Over Spaces op Twitter

Spaces is een nieuwe manier om live audiogesprekken te voeren op Twitter. We hebben dit in alle openheid getest en opgebouwd met @TwitterSpaces en jullie feedback om de juiste aanpak te vinden. We zijn heel enthousiast over hoe het zich ontwikkelt, maar er komt nog veel meer, inclusief nieuwe features en updates. Binnenkort meer!

Opmerking: De lancering bevindt zich nog in de beginfase maar is snel aan het groeien. Alle gebruikers van iOS en Android kunnen een Space binnengaan en luisteren, en een kleine mensen met iOS kan zelf een Space maken.

Spaces gebruiken

Hoe start je een Space?

1. De maken van een Space is de organisator. Als organisator kan je in iOS op twee manieren een Space starten: door lang te drukken op Tweet opstellen   op de tijdlijn van je startpagina en vervolgens te tikken op het nieuwe Spaces-icoon (meerdere rondjes die samen een ruit vormen) uiterst links. Of tik op je profielafbeelding in Fleets, scrol helemaal naar rechts en tik op Spaces
  2. Spaces zijn openbaar en dus kan iedereen deelnemen als luisteraar, inclusief mensen die jou niet volgen. Luisteraars kunnen rechtstreeks worden uitgenodigd voor een Space door een privébericht te sturen met link naar de Space, een Tweet met een link te versturen of elders een link een delen.
  3. Op elk moment kunnen maximaal 11 mensen (met inbegrip van de organisator) deelnemen aan het gesprek in Space. Tijdens het starten van een Space kan de organisator selecteren wie kan spreken door te kiezen voor Iedereen, Mensen die jij volgt of Alleen mensen die jij uitnodigt om mee te praten, waarbij je uitnodigingen kan versturen in privéberichten. Wanneer een Space eenmaal is gestart, kan de organisator beheren wie kan spreken door machtigingen om te spreken te verlenen aan deelnemers in de Space of deze machtigingen in te trekken. Luisteraars kunnen de organisator vragen om toestemming om te spreken door te tikken op het icoon Verzoek onder de microfoon.
  4. Wanneer je een Space maakt, staat je microfoon in eerste instantie uit. Wanneer je klaar bent, tik je op Begin jouw Space.
  5. Je kan toegang tot de microfoon (mogelijkheid om te spreken) toestaan door Sta gebruik microfoon toe in te schakelen.
  6. Als luisteraar kan je kiezen of je wel of geen transcripties wil zien (als deze door organisatoren/sprekers zijn ingeschakeld) door de knop Transcripties bekijken op aan of uit te zetten in je instellingen door Spaces.
  7. Je hebt de mogelijkheid een beschrijving of naam toe te voegen aan je Space. Deze kan ook op enig moment worden gewijzigd terwijl je Space actief is.
  8. Begin met praten in je Space.

Veelgestelde vragen over Spaces

Waar is Spaces beschikbaar?

Iedereen kan deelnemen aan en luisteren en spreken in een Space in Twitter voor iOS. Android-gebruikers kunnen op dit moment deelnemen aan en spreken in een Space. Op dit moment testen we voor een kleine groep gebruikers van Twitter voor Android de mogelijkheid om een Space te maken.

Wie kan mijn Space zien?

Op dit moment zijn alle Spaces nog openbaar, net als Tweets. Dit betekent dat ze toegankelijk zijn voor iedereen. Ze worden automatisch weergegeven aan de bovenkant van je tijdlijn, waar je Fleets ook staan, en elke Space heeft een link die openbaar kan worden gedeeld.

Hoe nodig ik mensen uit voor een Space?

Je kan mensen uitnodigen voor een Space door een privébericht met een uitnodiging te sturen, door een Tweet met de link op de tijdlijn van je startpagina te zetten of door de uitnodigingskoppeling te kopiëren en deze te versturen.

Wie kan deelnemen aan mijn Space?

Op dit moment zijn alle Spaces nog openbaar en iedereen kan aan elke Space deelnemen als luisteraar. Als je een Space maakt, of als je spreker bent in een Space, kunnen je volgers dat zien aan de bovenkant van hun tijdlijn, in hun Fleets.

Wie kan spreken in mijn Space?

Dit is jouw Space en jij kan selecteren wie mag spreken door een keuze te maken uit Iedereen, Mensen die jij volgt of Alleen mensen die jij uitnodigt om mee te praten, waarbij je uitnodigingen kan versturen in privéberichten. Je kan dit op elk gewenst moment wijzigen zolang de Space live is. Wanneer je Space eenmaal is gestart, kan je beheren wie kan spreken door machtigingen te verlenen aan deelnemers in de Space of deze machtigingen in te trekken. Luisteraars kunnen de organisator vragen om te mogen spreken.

Welke controle heb ik over mijn Space?

De organisator van een Space bepaalt wie er kan spreken. De organisator kan daarnaast anderen verwijderen, rapporteren en blokkeren in de Space. Andere sprekers en luisteraars kunnen anderen in de Space rapporteren en blokkeren of kunnen de Space rapporteren. Als je een deelnemers in een Space blokkeert, blokkeer je het account van die persoon ook op Twitter.

Hoe kan ik een Space rapporteren?

Als je denkt dat een Space in strijd is met de Twitter-regels, kan je de Space rapporteren terwijl je in de Space bent door te tikken op het icoon '...' en vervolgens te tikken op Deze space rapporteren. Alle aanwezigen in een Space kunnen de Space rapporteren. Sprekers en luisteraars kunnen een Space en elke account in een Space rapporteren.

Hoe kan ik een persoon in een Space rapporteren?

Je kan een account in een Space rapporteren door te tikken op de profielafbeelding van het account en vervolgens te tikken op Rapporteren. Vervolgens moet je een reden kiezen voor het rapporteren van het account.

Hoeveel mensen kunnen spreken in een Space?

Op dit moment kunnen maximaal 11 mensen (inclusief de organisator) tegelijk spreken.

Hoeveel mensen kunnen luisteren in een Space?

Er geldt geen limiet voor het aantal luisteraars.

Wat gebeurt er wanneer een Space wordt beëindigd? Worden de gegevens ergens bewaard?

Spaces zijn toegankelijk zolang ze live zijn. Wanneer ze zijn beëindigd, zijn ze niet meer openbaar beschikbaar op Twitter. Twitter bewaart kopieën van audio in Spaces en transcripties (indien ingeschakeld) gedurende 30 dagen nadat de Space is beëindigd om ze eventueel te kunnen controleren op schendingen van de Twitter-regels. Als wordt vastgesteld dat een Space een schending bevat, kunnen we de tijd dat we er een kopie van bewaren, verlengen met nogmaals 90 dagen om mensen in de gelegenheid te stellen beroep aan te tekenen als ze denken dat er sprake is van een vergissing.

Wie kan een Space beëindigen?

De organisator van een Space heeft de mogelijkheid de Space te beëindigen. Een Space kan ook worden beëindigd als wordt vastgesteld dat deze de Twitter-regels schendt.

Kunnen Spaces worden gebruikt met accounts met afgeschermde Tweets?

Accounts met afgeschermde Tweets kunnen geen Spaces maken. Ze kunnen wel deelnemen aan en spreken in Spaces van anderen, en hun aanwezigheid is zichtbaar voor andere deelnemers.

Zijn Spaces toegankelijk voor mensen die doof of slechthorend zijn?

Wanneer ze voor het eerst een Space maken of in een Space praten, wordt mensen gevraagd ermee in te stemmen dat wat ze zeggen in Spaces live wordt ondertiteld. Tijdens het hosten, luisteren of spreken in een Space kunnen gebruikers op elk moment op de knop Onderschriften weergeven tikken. Ze kunnen dan live ondertiteling zien (met een vertraging van enkele seconden) van wat wordt gezegd door organisatoren of sprekers die toestemming hebben gegeven om wat ze zeggen in Spaces te laten ondertitelen. Als sprekers ondertiteling willen inschakelen nadat ze een Space voor het eerst hebben gebruikt, kunnen ze dat doen in de instellingen op hun apparaat.

We zijn ons ervan bewust dat deze oplossing alleen werkt als de sprekers automatische ondertiteling voor deelnemers inschakelen op hun apparaat en we moedigen alle sprekers met klem aan om dat te doen. In aanvulling daarop kunnen we zeggen dat we werken aan een oplossing waarbij de automatische ondertiteling wordt uitgevoerd door Twitter-diensten en elke deelnemer in staat is ondertiteling op elk moment in te schakelen.

Ondertiteling wordt alleen op het scherm weergegeven wanneer iemand kijkt naar een live Space. We geven geen ondertiteling weer wanneer een gebruiker de Space aan het onderkant van de Twitter-app heeft gedokt of zich niet in de app bevindt (hoewel het geluid gewoon verder wordt afgespeeld).

Wat doet Twitter aan toegankelijkheid?

We werken intern samen met onze toegankelijkheidsteams en met een externe toegankelijkheidsleverancier die onze inspanningen beoordeelt.

Spaces komt ook beschikbaar met toegankelijkheidsfuncties voor schermlezers. Net als bij elk ander product, blijven we echter in de loop der tijd meer verbeteringen aanbrengen.

Ondersteunt Spaces ondertiteling of andere toegankelijkheidsopties?

Wanneer je een Space maakt, heb je de mogelijkheid live ondertiteling in te schakelen die door alle sprekers en luisteraars kan worden bekeken, hetzij op het moment dat je een Space in eerste instantie maakt, of later in de instellingen van je apparaat. Momenteel maakt Spaces gebruik van automatische ondertiteling in iOS and Android. Onnauwkeurigheden als gevolg van achtergrondgeluid of andere factoren zijn daarom onvermijdelijk. We spannen ons actief in om de live ondertiteling te verbeteren.