Over Twitter Spaces

Spaces is een manier om live audiogesprekken te voeren op Twitter. We hebben dit in alle openheid getest en opgebouwd met @TwitterSpaces en jullie feedback om de juiste aanpak te vinden. We zijn heel enthousiast over hoe het zich ontwikkelt, maar er komt nog veel meer, inclusief nieuwe features en updates. Binnenkort meer!

Opmerking: de lancering bevindt zich nog in de beginfase maar we groeien snel. Iedereen kan deelnemen aan en luisteren en spreken in een Space in Twitter voor iOS en Android. Momenteel kan je luisteren in een Space op het web. We werken aan nieuwe functies op twitter.com.

Spaces gebruiken

Hoe start je een Space?

1. De maker van een Space is de host. Als host kan je in iOS op twee manieren een Space starten: door lang te drukken op Tweet opstellen  in je tijdlijn van de startpagina en vervolgens te tikken op het nieuwe Spaces-pictogram (meerdere rondjes die samen een ruit vormen) uiterst links. Of tik op je profielafbeelding bovenaan je tijdlijn.
  2. Spaces zijn openbaar en dus kan iedereen deelnemen als luisteraar, ook mensen die jou niet volgen. Luisteraars kunnen rechtstreeks worden uitgenodigd voor een Space door een privébericht te sturen met een link naar de Space, een Tweet met een link te versturen of elders een link te delen.
  3. Op elk moment kunnen maximaal 13 mensen (met inbegrip van de host  en 2 co-hosts) deelnemen aan het gesprek in een Space.Bij het maken van een nieuwe Space zie je opties om je Space een naam te geven en je Space te starten.
  4. Tik op Inplannen om een Space in te plannen. Kies de datum en het tijdstip waarop je jouw Space live wil laten gaan.
  5. Wanneer de Space eenmaal is gestart, kan de host verzoeken naar luisteraars sturen om co-host of spreker te worden door te tikken op het mensen-pictogram  en co-hosts en sprekers toe te voegen, of door te tikken op de profielafbeelding van een persoon in een Space en deze persoon toe te voegen als co-host of spreker. Luisteraars kunnen de host vragen om toestemming om te spreken door te tikken op het pictogram Verzoek onder de microfoon.
  6. Na het maken van een Space wordt de host toegevoegd met uitgeschakelde microfoon en is deze de enige spreker in de Space. Wanneer je klaar bent, tik je op Je Space starten.
  7. Je kan sprekers toegang geven tot de microfoon (mogelijkheid om te spreken) door Gebruik microfoon toestaan in te schakelen.
  8. Als host levert jouw Space automatisch live ondertiteling.
  9. Als luisteraar kan je kiezen of je wel of geen ondertiteling wil zien door de knop Ondertiteling weergeven op aan of uit te zetten in je Spaces-instellingen.
  10. Begin met praten in je Space.
  11. Als jij de host bent, vergeet dan niet de link naar je Space te tweeten zodat andere mensen kunnen meedoen. Tik op het pictogram  om te Delen via een Tweet.

Spaces Feedback-community

We openen het gesprek en geven het over aan de mensen die deelnemen aan Spaces. Deze Community is een speciale plek voor ons om met jou in contact te komen over alle dingen die met Spaces te maken hebben, of het nu gaat om feedback over functies, ideeën voor verbetering, of algemene gedachten.

Wie kan lid worden?

Iedereen op Spaces kan lid worden, of je nu host bent, spreker of luisteraar.

Hoe word ik lid van de Community?

Je kan hier een verzoek indienen om lid te worden van de Twitter Spaces Feedback-community. Door een verzoek in te dienen om lid te worden, ga je akkoord met de Community-regels.

Meer informatie over Community\'s op Twitter

Veelgestelde vragen over Spaces

Waar is Spaces beschikbaar?

Iedereen kan deelnemen aan en luisteren en spreken in een Space in Twitter voor iOS en Android. Momenteel kan je geen Space starten op het web, maar iedereen kan wel deelnemen aan en luisteren in een Space.

Wie kan een Space starten?

Mensen op Twitter voor iOS en Android kunnen een Space starten.

Wie kan mijn Space zien?

Op dit moment zijn alle Spaces nog openbaar, net als Tweets. Dit betekent dat ze toegankelijk zijn voor iedereen. Ze worden automatisch weergegeven aan de bovenkant van je tijdlijn op de startpagina en elke Space heeft een link die openbaar kan worden gedeeld. Aangezien Spaces voor iedereen toegankelijk zijn, is het mogelijk dat mensen naar een Space luisteren zonder dat zij als gast in de Space staan vermeld.

We stellen bepaalde informatie over Spaces beschikbaar via het Twitter-ontwikkelaarsplatform, bijvoorbeeld de titel van een Space, de hosts en sprekers, en of deze ingepland, lopend of voltooid is. Bekijk voor een gedetailleerdere lijst met de informatie over Spaces die we via de Twitter-API beschikbaar stellen onze Spaces-eindpuntendocumentatie

Kunnen andere mensen mijn aanwezigheid zien terwijl ik in een Space luister of spreek?

Omdat alle Spaces openbaar zijn, is je aanwezigheid en activiteit in een Space ook openbaar. Als je bent ingelogd bent bij je Twitter-account als je in een Space bent, ben je zichtbaar voor iedereen in de Space en voor anderen, ook voor mensen die jou volgen, mensen die een kijkje in de Space nemen zonder binnen te komen, en ontwikkelaars die toegang hebben tot informatie over de Space met de Twitter-API.

Als je meeluistert in een Space wordt je profielafbeelding met een paarse pil weergegeven bovenaan de tijdlijn op de startpagina van je volgers. Je kan dit in je instellingen wijzigen.

Beheren wie jouw luisteractiviteit in Spaces kan zien
Stap 1

Tik op je profielfoto in het menu linksboven en navigeer naar Instellingen en privacy.

Stap 2

Ga via Instellingen naar Privacy en veiligheid en vervolgens naar Spaces.

Stap 3

Kies of je wil Toestaan dat volgers kunnen zien naar welke Spaces je luistert door deze optie aan of uit te zetten.

Stap 1

Tik op je profielfoto in het menu linksboven en navigeer naar Instellingen en privacy.

Stap 2

Ga via Instellingen naar Privacy en veiligheid en vervolgens naar Spaces.

Stap 3

Kies of je wil Toestaan dat volgers kunnen zien naar welke Spaces je luistert door deze optie aan of uit te zetten.

Stap 1

Klik in het linkernavigatiemenu op het pictogram Meer  en ga vervolgens naar Instellingen en privacy.

Stap 2

Navigeer via Instellingen naar Privacy en veiligheid.

Stap 3

Ga via Jouw Twitter-activiteit naar Spaces.

Stap 4

Kies of je wil Toestaan dat volgers kunnen zien naar welke Spaces je luistert door deze optie aan of uit te zetten.

Je volgers kunnen altijd bovenaan de tijdlijn op hun startpagina zien in welke Spaces je als spreker aanwezig bent.

Wat houdt het in dat Spaces openbaar zijn? Kan iedereen luisteren in een Space?

Iedereen kan op het internet naar Spaces luisteren. Dit is onderdeel van een bredere functie van Spaces waarmee iedereen naar Spaces kan luisteren, of ze nu bij een Twitter-account zijn ingelogd of niet (ze hoeven zelfs geen Twitter-account te hebben). Daarom kan het getelde aantal luisteraars afwijken van het echte aantal luisteraars, en worden niet per se alle profielfoto\'s van de luisteraars in een Space weergegeven.

Hoe nodig ik mensen uit voor een Space?

Je kan mensen uitnodigen voor een Space door een privébericht met een uitnodiging te sturen, door een Tweet met de link op de tijdlijn van je startpagina te zetten of door de uitnodigingslink te kopiëren en deze te versturen.

Wie kan deelnemen aan mijn Space?

Op dit moment zijn alle Spaces nog openbaar en iedereen kan aan elke Space deelnemen als luisteraar. Als een luisteraar een gebruikersaccount heeft, kan je zijn of haar account blokkeren. Als je een Space maakt, of als je spreker bent in een Space, kunnen je volgers dat bovenaan hun tijdlijn zien.

Wie kan spreken in mijn Space?

Standaard wordt je Space altijd ingesteld op Alleen mensen die jij uitnodigt om mee te praten. Wanneer je Space eenmaal is gemaakt, kan je ook de sprekersrechten aanpassen. Tik op het pictogram , tik dan op Instellingen aanpassen om de opties voor sprekersrechten te zien, zoals IedereenMensen die jij volgt en de standaardinstelling Alleen mensen die jij uitnodigt om mee te praten. Deze rechten worden alleen opgeslagen voor deze specifieke Space, dus voor elke Space die je in de toekomst maakt wordt de standaardinstelling gebruikt.

Wanneer je Space eenmaal is gestart, kan je verzoeken naar luisteraars sturen om spreker of co-host te worden door te tikken op het pictogram  en sprekers toe te voegen, of door te tikken op de profielfoto van een persoon in een Space en deze persoon toe te voegen als co-host of spreker. Luisteraars kunnen de host vragen om te mogen spreken.

Hosts kunnen ook andere personen van buiten de Space uitnodigen via een privébericht.

Hoe werkt co-hosting?

Op elk moment kunnen naast de 11 sprekers (inclusief de primaire host) maximaal 2 mensen als co-host worden aangewezen in een Space. De status van co-host kan vervallen wanneer de co-host de Space verlaat. Een co-host kan de eigen status als co-host opheffen om weer luisteraar te worden.

De host kan de primaire beheerrechten overdragen aan een andere co-host. Als de oorspronkelijke host de Space verlaat, wordt de co-host die als eerste is toegevoegd de primaire beheerder.

Zodra een co-host aan een Space wordt toegevoegd, worden accounts die deze op Twitter heeft geblokkeerd en die in de Space aanwezig zijn uit de Space verwijderd.

Hoe kan ik een Space inplannen?

Hosts kunnen een Space maximaal 14 dagen van tevoren inplannen. Hosts kunnen ondertussen nog wel Spaces aanmaken, maar er maximaal één inplannen.

Na het openen van Spaces tik je op Inplannen en selecteer je de datum en tijd waarop je je Space live wil laten gaan. Naarmate je ingeplande begintijd naderbij komt, ontvang je pushberichten en meldingen in de app om je eraan te herinneren je Space op tijd te laten beginnen. Ingeplande Spaces zijn openbaar en mensen kunnen herinneringen instellen om een melding te krijgen wanneer je ingeplande Space begint.

Hoe word ik op de hoogte gebracht van een ingeplande Space?

Gasten kunnen zich aanmelden voor herinneringsmeldingen van een ingeplande Space-kaart in een Tweet. Als de host de ingeplande Space start, krijgen geïnteresseerde gasten pushmeldingen en in-app-meldingen.

Kan ik een Space opnemen?

Hosts kunnen Spaces die ze maken, opnemen voor herhalingen. Wanneer je een Space maakt, zet je Space opnemen aan.

Let op: omdat we momenteel experimenteren met opnemen, kan het zijn dat sommige hosts de optie om op te nemen niet zien totdat de Space voorbij is, en in deze gevallen zal er geen opnamesymbool bovenaan verschijnen om aan te geven dat de Space door de host wordt opgenomen.

Bij het opnemen verschijnt een opnamesymbool bovenin, om aan te geven dat de host de Space opneemt. Als de Space voorbij is, zie je hoeveel mensen de Space hebben bijgewoond, plus een link om de Space via een Tweet te delen. Onder Meldingen kan je ook Details bekijken om de opname te tweeten. Onder Host-instellingen kan je kiezen waar je opname begint met Begintijd beheren. Hiermee kan je eventuele lege zendtijd aan het begin van een Space eruit editen.

Als je besluit de Space op te nemen, is je opname zodra de live Space voorbij is onmiddellijk voor iedereen openbaar toegankelijk en kan iedereen ernaar luisteren wanneer hij of zij wil. Je kan altijd een opname beëindigen zodat deze niet meer openbaar toegankelijk is op Twitter door de opname te wissen via het pictogram Meer op de opname zelf. Als je de opname niet verwijdert, is deze gedurende 30 dagen toegankelijk om opnieuw af te spelen nadat de live Space geëindigd is.* Net als bij live Spaces bewaren we audiokopieën gedurende 30 dagen nadat ze zijn beëindigd om die te kunnen controleren op schendingen van de Twitter-regels. Als een schending wordt vastgesteld, mag Twitter audiokopieën bewaren gedurende in totaal maximaal 120 dagen. Ga voor meer informatie over het downloaden van Spaces naar de onderstaande veelgestelde vraag: "Wat gebeurt er wanneer een Space wordt beëindigd, en worden de gegevens ergens bewaard?"

Co-hosts en sprekers die deelnemen aan een Space die wordt opgenomen, krijgen een opnamesymbool (REC) zien. Luisteraars zien ook het opnamesymbool, maar worden in de opname niet weergegeven.

Opnames geven de host, co-host(s) en sprekers van de live Space weer.

* Let op: hosts op iOS 9.15+ en Android 9.46+ kunnen Spaces opnemen die voor altijd beschikbaar blijven. De opnames van hosts die eerdere app-versies gebruiken, blijven slechts 30 dagen beschikbaar. Van Spaces die voor onbepaalde tijd worden opgenomen, bewaart Twitter een kopie voor zolang de Space op Twitter kan worden herhaald, maar niet minder dan 30 dagen na afloop van de live Space.

Wat is \'Een clip maken\'?

\'Een clip maken\' is een nieuwe functie die we momenteel testen en geleidelijk uitrollen, waarmee een beperkte groep hosts, sprekers en luisteraars 30 seconden audio van een live of opgenomen Space kan opnemen en delen via een Tweet, als de presentator de functie voor het maken van een clip niet heeft uitgeschakeld. Om te beginnen met het maken van een clip in een Space, volg je de onderstaande instructies om de voorafgaande 30 seconden van het geluid van die Space op te nemen. Er is geen limiet aan het aantal clips dat deelnemers aan Spaces kunnen maken.

Als je als co-host of spreker de Space binnengaat, word je erop gewezen dat het maken van een clip in deze Space beschikbaar is, via een tooltipmelding boven het pictogram \'Een clip maken\'.

Let op: op het ogenblik is het maken van een clip alleen op iOS beschikbaar voor een kleine testgroep, terwijl het afspelen van een clip op alle platforms voor iedereen beschikbaar is.

Instructies voor hosts: het maken van een clip uitzetten

Bij het starten van je Space krijg je een melding over wat een clip is en hoe je het maken van een clip kunt uitschakelen, aangezien het maken van een clip standaard is ingeschakeld. Je kan het maken van een clip op een later tijdstip altijd uitschakelen. Volg de onderstaande instructies om het uit te schakelen.

Stap 1

Ga naar het pictogram Meer .

Stap 2

Tik op Instellingen aanpassen .

Stap 3

Schakel onder Clips de optie Clips toestaan uit.

Instructies voor host en spreker: een clip maken
Stap 1

In een opgenomen of live opgenomen Space ga je naar het pictogram Een clip maken. Merk op dat voor live Spaces clips publiekelijk beschikbaar blijven op je Twitter-profiel nadat je live Space is afgelopen, ook al is de Space zelf niet meer beschikbaar.

Stap 2

Ga in de pop-up Een clip maken naar Volgende

Stap 3

Bekijk een voorbeeld van de Tweet en voeg eventueel commentaar toe, net als bij een Tweet citeren

Stap 4

Tik op Tweeten om het op je tijdlijn te plaatsen.

Welke controle hebben hosts over mijn bestaande clips?

Als je als host het maken van een clip voor alle Spaces vanaf het begin uitschakelt, zal niemand in je Spaces een clip kunnen maken. Als je op een later tijdstip het maken van een clip uitschakelt, is de functie vanaf dat moment niet meer beschikbaar. Om clips te verwijderen die gemaakt zijn voordat je de functie uitschakelde, moet je je Space helemaal verwijderen.

Welke controle hebben makers van clips over clips die ze gemaakt hebben?

Iedereen die een clip maakt, kan de clip verwijderen door de bijbehorende Tweet te verwijderen.

Om een Tweet met een clip te verwijderen, ga je naar het pictogram Meer  en selecteer je Tweet verwijderen. Voor meer informatie, zie Een Tweet verwijderen

Andere akties met betrekking tot clips: hoe je clips rapporteert, blokkeert of negeert

Als je denkt dat een clip in strijd is met de Twitter-regels kan je dit rapporteren. Ga op de Tweet met de clip naar het pictogram Meer  en selecteer Deze Tweet rapporteren. Meer informatie over het rapporteren van een Tweet.

Je hebt ook de mogelijkheid om het account dat de clip heeft getweet te blokkeren of te negeren. Ga naar de profielfoto van het account en selecteer in het pictogram Meer  de juiste actie.

Zie de Veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over de controle die je hebt over je Space, het blokkeren en negeren van een account en het rapporteren van een account of Space.

Welke controle heb ik over mijn Space?

De host en co-host(s) van een Space bepalen wie kan spreken. De host kan de microfoon van een spreker uitschakelen, maar alleen de spreker zelf kan de microfoon inschakelen als deze sprekersrechten krijgt. Als host of co-host kan je anderen in de Space verwijderen,  rapporteren en blokkeren.

Sprekers en luisteraars kunnen anderen in de Space rapporteren en blokkeren, of kunnen de Space rapporteren. Als je een deelnemer in een Space blokkeert, blokkeer je ook het account van die persoon op Twitter. Als de persoon die je hebt geblokkeerd als luisteraar binnenkomt, wordt het label Geblokkeerd weergegeven onder de accountnaam van de persoon. Als de persoon die je hebt geblokkeerd als spreker binnenkomt, wordt eveneens het label Geblokkeerd weergegeven onder de accountnaam van de persoon en zie je in de app de melding \'Een account dat jij hebt geblokkeerd, neemt nu deel als spreker.\' Als je binnenkomt in een Space waarin al een geblokkeerd account als spreker aanwezig is, zie je eveneens een waarschuwing voordat je de Space binnenkomt: \'Je hebt 1 persoon geblokkeerd die aan het praten is.\'

Als je host of co-host bent van een Space kunnen mensen die je hebt geblokkeerd hebt niet deelnemen, en als je als co-host aan een lopende Space wordt toegevoegd, wordt iedereen in de Space die je hebt geblokkeerd uit de Space verwijderd.

Hoe blokkeer ik iemand in een Space?

Tik terwijl je je in een Space bevindt op de profielfoto van het account om het optiemenu te openen. Tik op Blokkeren. Hiermee blokkeer je het account ook op Twitter. Als je iemand in een Space blokkeert, wordt deze persoon niet automatisch uit de Space verwijderd, tenzij je de host of co-host van de Space bent.

Hoe kan ik de microfoon van een spreker in een Space uitschakelen?

Om de microfoon van een spreker in een live Space uit te schakelen  tik je op de profielfoto van het account waarna een keuzemenu verschijnt. Tik op Microfoon uitschakelen. Daarna krijg je een melding via de app die bevestigt dat de microfoon van die persoon is uitgeschakeld. Je hebt ook de optie om de microfoon van alle sprekers in je Space in één keer uit te schakelen.

Hoe kan ik de mensen in mijn Space zien?

Hosts, sprekers en luisteraars kunnen tikken op het pictogram  om te bekijken welke personen zich in een Space bevinden. Aangezien Spaces voor iedereen toegankelijk zijn, is het mogelijk dat mensen naar een Space luisteren zonder dat zij als gast in de Space staan vermeld.

Hoe kan ik een Space rapporteren?

Als je denkt dat een Space de Twitter-regels schendt, kan je de Space rapporteren terwijl je in de Space bent door te tikken op het pictogram Meer en vervolgens te tikken op Deze Space rapporteren. Alle aanwezigen in een Space kunnen de Space rapporteren. Sprekers en luisteraars kunnen een Space en elk account in een Space rapporteren.

Hoe kan ik een persoon in een Space rapporteren?

Je kan een account in een Space rapporteren door te tikken op de profielfoto van het account en vervolgens te tikken op Rapporteren. Vervolgens moet je een reden kiezen voor het rapporteren van het account.

Hoeveel mensen kunnen spreken in een Space?

Op dit moment kunnen maximaal 13 mensen (inclusief de host en maximaal 2 co-hosts) tegelijk spreken.

Hoeveel mensen kunnen luisteren in een Space?

Er geldt geen limiet voor het aantal luisteraars.

Wat gebeurt er wanneer een Space wordt beëindigd? Worden de gegevens ergens bewaard?

Spaces zijn toegankelijk zolang ze live zijn. Wanneer ze zijn beëindigd, zijn ze niet meer openbaar beschikbaar op Twitter. Twitter bewaart kopieën van audio in Spaces en beschikbare ondertiteling gedurende 30 dagen nadat de Space is beëindigd om die te kunnen controleren op schendingen van de Twitter-regels. Als wordt vastgesteld dat een Space een regel heeft geschonden, kunnen we de tijd dat we er een kopie van bewaren verlengen met nogmaals 90 dagen (in totaal 120 dagen nadat de Space is geëindigd) om mensen in de gelegenheid te stellen bezwaar te maken als ze denken dat er sprake is van een vergissing. Twitter gebruikt ook content en data uit Spaces voor analyses en onderzoek om de dienst te verbeteren.

Hosts kunnen kopieën van hun Spaces downloaden zolang wij ze hebben, door de downloadtool Je Twitter-gegevens te gebruiken.

Links naar Spaces die worden gedeeld (bijv. via Tweet of een privébericht) bevatten ook enige informatie over de Space, waaronder de beschrijving, de identiteit van de hosts en anderen in de Space, evenals de huidige toestand van de Space (bijv. ingepland, live of beëindigd). Deze en andere informatie over Spaces is beschikbaar via het Twitter-ontwikkelaarsplatform. Bekijk voor een gedetailleerde lijst met de informatie over Spaces die we beschikbaar stellen onze Spaces-eindpuntendocumentatie

Wie kan een Space beëindigen?

De host van een Space kan de Space beëindigen. Een Space kan ook worden beëindigd als wordt vastgesteld dat deze de Twitter-regels schendt.

Kan Spaces worden gebruikt door accounts met afgeschermde Tweets?

Accounts met afgeschermde Tweets kunnen geen Spaces maken. Ze kunnen wel deelnemen aan en spreken in Spaces van anderen, en hun aanwezigheid is zichtbaar voor andere deelnemers.

Is Spaces toegankelijk voor mensen die doof of slechthorend zijn?

Mensen in een Space kunnen op Ondertiteling weergeven tikken om automatische live ondertiteling te zien (met een paar seconden vertraging).

Ondertiteling wordt alleen op het scherm weergegeven wanneer iemand kijkt naar een live Space. We geven geen ondertiteling weer wanneer een gebruiker de Space aan de onderkant van de Twitter-app heeft gedokt of zich niet in de app bevindt (het geluid wordt gewoon verder afgespeeld).

Wat doet Twitter aan toegankelijkheid?

We werken intern samen met onze toegankelijkheidsteams en met een externe toegankelijkheidsleverancier die onze inspanningen beoordeelt.

Spaces wordt ook beschikbaar met toegankelijkheidsfuncties voor schermlezers. Net als bij elk ander product blijven we in de loop der tijd verbeteringen aanbrengen.

Ondersteunt Spaces ondertiteling of andere toegankelijkheidsopties?

Mensen in een Space kunnen naar het pictogram Meer  navigeren en op Ondertiteling weergeven tikken om automatische live ondertiteling te zien (met een paar seconden vertraging).

Hoe Spaces aanvoelt

Over het gevoel van Spaces

Een gevoelsgids is een toegankelijkheidshulpmiddel die gevoelsprikkels identificeert waarmee mensen in een omgeving worden geconfronteerd.

Deelnemen aan een Space

Gevoelsgids over hoe het deelnemen aan een Space aanvoelt.
  Geluidsniveau Bewegingsniveau Beeldniveau Informatieniveau
Ontvangt een uitnodiging via privébericht of ziet een actieve Space op een Fleet-lijn of tijdlijn Stil Laag Hoog Hoog
Neemt deel aan een Space als luisteraar en luistert naar een gesprek Gemiddeld Ondertiteling uit: Laag; Ondertiteling aan: Gemiddeld Ondertiteling uit: Gemiddeld; Ondertiteling aan: Hoog Ondertiteling uit: Gemiddeld, Ondertiteling aan: Hoog
Sprekersrechten aanvragen Gemiddeld Laag Gemiddeld Gemiddeld
Schakelt eigen microfoon in en neemt deel aan het gesprek Luid Ondertiteling uit: Laag; Ondertiteling aan: Gemiddeld Ondertiteling uit: Gemiddeld; Ondertiteling aan: Hoog Ondertiteling uit: Gemiddeld; Ondertiteling aan: Hoog
Space eindigt of verlaat het gesprek Stil Laag Laag Laag

Een Space hosten

Gevoelsgids over hoe het hosten van een Space aanvoelt.
  Geluidsniveau Bewegingsniveau Beeldniveau Informatieniveau
Opent de Twitter-app op iOS Stil Laag Hoog Hoog
Tikt op \'Space starten\' Stil Laag Gemiddeld Ondertiteling uit: Gemiddeld, Ondertiteling aan: Hoog
Start een Space en geeft deze een naam Stil Laag Gemiddeld Gemiddeld
Opent een Space, begint met praten terwijl luisteraars binnenkomen Gemiddeld tot luid Ondertiteling uit: Laag; Ondertiteling aan: Gemiddeld Ondertitels uit: Gemiddeld; Ondertitels aan: Hoog Ondertiteling uit: Gemiddeld; Ondertiteling aan: Hoog
Beëindigt de Space Stil Laag Laag Laag

Sociaal verhaal over Spaces

Een sociaal verhaal is een eenvoudige beschrijving waarin sociale situaties en sociale gedragingen worden beschreven ten behoeve van de toegankelijkheid.

Met Twitter Spaces kan ik deelnemen aan live audiogesprekken met anderen en zelf gesprekken hosten.

Deelnemen aan een Space

1. Wanneer ik deelneem aan een Twitter Space, doe ik dat als luisteraar. Ik kan deelnemen aan elke Space op Twitter, zelfs aan Spaces die worden gehost door mensen die ik niet ken of volg.

2. Ik kan deelnemen aan een Space door aan de bovenkant van mijn tijdlijn een profielfoto te selecteren met een paars pulserend kader, of door een link te selecteren in een Tweet of in een privébericht van iemand.

Toont twee manieren om aan een Space deel te nemen: een paars kader bovenaan je tijdlijn en een uitnodiging in een Tweet.

3, Wanneer ik me eenmaal in een Space bevind, kan ik de profielfoto\'s en namen van sommige personen in de Space zien, inclusief die van mezelf.

Voorbeeldweergave van de profielen en namen van mensen die al in de Space zijn. Het laatste profiel toont het aantal extra mensen in de Space: +26

4. Ik kan een of meerdere mensen tegelijkertijd horen praten. Als het te luid is of als het mij te veel wordt, kan ik mijn volume lager zetten.

5. Als luisteraar kan ik niet spreken. Als ik iets wil zeggen, kan ik een verzoek sturen naar de host. Het kan echter zo zijn dat de host mijn verzoek niet accepteert.

Markeren van de knop \'Verzoek\' linksonder in het scherm.

6. Als de host mijn verzoek accepteert, word ik spreker. Het kan enkele seconden duren voordat mijn microfoon is verbonden. Ik moet dus even wachten.

7. Nu kan ik mijn microfoon aanzetten en spreken. Iedereen in de Space kan me horen.

De microfoon van een spreker staat uit als hij of zij de Space binnenkomt. Op de inschakelknop staat \'Microfoon staat uit\'.

8. Wanneer ik wil reageren op iets dat door iemand wordt gezegd, kan ik een emoji kiezen om aan iedereen te laten zien wat ik voel. Ik kan ook zien wanneer andere mensen reageren.

Luisteraar selecteert de \'vredesteken\'-reactie als hij of zij de Space binnenkomt.

9. Ik kan de Space op elk moment verlaten. Wanneer ik de Space verlaat, of wanneer de host de Space beëindigt, keer ik terug op mijn tijdlijn.

De knop \'Verlaten\' staat rechtsboven in het scherm, naast de naam van de Space.

Een Space hosten

1. Wanneer ik een Space start, ben ik de host. Iedereen kan deelnemen aan mijn Space, zelfs mensen die ik niet ken en mensen die ik niet volg.

2. Nadat ik mijn Space heb gestart, kan het enkele seconden duren voordat er een verbinding is gemaakt. Ik moet dus even wachten.

3. Nu ben ik in mijn Space en kan ik mijn profielfoto zien. Als andere aangemelde mensen deelnemen, zal ik ook hun profielfoto\'s kunnen zien.

Om te beginnen is de host de enige persoon in zijn of haar Space.

4. Aan het begin staat mijn microfoon uit, wat te zien is aan het microfoonsymbool met een schuine streep erdoor. Ik kan de microfoon van mezelf en van andere deelnemers in de Space op elk moment aan en uit zetten.

De knop \'Microfoon staat uit\' heeft een schuine streep door de microfoon en staat linksonder in het scherm.

5. Ik kan mensen uitnodigen om deel te nemen aan mijn Space door hen een privébericht te sturen, een link te delen in een Tweet en de link te kopiëren en op een andere manier te delen, bijvoorbeeld in een e-mail.

6. Tot 10 anderen kunnen tegelijkertijd spreekrechten hebben in mijn Space en ik kan zelf kiezen wie wel kan spreken en wie niet. Mensen kunnen ook een verzoek indienen om te spreken en ik kan ervoor kiezen het verzoek wel of niet goed te keuren.

De host kan kiezen of hij of zij de persoon wil laten spreken door het vinkje te kiezen of niet te laten spreken door de \'x\' te kiezen.

7. Wanneer mensen deelnemen aan mijn Space kan ik mogelijk een of meerdere mensen tegelijkertijd horen praten. Als ik vind dat ze te luid zijn, kan ik mijn volume lager zetten of kan ik hun microfoon uitschakelen.

8. Ik kan spreekrechten intrekken en personen blokkeren, verwijderen of rapporteren als ze zich aanstootgevend of storend gedragen voor mij of voor anderen.

De host ziet de sprekers en kan de spreekrechten intrekken als hij of zij dat wil.

9. Wanneer ik wil reageren op iets dat door iemand wordt gezegd, kan ik een emoji kiezen om aan iedereen te laten zien wat ik voel. Ik kan ook zien wanneer andere mensen reageren.

De knop reacties wordt geselecteerd en er verschijnen 5 emoji-opties: 100, opgeheven vuist, vredesteken, zwaaiende hand, gezicht met tranen van vreugde.

10. Wanneer ik mijn Space beëindig, eindigt deze voor iedereen.

De knop \'Stoppen\' staat rechtsboven in het scherm, naast de naam van \'Je Space\'.