Veelgestelde vragen over zoekresultaten

Wat zijn Toptweets?

Wanneer je op twitter.com en in de Twitter-apps voor iOS en Android zoekt, kan je jouw zoekresultaten filteren door te klikken of tikken op TopMeest recentAccounts/PersonenFoto's of Video's (bovenaan je zoekresultaten). Als je Top selecteert, zie je Tweets die je waarschijnlijk het belangrijkst vindt.

Opmerking: Toptweets worden niet handmatig maar via een algoritme geselecteerd.

Waarom zie ik de Tweets die ik leuk vind niet in de Toptweets?

Toptweets zijn de Tweets die voor jouw zoekopdracht het meest relevant zijn. De relevantie is gebaseerd op de populariteit van een Tweet (bijv. wanneer veel mensen er interactie mee aangaan of hem delen via Retweets en antwoorden), de trefwoorden die hij bevat en vele andere factoren. Als Tweets die jij geweldig vindt, niet als Toptweets opduiken, wil dat zeggen dat ze misschien niet de meest relevante resultaten van je zoekopdracht zijn. Je kan op Meest recent tikken om de meest recent geplaatste Tweets te zien die bij jouw zoekopdracht horen.

Hoe kan ik deze Toptweets verbergen of weergeven?

Je kan het soort zoekresultaten dat je te zien krijgt wijzigen door te klikken of tikken op de filters bovenaan je zoekresultaten.

Welke invloed heeft veilig zoeken op mijn resultaten in Top en Meest recent?

De veilige zoekmodus van Twitter verwijdert mogelijk gevoelige content, net als accounts die je mogelijk negeert of hebt geblokkeerd uit zoekresultaten in zowel Top als Meest recent.Met Top zie je Tweets op basis van relevantie, terwijl je met Meest recent resultaten in chronologische volgorde ziet.

Lees ons artikel over het gebruik van de zoekfunctie van Twitter voor meer informatie over het filteren van je zoekresultaten, zoals het uit- of inschakelen van Veilig zoeken.

Waarom worden de Toptweets weergegeven terwijl dit niet de meest recente resultaten voor mijn zoekopdracht zijn?

Sommige oudere resultaten worden mogelijk hoog in je zoekresultaten weergegeven omdat is vastgesteld dat ze goed aansluiten bij je zoekopdracht. Ons zoekalgoritme heeft vastgesteld dat deze Tweets erg relevant zijn voor het onderwerp waar je naar zoekt, ook al zijn dit misschien niet de meest recent geplaatste Tweets. Selecteer Meest recent om de rest van je zoekresultaten in chronologische volgorde te bekijken.

Hoe worden Tweets voor de andere filters geselecteerd?

Klik of tik op Accounts of Personen om accounts te zien die overeenkomen met je zoekopdracht. Klik of tik op Foto's of Video's om de beste afbeeldingen en video's van populaire media te zien die aansluiten bij je zoekopdracht. Klik of tik op Nieuws (via het vervolgkeuzemenu Meer opties op internet) om nieuwe resultaten te zien die gerelateerd zijn aan je zoekopdracht. De resultaten worden grotendeels op dezelfde manier bepaald als bij de Toptweets.

Wat zijn zoekratiolimieten op Twitter?

Om misbruik te voorkomen hanteert Twitter limieten voor hoe vaak je mag zoeken via hetzelfde netwerkadres.

Als je Twitter opent vanuit een bedrijf, evenement of conferentie, deel je hetzelfde netwerkadres mogelijk met heel veel mensen. In sommige van deze gevallen ondervind je mogelijk problemen met zoekratiolimieten op Twitter.