Over Fooien en het geven van fooien

Fooien en het geven van fooien

Veelgestelde vragen

Wat zijn Fooien?

Fooien is een functie waarmee je links naar externe betaalservices aan jouw Twitter-profiel kan toevoegen. Als je Fooien in jouw profiel inschakelt, kunnen mensen je ondersteunen door op jouw icoon Fooien  te klikken om jou geld of bitcoins te sturen via externe betaalservices en platforms die je hebt toegevoegd.

Waarom introduceert Twitter Fooien?

Mensen op Twitter delen al hun Venmo-gebruikersnaam en $Cashtag in Tweets. En mensen worden vaak geïnformeerd, geamuseerd of worden zelfs diep geraakt door gesprekken op de tijdlijn van hun startpagina en in Twitter Spaces. Met Fooien creëren we een gemakkelijke manier om mensen via links te verwijzen naar jouw betaalprofielen en we maken het gemakkelijker om mensen te helpen bij de gesprekken op Twitter, ongeacht of je een contentmaker wil helpen, iemand wil helpen bij fondsenwerving, iemand gewoon wil helpen of iemand wil bedanken omdat hij of zij jou aan het lachen heeft gemaakt.

Waar is Fooien beschikbaar?

Mensen op iOS en Android zien het icoon geld op de profielpagina's van mensen die Fooien hebben aangemaakt in hun profiel. Degenen op Android zien het icoon ook in hun profiel in Twitter Spaces.

Let op: momenteel is Fooien niet beschikbaar op internet.

Hoe kan ik mijn Fooien instellen?

Ga in iOS of Android naar Profiel wijzigen. Tik daarna op Fooien, dat standaard is uitgeschakeld. Je moet instemmen met ons Algemene beleid voor Fooien om Fooien in te schakelen in je profiel.

Zodra je akkoord gaat met ons Algemene beleid voor Fooien, word je doorgestuurd naar het instellingenscherm voor Fooien. Schakel Fooien toestaan in en kies dan de externe service(s) die je wil gebruiken. Voer je gebruikersnaam of -namen voor de externe service in. Je moet minstens één gebruikersnaam invoeren om het icoon Fooien  in je Twitter-profiel te laten verschijnen.

Wanneer je een externe betaalservice aan je profiel toevoegt, hou er dan rekening mee dat de connectie tussen je gebruikersnaam bij die service en je Twitter-account openbaar wordt. Informatie over jou, inclusief maar niet beperkt tot, je volledige naam, adres en je fooi kan worden gedeeld met de ontvanger of anderen en valt onder de betalingsvoorwaarden van de externe betaalservice. Zie de voorwaarden van elke service voor meer informatie.

Wie kan fooien geven en ontvangen en waar kan ik ze voor gebruiken?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om fooien aan te vragen, te ontvangen of te verzenden via Fooien of een willekeurige plek op je platform.

Met Fooien kunnen mensen anderen op Twitter een steuntje in de rug geven, als blijk van waardering of als helpende hand, bijvoorbeeld jonge opkomende talenten, journalisten, hosts van Twitter Spaces, en nog veel meer. Omdat de fooien via externe betaalservices worden gegeven, moet je er ook voor zorgen dat je fooien in overeenstemming zijn met de voorwaarden en het beleid van die services.

Raadpleeg ons Algemene beleid voor Fooien voor meer informatie over wie er fooien kan aanvragen of geven en waarvoor. Ons Algemene beleid voor Fooien is van toepassing op alle fooien op Twitter, zowel via de optie Fooien als op een andere manier.

Als je iemand een fooi stuurt, heb je geen recht op premium of exclusieve content van diegene en dit vervangt ook niet de aanschaf van een ticket op Ticket Spaces of de aankoop van een Supervolgers-abonnement. Ga voor meer informatie over Ticket Spaces naar ons Ticket Spaces-beleid. Ga voor meer informatie over Supervolgers naar ons Supervolgersbeleid

Als ik een fooi verstuur, hoeveel procent krijgt de ontvanger dan?

Fooien in de vorm van geld en bitcoins worden vanuit Twitter via externe betaalservices verzonden. Twitter ontvangt van deze betalingen geen percentage, maar de externe betaalservices kunnen eventueel kosten in rekening brengen.

Hoe kan ik iemand een fooi sturen?

Je kan mensen een fooi geven via het icoon Fooien  als zij de functie hebben ingeschakeld en hun gebruikersnamen van externe betalingsverwerkers hebben toegevoegd. Je vindt de functie Fooien in iOS en Android in het Twitter-hoofdprofiel onder het icoon  . Op Android vind je het icoon  wanneer je op iemands profiel in Twitter Spaces tikt.

Als je op verzenden klikt om de fooi te verzenden, verlaat je het Twitter platform via een link naar de door jou gekozen app of website van de externe betaalservice. Voor je fooi en activiteit gelden de voorwaarden van de externe betaalservice.

Als je bitcoins verzendt via Strike, kan je schakelen tussen de weergaven van de valuta in Satoshi (Sats) of in BTC.

Via Fooien kan je ook iemands bitcoin-adres kopiëren en dit in elke gewenste bitcoin-wallet plakken.

Je kan fooien versturen via je account op de externe betaalservice en de ontvanger kan dan je gebruikersnaam voor die service zien. Informatie over jou, inclusief maar niet beperkt tot, je volledige naam, adres en je fooi kan worden gedeeld met de ontvanger of anderen en valt onder de betalingsvoorwaarden van de externe betaalservice. Zie de voorwaarden van elke service voor meer informatie.

Hoe kies ik een betaalleverancier voor het geven van fooien?

Als je extra externe services installeert of toevoegt via je Fooien-instellingen, mag je alleen de externe service(s) selecteren die in je Fooien-instellingen staan. Twitter behoudt zich het recht voor om naar eigen goeddunken specifieke externe service(s) (in een willekeurig land), die beschikbaar zijn voor links naar Fooien, toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen.

Is er een dollarlimiet voor hoeveel je als fooi kan geven?

Twitter stelt geen limieten aan het bedrag dat je als fooi kan geven, maar externe betaalplatforms kunnen dat, afhankelijk van hun Algemene voorwaarden, wel doen.