Twitter voor Mac gebruiken

Twitter voor Mac is een snelle en handige manier om verbonden te blijven op Twitter met extra app-functionaliteit zoals sneltoetsen en de mogelijkheid om eenvoudig meerdere accounts te beheren.

Hoe ga ik aan de slag?

Download Twitter voor Mac vanuit de Mac App Store. Start de applicatie en vul daarna je Twitter-inloggegevens in. Als je nog geen account hebt, klik je op de knop Registreer om aan de slag te gaan.

Als je bent ingelogd, kan je gemakkelijk navigeren naar de tijdlijn van je startpagina, profiel, vermeldingen, privéberichten, lijsten en zoekopdracht.

Je tijdlijnvermeldingen, privéberichten, lijsten en profiel vernieuwen

Nieuwe updates voor deze functionaliteit worden automatisch vernieuwd, maar je kan ook op elk gewenst moment Vernieuw in het vervolgkeuzemenu Bestand kiezen.

Personen volgen

1. Gebruik het zoekicoon  om te zoeken naar accounts die je wil volgen.
  2. Klik op het profielicoon of de gebruikersnaam van de accounts die je wil volgen.
  3. Ga naar de profielpagina van elk account en klik op Volg.

Tweets plaatsen en verwijderen

Een nieuwe Tweet opstellen:

1. Klik op het Tweet-icoon   .
  2. Typ de gewenste tekst in het Tweet-vak.
  3. Klik op Tweet om de Tweet te plaatsen.
    Opmerking: je kan meerdere nieuwe Tweet-vensters tegelijkertijd open hebben.

Tweet verwijderen:

• Klik met de rechtermuisknop en selecteer Verwijder Tweet; of
  • klik op het Tweet-menu bovenaan je scherm en selecteer Verwijder Tweet in het vervolgkeuzemenu; of
  • Markeer de Tweet en druk op ⌘ + Delete.

Je accountinstellingen of profielfoto wijzigen

1. Klik op het profielicoon  .
  2. Klik op Bewerk profiel.
  3. Wijzig de gewenste instellingen.
  4. Klik op het icoon Bewaar.

Uitloggen

Als je helemaal wil uitloggen, moet je je account verwijderen uit de applicatie.

1. Klik op het Twitter-menu en selecteer Voorkeuren of gebruik de sneltoets Command + en klik op Accounts.
  2. Selecteer het account dat je wil verwijderen en klik op het minteken (-) onderaan het bericht.
  3. Klik op Verwijderom het verwijderen te bevestigen.

Extra accounts aan je Twitter voor Mac toevoegen

Klik op het Twitter-menu en selecteer Voorkeuren. Klik op Accounts en selecteer + om zoveel Twitter-accounts toe te voegen als je wil beheren via je Twitter-applicatie voor Mac.

Je kan meerdere accounts voor Twitter voor Mac toevoegen. Je wordt bij al deze accounts ingelogd als je app open is, maar je ziet alleen de tijdlijn voor het account dat je op dat moment hebt geselecteerd.

Andere personen zoeken

Je kan op personen zoeken door op het zoekicoon  te klikken en de naam van de persoon te typen naar wie je op zoek bent.

Foto’s, GIF’s of video’s uploaden

Je kan foto’s en video’s eenvoudig uploaden door op het camera-icoon  te klikken als je een nieuwe Tweet opstelt of je kan de foto naar het nieuwe Tweet-venster slepen en neerzetten.

Privéberichten verzenden en verwijderen

Een privébericht verzenden:

1. Klik op het envelopicoon  om naar de inbox van je privéberichten te gaan.
  2. Klik op het icoon bericht opstellen  .
  3. Vul de gebruikersnamen in van de personen die je een bericht wil sturen.
  4. Typ de gewenste tekst in het berichtvenster.
  5. Gebruik de sneltoets Command + Enter om je privébericht te verzenden.

Een privébericht verwijderen:

1. Klik op het envelopicoon   om een lijst met al je privégesprekken te zien.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gesprek en selecteer Verwijder gesprek.
  3. Je kan afzonderlijke privéberichten verwijderen door met rechtermuisknop op het bericht te klikken en Verwijder te kiezen.

Het accountprofiel van iemand bekijken

Dit zijn ook navigatie-elementen in iemands profiel waarop je kan klikken. Klik op een profielfoto om profielgegevens te bekijken.

• Je gaat standaard naar de tijdlijn om de Tweets van deze gebruiker te bekijken.
  • Als je op het tabblad Media klikt, worden zijn of haar foto’s en video’s weergegeven.
  • Als je op het tabblad Vind-ik-leuks klikt, zie je Tweets die hij of zij leuk vond.

Over Momenten

1. Wanneer je op het tabblad Momenten klikt, verschijnen de Momenten van vandaag. Klik bovenaan om Momenten te selecteren. Je kan hierbij kiezen uit de categorieën Nieuws, Sport, Entertainment en Plezier.
  2. Als je een Moment ziet dat je verder wil bekijken, klik je erop om de verzameling Tweets weer te geven waarin het verhaal wordt verteld.
  3. Je kan een Moment delen door op het icoon meer  te klikken en op Deel dit Moment te klikken om de link te tweeten.

Over Twitter-peilingen

Je stem uitbrengen in een peiling:

1. Wanneer je een peiling ziet in een Tweet, klik je op de keuze waaraan jij de voorkeur geeft. De resultaten worden direct weergegeven nadat je hebt gestemd. Je stem wordt aangegeven met een vinkje naast de keuze.
  2. Je kan één keer je stem uitbrengen in een peiling. Onder de keuzeopties zie je hoe vaak er is gestemd en hoeveel tijd er nog is om te stemmen.

Het eindresultaat bekijken:

Een Twitter-peiling loopt tussen vijf minuten en zeven dagen vanaf de plaatsing en de precieze duur ervan wordt ingesteld door degene die de peiling heeft getweet. De winnende keuze wordt in dikgedrukte letters weergegeven. Als je jouw stem hebt uitgebracht in een peiling, kan je een pushmelding ontvangen met het eindresultaat.

Privé stemmen:

Wanneer je stemt in een peiling, is dit niet zichtbaar voor anderen: de maker van de peiling noch andere deelnemers kunnen zien wie er heeft gestemd en waarop.

Een Twitter-peiling maken

1. Klik in het opstelvenster bovenaan de tijdlijn van de startpagina of klik op de Tweetknop op de navigatiebalk bovenaan.
  2. Klik op het icoon Peiling toevoegen  .
  3. Typ de vraag voor de peiling in het hoofdopstelvenster. Een vraag voor een peiling mag maximaal 116 tekens bevatten.
  4. Typ de eerste keuzemogelijkheid voor de peiling in het vak Keuze 1 en de tweede in het vak Keuze 2. Je kan voor elke keuze maximaal 20 tekens gebruiken.
  5. Klik op + Voeg een keuze toe om extra opties aan je peiling toe te voegen. Je kan maximaal vier opties aan je peiling toevoegen.
  6. Klik op Tweet om de peiling te plaatsen.

Gesprekken weergeven

Klik op een Tweet om niet alleen de Tweet te zien, maar ook de gespreksgeschiedenis die tot die Tweet heeft geleid.

Trends weergeven en zoeken

Je kan trends zien door op het zoekicoon   te klikken. Je kan vervolgens met één klik de meest recente Tweets over relevante onderwerpen opzoeken door de zoekbalk bovenaan de lijst te gebruiken.