Over Abonnementen

Met Abonnementen kunnen de meest betrokken volgers mensen die ze volgen, helpen geld te verdienen met X met hun bijdragen op het platform. Wanneer iemand een Abonnement aanbiedt, kunnen zijn of haar volgers zich aanmelden om toegang te krijgen tot bonusposts die speciaal voor hen zijn gemaakt. Abonnees ontvangen badges op al hun antwoorden aan de persoon waarop ze zijn geabonneerd, zodat ze opvallen in het gesprek.

Let op: wereldwijd kunnen mensen die voldoen aan de voorwaarden zich aanmelden voor deelname aan het Abonnementen-programma. De aankoop van Abonnementen is momenteel wereldwijd mogelijk op X voor iOS en Android, en op het web.

Veelgestelde vragen
Hulp voor Abonnees
Instructies

Veelgestelde vragen

Wat zijn Abonnementen?

Abonnementen geven je de mogelijkheid om te betalen voor toegang tot bonuscontent, exclusieve previews en extraatjes. Zo kan je mensen die jij volgt op X steunen en met hen in contact komen.

Wie kan Abonnementen kopen?

Iedereen die woont in een regio waar Abonnementen beschikbaar zijn, kunnen een Abonnement van X kopen.

Hoe vind ik mensen die een Abonnement aanbieden?

Je vindt ze door uit te kijken naar de Abonneren-knop op zijn of haar profiel, of door de gebruikersnaam @Abonnementen te bekijken om te zien wie hij of zij volgt.

Waar bestaan Abonnementen uit?

Mensen die een Abonnement aanbieden, kiezen zelf welke bonuscontent ze delen. De voordelen van Abonnementen zijn onder meer:

• Exclusieve posts:
    behalve de gewone posts die een maker plaatst, zie je ook posts op je tijdlijn van de startpagina die exclusief worden geplaatst voor abonnees om interactie mee aan te gaan en op te antwoorden.
  • Meldingen van exclusieve posts (alleen iOS en Android):
    Abonnees op X voor iOS en Android hebben ook de mogelijkheid om exclusieve postmeldingen in te stellen zodat ze meldingen ontvangen wanneer er Abonnementenposts worden geplaatst.
  • Spaces alleen voor abonnees:
    doe mee aan live-gesprekken alleen voor abonnees, die worden gehost door de maker(s) waarop jij bent geabonneerd. Je kan meedoen aan deze Spaces alleen voor abonnees als luisteraar en een verzoek indienen om mee te praten in de Space.
  • Antwoorden alleen voor abonnees
    Makers kunnen er nu voor kiezen om antwoorden op hun openbare posts te beperken tot hun abonnees. Posts van makers zijn nog steeds openbaar, maar alleen mensen met een actief abonnement op de maker kunnen op de post reageren.
  • Een abonneebadge:
    wanneer je antwoordt op een Abonnementenpost, laat een openbare badge naast je weergavenaam in het antwoord zien dat jij abonnee bent. Iedereen kan deze badge zien, maar als je X voor iOS of Android gebruikt, kan je ervoor kiezen de badge voor je antwoorden op de openbare posts van een maker te verbergen door de instelling uit te schakelen.

Zelfs als deze instelling is uitgeschakeld, wordt je abonneebadge nog steeds weergegeven voor andere abonnees als je reageert op posts die alleen voor abonnees zijn. De maker kan altijd zijn of haar abonnees zien. Deze instelling is standaard ingeschakeld.
  • Tabblad Abonnementenposts:
    ga naar het profiel van de persoon waarop jij bent geabonneerd, en selecteer zijn of haar tabblad Abonnementen. Op dit tabblad kan je alle Abonnementenposts van iemand zien op één plaats, en je houdt toegang zolang je op hem of haar bent geabonneerd.

Wie kan gesprekken en antwoorden van Abonnementen bekijken?

Abonnementenposts en de antwoorden erop kunnen alleen worden bekeken door andere abonnees van die maker. Niet-abonnees kunnen Abonnementenposts of de antwoorden erop niet bekijken.

Kan ik Abonnementenposts delen?

Abonnees kunnen Abonnementenposts opnieuw plaatsen en citeren, maar alleen andere abonnees kunnen de opnieuw geplaatste posts, gedeelde links of privéberichten van Abonnementenposts bekijken.

Niet-abonnees zien alleen je reactie in een geciteerde post, maar moeten zich abonneren op de maker om de Abonnementenpost te zien.

Kan ik me op meer dan een persoon abonneren?

Ja. Ga naar de profielen van de mensen waarop jij je wil abonneren en tik of klik op Abonneren om te weten te komen wat zij aanbieden en om hun specifieke abonnement van X te kopen. Elk Abonnement is een aparte aankoop.

Als je ooit een Abonnement wil opzeggen, doe je dat op dezelfde manier als waarop je het abonnement hebt gekocht.

Hoeveel kosten Abonnementen?

Een maker bepaalt de maandelijkse prijs van zijn of haar Abonnement door te kiezen uit een van de tarieven.

Hoeveel van de prijs die ik voor mijn Abonnement betaal, krijgt de persoon waarop ik geabonneerd ben?

Wanneer je betaalt voor toegang tot iemands Abonnementsaanbod, kan hij of zij tot 97% verdienen van de inkomsten die X ontvangt aan wat jij betaalt aan X, na in-app aankoopkosten, tot $ 50.000 in levenslange verdiensten, gebaseerd op de makersvoorwaarden voor Abonnementen van X. Na $ 50.000 aan levenslange verdiensten, kan hij of zij tot 80% van de inkomsten die X heeft verdiend na in-app aankoopkosten verdienen. Meer informatie over de verdeelsleutel van inkomsten

Krijgt X of de persoon waarop ik geabonneerd ben mijn betalingsgegevens te zien als ik me abonneer?

Abonnementen worden gekocht bij X. Dus als je een Abonnement koopt, ontvangt X een ontvangstbewijs van de transactie dat enige gegevens over je aankoop bevat, waaronder de laatste vier cijfers van het kaartnummer dat is gebruikt om de aankoop te voltooien. De persoon waarop jij je abonneert, ziet je betalings- of creditcardgegevens niet.

Daarnaast verzamelt X bepaalde gegevens over jou in het ingevoegde formulier dat je invult als je een aankoop doet op het web, terwijl de resterende data worden verzameld door Stripe, onze betalingspartner.

Kan ik Abonnementen gratis uitproberen?

We bieden op dit moment geen gratis proefperiode van Abonnementen aan.

Zijn Abonnementen beschikbaar op iOS, Android en het web?

Abonnementen zijn wereldwijd te koop op iOS, Android en het web.

Kan ik mijn Abonnementen van al mijn accounts bekijken als ik meer dan één account van X heb?

Je kan je alleen maar via een van je accounts van X abonneren op een specifiek Abonnement om toegang te krijgen tot bonuscontent van een bepaald Abonnementenprofiel en om die content te bekijken.

Wanneer je een in-app aankoop doet, is je Apple ID of Google-account (wat van toepassing is) beperkt tot één enkele aankoop van een bepaald Abonnement. Als je in een regio woont waar webaankopen beschikbaar zijn, doe je dat via onze betalingspartner Stripe, beperkt tot een enkele aankoop van een specifiek Abonnement.

Hoe abonneer ik me op exclusieve content van iemand?

Er zijn twee manieren om je aan te melden voor Abonnementen:

Vanuit het profiel van de maker

1. Ga naar het profiel op X waarop je je wil abonneren.

2. Als die persoon een Abonnement aanbiedt, en je volgt het account al, selecteer dan de knop Abonneren in de rechterbovenhoek van zijn of haar profiel.

Als die persoon een Abonnement aanbiedt, maar je volgt het account nog niet, selecteer dan de knop Abonneren in de rechterbovenhoek van zijn of haar profiel. Je ziet een voorproefje van het soort bonuscontent dat hij of zij aanbiedt, en de Abonnementsprijs.

3. Selecteer Abonneren om de voorwaarden te aanvaarden en je aankoop van het Abonnement bij X te voltooien.

Via een Abonnementslink

Alle Abonnementslinks die met je zijn gedeeld, sturen je rechtstreeks naar de Abonnementspagina van die maker.

Hoe verandert mijn ervaring op X als ik niet betaal voor Abonnementen?

Het kopen van Abonnementen is optioneel en bedoeld voor mensen die meer manieren zoeken om hun favoriete stemmen op X te steunen.

Als iemand een Abonnement aanbiedt en je dit niet koopt, blijf je zijn of haar reguliere posts zien door hem of haar te volgen zoals je normaal gesproken doet.

In welke gebieden zijn Abonnementen voor makers beschikbaar?

• Albanië
  • Algerije
  • Andorra
  • Angola
  • Antigua en Barbuda
  • Argentinië
  • Armenië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Azerbeidzjan
  • Bahama's
  • Bahrein
  • Bangladesh
  • Barbados
  • België
  • Belize
  • Benin
  • Bhutan
  • Bolivia
  • Bosnië en Herzegovina
  • Botswana
  • Brazilië
  • Brunei
  • Bulgarije
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kameroen
  • Canada
  • Kaapverdië
  • Tsjaad
  • Chili
  • Colombia
  • Comoren
  • Costa Rica
  • Ivoorkust
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechië
  • Denemarken
  • Djibouti
  • Dominica
  • Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • Egypte
  • El Salvador
  • Equatoriaal-Guinea
  • Estland
  • Eswatini
  • Fiji
  • Finland
  • Frankrijk
  • Gabon
  • Gambia
  • Georgië
  • Duitsland
  • Ghana
  • Griekenland
  • Grenada
  • Guatemala
  • Guinee
  • Guinee-Bissau
  • Guyana
  • Honduras
  • Hongarije
  • IJsland
  • India
  • Indonesië
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Jamaica
  • Japan
  • Jordanië
  • Kazachstan
  • Kenia
  • Kiribati
  • Kosovo
  • Koeweit
  • Kirgizië
  • Laos
  • Letland
  • Lesotho
  • Liberia
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Madagascar
  • Malawi
  • Maleisië
  • Malediven
  • Mali
  • Malta
  • Marshalleilanden
  • Mauritanië
  • Mauritius
  • Mexico
  • Micronesië
  • Moldavië
  • Monaco
  • Mongolië
  • Montenegro
  • Marokko
  • Mozambique
  • Myanmar
  • Namibië
  • Nauru
  • Nepal
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Nicaragua
  • Niger
  • Nigeria
  • Noord-Macedonië
  • Noorwegen
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Palestina
  • Panama
  • Papoea-Nieuw-Guinea
  • Paraguay
  • Peru
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Qatar
  • Roemenië
  • Rwanda
  • Saint Kitts en Nevis
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent en de Grenadines
  • Samoa
  • San Marino
  • Sao Tomé en Principe
  • Saoedi-Arabië
  • Senegal
  • Servië
  • Seychellen
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Solomoneilanden
  • Zuid-Afrika
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Sri Lanka
  • Soedan
  • Suriname
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Tadzjikistan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Oost-Timor
  • Togo
  • Tonga
  • Trinidad en Tobago
  • Tunesië
  • Turkije
  • Turkmenistan
  • Tuvalu
  • Oeganda
  • Oekraïne
  • Verenigde Arabische Emiraten (VAE)
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Uruguay
  • Oezbekistan
  • Vanuatu
  • Vaticaanstad
  • Vietnam
  • Jemen
  • Zambia

Hoe kan ik mijn Abonnement opzeggen?

Je beheert je Abonnement of zegt dit op via het platform waarop je je oorspronkelijk hebt aangemeld. Je Abonnement wordt niet automatisch opgezegd door het verwijderen van je app of het deactiveren van je account. Alle opzeggingen van Abonnementen moeten worden uitgevoerd via het platform waarop je het Abonnement hebt gekocht. Als je bijvoorbeeld je Abonnement van Twitter hebt gekocht op:

Twitter voor iOS: je moet opzeggen op Twitter voor iOS of via Apple-ondersteuning.

Google: je moet opzeggen op je Android-apparaat, of door contact op te nemen met Google-ondersteuning.

Twitter.com: je moet opzeggen op de profielpagina van de maker.  Log in bij je account van Twitter en ga naar de profielpagina van de maker waarop je geabonneerd bent. Selecteer Abonnementen en vervolgens Abonnement beheren.

Let op: Abonnementen die je hebt gekocht op twitter.com worden automatisch opgezegd wanneer je je account deactiveert.

Zeg je abonnement minstens 24 uur voorafgaand aan de automatische verlengingsperiode op om verdere kosten te voorkomen. Als je opzegt, krijg je geen restitutie voor reeds betaalde bedragen. Je toegang tot bonuscontent van de persoon waarop je geabonneerd bent, wordt beëindigd aan het einde van de factureringscyclus.

Door 'Automatisch vernieuwen' in het aankoopplatform van je iOS-/Android-apparaat voor apps uit te schakelen, voorkom je de facturering voor de volgende betaalperiode en zeg je ook op, maar je aankoop wordt niet terugbetaald. Ook wanneer je via onze betalingspartner Stripe op twitter.com een Abonnement koopt van iemand, voorkomt het opzeggen van je abonnement de facturering voor de volgende betalingsperiode. Je schrijft je ook uit, maar je krijgt geen geld terug voor je aankoop.

Mensen die in de EU of het Verenigd Koninkrijk wonen, vinden de opzeggingsinstructies van Apple en Google, het bijbehorende restitutiebeleid en een standaard opzeggingsformulier voor de App Store hier en voor Google Play hier.

Kan ik een terugbetaling krijgen?

Abonnementen, ook Abonnementen die zijn gekoppeld aan opgeschorte accounts van Twitter of accounts waartoe je om een andere reden geen toegang meer hebt, worden niet terugbetaald, tenzij de wet dat voorschrijft.

Ik heb me geabonneerd op de verkeerde persoon, kan ik mijn Abonnement overdragen?

Als je je hebt geabonneerd op het verkeerde Abonnement, moet je je Abonnement bij Twitter opzeggen, en je daarna op het juiste profiel abonneren. Abonnementen worden niet terugbetaald, tenzij de wet dit voorschrijft. Dit geldt ook voor abonnementen die per vergissing zijn gekocht.

Wat gebeurt er als de maker waarop ik geabonneerd ben, stopt met zijn of haar Abonnement?

Als de persoon waarop jij je hebt geabonneerd zijn of haar Abonnement deactiveert, wordt je Abonnement opgezegd en worden er geen kosten in rekening gebracht voor de volgende maand. Alle aankopen zijn niet-restitueerbaar, inclusief betalingen voor een opgezegd of opgeschort Abonnement in het midden van een factureringscyclus.

Wat gebeurt er als mijn Abonnementsbetaling niet lukt?

Wanneer de betalingsprovider je eerste Abonnementsaankoop, en/of maandelijkse verlenging verwerkt, probeert deze de transactie tot 3 keer toe te voltooien.

Waarom werd mijn betaling niet verwerkt?

Als je denkt dat je voldoende geld hebt om je transactie te voltooien, maar toch nog problemen ondervindt, bekijk dan de onderstaande lijst met mogelijke redenen waarom je transactie geweigerd kan worden:

• Heb je de juiste creditcardgegevens ingevuld?

• Heb je het juiste adres en/of de juiste postcode ingevuld?

• Heb je de dagelijkse limiet bereikt die X op je account heeft ingesteld (limieten worden dagelijks opnieuw ingesteld)?

• Beperkt de verstrekker van je kaart internettransacties? Zo ja, neem dan contact op met je bank of creditcardverstrekker.

• Heb je een proxy of VPN gebruikt om op X te komen? Je bank kan een IP-verificatiesysteem hebben dat je aankopen kan beperken. Neem contact op met je bank om te zien waarom je kaart geweigerd werd.

• Heb je 'Automatisch vernieuwen' voor je Abonnement uitgezet?

Ondervind je nog steeds problemen? Vraag om hulp via dit formulier.

Hoe factureren jullie mij voor mijn Abonnementen?

Abonnementen worden maandelijks gefactureerd door de betalingsprovider waarbij je je hebt geregistreerd op het moment van aankoop. Facturering vindt elke maand rond dezelfde datum plaats.

Hoe kan ik mijn betalingsmethode, betalingsdatum of factureringsgegevens voor mijn Abonnement wijzigen?

Je Abonnementen worden automatisch elke maand op of rond dezelfde datum verlengd. Je beheert je facturerings- en betalingsgegevens via het platform dat je gebruikte om je Abonnement te kopen.

Problemen met content, foutmeldingen en bugs

Waarom heb ik geen toegang tot de content van mijn Abonnementen?

Het kan een paar minuten duren voordat Abonnementen beschikbaar zijn. Als je problemen blijft ondervinden, zeg dan je Abonnement op, meld je aan bij je account en abonneer je opnieuw. Er worden niet opnieuw kosten in rekening gebracht en dit zou je Abonnement moeten activeren.

Wat moet ik doen als de persoon waarop ik geabonneerd ben geen content voor Abonnees aanbiedt?

Abonnementen zijn bedoeld om je favoriete stemmen op Twitter te steunen. De bonuscontent die mensen aanbieden is de volledige verantwoordelijkheid van de mensen die het Abonnement aanbieden. Als de persoon die je steunt niet de voordelen biedt die op de previewpagina van het Abonnement staan, dan raden we je aan rechtstreeks contact met hem of haar op te nemen. Als dat niet helpt, kan je je uitschrijven op dezelfde manier waarop je het Abonnement kocht.

Aankopen vanaf dit apparaat zijn uitgeschakeld

Je ziet deze fout mogelijk als er aankoopbeperkingen voor je Apple-ID of Google-account zijn ingesteld, zoals ouderlijk toezicht. Als er geen aankoopbeperkingen zijn ingesteld voor je account en je ontvangt deze foutmelding, neem dan rechtstreeks contact op met Apple-ondersteuning of kijk voor meer informatie in het Google Play Help Center.

Aankoop kan niet worden voltooid

We hebben Abonnementen uitgebracht als in-app aankoop voor Twitter voor iOS en Android en voor het web in bepaalde regio's. Als je toch dit bericht ziet, controleer dan je netwerkverbinding en probeer het later opnieuw.

Kan geen verbinding maken met de App Store of Google Play

Als je geen verbinding kan maken met de App Store of Google Play, is er mogelijk sprake van een netwerk- of serverprobleem en kan je het later opnieuw proberen.

Hoe kan ik een bug rapporteren?

Je kan contact opnemen door te swipen en zo de zijbalk te openen die je vanuit je tijdlijn op de startpagina kan bekijken. Selecteer Aankopen en daarna Hulp krijgen.

Opgeschorte of vergrendelde accounts

Wat gebeurt er met mijn Abonnementen wanneer mijn account van Twitter wordt opgeschort?

Android en iOS
Als een account door Twitter wordt geschorst of vergrendeld, wordt je Abonnement niet automatisch opgezegd. Je moet je Abonnement opzeggen via het platform waarop je je hebt geabonneerd om verdere kosten te voorkomen. Als je bijvoorbeeld je Abonnement hebt gekocht op Twitter voor iOS, dan moet je opzeggen op Twitter voor iOS.

Twitter.com
Als je je hebt geregistreerd op twitter.com met onze betalingspartner Stripe, en je account van Twitter wordt opgeschort, dan wordt je Abonnement automatisch opgezegd.

Abonnementen worden niet terugbetaald, tenzij dit wettelijk verplicht is, ook niet als het account van Twitter waarvoor je het abonnement kocht om een of andere reden wordt opgeschort.

Het account van de persoon waarop ik geabonneerd ben, is opgeschort. Wat moet ik doen?

Als het account van Twitter van de persoon waarop jij bent geabonneerd wordt opgeschort, gewist of van Twitter wordt verwijderd, wordt je Abonnement opgezegd. Er wordt dan niets meer in rekening gebracht. Je ontvangt een melding waarin staat dat je Abonnement is opgezegd.

De persoon waarop ik geabonneerd ben, heeft mijn account geblokkeerd. Betekent dit dat mijn Abonnement is opgezegd?

Nee. Als je wordt geblokkeerd door de persoon waarop je geabonneerd bent, krijg je een bericht waarin staat dat je niet langer toegang hebt tot zijn of haar Abonnement en dat je moet opzeggen. Omdat je Abonnement niet automatisch wordt opgezegd, moet je je Abonnement opzeggen via het platform waarop je je hebt geabonneerd om verdere kosten te voorkomen.

Waar kan ik de bonuscontent van mijn Abonnementen vinden?

Wanneer iemand waarop jij geabonneerd bent bonustweets plaatst voor zijn of haar Abonnees, verschijnen die in je tijdlijn op de startpagina. De content verschijnt ook op zijn of haar profiel onder het tabblad Abonnemententweets, waar alle Abonnemententweets die hij of zij plaatst op één plek zijn te zien.

Hoe stel ik meldingen in voor content van Abonnementen?

Je kan meldingen instellen voor Abonnementen op Twitter voor iOS en Android, Je krijgt dan een melding wanneer de mensen waarop jij geabonneerd bent exclusieve content tweeten. Deze meldingen voor Twitter voor iOS en Android instellen:

1. Ga naar het profiel van de persoon waarop je geabonneerd bent.

2. Selecteer de knop Abonneren op zijn of haar profiel.

3. De sectie Accountmelding laat alle meldingsopties zien. Selecteer 'posts alleen voor Abonnees' en alle andere meldingen die je wil activeren.

4. Je ontvangt nu meldingen als de persoon waarop jij geabonneerd bent exclusieve content voor Abonnees plaatst.

Waar kan ik mijn Abonnee-badge vinden?

Nadat je een Abonnement hebt gekocht, verschijnt er een Abonnee-badge naast je naam in al je antwoorden op Tweets van de persoon waarop jij bent geabonneerd.

Als je Twitter voor iOS en Android gebruikt, kan je in je Abonnementsinstellingen wijzigen wie je badge kan zien door de knop Abonneren te selecteren op elk van de profielen van de maker waarop jij bent geabonneerd. Als het tonen van je badge is uitgeschakeld, wordt de badge in je antwoorden op de openbare Tweets van de maker voor iedereen verborgen, behalve voor de maker. Je antwoorden op de Abonnemententweets van de maker krijgen nog steeds een badge en de maker en zijn of haar Abonnees kunnen de badge zien.

Als ik op meer dan één persoon ben geabonneerd, krijg ik dan meerdere badges?

Een enkele Abonnee-badge verschijnt naast je naam in je antwoorden op Tweets van de mensen waarop jij bent geabonneerd. Deze badge is niet specifiek voor een bepaald Abonnement, en je zal niet meerdere badges zien.