Je privacyinstellingen voor gepersonaliseerde advertenties

Over gepersonaliseerde advertenties

We werken samen met advertentiepartners om je via op interesse gebaseerde advertenties meer nuttige en interessante advertentiecontent aan te bieden. We kunnen dit bijvoorbeeld doen op basis van informatie die onze advertentiepartners met ons delen. We hopen dat X Ads hierdoor voor jou nuttiger wordt.

Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manier. Stel dat een bloemenwinkel voor Valentijnsdag een speciale advertentie op X wil zetten. Ze zouden hun advertentie het liefst laten zien aan bloemenliefhebbers die zich abonneren op hun nieuwsbrief. Om te zorgen dat die mensen, die ook X gebruiken, de speciale aanbieding ontvangen, kan de winkel gehashte e-mails van hun mailinglijst met ons delen. Vervolgens kunnen we die koppelen aan een hash van e-mails die onze gebruikers aan hun accounts hebben gekoppeld, zodat ze op X een Promoted post zien voor de Valentijnsdag-aanbieding.

Het kan ook via iemand die de website van een bloemenwinkel bezoekt. In dat geval kan X, afhankelijk van de technologieën die de website van de winkel gebruikt, informatie verzamelen via pixels en vergelijkbare technologieën, waarmee de winkeleigenaar kan adverteren op X en die bezoekers kan bereiken met een Valentijnsdag-aanbieding. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie over pixels en vergelijkbare technologieën die we gebruiken.

Over marketing van X

X helpt adverteerders om hun doelgroep op X te bereiken, maar werkt ook samen met externe aanbieders van advertenties, zoals Google, om de eigen services van X te verkopen, waaronder de levering van op interesse gebaseerde advertenties. Deze partners kunnen ook advertenties tonen namens adverteerders op X. De hieronder beschreven privacymogelijkheden gelden voor op interesse gebaseerde advertenties die door X worden getoond. Ze zijn niet van toepassing op advertenties die door deze bedrijven, of namens X, worden getoond. Ga naar optout.aboutads.info en www.networkadvertising.org/choices voor meer informatie over het afmelden voor het ontvangen van op interesse gebaseerde advertenties van andere bedrijven. Je kan je daarnaast via internet afmelden voor Google Analytics door de Opt-out Browser Add-on van Google te installeren en je af te melden voor op interesse gebaseerde Google-advertenties via de Advertentie-instellingen van Google.

Wat zijn mijn privacymogelijkheden?

Als je niet wil dat X je activiteit op X en daarbuiten combineert met andere online activiteit van onze partners, om op interesse gebaseerde advertenties op X en daarbuiten weer te geven, zijn er verschillende manieren om deze functionaliteit uit te schakelen:

• Ga in je instellingen voor X naar de instellingen voor Advertentievoorkeuren en wijzig de instelling Gepersonaliseerde advertenties.
  • Op het web kan je naar de keuzetool voor consumenten van de Digital Advertising Alliance gaan op optout.aboutads.info om je in je huidige browser af te melden voor de weergave van advertenties van X op basis van interesses.

Alleen op iOS 13 en eerdere versies kan je, als je niet wil dat X je op interesse gebaseerde advertenties toont in X voor iOS op je huidige mobiele toestel, de instelling 'Beperk reclametracking' inschakelen in de instellingen van je iOS telefoon (de precieze aanwijzingen kunnen op verschillende iOS-versies anders zijn). Als je alleen in iOS-versie 14 en nieuwer niet wil dat X toegang heeft tot je iOS Identifier voor advertenties, schakel dan de instelling 'Sta trackingverzoeken van apps toe' uit in je iOS-instellingen (precieze aanwijzingen kunnen op verschillende iOS-versies anders zijn). Als je niet wil dat X in X voor Android op je huidige mobiele apparaat op interesses gebaseerde advertenties weergeeft, moet je in de instellingen van je Android-telefoon de instelling 'Afmelden voor het personaliseren van advertenties' inschakelen.

Let op: controleer of je bent ingelogd als je de webinstellingen voor je account van X wil bekijken of wijzigen. Het wijzigen van je instellingen voor X in je webbrowser zonder dat je bent ingelogd, is alleen van invloed op gedrag in die browser zolang je niet bij X bent ingelogd.

Als je je afmeldt voor op interesse gebaseerde advertenties van X, blijf je nog wel advertenties van X zien. Je ziet bijvoorbeeld nog steeds advertenties op X die zijn gepersonaliseerd op basis van andere informatie, zoals wat je post, welk type telefoon je gebruikt en de links waarop je klikt op X.