Een Space hosten

Een Space aanmaken om live audiogesprekken te voeren op Twitter. Jij kiest de onderwerpen, de mensen die je wil laten spreken, jij bepaalt de sfeer. Je brengt mensen met elkaar in contact door de kracht van het woord. Host zijn is een unieke kans omdat elke Space anders is en jij hem vormgeeft door het publieke gesprek te leiden.

Luister, blijf op de hoogte en laat ons weten wat je vindt via @TwitterSpaces omdat wij ons willen blijven ontwikkelen op basis van jullie feedback.

Jouw Space en wie deze kan zien

Omdat alle Spaces openbaar zijn, is je aanwezigheid en activiteit in een Space ook openbaar. Maar accounts met afgeschermde Tweets kunnen geen Space maken. Als host ben je zichtbaar voor iedereen in de Space en voor anderen, ook voor mensen die je volgen, mensen die een kijkje in de Space nemen zonder binnen te komen, en ontwikkelaars die toegang verkrijgen tot informatie over de Space met de Twitter API.

Wie kan een Space starten?

Mensen op Twitter voor iOS en Android kunnen een Space starten.

Een Space starten

1. Druk lang op Tweet-opstellen  op de tijdlijn van je startpagina en tik vervolgens op het nieuwe Spaces-icoon (meerdere rondjes die samen een ruit vormen) uiterst links. Of tik op je profielfoto bovenaan je tijdlijn.
  2. Bij het maken van een nieuwe Space zie je opties om je Space een naam te geven en je Space te starten.
  3. Tik op Inplannen om een Space in te plannen. Kies de datum en het tijdstip waarop je jouw Space live wil laten gaan.
  4. Wanneer de Space eenmaal is gestart, kan de host verzoeken naar luisteraars sturen om spreker te worden door tikken op het Mensen-icoon  en sprekers toe te voegen, of door te tikken op de profielfoto van een persoon in een Space en deze persoon toe te voegen als spreker.
  5. Jouw Space levert automatisch live ondertiteling. Luisteraars hebben de optie om automatische live ondertiteling te zien (met een paar seconden vertraging).
  6. Een Space is live totdat jij deze beëindigt of kan door Twitter worden beëindigd als wordt vastgesteld dat deze de Twitter-regels schendt.

Je Space een naam geven

Zodra je Space start, kan je context toevoegen door de Space een beschrijvende naam te geven. Andere mensen kunnen deze naam zien, waardoor jij kan helpen de sfeer te creëren door iets te kiezen dat betrekking heeft op jouw onderwerp.

Optimaal gebruikmaken van de co-host-functie

Of je nu van plan bent je Space gezamenlijk te presenteren, of alleen maar wat extra hulp nodig hebt bij het beheren en modereren van je Space, je kan een van je deelnemers, luisteraars of sprekers benoemen tot co-host. Op elk moment kunnen naast de 11 sprekers (inclusief de host) maximaal 2 mensen als co-host worden aangewezen in een Space. Als de co-host de Space verlaat, kan deze zijn of haar status van co-host kwijtraken. Een co-host kan ook zelf de eigen status als co-host opheffen om weer luisteraar te worden.

De host kan de primaire beheerrechten overdragen aan een andere co-host. Als de oorspronkelijk host de Space verlaat, wordt de co-host die als eerste is toegevoegd de primaire beheerder.

Co-hosts kunnen:

Co-hosts kunnen niet:

• Andere co-hosts toevoegen of verwijderen
  • De Space beëindigen

Je Space promoten

Bereik meer publiek door de links van je Space te tweeten zodra deze start. Tik op het icoon Delen  om te delen via een Tweet. Je kan je Tweet-aankondiging ook vastmaken aan je profiel voor nog meer zichtbaarheid.

Een Space plannen

Je Space inplannen en tweeten naar de community kan interesse wekken en mensen laten weten dat ze die datum vrij moeten houden. En anderen kunnen je Space-gegevens retweeten via een tijdlijnkaart. Zorg ervoor dat je gasten komen door een Space vooraf in te plannen en je aan te melden voor herinneringen.

De hosts kunnen één Space per keer maximaal 14 dagen van tevoren inplannen. Hosts kunnen ondertussen nog wel Spaces aanmaken, maar kunnen er maximaal één voor de toekomst inplannen.

Open Spaces en tik op Inplannen om een Space in te plannen. Prik de datum en het tijdstip waarop je jouw Space live wil laten gaan.

Gasten kunnen zich aanmelden voor herinneringsmeldingen van een ingeplande Space-kaart in een Tweet. Als de host de ingeplande Space start, krijgen geïnteresseerde gasten pushmeldingen en in-app-meldingen.

Tweets delen in Spaces

Als host, co-host of spreker vind je alle Tweets op je tijdlijn en tik je op de knop Delen en vervolgens op Delen in Space. Zodra een Tweet is toegevoegd, kan iedereen binnen de Space deze op dat moment zien. Iedereen die zich voegt bij de space nadat er een Tweet is toegevoegd, ziet de Tweet ook.

Hou de vaart erin en gebruik Tweets om het gesprek te faciliteren. Hosts en sprekers kunnen een Tweet vastmaken boven aan de Space voor meer context over het gespreksonderwerp.

Hou het tempo erin door geselecteerde Tweets in de wachtrij te zetten, klaar om te delen. Gebruik Twitter-bladwijzers om al je favoriete Tweets op één plek bij elkaar te houden. Lees meer over het gebruik van de functie Bladwijzers. Tweets delen is een manier om het publiek aan te spreken voordat de chat begint. Het biedt mensen de mogelijkheid te antwoorden en reageren.

Een Space opnemen

Neem de Space op voor mensen die jouw live Space niet kunnen bijwonen, zodat ze deze kunnen afspelen wanneer ze maar willen. Wanneer je een Space maakt, zet je Space opnemen aan. Bij het opnemen verschijnt een opnamesymbool bovenin, om aan te geven dat de host de Space opneemt. Als de Space voorbij is, zie je hoeveel mensen de Space hebben bijgewoond en je ziet ook een link om de Space via een Tweet te delen. Onder Meldingen, kun je ook Details bekijken om de opname te tweeten. Onder Host-instellingen kun je kiezen waar het opnieuw afspelen begint met Begintijd beheren. Hiermee kun je eventuele lege zendtijd aan het begin van een Space eruit snijden.

Als je besluit de Space op te nemen is, zodra de live Space voorbij is, je opname onmiddellijk voor iedereen openbaar toegankelijk en iedereen kan ernaar luisteren wanneer hij of zij wil. Je kan altijd een opname verwijderen zodat deze niet meer openbaar toegankelijk is, via het pictogram meer op de opname zelf. Je opname wordt gedurende 30 dagen toegankelijk nadat de live Space geëindigd is. Net als bij live Spaces bewaart Twitter gedurende een beperkte tijd audiokopieën van alle Spaces  om te kunnen controleren op spam en wangedrag.

Co-hosts en sprekers die een Space binnenkomen die wordt opgenomen zullen een opnamesymbool (REC) zien. Luisteraars zien ook het opnamesymbool, maar zij zullen in de opname niet te zien zijn.

Opnames geven de host, co-host(s) en sprekers van de Space weer.

Twemojis gebruiken

Spaces heeft momenteel vijf twemojis die iedereen kan gebruiken om zijn of haar gevoel uit te drukken. Met twemojis kunnen mensen in een Space live reageren, het ermee eens zijn, lachen en nog veel meer, variërend van ¨Ben je nieuw in Spaces?” tot ¨Steek je hand op als je dit hilarisch vond”.

Of het nu gaat om enthousiasme of inzichten, twemojis zorgen voor meer interactie en contact met je publiek.

Gasten beheren

Tik op  om mensen te verdelen in sprekers en luisteraars en te zien welke personen zich in jouw Space bevinden. Je kan mensen aanmoedigen hetzelfde te doen en elkaar beter leren kennen door op de profielfoto´s te tikken.

Iemand rapporteren in een Space

Als host of co-host kan je anderen in een Space verwijderen, negeren, rapporteren en blokkeren. Als je een deelnemer in een Space blokkeert, blokkeer je het account van die persoon ook op Twitter en kunnen ze niet deelnemen aan een Space die jij organiseert.

Om iemand te verwijderen, klik je op een profielfoto binnen de Space en daarna op Blokkeren en verwijderen. De host kan ook de microfoon van sprekers uitschakelen of verwijderen.

Om de microfoon van een spreker in een live Space uit te schakelen klik je op de profielfoto van het account waarna een keuzemenu verschijnt. Tik op Microfoon uitschakelen waarna je een melding via de app krijgt, die bevestigt dat de microfoon van die persoon is uitgeschakeld.