Over Fooienpot

We weten dat mensen vaak geïnformeerd, geamuseerd of zelfs diep bewogen worden door gesprekken op de tijdlijn op hun startpagina en in Twitter Spaces. We maken het eenvoudiger om mensen die in zulke gesprekken toonaangevend zijn te ondersteunen.

Veelgestelde vragen over Fooienpot

Wat is Fooienpot?

Iedereen die deel uitmaakt van de eerste testgroep kan links naar geselecteerde betaalservices van derden toevoegen aan hun belangrijkste Twitter-profiel. Mensen kunnen hen ondersteunen door ze een extraatje te sturen via de betaalservices van derden.

Waarom introduceert Twitter Fooienpot?

Met Fooienpot kunnen mensen externe links naar hun betaalaccounts van derden toevoegen, zodat anderen hen rechtstreeks via deze externe services fooien kunnen sturen.

Waar is Fooienpot beschikbaar?

Mensen op iOS en Android zullen het   icoon op de profielpagina's van mensen in de eerste testgroep zien. Degenen op Android vinden het icoon ook op het profiel in Twitter Spaces.

Hoe kan ik mijn Fooienpot instellen?

Ga naar Profiel wijzigen in iOS of Android Tik daarna op Fooienpot die standaard uitgeschakeld is. Je gaat dan rechtstreeks naar het scherm Instellingen Fooienpot. Schakel Fooien toestaan in en kies dan de externe service die je wil gebruiken. Voer je gebruikersnaam of -namen voor de externe service in. Je moet minstens één gebruikersnaam invoeren, om Fooienpot op je Twitter-profiel te laten verschijnen.

Wanneer je een externe betaalservice aan je profiel toevoegt, hou er dan rekening mee dat je gebruikersnaam bij die service openlijk in verband wordt gebracht met je Twitter-account. Mogelijk wordt informatie over jou, waaronder de volledige naam of adres en je fooi, gedeeld met de ontvanger of anderen, afhankelijk van de voorwaarden van de externe betaalservice. Zie de voorwaarden van elke service voor meer informatie.

Wie kan fooien krijgen?

Momenteel kunnen alleen deelnemers van de eerste testgroep een fooienpot aan hun profiel toevoegen.

Als ik geld verstuur, hoeveel procent krijgt dan de ontvanger?

Betalingen worden via betaalservices van derden verstuurd. Twitter ontvangt van deze betalingen geen percentage, maar de externe betaalservices kunnen eventueel provisie in rekening brengen.

Hoe kan ik iemand een fooi sturen?

Je kan mensen fooien geven met het Fooienpot-icoon. Je vindt Fooienpot in iOS en Android op het Twitter-hoofdprofiel onder het   icoon. In Android vind je het   icoon als je op het profiel tikt van iemand in Twitter Spaces. Alleen deelnemers van de eerste testgroep kunnen hun Fooienpot inschakelen.

Om de fooi te verzenden, verlinken we je weg van het Twitter platform naar de door jou gekozen app of website van de betaalservice van derden. Voor je fooi gelden de voorwaarden van de externe betaalservice.

Je kan fooien sturen vanuit je account voor de externe betaalservice en de ontvangers kunnen je gebruikersnaam bij die service zien. Mogelijk wordt informatie over jou, waaronder je volledige naam of adres en je fooi, gedeeld met de ontvanger of met anderen, afhankelijk van de voorwaarden van de externe betaalservice. Zie de voorwaarden van elke service voor meer informatie.

Waarvoor kan ik Fooienpot gebruiken?

De bedoeling is om met Fooienpot mensen de gelegenheid te geven anderen op Twitter een steuntje in de rug te geven, als blijk van waardering of als helpende hand, bijvoorbeeld jonge opkomende talenten, journalisten, hosts van Twitter Spaces, en nog veel meer. Omdat de fooien via betaalservices van derden worden gegeven, moet je er ook voor zorgen dat je fooien in overeenstemming zijn met de voorwaarden en het beleid van die services.