Je locatie toevoegen aan een Tweet

Opmerking: Als je deze functionaliteit inschakelt, geef je Twitter toestemming om de locatie vanwaar je Tweet, toe te voegen aan je Tweet.

Je kan ervoor kiezen een locatie toe te voegen aan je Tweets met Twitter voor Android, Twitter voor iOS, twitter.com of andere mobiele applicaties. Bijvoorbeeld: als je met je locatie extra context wil geven aan je Tweet, kan je een algemeen locatielabel toevoegen, zoals “Jordaan, Amsterdam." Op bepaalde locaties kan je je Tweet in de Twitter-app voor iOS en Android ook voorzien van een label met de naam van een specifiek bedrijf, een herkenningspunt of een andere bezienswaardigheid. Deze locaties worden geleverd door Foursquare en Yelp.

Als je de Twitter-app voor Android of iOS gebruikt, wordt naast het algemene locatielabel dat je hebt gekozen mogelijk ook je exacte locatie opgenomen in de Tweet (bijvoorbeeld de gps-coördinaten van de locatie waar je de Tweet hebt verzonden). Deze kan door middel van de Twitter-API worden bepaald. Zie hieronder voor meer informatie.

Instructies bekijken voor:

Tweeten met je locatie

Een locatie toevoegen aan je Tweets:

1. Nadat je de functionaliteit Exacte locatie hebt ingeschakeld op je apparaat, stel je een Tweet op zoals je dat altijd doet. Als je nog niet eerder een locatie aan je Tweets hebt toegevoegd, kan je worden gevraagd of je de functionaliteit Exacte locatie wil inschakelen.
  2. Tik op het locatie-icoon  in het opstelvenster voor Tweets voor een lijst met locaties die je kan kiezen.
  3. Selecteer de locatie die je wil toevoegen aan je Tweet.
  4. Als je een foto aan je Tweet toevoegt die genomen is met de camera in de app en op het locatie-icoon tikt, wordt je nauwkeurige locatie (breedtegraad en lengtegraad) aan je Tweet gekoppeld en is deze te vinden via de API.
  5. Bij eerdere versies van Twitter voor iOS wordt aan al je Tweets zowel de door jou geselecteerde locatienaam als de nauwkeurige locatie van je apparaat (die met de API kan worden gevonden) gekoppeld.
  6. De volgende keer dat je een Tweet opstelt met de Twitter-app op hetzelfde apparaat, wordt je globale locatie automatisch weergegeven bij je Tweet, gebaseerd op je huidige locatie. Bij versies van Twitter voor iOS vóór 6.26 wordt je nauwkeurige locatie (die te vinden is met de API) automatisch aan je Tweet gekoppeld, samen met je globale locatie.

Je locatie niet meer toevoegen aan je Tweets:

1. Tik op het icoon Tweet opstellen.
  2. Tik op het locatie-icoon  om de vervolgkeuzelijst met locaties te openen.
  3. Je huidige locatie is gemarkeerd. Tik op X linksboven om je locatiegegevens uit de Tweet te verwijderen. Je locatiegegevens worden voortaan niet meer weergegeven in Tweets, totdat je ervoor kiest een locatie aan een Tweet toe te voegen.

Tweeten met je locatie

Een locatie toevoegen aan je Tweets:

1. Nadat je de functionaliteit Exacte locatie hebt ingeschakeld op je apparaat, stel je een Tweet op zoals je dat altijd doet. Als je nog niet eerder een locatie aan je Tweets hebt toegevoegd, kan je worden gevraagd of je de functionaliteit Exacte locatie wil inschakelen.
  2. Tik op het locatie-icoon  in het opstelvenster voor Tweets voor een lijst met locaties die je kan kiezen.
  3. Selecteer de locatie die je wil toevoegen aan je Tweet.
  4. Als je een foto aan je Tweet toevoegt die genomen is met de camera in de app en op het locatie-icoon tikt, wordt je nauwkeurige locatie (breedtegraad en lengtegraad) aan je Tweet gekoppeld en is deze te vinden via de API.
  5. Bij eerdere versies van Twitter voor Android wordt aan al je Tweets zowel de door jou geselecteerde locatienaam als de nauwkeurige locatie van je apparaat (die met de API kan worden gevonden) gekoppeld.
  6. De volgende keer dat je een Tweet opstelt met de Twitter-app op hetzelfde apparaat, wordt je globale locatie automatisch weergegeven bij je Tweet, gebaseerd op je huidige locatie. Bij versies van Twitter voor Android vóór 5.55 wordt je nauwkeurige locatie (die te vinden is met de API) automatisch aan je Tweet gekoppeld, samen met je globale locatie.

Je locatie niet meer toevoegen aan je Tweets:

1. Tik op het icoon Tweet opstellen.
  2. Tik op het locatie-icoon  om de vervolgkeuzelijst met locaties te openen.
  3. Je huidige locatie is gemarkeerd. Tik op de "X" linksboven om je locatiegegevens uit de Tweet te verwijderen. Je locatiegegevens worden voortaan niet meer weergegeven in Tweets, totdat je ervoor kiest een locatie aan een Tweet toe te voegen.

Tweeten met je locatie

Je locatie delen in een Tweet is momenteel niet mogelijk op twitter.com.

Opmerking: Hou er rekening mee dat het verwijderen van locatiegegevens op Twitter niet garandeert dat deze gegevens worden verwijderd uit alle exemplaren van de gegevens in applicaties van derden of in externe zoekresultaten. Met deze instelling worden ook geen locaties verwijderd die zijn gedeeld via privéberichten.

Op sommige locaties heb je de optie om je Tweet te markeren met een specifiek bedrijf, een herkenningspunt of een bezienswaardigheid. Deze locaties zijn afkomstig van Foursquare en Yelp. Rapporteer eventuele problemen met een plaats die door Foursquare is geleverd via het helpcentrum van Foursquare. Volg deze instructies om een bepaalde Tweet die je beledigend vindt, te rapporteren bij Twitter.