Je locatie toevoegen aan een Tweet

Opmerking: Als je deze functionaliteit inschakelt, geef je Twitter toestemming om de locatie vanwaar je Tweet, toe te voegen aan je Tweet.

Je kan ervoor kiezen een locatie toe te voegen aan je Tweets met Twitter voor Android, Twitter voor iOS, twitter.com of andere mobiele applicaties. Bijvoorbeeld: als je met je locatie extra context wil geven aan je Tweet, kan je een algemeen locatielabel toevoegen, zoals 'Jordaan, Amsterdam'. Op bepaalde locaties kan je je Tweet in de Twitter-apps voor iOS en Android ook voorzien van een label met de naam van een specifiek bedrijf, een herkenningspunt of een andere bezienswaardigheid. Deze locaties worden geleverd door Foursquare.

Als je de Twitter-app voor Android of iOS gebruikt, wordt naast het algemene locatielabel dat je hebt gekozen mogelijk ook je exacte locatie opgenomen in de Tweet (zoals de coördinaten van het kruispunt waar je de Tweet hebt verzonden). Deze kan door middel van de Twitter-API worden bepaald. Zie hieronder voor meer informatie.

Instructies bekijken voor:
  • See iOS instructions
  • See Android Instructions
  • See desktop instructions

Tweeten met je locatie op Twitter

Een locatie toevoegen aan je Tweets:

1. Nadat je locatieservices hebt ingeschakeld op je apparaat, stel je een Tweet op zoals je dat altijd doet. Als je nog niet eerder een locatie aan je Tweets hebt toegevoegd, kan je worden gevraagd om Locatie inschakelen te selecteren.
  2. Tik op het locatie-icoon  in het opstelvenster voor Tweets voor een lijst met locaties die je kan kiezen.
  3. Selecteer de locatie die je wil toevoegen aan je Tweet.
  4. Als je ervoor kiest de knop 'Deel nauwkeurige locatie/Nauwkeurige locatie delen' in te schakelen (beschikbaar in de Twitter-app voor iOS versie 6.26 of hoger en in de Twitter-app voor Android versie 5.55 of hoger), wordt jouw exacte locatie (breedtegraad en lengtegraad) gekoppeld aan de Tweet. Deze kan door middel van de API worden gevonden.
  5. Bij eerdere versies van Twitter voor iOS en Android wordt aan alle Tweets die je verstuurt, zowel de door jou geselecteerde locatienaam als de nauwkeurige locatie van je apparaat (die met de API kan worden gevonden) gekoppeld.
  6. De volgende keer dat je een Tweet opstelt met de Twitter-app op hetzelfde apparaat, wordt je globale locatie automatisch weergegeven bij je Tweet, gebaseerd op je huidige locatie. Bij versies van Twitter voor iOS vóór 6.26 en Twitter voor Android vóór 5.55, wordt je nauwkeurige locatie (die te vinden is met de API) automatisch aan je Tweet gekoppeld, samen met je globale locatie.

Je locatie niet meer toevoegen aan je Tweets:

1. Tik op het icoon Tweet opstellen.
  2. Tik op het locatie-icoon  om de vervolgkeuzelijst met locaties te openen.
  3. Je huidige locatie is gemarkeerd. Tik op 'Verwijderen' links bovenaan om je locatiegegevens uit de Tweet te verwijderen. Je locatiegegevens worden voortaan niet meer weergegeven in je Tweets.

Tweeten met je locatie

Een locatie toevoegen aan je Tweets:

1. Nadat je locatieservices hebt ingeschakeld op je apparaat, stel je een Tweet op zoals je dat altijd doet. Als je nog niet eerder een locatie aan je Tweets hebt toegevoegd, kan je worden gevraagd om Locatie inschakelen te selecteren.
  2. Tik op het locatie-icoon  in het opstelvenster voor Tweets voor een lijst met locaties die je kan kiezen.
  3. Selecteer de locatie die je wil toevoegen aan je Tweet.
  4. Als je ervoor kiest de knop 'Deel nauwkeurige locatie/Nauwkeurige locatie delen' in te schakelen (beschikbaar in de Twitter-app voor iOS versie 6.26 of hoger en in de Twitter-app voor Android versie 5.55 of hoger), wordt jouw exacte locatie (breedtegraad en lengtegraad) gekoppeld aan de Tweet. Deze kan door middel van de API worden gevonden.
  5. Bij eerdere versies van Twitter voor iOS en Android wordt aan alle Tweets die je verstuurt, zowel de door jou geselecteerde locatienaam als de nauwkeurige locatie van je apparaat (die met de API kan worden gevonden) gekoppeld.
  6. De volgende keer dat je een Tweet opstelt met de Twitter-app op hetzelfde apparaat, wordt je globale locatie automatisch weergegeven bij je Tweet, gebaseerd op je huidige locatie. Bij versies van Twitter voor iOS vóór 6.26 en Twitter voor Android vóór 5.55, wordt je nauwkeurige locatie (die te vinden is met de API) automatisch aan je Tweet gekoppeld, samen met je globale locatie.

Je locatie niet meer toevoegen aan je Tweets:

1. Tik op het icoon Tweet opstellen.
  2. Tik op het locatie-icoon  om de vervolgkeuzelijst met locaties te openen.
  3. Je huidige locatie is gemarkeerd. Tik op 'X' links bovenaan om je locatiegegevens uit de Tweet te verwijderen. Je locatiegegevens worden voortaan niet meer weergegeven in je Tweets.

Tweeten met je locatie

Tweeten met je locatie is voor iedereen standaard uitgeschakeld.

Een locatie toevoegen aan je Tweets:

1. Klik in het opstelvenster voor Tweets op twitter.com op de knop locatie  .
  2. Als je nog niet eerder een locatie aan je Tweets hebt toegevoegd, kan je de melding Tweet met locatie krijgen. Klik op Aanzetten.
  3. Je huidige locatie wordt weergegeven.
  4. Klik nogmaals op de knop locatie om een vervolgkeuzemenu met andere opties te openen. Je kan elke vermelde locatie selecteren. De geselecteerde locatie wordt weergegeven met een vinkje.
  5. Je kan ook naar een locatie zoeken via het zoekveld boven aan het locatiemenu.
  6. Als je het toevoegen van je locatie aan Tweets hebt ingeschakeld, worden je locatiegegevens de volgende keer dat je een Tweet opstelt op twitter.com automatisch weergegeven en aan je Tweet gekoppeld.

Je locatie niet meer toevoegen aan je Tweets:

1. Klik in het opstelvenster voor Tweets op twitter.com op de knop locatie  .
  2. Selecteer Locatie verwijderen in de vervolgkeuzelijst om je locatiegegevens uit de Tweet te verwijderen. Je locatiegegevens worden voortaan niet meer weergegeven in Tweets die je in die browser opstelt.

Opmerking: Mogelijk vraagt je browser of je de locatie wil delen of laten onthouden. Klik dan op 'Ja'.

Locatiegegevens verwijderen (alleen via twitter.com)

Als je je locatiegegevens wil verwijderen uit je eerdere Tweets, met inbegrip van Tweets die je vanaf een mobiel apparaat hebt geplaatst, kan je het volgende doen:

1. Een bepaalde Tweet met de locatiegegevens die eraan zijn gekoppeld verwijderen, of
  2. Locatiegegevens verwijderen voor al je Tweets, zodat die niet meer worden weergegeven. Dat doe je als volgt:
    1. Log in bij je account op twitter.com.
    2. Ga naar je instellingen voor Privacy en veiligheid.
    3. Ga onder Privacy naar Locatie tweeten.
    4. Klik op Locatiegegevens verwijderen. Opmerking: dit kan tot 30 minuten duren.

Opmerking: Hou er rekening mee dat het verwijderen van locatiegegevens op Twitter niet garandeert dat deze gegevens worden verwijderd uit alle exemplaren van de gegevens in applicaties van derden of in externe zoekresultaten. Met deze instelling worden ook geen locaties verwijderd die zijn gedeeld via privéberichten.

Op sommige locaties heb je de optie om je Tweet te markeren met een specifiek bedrijf, een herkenningspunt of een bezienswaardigheid. Deze locaties zijn afkomstig van Foursquare. Rapporteer eventuele problemen met een plaats via het helpcentrum van Foursquare. Als je een bepaalde Tweet beledigend vindt, kan je die rapporteren bij Twitter door deze instructies te volgen.