Over Ticket Spaces

Ticket Spaces zijn een manier om makers op Twitter te belonen voor de tijd en energie die ze steken in het organiseren en modereren van, en het deelnemen aan het openbare gesprek. Makers kunnen meedelen in de opbrengst van kaartjes die bij Twitter worden gekocht voor het bijwonen van de Ticket Spaces van makers.

Let op: Op dit moment kunnen alleen leden van een eerste testgroep die voldoen aan een aantal minimumvereisten een aanvraag doen om een Ticket Space te hosten.

Wat zijn Ticket Spaces?

Met Ticket Spaces kunnen makers inkomsten genereren uit de Spaces die ze hosten en tegelijkertijd hun publiek in de gelegenheid stellen deze inspanningen te ondersteunen door kaartjes te kopen voor de ervaring en het gesprek die door de makers worden aangeboden in Twitter Spaces. Makers kunnen Ticket Spaces gebruiken voor het hosten van workshops, gesprekken of meet-and-greets met hun trouwe fans. Het wereldwijde platform van Twitter is de ideale plaats voor het organiseren van live evenementen tegen betaling. Op deze manier kunnen makers geld verdienen met het hosten van Spaces.

Ticket Spaces voor makers, veelgestelde vragen

Ticket Spaces voor kopers, veelgestelde vragen

Voor makers

Wat zijn de geschiktheidsvoorwaarden om een Ticket Space te hosten?

De meest actuele kwalificatiecriteria zijn te vinden in het beleid aangaande Ticket Spaces.

Hoe starten makers een Ticket Space?

Voordat een maker kan beginnen met het hosten van Ticket Spaces, moet deze voldoen aan de minimum kwalificatiecriteria voor het indienen van een aanvraag. In de eerste fase wordt slechts een beperkt aantal testgroepdeelnemers toegelaten, maar we zetten aanvragers wel op de wachtlijst als we hun aanvraag goedkeuren.

Selecteer op de navigatiebalk Inkomsten genereren > Ticket Spaces. Daar kun je meer informatie vinden over Ticket Spaces, kijken of je voldoet aan de minimum kwalificatiecriteria en vervolgens een aanvraag indienen.

Voordat je wordt geaccepteerd, moet je akkoord gaan met de Voorwaarden maker Ticket Spaces en het onboardingproces doorlopen, inclusief het openen en koppelen van je Stripe-account.

Hoe kunnen makers een Ticket Space verplaatsen of annuleren?

Het is nog niet mogelijk Ticket Spaces te verplaatsen. De enige mogelijkheid is het evenement te annuleren. Als een evenement wordt geannuleerd, kan een tickethouder op zoek gaan naar terugbetaling door het platform waarop het ticket is gekocht (App Store voor iOS en Play Store voor Android).

Je kan een evenement annuleren door de geplande Space te openen en te tikken op Deze Space annuleren. Er verschijnt een bevestigingsvenster. Na bevestiging wordt de Space geannuleerd. Alle tickethouders ontvangen een annuleringsmelding.

Hoe werken restituties?

Terugbetalingen kunnen worden verleend door host van het evenement. Terugbetalingen kunnen alleen worden verleend door de App Store voor iOS en Google Play Store voor Android als een tickethouder een restitutieverzoek indient.

Hoe werken de uitbetalingen aan makers?

• Worden kosten in rekening gebracht aan makers voor terugboekingen?
    Terugboekingen worden afgetrokken van de totale uitbetalingen aan makers. Twitter behoudt zich het recht voor om makers kosten in rekening te brengen voor terugboekingen, maar kan ervoor kiezen dit niet te doen. Twitter kan ook alle kosten in verband met terugboekingen op je verhalen.
  • Hoeveel van de opbrengst gaat naar de makers?
    Het bedrag dat makers ontvangen komt ongeveer overeen met het bedrag dat ze zien in hun Twitter-saldo. Makers kunnen tot 97%* van de inkomsten uit de verkoop van tickets voor hun Ticket Spaces ontvangen, na aftrek van de platformkosten voor aankopen binnen apps. Het kan zijn dat de betalingenverwerker kosten voor valutaomrekening of overschrijvingskosten in rekening brengt voor de ontvangst van het geld, indien van toepassing. Verder kan het e-wallet bedrijf kosten in rekening brengen voor geldopnames als je ervoor kiest een ondersteunde e-wallet te gebruiken om het geld terug te ontvangen. Twitter heeft geen zeggenschap over wisselkoersen of andere kosten die in rekening worden gebracht door de betalingenverwerker of het e-walletbedrijf.

*Opmerking: zodra een maker alles bij elkaar USD 50.000 aan inkomsten heeft verkregen uit Twitter-producten waarmee makers inkomsten kunnen genereren (inclusief Ticket Spaces en Supervolgers), komt de maker in aanmerking voor maximaal 80% van de opbrengst van Twitter-producten waarmee makers inkomsten kunnen genereren, na aftrek van de platformkosten voor aankopen binnen apps. De mogelijkheid om inkomsten te genereren is onderworpen aan de Voorwaarden maker Ticket Spaces van Twitter.
  • Welke mogelijkheden voor uitbetaling zijn beschikbaar voor makers?
    Welke mogelijkheden voor uitbetaling beschikbaar zijn, is afhankelijk van de locatie van de maker. Uitbetalingen worden verricht via het Stripe-makersaccount van de maker.

Opmerking: Als door toedoen van een klant een restitutie of terugboeking plaatsvindt, krijgt de maker een opmerking te zien dat het ticket is gerestitueerd.
  • Mijn uitbetaling is verwerkt. Waar is mijn geld?
    Doorgaans duurt het 3-5 werkdagen voordat het geld te zien is op je bankrekening. In sommige gevallen kan het tot 10 werkdagen duren.

Als al meer dan 10 dagen zijn verstreken sinds je uitbetaling werd verwerkt, verzoeken we je contact op te nemen met Stripe. Als je problemen blijft ondervinden, ga je naar Ondersteuning vragen vanuit Inkomsten genereren > Ticket Spaces op de navigatiebalk. Vermeld je Twitter-gebruikersnaam. Dan onderzoeken wij de uitbetaling verder.
  • Wat is het minimumbedrag dat ik kan opnemen?
    Voor makers in de VS is het minimumbedrag dat je kan opnemen USD 50. Deze drempel geldt voor elke opname.
  • Ik heb het minimumbedrag voor opname bereikt, maar ik kan geen opname aanvragen.
    Het kan zijn dat je uitbetalingsverzoek niet wordt verwerkt omdat bepaalde gegevens in je account niet overeenkomen. Het kan nodig zijn de gegevens van je bankrekening (of betaalkaart) opnieuw toe te voegen aan je account in Stripe.
  • Krijg ik een formulier 1099 toegestuurd voor mijn belastingaangifte in de VS?
    Makers die een 'US person' zijn, ontvangen een IRS-formulier 1099 als ze meer dan USD 600 hebben verdiend in het voorliggende fiscaal jaar. Je ontvangt een kopie van je 1099-formulier.

Voor kopers

Hoe koop ik een Ticket Space?

Zodra je tikt of klikt op een Space card in een Tweet, en de Space is een Ticket Space, zie je een optie om een ticket te kopen voor het bedrag dat de host heeft ingesteld. Klik of tik op Bestellen en je zal naar de betaalpagina worden geleid om je aankoop te voltooien.

Je kan ook een uitnodiging krijgen om een ticket te kopen van een deelnemer in de Ticket Space (of een luisteraar of een spreker) via een DM met een link of gedeelde link elders.

Opmerking: Je kan maar één ticket per Twitter-account voor elke Ticket Space kopen. Op het kopen van een ticket zijn de Algemene koopvoorwaarden van toepassing.

Hoe weet ik of mijn ticket gekocht is?

Nadat je hebt betaald zie je op de Space card dat je het ticket hebt gekocht. Zodra de betaling is voltooid zie e ook een bevestiging daarvan. Het/de bestelde ticket(s) verschijnen ook onder je Meldingen.

Ontvang ik automatisch een herinnering voor de Ticket Space?

Ja, Twitter stuurt je een herinnering zodra de ingeplande datum nadert.

Kan ik een ticket terugbetaald krijgen?

Op Twitter zijn tickets definitief en niet-restitueerbaar behalve as dit vereist is op basis van het toepasselijk recht en ook zoals hieronder uitgelegd met betrekking tot geannuleerde evenementen of als je geblokkeerd bent door de host of co-host.

Als de host het evenement annuleert, krijg ik dan mijn geld terug?

Alle restitutieverzoeken lopen via de platforms waar een ticket is gekocht (App Store voor iOS en Google Play Store voor Android).

Wat gebeurt er als de host of co-host mij blokkeert voordat het evenement plaatsvindt?

Een host of co-host kan er te allen tijde voor kiezen mensen te blokkeren die tickets hebben gekocht voor zijn het evenement van de host. Als je bent geblokkeerd voordat het evenement plaatsvindt heb je geen toegang tot het evenement en kan je proberen je geld terug te krijgen zoals hieronder beschreven.

Als een van de scenario´s zoals hierboven beschreven bewaarheid wordt, hoe vraag ik dan mijn geld terug?

Voor iOS in-app aankopen kan je op de volgende manieren restitutie aanvragen:

• Neem contact op met de klantenservice van Apple en vraag om restitutie.
  • Log in en gebruik de selfservicetool van Apple, reportaproblem.apple.com, om restitutie aan te vragen.
  • Vraag je betalingmethodebehandelaar om restitutie.

Als je jouw ticket hebt gekocht op Google Play, vind je meer informatie op Google restitutie hier. Als je een Google Play aankoop op je creditcard of bij een andere betalingsmethode vindt, die je niet hebt gedaan en die ook niet is gedaan door een bekend, maak dan melding van niet-geautoriseerde kosten binnen 120 dagen na de transactie.

Google restitueert voor de meeste Google Play aankopen niets. Maar er zijn uitzonderingen (zie hieronder.) Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan helpen met aankoopkwestie en kan restitutie regelen volgens zijn beleid en toepasselijk recht,

1. Binnen 48 uur: Kan je een restitutie krijgen, afhankelijk van de details van de aankoop. Volg deze instructies
  2. Na 48 uur: Neem contact op met de ontwikkelaar om het probleem op te sporen en erachter te komen of je je geld terugkrijgt. Ontwikkelaars hebben hun eigen beleid en wettelijk vereisten en kunnen je geld eventueel restitueren.

Instructie voor verzoek om restitutie van de aankoop van een ticket vind je ook in je dashboard Aankopen.