Twitter voor iPhone of iPad gebruiken

De Twitter-app voor iOS kan worden gebruikt op een iPhone, iPad of iPod Touch.

Registreren voor een account

1. Download de Twitter-app voor iOS als je deze nog niet hebt geïnstalleerd.
  2. Zodra de app is geïnstalleerd, kan je rechtstreeks vanuit de app inloggen met een bestaand account of je registreren voor een nieuw account. Meer informatie over het beheren van meerdere Twitter-accounts via je app.
  3. Wanneer je je gaat registreren, word je door de registratieprocedure geleid en wordt je gevraagd om informatie zoals je naam en e-mailadres in te voeren.
  4. Als je tijdens de registratie een e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je direct een e-mail met instructies, zodat we je e-mailadres kunnen verifiëren.
  5. Als je tijdens de registratie een telefoonnummer hebt opgegeven, ontvang je direct een sms-bericht met een code, zodat we je nummer kunnen verifiëren.
  6. Lees hoe je instellingen aanpast voor je nieuwe account.

Je profiel bewerken

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Profiel en tik vervolgens op Wijzig profiel.
  3. Hier kan je jouw profiel- en headerafbeelding, naam, locatie, website en bio wijzigen. Meer informatie over het aanpassen van je profiel, zoals instructies voor het toevoegen van je geboortedatum.
    Opmerking: deze instructies gelden voor versies van Twitter voor iPhone of iPad op iOS 7 en hoger.

Je datagebruik verminderen

Om te zorgen dat Twitter minder data gebruikt, kan je de modus Beperk datagebruik inschakelen. Bepaal welke media je in realtime wil downloaden om je datagebruik te beperken.

• Tik op je profielfoto en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  • Tik onder Algemeen op Datagebruik.
  • Tik op de schuifknop naast Beperk datagebruik om de functie in te schakelen.

In deze modus worden afbeeldingen in een lagere kwaliteit geladen en worden video's niet automatisch afgespeeld. Als je afbeeldingen in een hogere kwaliteit wil bekijken terwijl Beperk datagebruik is ingeschakeld, hou je de afbeelding ingedrukt of tik je op het icoon meer en selecteer je Laad hoge kwaliteit.

Tweets plaatsen en verwijderen

Een Tweet plaatsen:

1. Tik op het Tweet-icoon  .
  2. Stel je bericht op en tik op Tweet.
  3. Een concept opslaan: tik op de X in opstelvenster voor Tweets en selecteer Bewaar concept. Je kan dit concept (en andere concepten) later openen door te tikken op het Tweet-icoon en vervolgens op het concepticoon  .

Een account beantwoorden of vermelden:

1. Tik op het symbool @ om een lijst weer te geven met accounts die jij volgt.
  2. Wanneer je een gebruikersnaam begint te typen, worden de resultaten in de lijst steeds verder beperkt.
  3. Zodra je het gewenste account hebt gevonden, tik je op de bijbehorende gebruikersnaam. Deze wordt dan ingevuld in de Tweet. Zo nodig wordt het aantal tekens aangepast.
  4. Meer informatie over de verschillen tussen antwoorden en vermeldingen.

Een hashtag in je Tweet opnemen:

1. Tik op het symbool #. Er wordt nu een lijst met huidige trends weergegeven.
  2. Je kan ervoor kiezen een van deze voorgestelde hashtags op te nemen (tik erop om deze te selecteren) of je kan jouw eigen hashtagtekst toevoegen.

Een foto of GIF bij je Tweet plaatsen:

1. Tik op het foto-icoon  om een foto te maken of kies een foto of GIF uit je galerij. Je kan maximaal vier foto's in een Tweet selecteren.
  2. Wanneer je klaar bent met het selecteren van je foto's, tik je op Voeg toe.
  3. Zodra je een foto hebt gemaakt of geselecteerd, krijg je de mogelijkheid om een filter toe te passen en de afbeelding bij te snijden door op het potloodicoon  op de bijgevoegde foto('s) te tikken.
  4. Je kan mensen in je foto('s) taggen door te tikken op Wie staan er op deze foto? Typ de volledige naam of @gebruikersnaam en tik vervolgens op Gereed.
  5. Meer informatie over het tweeten van foto's, inclusief instructies voor het wijzigen van de privacyinstellingen voor fototags.

Tweeten met je locatie:

1. Tik op het locatie-icoon  om je locatie aan je Tweet toe te voegen.
  2. Meer informatie over het gebruik van de locatiefunctionaliteit op je mobiele apparaat.

Een URL in een Tweet opnemen:

1. Links worden automatisch ingekort door de eigen service t.co van Twitter.
  2. Als je een URL in een Tweet typt of plakt, neemt deze de tekens van je tekenlimiet in beslag, ongeacht hoe lang de oorspronkelijke link is.

Een Tweet verwijderen:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Profiel.
  3. Ga naar de Tweet die je wil verwijderen.
  4. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  5. Tik op Verwijder Tweet.
  6. Tik ter bevestiging op Verwijder.

Sneltoetsen gebruiken

Je gebruikt sneltoetsen in je Twitter-app via een bluetooth-toetsenbord dat is verbonden met je iPhone of iPad. Daarnaast kan je ook het Smart Keyboard of andere compatibele toetsenborden voor je iPad gebruiken. Tip: hou op een iPad de command-toets ingedrukt als je de volledige lijst met sneltoetsen wil zien.

Navigatie

• Cmd-1 (Ctrl-1 op pc)  =  startpagina (druk opnieuw om omhoog te scrollen)
  • Cmd-2 (Ctrl-2 op pc)  =  tabblad Verken (druk opnieuw om omhoog te scrollen)
  • Cmd-3 (Ctrl-3 op pc)  =  tabblad Meldingen (druk opnieuw om omhoog te scrollen)
  • Cmd-4 (Ctrl-4 op pc)  =  privéberichten
  • Cmd-` (Ctrl-` op pc)  =  navigatiemenu
  • spatie  =  pagina omlaag
  • shift-spatie =  pagina omhoog
  • ⇧  =  pagina omhoog scrollen
  • ⇩  =  pagina omlaag scrollen
  • Cmd-⬅ (Ctrl-⬅ op pc)  =  terug
  • Cmd-⬆ (Ctrl-⬆ op pc)  =  naar boven
  • Cmd-shift-] (Ctrl-shift-] op pc)  =  volgende subtabblad
  • Cmd-shift-[ (Ctrl-shift-[ op pc)  =  vorige subtabblad
  • Cmd-F (Ctrl-F op pc)  =  zoeken
  • Cmd-, (Ctrl-, op pc)  =  instellingen
  • Cmd-R (Ctrl-R op pc)  =  vernieuwen
  • Cmd-M (Ctrl-M op pc)  =  nachtmodus in-/uitschakelen
  • Cmd-\ (Ctrl-\ op pc)  =  accountlijst
  • Cmd- + (Ctrl- + op pc)=  tekst groter maken
  • Cmd- - (Ctrl- - op pc) =  tekst kleiner maken
  • Cmd-0 (Ctrl-0 op pc)  =  standaard tekstgrootte
  • Cmd-W (Ctrl-W op pc)  =  sluiten
  • esc  =  sluiten

Momenten en mediaweergave

• ⬅➡  =  navigeren door Momenten, mediaviewer

Tweet-details en mediaweergave

• R  =  antwoorden
  • T  =  Retweet
  • L  =  vind-ik-leuk
  • Cmd-U (Ctrl-U op pc)  =  naar gebruikersprofiel

Tweet opstellen

• Cmd-N (Ctrl-N op pc)  =  nieuwe Tweet
  • Cmd-return (Ctrl-return op pc)  =  Tweet verzenden

Privébericht

• Cmd-N (Ctrl-N op pc)  =  nieuw privébericht
  • return  =  privébericht verzenden

Verzoeken van volgers goedkeuren of weigeren

Als je jouw Tweets hebt afgeschermd, ontvang je volgverzoeken van andere accounts die jou willen volgen. Je kan volgverzoeken accepteren of weigeren op je profieltabblad.

Lijsten maken en beheren

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Lijsten.
  3. Bekijk jouw Lijsten via Geabonneerd op of Lid van.
  4. Tik op het icoon nieuwe lijst  om een nieuwe Lijst te maken
  5. Je kan een Lijst beheren door achtereenvolgens op de naam van de Lijst en op Bewerken te tikken. Hier kan je de eigenschappen van de Lijst aanpassen, leden van de Lijst beheren of de Lijst verwijderen.

Meer informatie over Lijsten.

De nachtmodus inschakelen

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op het icoon nachtmodus  .
  3. Als je deze functionaliteit wil uitschakelen, tik je opnieuw op het icoon nachtmodus.

Je media- en webopslag leegmaken

Twitter voor iOS slaat in de app content op en deze kan ruimte innemen op je apparaat. Om ruimte te maken kan je jouw Twitter-media- en/of webopslag leegmaken.

Je mediaopslag leegmaken:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik onder Algemeen op Datagebruik.
  4. Tik onder Opslag op Mediaopslag.
  5. Tik op Wis mediaopslag.
  6. Tik op Wis mediaopslag om te bevestigen.

Je webopslag leegmaken:

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik onder Algemeen op Datagebruik.
  4. Tik onder Opslag op Webopslag.
  5. Kies tussen Wis webpaginaopslag en Wis alle webopslag. Tik om je keuze te maken.
  6. Tik op Wis webpaginaopslag of Wis alle webopslag om te bevestigen.