De teamfunctionaliteit op TweetDeck gebruiken

Met de teamfunctionaliteit van TweetDeck kunnen meerdere mensen een Twitter-account delen zonder dat ze het wachtwoord hoeven te delen.

Wanneer teamleden zich met hun eigen Twitter-account aanmelden bij TweetDeck, zien ze het gedeelde account op hun tabblad Accounts en in het vak Nieuwe Tweet. Teamleden kunnen inlogverificatie voor hun eigen account inschakelen als beveiliging voor hun account (en eventuele aanvullende accounts in hun TweetDeck).

Met de teamfunctionaliteit kan de owner van een account anderen toegang tot het account verlenen zonder zijn of haar wachtwoord te delen:

Owner

• Beheert het wachtwoord, het telefoonnummer en de instellingen voor inlogverificatie.
  • Kan anderen uitnodigen om admin of contributor te worden voor het account.
  • Kan acties uitvoeren uit naam van het teamaccount (tweeten, retweeten, privéberichten sturen, als leuk markeren enzovoort), Tweets plannen, lijsten opstellen en verzamelingen maken.

Admin

• Kan anderen uitnodigen om admin of contributor te worden voor het account.
  • Kan acties uitvoeren uit naam van het teamaccount (tweeten, retweeten, privéberichten sturen, als leuk markeren enzovoort), Tweets plannen, lijsten opstellen en verzamelingen maken.

Contributor

• Kan acties uitvoeren uit naam van het teamaccount (tweeten, retweeten, privéberichten sturen, als leuk markeren enzovoort), Tweets plannen, lijsten opstellen en verzamelingen maken.

Het verschilt per client welke acties je kan ondernemen. Raadpleeg de volgende artikelen voor instructies over hoe je met TweetDeck en de Twitter-app voor iOS of Android aan de slag kan:

Opmerking: Accounteigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de content die door geautoriseerde beheerders en contributors op hun account wordt geplaatst.

Toegang tot een account delen

Je team opzetten:

1. Log in bij TweetDeck met het account dat je wil delen.
  2. Klik in de navigatiebalk op Accounts.
  3. Selecteer het account dat je wil delen en klik op de knop Manage team.
  4. Typ de naam of @gebruikersnaam van de persoon die je wil uitnodigen in het veld Add a team member.
  5. Klik op Authorize. Nadat je mensen hebt geautoriseerd, ontvangen ze een e-mail, een uitnodiging in het venster Accounts van hun TweetDeck en een pushmelding.
  6. Nieuwe teamleden moeten de uitnodiging accepteren voordat ze het gedeelde account kunnen gebruiken.

Opmerking: Je kan je eigen Twitter-account als admin toevoegen om het team vanuit je eigen TweetDeck te beheren. Je kan maximaal 200 teamleden toevoegen.

Een team beheren

Alleen de eigenaar van het gedeelde account beheert het wachtwoord, het telefoonnummer en de instellingen voor inlogverificatie.

De eigenaren en beheerders kunnen het team beheren.

Een rol wijzigen of een teamlid verwijderen via TweetDeck:

1. Klik in de navigatiebalk op Accounts.
  2. Selecteer het account dat je wil beheren.
  3. Klik op Manage team om de lijst met teamleden te openen.
  4. Ga naar de persoon van wie je de rol wil wijzigen en klik op Change role.
  5. Selecteer Contributor, Admin of Remove from team.
  6. Klik op Confirm om je keuze te bevestigen.

Opmerking: Contributors zijn niet gemachtigd om teamaccounts te beheren. Alleen beheerders kunnen het team beheren.

Instructies bekijken voor:

Deelnemen aan een team

Als je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een team, ontvang je hiervan een e-mailmelding en een melding in je TweetDeck-account. Bovendien ontvang je een pushmelding in je Twitter-app voor iOS.

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Tik op Teamverzoeken.
  3. Ga naar Teamverzoeken en tik op het vinkje  om de uitnodiging te accepteren of tik op het icoon verwijderen  om deze af te wijzen.

Als lid van een team kan je Tweets plaatsen, retweeten en als leuk markeren, en privéberichten sturen. Je bent niet gemachtigd om het wachtwoord te wijzigen of accountinstellingen te beheren.

Deelnemen aan een team

Als je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een team, ontvang je hiervan een e-mailmelding en een melding in je TweetDeck-account. Bovendien ontvang je een pushmelding in je Twitter-app voor Android.

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Teamverzoeken.
  3. Ga naar Teamverzoeken en tik op het vinkje  om de uitnodiging te accepteren of tik op het icoon verwijderen  om deze af te wijzen.

Als lid van een team kan je Tweets plaatsen, retweeten en als leuk markeren, en privéberichten sturen. Je bent niet gemachtigd om het wachtwoord te wijzigen of accountinstellingen te beheren.

Deelnemen aan een team

Als je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een team, ontvang je hiervan een e-mailmelding en een melding in je TweetDeck-account. Bovendien ontvang je een pushmelding in je Twitter-app voor iOS of Android.

1. Via TweetDeck: Klik in de navigatiebalk op Accounts. Je ziet het Twitter-account van het team waarvoor je bent uitgenodigd.
  2. Klik op Accept of Decline.
  3. Als je de uitnodiging accepteert, wordt het account weergegeven op het tabblad Accounts en in het vak New Tweet.

Als lid van een team kan je Tweets plaatsen, retweeten en als leuk markeren, en privéberichten sturen. Je bent niet gemachtigd om het wachtwoord te wijzigen of accountinstellingen te beheren.

Jezelf uit een team verwijderen

Als je niet meer in een team wil zitten, kan je jezelf uit dat team verwijderen.

Jezelf uit een team verwijderen via TweetDeck:

1. Klik in de navigatiebalk op Accounts.
  2. Selecteer het account waarvoor je jezelf uit het team wil verwijderen.
  3. Klik op Leave team.
  4. Bevestig je keuze door te klikken op Leave.

Ik wil niet uitgenodigd worden om deel te nemen aan teams. Hoe kan ik mijn instellingen wijzigen?

In het gedeelte Twitter voor teams van je instellingen voor Privacy en veiligheid op twitter.com kan je de instellingen wijzigen die bepalen wie je kan uitnodigen voor een team.

Ik heb het wachtwoord voor een account al aan anderen gegeven. Hoe kan ik beheren wie er nu toegang heeft?

In je lijst met teamleden staat iedereen die op dit moment toegang heeft tot dit account in TweetDeck, inclusief de mensen die het wachtwoord al eerder hadden gekregen en de mensen die zijn toegevoegd als contributor of admin.

Als er een persoon in de lijst staat die geen toegang moet hebben, klik je naast die persoon op Change role en selecteer je Remove from team. Die persoon heeft dan geen toegang meer in TweetDeck. Voor extra beveiliging kan je het wachtwoord wijzigen en controleer je op twitter.com/settings/applications welke apps toegang tot je account hebben.

Ik ben ook eigenaar van de andere accounts die ik in TweetDeck gebruik. Hoe beheer ik het team?

Als je ook eigenaar bent van een subaccount en de bijbehorende lijst met teamleden wil bekijken en beheren, moet je uitloggen bij het account waarin je momenteel bent ingelogd en log je vervolgens weer in bij het gewenste account.

Wat gebeurt er met mijn teamleden als ik de TweetDeck-toegang tot mijn Twitter-account intrek?

De leden van het team behouden hun toegang tot je Twitter-account, tenzij je ze in TweetDeck uit de teamlijst verwijdert. Het intrekken van apptoegang tot TweetDeck is niet van invloed op de lijst met teamleden.

Wat gebeurt er met mijn teamleden als ik het wachtwoord voor mijn Twitter-account wijzig?

De leden van het team behouden hun toegang tot het account als je het wachtwoord wijzigt. We adviseren om het wachtwoord te wijzigen, zodat jij (als owner of admin van het account) de enige bent die het wachtwoord kent.

Kan ik de teamfunctie buiten TweetDeck gebruiken?

Ja, je kan met een teamaccount tweeten, privéberichten sturen, iets als leuk markeren of retweeten vanuit de Twitter-app voor iOS of Android.

Kan ik een team beheren zonder TweetDeck te gebruiken?

De functionaliteit voor teambeheer is alleen beschikbaar in TweetDeck. Als je nieuwe leden wil toevoegen of de rol van bestaande leden wil wijzigen, moet je inloggen bij TweetDeck.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn teamleden hun account veilig houden?

Als je de functionaliteit voor teams gebruikt, loggen je teamleden met hun Twitter-account in bij TweetDeck. Om alle gedeelde accounts te beveiligen, kunnen ze inlogverificatie gebruiken voor het account waarmee ze inloggen bij TweetDeck.

Hoe kan ik me afmelden bij e-mailmeldingen voor teamaccounts?

Twitter stuurt een e-mailmelding wanneer je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een teamaccount en wanneer iemand anders wordt uitgenodigd voor het team van een van jouw accounts. Omdat dit een belangrijke melding is over je team, is er geen optie beschikbaar om je hiervoor af te melden. Als je geen uitnodigingen meer wil ontvangen, kan je in je instellingen aanpassen wie jou voor een team kan uitnodigen. Hiervoor ga je naar de instellingen voor Privacy en veiligheid op twitter.com.

Ik kan een bepaalde persoon niet uitnodigen voor mijn team. Wat kan ik doen?

Mogelijk heeft de persoon privacyinstellingen ingeschakeld waardoor hij/zij niet aan een team kan worden toegevoegd. Overleg met de betreffende gebruiker om te zien of dit inderdaad het geval is. Gebruikers kunnen de instelling in het gedeelte Twitter voor teams van de pagina Privacy en veiligheid op twitter.com tijdelijk uitschakelen om een uitnodiging te accepteren.