Instructies voor X Premium

X Premium is een nieuw abonnement dat exclusieve toegang biedt tot app-aanpassingen, voor meer creatieve controle over je content. Je hebt een X Premium-abonnement nodig om toegang te krijgen tot de hieronder vermelde premium functies en instellingen.

Instructies

Let op: als je toegang wil tot deze premium functies en je je in een regio bevindt waar Premium beschikbaar is, kan je je registeren vanuit je navigatiemenu in je X voor iOS- of Android-app of op de website van X aan de hand van de onderstaande instructies. Meer informatie over X Premium.

Je X Premium-abonnement beheren

Registreren voor Premium
  1. Open het Profielmenu in je app of in het navigatiemenu aan de zijkant op x.com.
  2. Selecteer Premium+ krijgen in je app of Premium op x.com.
  3. Selecteer het niveau en selecteer dan de knop Abonneren en betalen.
  4. Als je dat nog niet hebt gedaan, wordt je gevraagd je telefoonnummer te verifiëren.
  5. Daarna volg je de aankoopinstructies in de iOS- of Android-app of bevestig je de betaling van je abonnement op het web.

Gefeliciteerd! Je bent nu lid van X Premium! Je account wordt bekeken, en als het wordt goedgekeurd, ontvang je een blauw vinkje.

Je abonnementsstatus bekijken
  1. Ga naar het Profielmenu in je app of in het navigatiemenu aan de zijkant op x.com.
  2. Selecteer Premium en tik dan op Voorkeuren in je app, of kies Premium op x.com.
  3. Je ziet bovenaan een kaart met je huidige Premium-niveau, met rechts de tekst Beheren wat betekent dat je bent aangemeld voor X Premium.

Je Abonnementsfuncties aanpassen

Nadat je bent aangemeld voor X Premium, kan je je abonnement beheren en je Premium-functies aanpassen op de lidmaatschapspagina.

Instellingen voor X Premium-functies vinden
  1. Ga naar het Profielmenu in je app of in het navigatiemenu aan de zijkant op x.com.
  2. Selecteer Premium in je app en tik dan op Voorkeuren. Selecteer de functies die je wil aanpassen onder Vroege toegang tot het selecteren van nieuwe functies en Extra's:
    • Post ongedaan maken
    • Kleurthema
    • App-pictogram
    • Navigatie op maat
    • Profiel aanpassen
  3. Kies op x.com Premium onder Aanpassen en het tandwielpictogram  aan de linkerbovenkant, en selecteer de functies die je wil aanpassen:
    • Post ongedaan maken
    • Kleurthema
    • Profiel aanpassen

Posts bewerken

Deze veelgevraagde functie geeft je de mogelijkheid om reeds geplaatste posts te bewerken. Je kan de functie gebruiken voor updates, om iemand te taggen, of om de volgorde van de media te veranderen die je hebt toegevoegd. 'Post bewerken' is momenteel alleen mogelijk voor oorspronkelijke posts en geciteerde posts. Zodra een auteur heeft geantwoord op zijn of haar eigen post, kan de oorspronkelijke post niet langer bewerkt worden.

Een post bewerken

Je kan binnen 1 uur maximaal 5 wijzigingen aanbrengen. Je kan alleen een post bewerken op hetzelfde apparaat waarmee je de oorspronkelijke post hebt verstuurd.

1. Stel een post op en verstuur die, je krijgt vervolgens een melding dat je 1 uur hebt om je post te bewerken.
  2. Selecteer het pictogram  in de rechterbovenhoek van je post en kies Post bewerken.
  3. Voer alle noodzakelijke wijzigingen door in de tekst van je post.
  4. Klik op de knop Bijwerken om je bijgewerkte post te versturen.

Post ongedaan maken

'Post ongedaan maken' is beschikbaar in de X voor iOS- en Android-app en op de website van X en is standaard ingeschakeld wanneer je bent geabonneerd op Premium. Je kan deze functie in- of uitschakelen vanuit je X Premium-instellingen. Als deze functie is uitgeschakeld, zie je geen melding voor het ongedaan maken van je post en wordt je post direct verstuurd. Als deze functie is ingeschakeld, blijft je post volledig privé gedurende de tijdsduur voor 'Post ongedaan maken'. Je volgers zien de post pas wanneer de tijdsduur voor 'Post ongedaan maken' verloopt of wanneer je op Nu versturentikt.

De tijdsduur voor 'Post ongedaan maken' aanpassen
  1. Ga naar het Profielmenu in je app of in het navigatiemenu aan de zijkant op x.com.
  2. Selecteer Premium in je app en tik dan op Voorkeuren
    • Tik op Vroege toegang tot het selecteren van nieuwe functies.
    • Tik op Post ongedaan maken.
    • Tik op Timing van post ongedaan maken.
    • Kies tussen 5 seconden, 10 seconden, 20 seconden, 30 seconden of 60 seconden.
  3. Tik op x.com op Premium
    • Tik op het tandwielpictogram  in de rechterbovenhoek.
    • Tik op Post ongedaan maken.
    • Kies tussen 5 seconden, 10 seconden, 20 seconden, 30 seconden of 60 seconden onder 'Periode post ongedaan maken'.

Aanpassen voor welke soorten posts de functie 'Post ongedaan maken' geldt
  1. Ga naar het Profielmenu in je app of in het navigatiemenu aan de zijkant op x.com.
  2. Selecteer Premium in je app en tik dan op Voorkeuren
    • Tik op Vroege toegang tot het selecteren van nieuwe functies.
    • Tik op Post ongedaan maken.
    • Gebruik de knop om het soort posts in of uit te schakelen dat je ongedaan wil maken: oorspronkelijke posts, antwoorden, collecties, geciteerde posts en pollposts.
  3. Tik op x.com op Premium
    • Tik op het tandwielpictogram  in de rechterbovenhoek.
    • Tik op Post ongedaan maken.
    • Gebruik het selectievakje om het soort posts in of uit te schakelen dat je ongedaan wil maken: oorspronkelijke posts, antwoorden, polls, geciteerde posts en collecties.

Een post direct na opstellen ongedaan maken vanuit de melding
  1. Controleer je instelling voor 'Post ongedaan maken' voordat je een post verstuurt (deze functie staat standaard aan).
  2. Stel je post op en verstuur deze.
  3. Tik op Post bekijken in de melding Post versturen die verschijnt direct nadat je je post hebt verstuurd.
  4. Je post wordt weergegeven met een timer linksonder die je tijdsduur voor 'Post ongedaan maken' aangeeft.
  5. Tik op 'Ongedaan maken'.
  6.  Je gaat vervolgens naar het opstelvenster waar je je post kan aanpassen.
  7. Als je op 'Ongedaan maken' hebt getikt, kan je je post in het opstelvenster aanpassen en op Posten tikken.
  8. Zodra de timer voor 'Post ongedaan maken' afloopt, wordt je post op je tijdlijn geplaatst en is deze zichtbaar voor je volgers.

Let op: als je je post ongedaan wil maken nadat de melding is verdwenen, maar voordat je tijdsduur voor 'Post ongedaan maken' is verstreken, kan je de optie 'Post ongedaan maken' op de tijdlijn van je startpagina gebruiken (scrol omhoog) of drie keer op de startknop tikken.

Het pictogram van je app van X aanpassen

Met deze functie kan je kiezen hoe het pictogram van de app van X op je telefoon wordt weergegeven. Je kan kiezen uit meerdere kleurrijke opties.

Het pictogram van je app van X aanpassen
  1. Selecteer in je app in het profielmenu Premium en tik dan op Voorkeuren.
  2. Tik op Extra's.
  3. Tik op App-pictogram.
  4. Tik op een pictogram dat je wil gebruiken als app-pictogram van X.
  5. Er verschijnt een groen vinkje onder het pictogram dat je hebt gekozen.
  6. Tik op de pijl-terug  om terug te gaan naar je X Premium-instellingenpagina.

Het kleurenthema van je app van X aanpassen

Met deze functie kan je de themakleuren voor de app van X op je telefoon kiezen.

Het kleurenthema van je app van X aanpassen
  1. Selecteer in je app in het profielmenu Premium en tik dan op Voorkeuren.
  2. Tik op Extra's.
  3. Tik op Thema.
  4. Tik op een kleur voor de startpagina van de app van X.
  5. Er verschijnt een groen vinkje onder de gekozen kleur.
  6. Tik op de pijl-terug  om terug te gaan naar je Premium-instellingenpagina.

Langere posts

Wil je meer dan 280 tekens posten? Met 'Langere posts' kan je posts van maximaal 25.000 tekens maken. Je kan ook langere posts opstellen in een geciteerde post of een antwoord. De standaardfuncties, zoals media plaatsen, polls aanmaken en hashtags gebruiken, kan je nog steeds gebruiken. Langere posts kunnen nog niet worden ingepland.

Een langere post maken
Je maakt langere posts op precies dezelfde manier als standaard posts
Stap 1

Selecteer het pictogram 'Post opstellen' .

Stap 2

Je kan foto's, een GIF of een video (en maximaal vier media-items in totaal, bijv. twee foto's, een GIF en een video) in je post opnemen.

Stap 3

Je bericht opstellen. Wanneer je 280 tekens hebt gebruikt, wordt de voortgang van het aantal woorden niet meer bijgehouden in de omtrek van het cirkelpictogram, maar door het vullen van die cirkel.

Stap 4

Wanneer je klaar bent met schrijven, selecteer je Plaatsen.

Je maakt langere posts op precies dezelfde manier als standaard posts
Stap 1

Selecteer het pictogram 'Post opstellen' .

Stap 2

Je kan foto's, een GIF of een video (en maximaal vier media-items in totaal, bijv. twee foto's, een GIF en een video) in je post opnemen.

Stap 3

Je bericht opstellen. Wanneer je 280 tekens hebt gebruikt, wordt de voortgang van het aantal woorden niet meer bijgehouden in de omtrek van het cirkelpictogram, maar door het vullen van die cirkel.

Stap 4

Wanneer je klaar bent met schrijven, selecteer je Plaatsen.

Stap 5

In de statusbalk van je apparaat wordt een melding weergegeven die verdwijnt nadat de post is verstuurd.

Je maakt langere posts op precies dezelfde manier als standaard posts
Stap 1

Typ je post in het opstelvenster bovenaan de tijdlijn van je startpagina of selecteer de knop Plaatsen in de navigatiebalk.

Stap 2

Wanneer je 280 tekens hebt gebruikt, wordt de voortgang van het aantal woorden niet meer bijgehouden in de omtrek van het cirkelpictogram, maar door het vullen van die cirkel.

Stap 3

Je kan maximaal vier foto's, een GIF of een video in je post opnemen.

Stap 4

Selecteer de knop 'Plaatsen' om je post op je profiel te plaatsen

Een langere post bewerken
  1. Stel een langere post op en verstuur die en je krijgt vervolgens een melding dat je 1 uur hebt om je post te bewerken.
  2. Selecteer het pictogram  in de rechterbovenhoek van je post en kies Post bewerken.
  3. Voer alle noodzakelijke wijzigingen door in de tekst van je post.
  4. Klik op de knop Bijwerken om je bijgewerkte post te versturen.

De functie Leesmodus aanpassen

Met de Leesmodus wordt het lezen van collecties op X makkelijker door ze in leesbare tekst te veranderen, zodat je alle nieuwste content moeiteloos in je kan opnemen.

Leesmodus in-/uitschakelen
  1. Ga naar de details van de post rechtsboven.
  2. Tik op het pictogram Leesmodus om deze functie in te schakelen.
  3. Tik op het pictogram Leesmodus om deze functie uit te schakelen.

Bladwijzermappen maken en beheren

Met Bladwijzermappen kan je je opgeslagen posts makkelijk ordenen. Er zijn verschillende manieren om een bladwijzermap te maken, maar ze vereisen allemaal dat je eerst een Post als bladwijzer opslaat. Als Premium-lid krijg je gelijk een melding te zien als je een nieuwe bladwijzer maakt met de optie Toevoegen aan map. Je kan met Premium een onbeperkt aantal bladwijzers en bladwijzermappen maken die altijd privé zijn.

Een bladwijzermap maken vanaf je tijdlijn van startpagina
Stap 1

Druk lang in een post op het bladwijzerpictogram  .

Stap 2

Je krijgt dan de optie Aan map toevoegen.

Stap 3

Tik op het pictogram om een map aan te maken en een naam te geven.

Stap 4

Elke bladwijzer wordt ook opgeslagen in de map Alle bladwijzers.

Stap 1

Tik in een post op het pictogram Delen  en selecteer Post toevoegen aan bladwijzers.

Stap 2

Tik op de blauwe knop Toevoegen aan map.

Stap 3

Tik op het pictogram om een map aan te maken en een naam te geven.

Stap 4

Elke bladwijzer wordt ook opgeslagen in de map Alle bladwijzers.

Stap 1

Tik in een post op het bladwijzerpictogram  .

Stap 2

Tik op de blauwe knop Toevoegen aan map.

Stap 3

Tik op Een nieuwe bladwijzermap maken en geef je map een naam.

Stap 4

Elke bladwijzer wordt ook opgeslagen in de map Alle bladwijzers.

Een bladwijzermap maken vanuit je profielmenu
  1. Tik op Bladwijzers.
  2. Tik op het pictogram Nieuwe map onderaan de bladwijzerspagina.
  3. Voer een naam in voor je map.
  4. Tik op Maken.

Een post toevoegen/verwijderen die je als bladwijzer hebt toegevoegd aan een bestaande map vanuit je profiel
Stap 1

Tik in het Profielmenu op Bladwijzers.

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers.

Stap 3

Druk lang op het bladwijzerpictogram   onderin de post als je deze wil toevoegen aan een map.

Stap 4

Tik op de naam van de map waar je de bladwijzer wil opslaan.

Stap 5

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen.

Stap 6

Volg stappen 1-3 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw lang drukt op het bladwijzerpictogram wordt de bladwijzer weer uit de map verwijderd.

Let op: als je een bladwijzer uit een map verwijdert, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de postgegevens op het bladwijzerpictogram . Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het pictogram Meer  tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.

Stap 1

Tik in het Profielmenu op  Bladwijzers.

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers.

Stap 3

Tik op het pictogram Post delen  onderin de post die je aan je mappen wil toevoegen.

Stap 4

Selecteer Bladwijzer.

Stap 5

Tik op de naam van de Map waar je de bladwijzer wil opslaan.

Stap 6

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen.

Stap 7

Volg stappen 1-4 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw op het pictogram Toevoegen aan map tikt, verwijder je de bladwijzer uit de map.

Let op: als je een bladwijzer uit een map verwijdert, wordt deze niet uit je account verwijderd. Als je een opgeslagen bladwijzer permanent wil verwijderen, tik je vanuit de post in je bladwijzertijdlijn op het pictogram Delen en selecteer je Bladwijzer verwijderen. Je kan ook bovenaan je bladwijzertijdlijn op het pictogram Meer tikken om al je bladwijzers in één keer te verwijderen.
Stap 1

Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Bladwijzers.

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers.

Stap 3

Tik op het pictogram Post delen  onderin de post die je aan je mappen wil toevoegen.

Stap 4

Kies Bladwijzer aan map toevoegen uit de opties voor het delen van een post.

Stap 5

Tik op de naam van de Map waar je de bladwijzer wil opslaan.

Stap 6

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen.

Stap 7

Volg stappen 1-3 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je tikt op Uit map verwijderen, verwijder je de bladwijzer uit de map.

Een post toevoegen/verwijderen die je als bladwijzer hebt toegevoegd aan een nieuwe map
Stap 1

Tik in het Profielmenu op Bladwijzers.

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers.

Stap 3

Druk lang op het bladwijzerpictogram  onderin de post als je deze wil toevoegen aan een map.

Stap 4

Tik op het pictogram  om een map aan te maken waarin je de bladwijzer wil opslaan en die een naam te geven.

Stap 5

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen.

Stap 6

Volg stappen 1-3 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw lang drukt op het bladwijzerpictogram wordt de bladwijzer weer uit de map verwijderd.

Stap 1

Tik in het Profielmenu op  Bladwijzers.

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers.

Stap 3

Tik op het pictogram Post delen  onderin de post die je aan je mappen wil toevoegen.

Stap 4

Kies Bladwijzer.

Stap 5

Tik op het pictogram  om een map aan te maken waarin je de bladwijzer wil opslaan en die een naam te geven.

Stap 6

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen.

Stap 7

Volg stappen 1-4 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je opnieuw op het pictogram Toevoegen aan map tikt, verwijder je de bladwijzer uit de map.

Stap 1

Tik in het navigatiemenu aan de zijkant op Bladwijzers.

Stap 2

Tik op Alle bladwijzers.

Stap 3

Tik op het pictogram Post delen  onderin de post die je aan je mappen wil toevoegen.

Stap 4

Kies Bladwijzer aan map toevoegen uit de opties voor het delen van een post.

Stap 5

Tik op Een nieuwe bladwijzermap maken om de map te maken waarin je je bladwijzer wil opslaan en die een naam te geven.

Stap 6

Er verschijnt een melding om je te laten weten dat je bladwijzer in de map is opgeslagen.

Stap 7

Volg stappen 1-3 om een opgeslagen bladwijzer uit een bladwijzermap te verwijderen. Als je tikt op Uit map verwijderen, verwijder je de bladwijzer uit de map.

Het Spaces-tabblad vinden

Het Spaces-tabblad bevindt zich onderaan je tijdlijn, tussen de pictogrammen 'Verkennen'  en 'Meldingen' .

Het nieuwe Spaces-tabblad is de plek waar je podcasts vindt, audiostations met een thema, opgenomen Spaces en live-Spaces. Je leest hier meer over alles wat je kan vinden in het Spaces-tabblad.