Over gesprekken op Twitter

Er zijn continu gesprekken gaande op Twitter en die beginnen allemaal met slechts één antwoord op een Tweet.

Het is eenvoudig om populaire gesprekken te vinden en eraan deel te nemen. We laten je eerst de interessantste content van het gesprek zien en wanneer je eraan deelneemt, heb je de volledige tekenlimiet om je antwoord mee te formuleren. Hieronder hebben we de basis van gesprekken op Twitter voor je uitgestippeld en hoe je er het best aan kan deelnemen.

Antwoorden in gesprekken

Een antwoord is een reactie op een andere Tweet. Dit is een van de eenvoudigste manieren om aan een gesprek op Twitter deel te nemen.

Wanneer je op een Tweet antwoordt, worden @gebruikersnamen niet automatisch aan het begin van het antwoord ingevoegd. Zo kan je alle beschikbare tekens voor je antwoord gebruiken. Je kan de volledige lijst met gebruikersnamen van deelnemers aan het gesprek zien door op het verzoek boven de Tweet te klikken of tikken.

Een antwoord plaatsen

1. Ga naar de Tweet die jij wil beantwoorden.
  2. klik of tik op het icoon Beantwoorden  .
    Opmerking: er verschijnt een opstelscherm met de naam van de persoon of personen die jij antwoord geeft.
  3. Typ je bericht en klik of tik op Beantwoorden om het te plaatsen.

Wie geef ik antwoord?

In het opstelscherm kan je zien aan welke mensen in het gesprek jij antwoord geeft. Klik of tik op Antwoord aan... om een bewerkingsvenster te openen met een lijst van wie er allemaal aan het gesprek deelneemt.

Basis van het bewerkingsvenster Beantwoorden:

• Er worden tot 50 mensen in het gesprek weergegeven.
  • Geblokkeerde accounts: accounts die jij hebt geblokkeerd, zijn voor jou zichtbaar in de lijst met ontvangers. Er staat bij dat je ze hebt geblokkeerd. In het bewerkingsvenster kan je ervoor kiezen om het geblokkeerde account uit het gesprek te verwijderen door te klikken of tikken op het vinkje . Geblokkeerde accounts komen niet te weten dat jij ze uit het gesprek hebt verwijderd en dat je hun antwoorden niet ziet.
    Opmerking: als accounts die jij hebt geblokkeerd jouw profiel bezoeken, zien ze een bericht waarin staat dat ze zijn geblokkeerd.
  • Mensen verwijderen: je kan iedereen in het bewerkingsvenster verwijderen (behalve de auteur van de oorspronkelijke Tweet die jij antwoord geeft). Om mensen uit het gesprek te verwijderen, klik of tik je in het bewerkingsvenster op het vinkje  om deelnemers te deselecteren. Zodra iemand gedeselecteerd is, verdwijnt het vinkje.
  • Mensen toevoegen: als je nog iemand aan een gesprek wil toevoegen, veeg je omlaag om het bewerkingsvenster te sluiten en typ je zijn of haar @gebruikersnaam in je Tweet. Een handmatig ingevoerde gebruikersnaam in het tekstvak telt mee in de tekenlimiet.

Opmerking: Als je Tweets niet zijn afgeschermd, zijn al je antwoorden openbaar. Alleen relevante mensen, zoals mensen die jou volgen of mensen die aan het gesprek deelnemen, zien jouw antwoord op de tijdlijn van hun startpagina. Zelfs wanneer je jouw antwoord met '@' begint. Als je wil dat al je volgers jouw antwoord kunnen zien, kan je je antwoord het best in een Retweet of een geciteerde Tweet plaatsen.

Lees meer over antwoorden en vermeldingen en typen Tweets voor meer informatie.

Meldingen voor gesprekken

Wanneer je een melding voor een gesprek ontvangt, wordt hierin aangegeven of het een antwoord of vermelding is:

• Als een Tweet jouw @gebruikersnaam bevat, ontvang je een vermeldingsmelding.
  • Wanneer iemand jou antwoord geeft, ontvang je een antwoordmelding.
  • Wanneer je een melding ontvangt, kan je erop klikken of tikken om het gesprek en wie er nog meer aan deelneemt te bekijken.

Wie neemt er aan het gesprek deel?

Je kan ook zien wie er aan een gesprek deelneemt vanuit Tweets die jij ziet op de tijdlijn van je startpagina, je profielpagina, meldingen of de detailpagina van een Tweet. De namen, bio en @gebruikersnamen van deelnemers bekijken:

1. Klik of tik op Antwoord aan...
  2. Hier kan je iedereen zien die dit antwoord ontvangt. Je kan in deze lijst ook mensen volgen of ontvolgen.

Opmerking: Een account dat jij hebt geblokkeerd, blijft zichtbaar voor jou in de lijst van mensen in het gesprek. Daarbij wordt aangegeven dat ze zijn geblokkeerd, maar hun profielinformatie wordt niet weergegeven. Je kan er in deze lijst voor kiezen ze te deblokkeren door op het icoon Geblokkeerd  te tikken.

Gespreksranglijst

Het is je misschien opgevallen dat antwoorden in een gesprek niet altijd in chronologische volgorde staan. Antwoorden worden gerangschikt op subgesprekken, omdat wij ernaar streven jou eerst de beste content te laten zien en de content die jij volgens ons het meest interessant vindt. Antwoorden worden bijvoorbeeld hoger gerangschikt als het een antwoord is van de originele auteur van de Tweet of van iemand die jij volgt.

Antwoordteller

Je kan per Tweet niet alleen het aantal vind-ik-leuks en Retweets zien, maar aan de hand van de antwoordteller kan je ook zien hoeveel mensen er aan het gesprek deelnemen. Je ziet een getal naast het icoon Beantwoorden  dat laat zien hoeveel directe antwoorden de oorspronkelijke Tweet heeft gekregen. Dat getal staat niet voor het totale aantal antwoorden in het hele gesprek.

Opmerking: Meer informatie over meldingen voor een gesprek negeren.