Twitter Blue Labs

Met Labs krijgen Twitter Blue-abonnees eerder toegang tot functies die we testen, voordat deze voor iedereen beschikbaar zijn! Functies in Labs veranderen in de loop der tijd. Functies kunnen worden verwijderd, voor alle Twitter-accounts beschikbaar komen of alleen voor abonnees worden uitgebracht. Controleer regelmatig je instellingen om te zien wat er nieuw is.

Beschikbaarheid van Labs-functies

Functienaam

iOS

Android

mobile.twitter.com

Twitter.com (desktop)

Functienaam

Langere video's uploaden

iOS

Ja

Android

Ja

mobile.twitter.com

Ja

Twitter.com (desktop)

Ja

Functienaam

1080p-video's uploaden

iOS

Ja

Android

Ja

mobile.twitter.com

Nee

Twitter.com (desktop)

Ja

Functienaam

NFT-profielafbeeldingen

iOS

Ja

Android

Ja

mobile.twitter.com

Nee

Twitter.com (desktop)

Nee

Functienaam

Tabblad Spaces

iOS

Ja*

Android

Ja*

mobile.twitter.com

Nee

Twitter.com (desktop)

Nee

* Hiervoor moet de taal in de app ingesteld zijn op Engels

Functienaam

Tweet bewerken

iOS

Bepaalde landen**

Android

Bepaalde landen**

mobile.twitter.com

Bepaalde landen**

Twitter.com (desktop)

Bepaalde landen**

Meer informatie over de functies van Labs

• Tweet bewerken
  • Tabblad Spaces
  • NFT-profielafbeeldingen
  • Langere video's uploaden

Over 'Tweet bewerken'

We testen de mogelijkheid om oorspronkelijke Tweets te bewerken zodat je wijzigingen kan aanbrengen, typfouten kan corrigeren en jezelf van je beste kant kan laten zien op Twitter.

Wat is 'Tweet bewerken'?

'Tweet bewerken' is een functie waardoor je 30 minuten de tijd krijgt om een beperkt aantal wijzigingen aan te brengen in oorspronkelijke Tweets die al zijn verstuurd. Je kan de functie gebruiken voor updates, om iemand te taggen, of om de volgorde van de media te veranderen die je hebt toegevoegd.

Hoe werkt 'Tweet bewerken'?

Nadat je een Tweet of geciteerde Tweet hebt gepubliceerd, krijg je een melding met de mededeling 'Je Tweet is verstuurd'. Je kan de Tweet binnen 30 minuten bewerken. Je kan binnen die 30 minuten maximaal 5 wijzigingen aanbrengen. Gebruik die tijd om wijzigingen aan te brengen, zoals iets toevoegen, verwijderen en/of je tekst corrigeren, de volgorde van media veranderen of media taggen.

Wanneer je de Update hebt voltooid, krijg je opnieuw een melding met de mededeling 'Je Tweet is bewerkt'. De bijgewerkte Tweet is nu voorzien van een label met het pictogram Bewerkt zodat mensen weten dat je wijzigingen hebt aangebracht in de oorspronkelijke Tweet. Als je op de Tweet klikt, krijg je alle eerder gepubliceerde versies te zien. Je behoudt ook alle interacties met eerdere versies van een Tweet die je hebt bewerkt.

Let op: je kan een Tweet alleen bewerken op het apparaat vanwaaruit je de Tweet hebt verstuurd. Meer informatie

Kunnen alle Tweets worden bewerkt?

Je kan de tekst of media van oorspronkelijke en geciteerde Tweets alleen binnen 30 minuten wijzigen nadat ze zijn verstuurd.

De volgende soorten Tweets kan je momenteel niet bewerken:

• Collecties

• Antwoorden

• Retweets

• Uitgelichte Tweets

• Polls van Twitter

• Vastgemaakte Tweets

• Tweets geplaatst via een derde partij

• Tweets geplaatst via TweetDeck

• Supervolgers-tweets

• CoTweets

Wat moet ik doen als ik problemen ondervind bij het bewerken van mijn Tweets?

Voor de beste ervaring moet je je Tweets bewerken op het apparaat vanwaaruit je die Tweet hebt verstuurd. Als je bijvoorbeeld een Tweet vanuit je Twitter voor iOS- of Twitter voor Android-app hebt verstuurd, moet je hetzelfde apparaat gebruiken om terug te keren naar de app van Twitter om je Tweet te bewerken.

Als je een Tweet hebt verstuurd vanaf twitter.com, ga je terug naar twitter.com om de Tweet te bewerken.

Wie kan bewerkte Tweets bekijken?

Iedereen op Twitter kan het label Bewerkt zien in een Tweet die is bijgewerkt, en iedereen kan op een bewerkte Tweet klikken om alle eerder gepubliceerde versies te bekijken.

Wat is het verschil tussen de functies 'Tweet bewerken' en 'Tweet ongedaan maken'?

Het grootste verschil tussen 'Tweet ongedaan maken' en 'Tweet bewerken' treedt op wanneer je wijzigingen aanbrengt in een Tweet.

'Tweet ongedaan maken' biedt de mogelijkheid om een voorvertoning van een Tweet te bekijken en Tweets te wijzigen voordat ze worden gepubliceerd. 'Tweet bewerken' geeft je de mogelijkheid om een Tweet te bewerken nadat die is gepubliceerd.

Kan ik een bewerkte Tweet rapporten vanwege wangedrag?

Je kan wangedrag in een bewerkte Tweet op dezelfde manier rapporteren als voor een reguliere Tweet.

Over Tabblad Spaces

We testen een nieuwe interface binnen Spaces die eenvoudiger toegang biedt tot audiocontent. Het nieuwe Tabblad Spaces is de plek waar je podcasts vindt, audiostations met een thema, opgenomen Spaces en live-Spaces.

Voor het testen van deze functie is het vereist dat je de taal in de app op Engels hebt ingesteld. De functie is momenteel alleen beschikbaar op iOS- en Android-apparaten voor Twitter Blue-abonnees, en voor een beperkt aantal mensen wereldwijd.

Meer informatie over Spaces en deze vroege toegangstest van het nieuwe Tabblad Spaces.

Over NFT-profielafbeeldingen op Twitter

We voegen NFT's toe als een van de manieren om je profiel op Twitter aan te passen zodat je kan pronken met de NFT's die je bezit in een zeshoekige profielafbeelding op je account van Twitter.

Het instellen van een NFT-profielafbeelding betekent dat mensen je account van Twitter kunnen associëren met het publieke crypto-walletadres van je gekoppelde wallet. Dit betekent dat je account van Twitter in verband wordt gebracht met je huidige en historische transacties en holdings in je cryptowallet, inclusief alle andere NFT's in die wallet, omdat deze informatie allemaal beschikbaar is op de openbare blockchain.

Een paar dingen om op te letten bij het koppelen van een cryptowallet aan je account van Twitter:

• Twitter zal nooit geld uit je cryptowallet opvragen. Je moet waakzaam blijven, en alle inkomende verzoeken aan je wallet controleren. Accepteer geen overboekingsverzoeken tenzij het een bekende transactie voor je is.
  • Twitter zal nooit om je private key of seed phrase vragen, en je mag je private keys of seed phrases nergens delen, ook niet op Twitter.
  • Hoewel we geen doorlopende verbinding met je cryptowallet onderhouden, slaan we je openbare adres op om ervoor te zorgen dat het de NFT blijft houden die je als je profielafbeelding instelt.

Let op: op dit moment kunnen abonnees alleen een NFT als hun profielafbeelding instellen vanuit de app van Twitter voor iOS of Android, maar de zeshoekige profielafbeelding is op alle platforms te zien.

Wat is een NFT?

NFT's (Non-Fungible Tokens) zijn unieke digitale voorwerpen, zoals kunstwerken, met een eigendomsbewijs dat op een blockchain (een digitale databank die openbaar toegankelijk is) wordt opgeslagen.

Wat is een NFT-profielafbeelding?

NFT-profielafbeeldingen zijn een manier om op Twitter te pronken met de NFT's die je bezit. Na een tijdelijke verbinding met je cryptowallet, waarmee je een NFT als je profielafbeelding kan instellen, verschijnt je digitale bezit in een speciale zeshoekige vorm die jou identificeert als de eigenaar van die NFT.

Let op: op dit moment ondersteunt Twitter alleen statische beeld-NFT's (JPEG, PNG) die op de Ethereum-blockchain gestaakt zijn (bijvoorbeeld ERC-721 en ERC-1155 tokens).

Wat is een cryptowallet?

Met cryptowallets kan je tokens in je bezit hebben en transacties uitvoeren (kopen, verkopen, omzetten, verzenden, enz.) met je openbare walletadres. Dit omvat NFT's, die een soort token zijn.

Een cryptowallet heeft een of meer openbare adressen die soms 'rekeningen' worden genoemd. Dit adres is openbaar, dus iedereen die het adres van je wallet kent, kan alle transacties en bezittingen van je wallet zien.

Om een NFT-profielafbeelding in te stellen, moet je je account van Twitter koppelen aan een cryptowallet die de NFT bevat die je wil selecteren.

Welke cryptowallets ondersteunen NFT-profielafbeeldingen?

Argent

Coinbase Wallet*

Ledger Live

MetaMask*

Rainbow

Trust Wallet

Hoe werkt het koppelen van mijn wallet aan Twitter?

Om een NFT-profielafbeelding in te stellen, moet je het adres controleren waar de NFT staat die je als je profielafbeelding wil selecteren.

Wanneer je je ondersteunde cryptowallet aan Twitter koppelt, genereert Twitter een verificatieverzoekbericht naar je walletadres, waarin je wordt gevraagd een ondertekeningsverzoek in te vullen dat je gebruikersnaam van Twitter bevat.

Een paar dingen om in gedachten te houden:

• Verzoeken om ondertekening mogen alleen van een Twitter.com-domein komen.
  • Twitter zal je nooit vragen om geld te sturen als je je cryptowallet koppelt.

Kan ik meerdere cryptowallets tegelijk koppelen om een NFT-profielafbeelding in te stellen?

Je kan maar één cryptowallet tegelijk aan je account van Twitter koppelen. Als je al een NFT-profielafbeelding toont en een NFT in een andere wallet wil gebruiken, koppel je die nieuwe wallet gewoon met je account van Twitter. Je doet dit vanuit je Instellingen onder Profiel bewerken. Klik op je profielafbeelding en selecteer Een andere wallet gebruiken.

Ik bezit geen NFT, kan ik toch een NFT-profielafbeelding instellen?

Om een NFT-profielafbeelding in te stellen, moet je een NFT in je bezit hebben in de cryptowallet die aan je account van Twitter gekoppeld is. Je kan op Twitter geen transacties uitvoeren of NFT's kopen met je cryptowallet.

Hoe stel ik mijn NFT in als mijn profielafbeelding?

Op dit moment kunnen abonnees alleen een NFT als een profielafbeelding instellen vanuit Twitter voor iOS en Android. Als je de apparaatinstructies Een NFT instellen volgt, zal de zeshoekige profielafbeelding op alle platforms te zien zijn.

Welk type NFT's wordt door Twitter ondersteund voor profielafbeeldingen?

Op dit moment ondersteunt Twitter alleen statische beeld-NFT's (JPEG, PNG) die op de Ethereum-blockchain gemint zijn (bijvoorbeeld ERC-721 en ERC-1155 tokens). We ondersteunen momenteel geen SVG's. Ter herinnering: alle media moeten ook het beleid van Twitter inzake gevoelige media volgen.

Waarom zie ik de NFT die ik heb gemint niet als optie voor mijn profielafbeelding?

Je kan je profielafbeelding op Twitter alleen instellen met een NFT die als transactie op de blockchain is gepubliceerd (d.w.z. aankoop, verkoop of overdracht).

Let op: sommige marktplaatsen, waaronder OpenSea, bieden een functie waarmee mensen gratis NFT's kunnen maken (ook wel gasloos minten genoemd). Deze gratis NFT's verschijnen pas als optionele profielafbeeldingen als ze via een transactie op de blockchain zijn gepubliceerd.

Hoe verwijder ik mijn NFT-profielafbeelding?

Als je niet langer een NFT als je profielafbeelding wil tonen, dan kan je gewoon je profielafbeelding wijzigen om je NFT te verwijderen.

Wat gebeurt er als ik de NFT op mijn profielafbeelding verkoop of overdraag?

Als je de NFT in je profielafbeelding verkoopt of overdraagt, wordt de zeshoekige vorm van de profielafbeelding weer een cirkel. De afbeelding blijft dezelfde als de NFT die je eerder bezat, maar toont geen NFT-details om eigendom te suggereren.

Als je een andere NFT wil tonen, kies er dan een uit je NFT's in je wallet of koppel een andere wallet.

Hoe kan ik zien of een NFT-profielafbeelding uit een bepaalde verzameling komt?

Je kan NFT-gegevens bekijken in de gegevens van je profielafbeelding, waar je kan zien of een project of verzameling geverifieerd is door OpenSea of een andere derde partij op een marktplaats.

Hoe kan ik meer te weten komen over iemands NFT-profielafbeelding?

Als je een NFT-profielafbeelding ziet, kan je gegevens over de NFT zien door het profiel te bezoeken, op de profielafbeelding te tikken en vervolgens NFT-gegevens bekijken te selecteren. Je ziet gegevens zoals de NFT-eigenaar, NFT-beschrijving, verzameling, eigenschappen en bijkomende gegevens (zoals het contractadres van de NFT).

Een NFT instellen als je profielafbeelding

1. Meld je aan bij de app van Twitter voor iOS.

2. Ga naar je profiel.

3. Tik op Bewerk profiel, tik vervolgens op het profielafbeeldingpictogram en selecteer Kies NFT

4. Selecteer je cryptowallet uit een lijst van ondersteunde wallets.

5. Twitter genereert een verificatieverzoek naar je walletadres, waarin je gevraagd wordt te bevestigen dat je de private keys van je openbare crypto-adres bezit, door een verklaring te ondertekenen.

6. Je hebt de mogelijkheid om je wallet te koppelen door de QR-code op het scherm te scannen met je cryptowallet-app of met de extensie van je wallet.

7. Als je je wallet hebt gekoppeld, selecteer je de NFT in je wallet die je profielafbeelding wil instellen.

8. Tik op Gereed. Je bent klaar!

Let op: als je naar een specifieke NFT moet zoeken, kan je zoeken met de token-ID of het contractadres van de NFT.

Wil je meer laten zien? Upload en Tweet video's van maximaal 10 minuten lang. Twitter Blue-abonnees kunnen video's uploaden tot 1080p.