Een Space hosten

Een Space aanmaken om live audiogesprekken te voeren op X. Jij kiest de onderwerpen en mensen die mee kunnen praten, en jij bepaalt de sfeer. Je brengt mensen met elkaar in contact door de kracht van de menselijke stem. Host zijn is een unieke kans omdat elke Space anders is en jij hem vormgeeft door het publieke gesprek te leiden.

Luister, blijf op de hoogte en laat ons weten wat je vindt via @XSpaces omdat wij ons willen blijven ontwikkelen op basis van jullie feedback.

Jouw Space en wie deze kan zien

Omdat alle Spaces openbaar zijn, zijn je aanwezigheid en activiteit in een Space ook openbaar. Maar accounts met afgeschermde posts kunnen geen Space maken. Als host ben je zichtbaar voor iedereen in de Space en voor anderen, ook voor mensen die jou volgen of een kijkje in de Space nemen zonder binnen te komen, en ontwikkelaars die toegang verkrijgen tot informatie over de Space met de X-API.

Wie kan een Space starten?

Mensen op X voor iOS en Android kunnen een Space starten.

Een Space starten

1. Druk lang op post opstellen  in je tijdlijn van de startpagina en tik vervolgens op het nieuwe Spaces-pictogram (meerdere rondjes die samen een ruit vormen) uiterst links Of tik op je profielfoto bovenaan je tijdlijn.
  2. Bij het maken van een nieuwe Space zie je opties om je Space een naam te geven en je Space te starten.
  3. Tik op Inplannen om een Space in te plannen. Kies de datum en het tijdstip waarop je jouw Space live wil laten gaan.
  4. Wanneer de Space eenmaal is gestart, kan de host verzoeken naar luisteraars sturen om spreker te worden door tikken op het Mensen-pictogram  en sprekers toe te voegen, of door te tikken op de profielfoto van een persoon in een Space en deze persoon toe te voegen als spreker.
  5. Jouw Space levert automatisch live ondertiteling. Luisteraars hebben de optie om automatische live ondertiteling te zien (met een paar seconden vertraging).
  6. Een Space is live totdat jij deze beëindigt of kan door X worden beëindigd als wordt vastgesteld dat deze de X-regels schendt.

Je Space een naam geven

Zodra je Space start, kan je context toevoegen door de Space een beschrijvende naam te geven. Andere mensen kunnen deze naam zien, waardoor jij kan helpen de sfeer te creëren door iets te kiezen dat betrekking heeft op jouw onderwerp.

Optimaal gebruikmaken van de co-host-functie

Of je nu van plan bent je Space gezamenlijk te presenteren, of alleen maar wat extra hulp nodig hebt bij het beheren en modereren van je Space, je kan een van je deelnemers, luisteraars of sprekers benoemen tot co-host. Op elk moment kunnen naast de 11 sprekers (inclusief de host) maximaal 2 mensen als co-host worden aangewezen in een Space. Als de co-host de Space verlaat, kan deze zijn of haar status van co-host kwijtraken. Een co-host kan ook zelf de eigen status van co-host opheffen om weer luisteraar te worden.

De host kan de primaire beheerrechten overdragen aan een andere co-host. Als de oorspronkelijk host de Space verlaat, wordt de co-host die als eerste is toegevoegd de primaire beheerder.

Co-hosts kunnen:

Co-hosts kunnen niet:

• andere co-hosts toevoegen of verwijderen;
  • de Space beëindigen.

Je Space promoten

Bereik meer publiek door de link van je Space te posten zodra deze start. Tik op het pictogram Delen  om te delen via een post . Je kan je post-aankondiging ook vastmaken aan je profiel voor nog meer zichtbaarheid.

Een Space inplannen

Je Space inplannen en posten naar de community kan interesse wekken en mensen laten weten dat ze die datum vrij moeten houden. En anderen kunnen je Space-gegevens reposten via een tijdlijnkaart. Zorg ervoor dat je gasten komen door een Space vooraf in te plannen en je aan te melden voor herinneringen.

Hosts kunnen één Space per keer maximaal 14 dagen van tevoren inplannen. Hosts kunnen ondertussen nog wel Spaces aanmaken, maar er maximaal één voor de toekomst inplannen.

Open Spaces en tik op Inplannen om een Space in te plannen. Prik de datum en het tijdstip waarop je jouw Space live wil laten gaan.

Gasten kunnen zich aanmelden voor herinneringsmeldingen van een ingeplande Space-kaart in een post. Als de host de ingeplande Space start, krijgen geïnteresseerde gasten pushmeldingen en in-app-meldingen.

Posts delen in Spaces

Als host, co-host of spreker vind je alle posts in je tijdlijn en tik je op de knop Delen en vervolgens op Delen in Space. Zodra een post is toegevoegd, kan iedereen binnen de Space deze op dat moment zien. Iedereen die deelneemt aan de Space nadat er een post is toegevoegd, ziet de post ook.

Hou de vaart erin en gebruik posts om het gesprek te faciliteren. Hosts en sprekers kunnen een post vastmaken bovenaan de Space voor meer context over het gespreksonderwerp.

Hou het tempo erin door geselecteerde posts in de wachtrij te zetten, klaar om te delen. Gebruik X-bladwijzers om al je favoriete posts op één plek bij elkaar te houden. Lees meer over het gebruik van de functie Bladwijzers. Posts delen is een manier om het publiek aan te spreken voordat de chat begint. Het biedt mensen de mogelijkheid te antwoorden en reageren.

Een Space opnemen

Neem de Space op voor mensen die jouw live Space niet kunnen bijwonen, zodat ze deze kunnen afspelen wanneer ze maar willen. Wanneer je een Space maakt, zet je Space opnemen aan. Bij het opnemen verschijnt een opnamesymbool bovenin, om aan te geven dat de host de Space opneemt. Als de Space voorbij is, zie je hoeveel mensen de Space hebben bijgewoond, plus een link om de Space via een post te delen. Onder Meldingen kun je ook Details bekijken om de opname te posten. Onder Host-instellingen kun je kiezen waar het opnieuw afspelen begint met Begintijd beheren. Hiermee kun je eventuele lege zendtijd aan het begin van een Space eruit snijden.

Als je besluit de Space op te nemen, is je opname zodra de live Space voorbij is, onmiddellijk voor iedereen openbaar toegankelijk en kan iedereen ernaar luisteren wanneer hij of zij wil. Je kan altijd een opname verwijderen zodat deze niet meer openbaar toegankelijk is, via het pictogram meer op de opname zelf. Je opname blijft toegankelijk nadat de live Space is geëindigd.* Net als bij live Spaces bewaart X gedurende een beperkte tijd audiokopieën van alle Spaces om die te kunnen controleren op spam en wangedrag.

Co-hosts en sprekers die deelnemen aan een Space die wordt opgenomen, krijgen een opnamesymbool (REC) zien. Luisteraars zien ook het opnamesymbool, maar worden in de opname niet weergegeven.

Opnames geven de host, co-host(s) en sprekers van de Space weer.

* Let op: hosts op iOS 9.15+ en Android 9.46+ kunnen Spaces opnemen die voor altijd beschikbaar blijven. De opnames van hosts die eerdere app-versies gebruiken, blijven slechts 30 dagen beschikbaar.

Twemoji\'s gebruiken

Spaces heeft momenteel vijf Twemoji\'s die iedereen kan gebruiken om zijn of haar gevoel uit te drukken. Van "Is dit je eerste keer in Spaces?" tot "Handen omhoog van iedereen die dat hilarisch vond!" Dankzij Twemoji\'s kunnen mensen in een Space in real time antwoorden, het ergens mee eens zijn, lachen en meer.

Of het nu gaat om enthousiasme of inzichten, Twemoji\'s zorgen voor meer interactie en contact met je publiek.

Gasten beheren

Tik op  om mensen te verdelen in sprekers en luisteraars en te zien welke personen zich in jouw Space bevinden. Je kan mensen aanmoedigen hetzelfde te doen en elkaar beter te leren kennen door op de profielfoto\'s te tikken.

Iemand in een Space rapporteren

Als host of co-host kan je anderen in een Space verwijderen, negeren, rapporteren en blokkeren. Als je een deelnemer in een Space blokkeert, blokkeer je het account van die persoon ook op X en kan hij of zij niet deelnemen aan een Space die jij organiseert.

Om iemand te verwijderen klik je op een profielfoto binnen de Space en daarna op Blokkeren en verwijderen. De host kan ook de microfoon van sprekers uitschakelen of verwijderen.

Om de microfoon van een spreker in een live Space uit te schakelen klik je op de profielfoto van het account waarna een keuzemenu verschijnt. Tik op Microfoon uitschakelen. Daarna krijg je een melding via de app die bevestigt dat de microfoon van die persoon is uitgeschakeld.