Je locatie toevoegen aan een post

Opmerking: als je deze functie inschakelt, geef je X toestemming om de locatie vanwaar je post, toe te voegen aan je post.

Je kan ervoor kiezen een locatie toe te voegen aan je posts met X voor Android, X voor iOS, X.com of andere mobiele applicaties. Voorbeeld: als je met je locatie extra context wil geven aan je post, kan je een algemeen locatielabel toevoegen, zoals "Jordaan, Amsterdam." Op bepaalde locaties kan je je post in de X-app voor iOS en Android ook voorzien van een label met de naam van een specifiek bedrijf, een herkenningspunt of een andere bezienswaardigheid. Deze locaties worden geleverd door Foursquare en Yelp.

Als je de X-app voor Android of iOS gebruikt, wordt naast het algemene locatielabel dat je hebt gekozen mogelijk ook je exacte locatie opgenomen in de post (bijvoorbeeld de gps-coördinaten van de locatie waar je de post hebt verzonden). Deze kan door middel van de X-API worden bepaald. Zie hieronder voor meer informatie.

Tweeten met je locatie
Een locatie toevoegen aan je Tweets:
Stap 1

Nadat je de functie Exacte locatie hebt ingeschakeld op je apparaat, stel je een Tweet op zoals je dat altijd doet. Als je nog niet eerder een locatie aan je Tweets hebt toegevoegd, kan je worden gevraagd of je de functionaliteit Exacte locatie wil inschakelen.

Stap 2

Tik op het locatie-icoon  in het opstelvenster voor Tweets voor een lijst met locaties die je kan kiezen.

Stap 3

Selecteer de locatie die je wil toevoegen aan je Tweet.

Stap 4

Als je een foto aan je Tweet toevoegt die genomen is met de camera in de app en op het locatie-icoon tikt, wordt je exacte locatie (breedtegraad en lengtegraad) aan je Tweet gekoppeld en is deze te vinden via de API.

Stap 5

Bij eerdere versies van Twitter voor iOS wordt aan al je Tweets zowel de door jou geselecteerde locatienaam als de nauwkeurige locatie van je apparaat (die met de API kan worden gevonden) gekoppeld.

Stap 6

De volgende keer dat je een Tweet opstelt met de Twitter-app op hetzelfde apparaat, wordt je globale locatie automatisch weergegeven bij je Tweet, gebaseerd op je huidige locatie. Bij versies van Twitter voor iOS vóór 6.26 wordt je nauwkeurige locatie (die te vinden is met de API) automatisch aan je Tweet gekoppeld, samen met je globale locatie.

Je locatie niet meer toevoegen aan je Tweets:
Stap 1

Tik op het icoon Tweet opstellen.

Stap 2

Tik op het locatie-icoon  om de vervolgkeuzelijst met locaties te openen.

Stap 3

Je huidige locatie is gemarkeerd. Tik op X linksboven om je locatiegegevens uit de Tweet te verwijderen. Je locatiegegevens worden voortaan niet meer weergegeven in Tweets, totdat je ervoor kiest een locatie aan een Tweet toe te voegen.

Een locatie toevoegen aan je Tweets:
Stap 1

Nadat je de functie Exacte locatie hebt ingeschakeld op je apparaat, stel je een Tweet op zoals je dat altijd doet. Als je nog niet eerder een locatie aan je Tweets hebt toegevoegd, kan je worden gevraagd of je de functionaliteit Exacte locatie wil inschakelen.

Stap 2

Tik op het locatie-icoon  in het opstelvenster voor Tweets voor een lijst met locaties die je kan kiezen.

Stap 3

Selecteer de locatie die je wil toevoegen aan je Tweet.

Stap 4

Als je een foto aan je Tweet toevoegt die genomen is met de camera in de app en op het locatie-icoon tikt, wordt je exacte locatie (breedtegraad en lengtegraad) aan je Tweet gekoppeld en is deze te vinden via de API.

Stap 5

Bij eerdere versies van Twitter voor Android wordt aan al je Tweets zowel de door jou geselecteerde locatienaam als de nauwkeurige locatie van je apparaat (die met de API kan worden gevonden) gekoppeld.

Stap 6

De volgende keer dat je een Tweet opstelt met de Twitter-app op hetzelfde apparaat, wordt je globale locatie automatisch weergegeven bij je Tweet, gebaseerd op je huidige locatie. Bij versies van Twitter voor Android vóór 5.55 wordt je nauwkeurige locatie (die te vinden is met de API) automatisch aan je Tweet gekoppeld, samen met je globale locatie.

Je locatie niet meer toevoegen aan je Tweets:
Stap 1

Tik op het icoon Tweet opstellen.

Stap 2

Tik op het locatie-icoon  om de vervolgkeuzelijst met locaties te openen.

Stap 3

Je huidige locatie is gemarkeerd. Tik op de "X" linksboven om je locatiegegevens uit de Tweet te verwijderen. Je locatiegegevens worden voortaan niet meer weergegeven in Tweets, totdat je ervoor kiest een locatie aan een Tweet toe te voegen.

Een locatie toevoegen aan je Tweets:
Stap 1

Selecteer het pictogram meer  in het linker navigatiemenu.

Stap 2

Tik op Instellingen en privacy en tik vervolgens op Privacy en veiligheid.

Stap 3

Ga onder Gegevens delen en activiteiten buiten Twitter naar Locatiegegevens.

Stap 4

Ga naar Een locatie toevoegen aan je Tweets.

Stap 5

Als dit vak is geselecteerd, betekent dit dat de locatiegegevens die aan je Tweets zijn gekoppeld, zijn ingeschakeld. Schakel het selectievakje uit om tweeten met je locatie uit te schakelen.

Om alle locatiegegevens bij je Tweets te verwijderen, klik of tik je op de rode tekst onder het vakje en bevestig dat je verder wilt gaan door Verwijderen te kiezen.

Opmerking: hou er rekening mee dat het verwijderen van locatiegegevens op X niet garandeert dat deze gegevens worden verwijderd uit alle exemplaren van de gegevens in applicaties van derden of in externe zoekresultaten. Met deze instelling worden ook geen locaties verwijderd die zijn gedeeld via privéberichten.

Op sommige locaties heb je de optie om je post te markeren met een specifiek bedrijf, een herkenningspunt of een bezienswaardigheid. Deze locaties zijn afkomstig van Foursquare en Yelp. Volg deze instructies om een bepaalde post die je beledigend vindt, te rapporteren bij X.