Twitter Blue Labs

Met Labs krijgen Twitter Blue-abonnees eerder toegang tot functies die we testen, voordat deze voor iedereen beschikbaar zijn! Functies in Labs veranderen in de loop der tijd. Functies kunnen worden verwijderd, voor alle Twitter-accounts beschikbaar komen of alleen voor abonnees worden uitgebracht. Controleer regelmatig je instellingen om te zien wat er nieuw is.

Labs-functies

Functienaam

iOS

Android

mobile.twitter.com

Twitter.com (desktop)

Functienaam

Langere video's uploaden

iOS

Ja

Android

Ja

mobile.twitter.com

Ja

Twitter.com (desktop)

Ja

Functienaam

1080p-video's uploaden

iOS

Ja

Android

Ja

mobile.twitter.com

Nee

Twitter.com (desktop)

Ja

Functienaam

NFT-profielfoto's

iOS

Ja

Android

Ja

mobile.twitter.com

Nee

Twitter.com (desktop)

Nee

Functies in Labs

• Langere video's uploaden
  • NFT-profielfoto's
  • Vastgemaakte gesprekken

Wil je meer laten zien? Upload en Tweet video's van maximaal 10 minuten lang. Twitter Blue-abonnees kunnen video's uploaden tot 1080p.

Over NFT-profielfoto's op Twitter

We voegen NFT's toe als een van de manieren om je Twitter-profiel aan te passen zodat je kan pronken met de NFT's die je bezit in een zeshoekige profielfoto op je Twitter-account.

Het instellen van een NFT-profielfoto betekent dat mensen je Twitter-account kunnen koppelen aan het openbare cryptowalletadres van je verbonden wallet. Dit betekent dat je Twitter-account in verband wordt gebracht met je huidige en historische transacties en holdings in je cryptowallet, inclusief alle andere NFT's in die wallet, omdat deze informatie allemaal beschikbaar is op de openbare blockchain.

Een paar dingen om op te letten bij het verbinden van een cryptowallet met je Twitter-account:

• Twitter zal nooit geld uit je cryptowallet vragen. Je moet waakzaam blijven, en alle inkomende verzoeken aan je wallet controleren. Accepteer geen overboekingsverzoeken tenzij het een bekende transactie voor je is.
  • Twitter zal nooit om je private key of seed phrase vragen, en je mag je private keys of seed phrases nergens delen, ook niet op Twitter.
  • Hoewel we geen doorlopende verbinding met je cryptowallet onderhouden, slaan we je openbare adres op om ervoor te zorgen dat het de NFT blijft houden die je als je profielfoto instelt.

Opmerking: Op dit moment kunnen abonnees alleen een NFT als hun profielfoto instellen vanaf de Twitter-app voor iOS of de Twitter-app voor Android, maar de zeshoekige profielfoto is op alle platforms te zien.

Wat is een NFT?

NFT's (kort voor Non-Fungible Tokens) zijn unieke digitale voorwerpen, zoals kunstwerken, met een eigendomsbewijs dat op een blockchain (een digitale databank die publiek toegankelijk is) wordt opgeslagen.

Wat is een NFT-profielfoto?

NFT-profielfoto's zijn een manier om op Twitter te pronken met de NFT's die je bezit. Na een tijdelijke verbinding met je cryptowallet, waarmee je een NFT als je profielfoto kunt instellen, verschijnt je digitale bezit in een speciale zeshoekige vorm die jou identificeert als de eigenaar van die NFT.

Opmerking: Op dit moment ondersteunt Twitter alleen statische beeld-NFT's (JPEG, PNG) die op de Ethereum-blockchain gestaakt zijn (bijvoorbeeld ERC-721 en ERC-1155 tokens).

Wat is een cryptowallet?

Met cryptowallets kun je tokens in je bezit hebben en transacties uitvoeren (kopen, verkopen, omzetten, verzenden, enz.) met je openbare walletadres. Dit omvat NFT's, die een soort token zijn.

Een cryptowallet heeft een of meer openbare adressen die soms 'accounts' worden genoemd. Dit adres is openbaar, dus iedereen die het adres van je wallet kent, kan alle transacties en bezittingen van je wallet zien.

Om een NFT-profielfoto in te stellen, moet je je Twitter-account verbinden met een cryptowallet die de NFT bevat die je wil selecteren.

Welke cryptowallets ondersteunen NFT-profielfoto's?

Argent

Coinbase Wallet

Ledger Live

MetaMask

Rainbow

Trust Wallet

Hoe werkt het verbinden van mijn wallet met Twitter?

Om een NFT-profielfoto in te stellen, moet je het adres controleren waar de NFT staat die je als je profielfoto wil selecteren.

Wanneer je je ondersteunde cryptowallet met Twitter verbindt, genereert Twitter een verificatieverzoekbericht naar je walletadres, waar je gevraagd wordt een ondertekeningsverzoek in te vullen dat je Twitter-handle bevat.

Een paar dingen om in gedachten te houden:

• Verzoeken om ondertekening mogen alleen van een Twitter.com-domein komen
  • Twitter zal je nooit vragen om geld te sturen als je je cryptowallet verbindt

Kan ik meerdere cryptowallets tegelijk verbinden om een NFT-profielfoto in te stellen?

Je kunt maar één cryptowallet tegelijk met je Twitter-account verbinden. Als je al een NFT-profielfoto toont en een NFT in een andere wallet wil gebruiken, verbind je die nieuwe wallet gewoon met je Twitter-account. Je doet dit vanuit je Instellingen onder Profiel bewerken. Klik op je profielfoto en selecteer Een andere wallet gebruiken.

Ik bezit geen NFT, kan ik toch een NFT-profielfoto instellen?

Om een NFT-profielfoto in te stellen, moet je een NFT in je bezit hebben in de cryptowallet die met je Twitter-account verbonden is. Je kunt op Twitter geen transacties uitvoeren of NFT's kopen met je cryptowallet.

Hoe stel ik mijn NFT in als mijn profielfoto?

Op dit moment kunnen abonnees alleen een NFT als een profielfoto instellen vanuit Twitter voor iOS en Android. Als je de hoe stel je een NFT in apparaatinstructies volgt, zal de zeshoekige profielfoto op alle platforms te zien zijn.

Welk type NFT's wordt door Twitter ondersteund voor profielfoto's?

Op dit moment ondersteunt Twitter alleen statische beeld-NFT's (JPEG, PNG) die op de Ethereum-blockchain gemint zijn (bijvoorbeeld ERC-721 en ERC-1155 tokens). Wij ondersteunen momenteel geen SVG's. Ter herinnering, alle media moeten ook Twitter's beleid ten aanzien van gevoelige media volgen.

Waarom zie ik de NFT die ik gemint heb niet als profielfoto optie?

Je kan je Twitter-profielfoto alleen instellen op een NFT die als transactie op de blockchain is gepubliceerd (d.w.z. aankoop, verkoop of overdracht).

Opmerking: sommige marktplaatsen, waaronder OpenSea, bieden een functie waarmee mensen gratis NFT's kunnen maken (ook wel gasloos minten genoemd). Deze gratis NFT's verschijnen pas als optionele profielfoto's als ze via een transactie op de blockchain zijn gepubliceerd.

Hoe verwijder ik mijn NFT-profielfoto?

Als je niet langer een NFT als je profielfoto wil tonen, dan kan je gewoon je profielfoto wijzigen om je NFT te verwijderen.

Wat gebeurt er als ik de NFT op mijn profielfoto verkoop of overdraag?

Als je de NFT in je profielfoto verkoopt of overdraagt, wordt de zeshoekige vorm van de profielfoto weer een cirkel. De afbeelding blijft dezelfde als de NFT die je eerder bezat, maar hij toont geen NFT-details om eigendom te suggereren.

Als je een andere NFT wil tonen, kies dan uit je NFT's in je wallet of koppel een andere wallet.

Hoe kan ik zien of een NFT-profielfoto uit een bepaalde verzameling komt?

Je kunt NFT-gegevens bekijken in de gegevens van je profielfoto, waar je kunt zien of een project of verzameling geverifieerd is door OpenSea of een andere 3e partij op een marketplace.

Hoe kan ik meer te weten komen over iemands NFT-profielfoto?

Als je een NFT-profielfoto ziet, kun je gegevens over de NFT zien door het profiel te bezoeken, op de profielfoto te tikken en vervolgens ViewNFT-gegevens te selecteren. Je ziet gegevens zoals de NFT-eigenaar, NFT-beschrijving, verzameling, eigenschappen en bijkomende gegevens (zoals het contractadres van de NFT).

Hoe stel je een NFT in als je profielfoto

1. Meld je aan bij de Twitter-app op iOS.

2. Ga naar je profiel.

3. Tik op Profiel bewerken, en klik vervolgens op het pictogram Profielfoto en selecteer Kies  NFT

4. Selecteer je cryptowallet uit een lijst van ondersteunde wallets.

5. Twitter genereert een verificatieverzoek naar je walletadres, waarin je gevraagd wordt te bevestigen dat je de private keys van je openbare crypto-adres bezit, door een verklaring te ondertekenen.

6. Je hebt de mogelijkheid om verbinding te maken met je wallet door de QR-code op het scherm te scannen met je cryptowallet-app of met de extensie van je wallet.

7. Als je je wallet verbonden hebt, selecteer je de NFT die je in je wallet hebt, waarvan je de foto als je profielfoto wil instellen.

8. Tik op Gereed. Dat is alles.

Opmerking: als je naar een specifieke NFT moet zoeken, kun je zoeken met de Token-ID of het Contractadres van de NFT.

Met deze functie (alleen voor iOS) kun je jouw favoriete gesprekken bovenaan de inbox van je privéberichten vastmaken, zodat je ze makkelijk kan vinden. Maak maximaal 4 gesprekken tegelijk vast.

Een gesprek vastmaken

Ga naar de inbox van je Privéberichten.

Veeg van links naar rechts in het gesprek dat je bovenaan de inbox van je privéberichten wilt hebben.

Tik op Vastmaken.

De gesprekken die je hebt vastgemaakt verschijnen bovenaan je inbox van boven naar beneden in de volgorde waarin je ze vastmaakt.

Je kan een gesprek van je lijst met vastgemaakte gesprekken verwijderen door van links naar rechts te vegen en weer op het icoon Vastmaken te tikken.

Veel gestelde vragen

Kan ik een gesprek op twitter.com vastmaken?

Nee, vastgemaakte gesprekken worden momenteel alleen voor iOS getest.