnieuw toe te voegen aan de app. Als je inlogverificatie hebt ingeschakeld in je account, moet je niet vergeten om een back-upcode op te slaan voordat je het account uit de app verwijdert.

Het verwijderen van je account wist alle Tweet-concepten die je nog niet verzonden had en daarom raden we aan je Tweet te bewaren als een concept.

Verwijder je account uit instellingen en voeg hem opnieuw toe:

Uitloggen uit je account wist je concepten. Voordat je de onderstaande stappen uitvoert, bewaar je de concepten van Tweets die je wilt bewaren.

Verwijderen:

1. Zorg ervoor dat je op het juiste profiel bent ingelogd.

2. Tik in het profielmenu op Instellingen en privacy.

3. Tik op Jouw account.

4. Tik op Accountgegevens

5. Tik op Uitloggen.

Opmerking: hiermee wordt je account niet gedeactiveerd. Het account wordt alleen verwijderd uit de app, waardoor je in feite wordt uitgelogd bij de app.

Om je account weer toe te voegen aan de app:

1. Open de X-app.

2. Selecteer Inloggen.

3. Vul je gebruikersnaam, telefoonnummer of e-mailadres en je wachtwoord in.

4. Selecteer Gereed.

Als je het wachtwoord van je account bent vergeten of als je niet meer kan inloggen, reset je je wachtwoord vanaf je apparaat.

De app verwijderen en opnieuw installeren:

Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing het probleem niet hebben verholpen, kan je proberen de app te verwijderen en opnieuw te installeren op je apparaat. Vergeet niet een back-upcode op te slaan voordat je de app verwijdert als je inlogverificatie hebt ingeschakeld in je account.

Uitloggen uit je account wist je concepten.

De app verwijderen:

Opmerking: voordat je de onderstaande stappen uitvoert, bewaar je de concepten van posts die je wilt bewaren.

1. Hou in het startscherm je vinger op het icoon van de X-app.
  2. Het icoon begint te trillen en er wordt een x in de linkerbovenhoek van het icoon weergegeven. Tik op de X.
  3. Je wordt gevraagd het verwijderen van de app te bevestigen. Tik op Verwijder.
  4. De app verdwijnt van het scherm en is van je apparaat verwijderd.

De app herinstalleren:

1. Ga naar https://twitter.com/download.
  2. Vul je telefoonnummer in (het nummer dat aan je account is gekoppeld).
  3. Je ontvangt een sms-bericht met een link naar de App Store.
  4. Tik op de link en download de X-app.

Meldingen en andere problemen

Niet toegestane of ongeldige gebruikersnaam en wachtwoord
Toetsenborden van derden

Niet toegestane of ongeldige gebruikersnaam en wachtwoord

Wanneer je inlogt, zie je mogelijk berichten zoals Geen toestemming of Ongeldig(e) gebruikersnaam en/of wachtwoord. Dit probleem treedt soms op wanneer de tijdzone-instellingen niet juist zijn. Je kan deze berichten voorkomen door je tijdzone zo in te stellen dat deze automatisch wordt bijgewerkt. Hoe controleer je of je tijdzone-instellingen ingesteld zijn om automatisch te worden bijgewerkt:

1. Tik op het icoon Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Selecteer Datum & tijd.
  4. Controleer of de optie Stel automatisch in is ingeschakeld. Sommige mensen krijgen deze berichten wanneer ze een verouderde versie van de X-app hebben. Kijk nog eens goed in de App Store op je apparaat en controleer of je de app recentelijk hebt bijgewerkt.

Toetsenborden van derden

Sommige personen ondervinden problemen met toetsenborden van derden op iOS-apparaten. Voor de beste Twitter-ervaring moet je het toetsenbord gebruiken dat bij je iPhone of iPad geleverd werd.