Over Abonnementenmakers

Abonnementen kunnen mensen op X helpen een maandelijks inkomen te verdienen met de content die ze maken. Je kan een deel van de inkomsten die X verdient met Abonnementen uitbetaald krijgen door je meest betrokken volgers een extra niveau van toegang en bonuscontent aan te bieden.

Makers wereldwijd die aan de voorwaarden voldoen, kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan het Abonnementen-programma. De aankoop van Abonnementen is momenteel wereldwijd mogelijk op X voor iOS en Android, en op het web.

Aan de slag met Abonnementen

Hoe werken Abonnementen?

Als je bent geselecteerd om deel te nemen aan het Abonnementen-programma, kunnen mensen op het platform X betalen om zich op jou te abonneren. Zij krijgen toegang tot voordelen die jij hebt opgenomen in je aanbod, zoals bonuscontent en rechtstreekse interacties met jou. Wanneer abonnees op je antwoorden, zie je een badge naast hun naam, zodat je ze gemakkelijker kan herkennen en met hen in contact kan komen.

Je kan een deel van de inkomsten uitbetaald krijgen die X verdient dankzij mensen die betalen om zich op jou te abonneren. Lees onze makersvoorwaarden voor Abonnementen om meer te weten te komen over inkomstenpotentieel.

Welke functies zijn beschikbaar in Abonnementen?

Exclusieve posts
Mensen die een Abonnement aanbieden, kunnen posts delen met hun abonnees die alleen voor abonnees zichtbaar zijn.

Abonneebadge
Abonnees vallen op met badges naast hun naam wanneer ze antwoorden op de persoon waarop ze geabonneerd zijn. Deze badges zijn openbaar.

Tabblad Abonnees
Makers van Abonnementen (alleen op iOS) zien nu een tabblad in de tijdlijn Meldingen, speciaal voor Abonnementsactiviteiten.

Abonnements-links
Een speciale link naar jouw Abonnements-pagina zorgt ervoor dat je informatie kan delen over het aanbieden van je Abonnement op en buiten X waardoor je meer abonnees kan krijgen.

Abonnementencommunity
Makers van Abonnementen krijgen toegang tot de officiële Feedbackcommunity voor makers van Abonnementen op X waar ze met elkaar in contact kunnen komen. Makers die aan de community willen deelnemen, kunnen een verzoek indienen om lid te worden.

Antwoorden alleen voor abonnees
Makers kunnen er nu voor kiezen om antwoorden op hun openbare posts te beperken tot hun abonnees. Posts van makers zijn nog steeds openbaar, maar alleen mensen met een actief abonnement op de maker kunnen op de post reageren.

Spaces alleen voor abonnees
Makers van Abonnementen kunnen live-gesprekken alleen voor abonnees hosten wanneer ze een Space beginnen en 'Alleen abonnees kunnen deelnemen' selecteren. Meer informatie over Spaces gebruiken.

Overig
Makers van Abonnementen (op het web) kunnen nu hun Abonnementen-intro en -beschrijving bewerken om hun aanbod te wijzigen.

Naarmate we het programma verder uitrollen, hopen we Spaces, nieuwsbrieven en andere functies van X op te nemen als mogelijke bonuscontent.

Waaraan moet je voldoen om deel te kunnen nemen aan Abonnementen?

Om in aanmerking te komen voor Abonnementen, moet je voldoen aan onze minimale aanmeldvoorwaarden:

1. je moet 18 jaar of ouder zijn;
  2. je moet minimaal 500 volgers hebben;
  3. actief zijn geweest in de afgelopen 30 dagen.

Lees voor de volledige lijst van toelatingscriteria ons Beleid inzake Abonnementen.

Wie kan zich aanmelden om deel te nemen aan Abonnementen?

Op dit moment kunnen makers van Abonnementen zich wereldwijd registreren in landen die worden ondersteund door onze betalingsprovider en die voldoen aan de minimale criteria om in aanmerking te komen. Als je in aanmerking komt, dien je een aanvraag in vanuit het hoofdmenu van je app van X. Als je in aanmerking komt maar niet wordt geselecteerd, zetten we je op onze wachtlijst.

Waar kan ik me aanmelden voor Abonnementen?

1. Ga naar het hoofdmenu.
  2. Selecteer Geld verdienen.
  3. Selecteer Abonnementen.

Hoe kom ik de status te weten van mijn aanmelding voor Abonnementen?

Als je aan de minimumeisen voldoet en je wordt goedgekeurd om Abonnementen aan te bieden, zie je jouw status veranderen op de plek waar je jouw aanvraag voor Abonnementen hebt ingediend. Je moet akkoord gaan met de makersvoorwaarden voor Abonnementen om je aanvraag in te dienen.

Om te zien of de status van je aanvraag verandert, moet je naar het hoofdmenu gaan, Geld verdienen selecteren en vervolgens Abonnementen.

Welke content wordt van mij verwacht?

Uiteindelijk is het aan jou welke content je maakt. Hier zijn enkele soorten content die je aan abonnees kan aanbieden in posts die speciaal voor hen gemaakt zijn:

• deel ongescripte gedachten;
  • vraag om ideeën en meningen met extra posts;
  • geef persoonlijke antwoorden die alleen je abonnees kunnen bekijken.

Kunnen niet-Abonnees mijn content bekijken?

Niet-abonnees kunnen wel je gewone openbare posts bekijken, maar geen Abonnementenposts. Ze kunnen ook geen Abonnementenposts bekijken die via een link of in een privébericht worden verstuurd.

Abonnees kunnen je Abonnementenposts citeren of opnieuw plaatsen, maar als ze dat doen zien niet-abonnees alleen aanvullende reacties erop. Ze kunnen opnieuw geplaatste Abonnementenposts niet zien. Ze moeten zich eerst op jou abonneren om jouw Abonnementenposts te kunnen bekijken.

Zijn Abonnementen beschikbaar op iOS, Android en het web?

De aankoop van Abonnementen is wereldwijd mogelijk op Twitter voor iOS en Android, en op het web.

Wat als ik besluit dat ik niet meer deel wil nemen aan Abonnementen?

Als je goedgekeurd bent en een Abonnement mag aanbieden  en je wil stoppen met deelname, dan kan je je account deactiveren op twitter.com en Android-apparaten.

Let op: het is momenteel niet mogelijk om je account op een iOS-apparaat te deactiveren. We raden makers van Abonnementen op iOS aan om hun account te deactiveren op het web.

Van het deactiveren van je Abonnementen-account worden je Abonnees op de hoogte gebracht. De Abonnements-knop op je profiel wordt verwijderd.

Ik heb het aanbieden van mijn Abonnement gedeactiveerd, maar ik wil daarmee opnieuw beginnen. Wat kan ik doen?

Zodra je je Abonnement deactiveert, wordt je aanmelding verwijderd. Meld je opnieuw aan als je op een later tijdstip een Abonnement wil aanbieden.

In welke landen zijn Abonnementen voor makers beschikbaar?

•  Albanië
  • Algerije
  • Angola
  • Antigua en Barbuda
  • Argentinië
  • Armenië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Azerbeidzjan
  • Bahama's
  • Bahrein
  • Bangladesh
  • België
  • Benin
  • Bhutan
  • Bolivia
  • Bosnië en Herzegovina
  • Botswana
  • Brunei
  • Bulgarije
  • Cambodja
  • Canada
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Ivoorkust
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Egypte
  • El Salvador
  • Estland
  • Ethiopië
  • Finland
  • Frankrijk
  • Gabon
  • Gambia
  • Duitsland
  • Ghana
  • Griekenland
  • Guatemala
  • Guyana
  • Hongkong
  • Hongarije
  • IJsland
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Jamaica
  • Japan
  • Jordanië
  • Kenia
  • Koeweit
  • Laos
  • Letland
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Madagascar
  • Maleisië
  • Malta
  • Mauritius
  • Mexico
  • Moldavië
  • Monaco
  • Mongolië
  • Marokko
  • Mozambique
  • Namibië
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Niger
  • Nigeria
  • Noord-Macedonië
  • Noorwegen
  • Oman
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Qatar
  • Roemenië
  • Rwanda
  • San Marino
  • Saoedi-Arabië
  • Senegal
  • Servië
  • Singapore
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Sri Lanka
  • Saint Lucia
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Trinidad en Tobago
  • Tunesië
  • Turkije
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Uruguay
  • Oezbekistan
  • Vietnam

Betaald krijgen

Wie bepaalt de prijs van Abonnementen?

Een maker bepaalt de maandelijkse prijs van zijn of haar Abonnement door te kiezen uit een van de door X beschikbaar gestelde tarieven.

* Let op: het tarief dat je tijdens het instellen kiest, bepaalt de prijs die X in rekening brengt voor jouw Abonnement.

Wat als ik de Abonnementsprijs die X vraagt voor mijn Abonnement wil wijzigen?

Op dit moment is het niet mogelijk om het tarief te wijzigen dat je tijdens het instellen van je Abonnement hebt gekozen.

We hopen je in de toekomst de mogelijkheid te kunnen geven om Abonnementsprijzen te wijzigen.

Hoeveel kan ik verdienen?

Je komt in aanmerking om tot 97%* van de inkomsten die X heeft verdiend door toegang te bieden tot jouw Abonnement uitbetaald te krijgen, na aftrek van in-app-aankoopkosten, tot je in totaal $ 50.000 hebt verdiend met X met alle producten van X waarmee je geld kan verdienen. Bekijk een voorbeeld van de verdeelsleutel voor de inkomsten.

* Let op: na in totaal $ 50.000 te hebben verdiend, kan je tot 80% van de inkomsten die X heeft verdiend, na aftrek van in-app aankoopkosten, uitbetaald krijgen. Lees onze makersvoorwaarden voor Abonnementen voor meer informatie over het deel van de inkomsten en welke voorwaarden van toepassing zijn.

Voorbeeld van de verdeelsleutel voor de inkomsten**

** uitsluitend voor demonstratiedoeleinden

Een maker is gevestigd in de Verenigde Staten en stelt zijn of haar Abonnement in op $ 5,00. Iemand uit de Verenigde Staten abonneert zich (beschikbaar op iOS en Android of het web)*** en betaalt in USD. Deze maker heeft in zijn hele bestaan nog geen $ 50.000 verdiend bij X met producten van X die daarvoor bedoeld zijn.

*** Let op: het voorbeeld hieronder is alleen van toepassing op aankopen in de iOS-app, hier vallen geen aankopen op het web onder.

$ 5,00 - Abonnementskosten

$ 1,50 - in-app aankoopkosten van Apple (momenteel valt 30% van de Abonnementskosten onder Apple's voorwaarden, die door Apple kunnen worden gewijzigd)

$ 0,10 - minimumaandeel van de inkomsten van X

$ 3,39 - maker komt in aanmerking om tot dit bedrag te ontvangen van X

Hoe word ik uitbetaald?

Zodra je goedkeuring hebt om deel te nemen aan het Abonnementsprogramma, moet je een bevestigd Stripe-account openen bij onze uitbetalingsaanbieder.

Stripe bepaalt op grond van de locatie van de maker op welke manieren er kan worden uitbetaald.

Wanneer kan ik een uitbetaling krijgen?

Er zullen geen inkomstenaandeelbetalingen aan jou worden uitbetaald, tenzij wij eerst een bedrag hebben geregistreerd en aan jouw content hebben toegeschreven dat voldoet aan het minimale uitbetalingsbedrag van $ 50. Als je de drempel van $ 50 niet haalt, wordt het onbetaalde bedrag meegenomen naar de volgende maand totdat de drempel is gehaald of overschreden.

Let op: geschatte opbrengsten van inkomstenaandelen worden aangepast als terugboekingen met succes worden verwerkt. Het bedrag aan inkomsten wordt ook aangepast als Apple of Google een terugbetaling voor een Abonnement uitvoert.

Wanneer we een betaling voor een inkomstenaandeel doen, zullen wij deze betaling ongeveer 60 dagen na het einde van de maand waarin we de inkomsten voor het Abonnement hebben ontvangen, via de betalingsverwerker aan jou overmaken. Betalingen vinden doorgaans plaats binnen de eerste twee weken van de maand. Zo zullen betalingen voor inkomsten in maart doorgaans plaatsvinden in de eerste twee weken van mei.

Ik heb het minimale uitbetalingsbedrag bereikt. Waarom kan ik geen uitbetaling aanvragen?

Het kan zijn dat je uitbetalingsverzoek niet verwerkt wordt omdat de gegevens in je account niet overeenkomen met die van onze betalingsprovider. Wellicht moet je jouw bankgegevens (of bankpas) opnieuw invoeren bij je betalingsprovider.

Hoe werken restituties?

Alle aankopen van Abonnementen zijn definitief en worden niet terugbetaald, behalve waar dit wettelijk is vereist.  Dit geldt ook voor Abonnementen die zijn gekoppeld aan opgeschorte accounts van X of accounts waartoe je, om wat voor reden dan ook, geen toegang meer hebt. Abonnees kunnen op elk moment om welke reden dan ook hun Abonnement opzeggen, en moeten dat doen om ervoor te zorgen dat ze niet langer voor het Abonnement gefactureerd worden.

Wat is de invloed van terugboekingen op mijn uitbetaling?

Wanneer een aankoop van een Abonnement van X wordt teruggeboekt, zullen wij het bedrag van de terugboeking aftrekken van het totale geschatte inkomstenaandeel van de maker. X behoudt zich het recht voor om makers kosten in rekening te brengen voor terugboekingen, maar kan ervoor kiezen dit niet te doen. X kan ook alle kosten in verband met terugboekingen op je verhalen.

Mijn uitbetaling is verwerkt. Waarom heb ik het geld niet ontvangen?

Het duurt gewoonlijk 3 tot 5 werkdagen voordat betalingen op je bankrekening zichtbaar zijn. In sommige gevallen kan het tot 10 werkdagen duren.

Ik doe belastingaangifte in de VS, krijg ik dan een 1099-formulier?

Ja. Personen in de VS ontvangen een IRS-1099-formulier als ze meer dan USD 600 hebben verdiend in het voorliggende fiscaal jaar. Je ontvangt een kopie van je 1099-formulier.