Over Twitter Spaces

Spaces is een nieuwe manier om live audiogesprekken te voeren op Twitter. We hebben dit in alle openheid getest en opgebouwd met @TwitterSpaces en jullie feedback om de juiste aanpak te vinden. We zijn heel enthousiast over hoe het zich ontwikkelt, maar er komt nog veel meer, inclusief nieuwe features en updates. Binnenkort meer!

Opmerking: de lancering bevindt zich nog in de beginfase maar is snel aan het groeien. Iedereen kan deelnemen aan en luisteren en spreken in een Space in Twitter voor iOS en Android. Op dit moment kan je luisteren in een Space op het web. We werken aan nieuwe mogelijkheden op twitter.com.

Spaces gebruiken

Hoe start je een Space?

1. De maker van een Space is de host. Als host kan je in iOS op twee manieren een Space starten: door lang te drukken op Tweet opstellen  op de tijdlijn van je startpagina en vervolgens te tikken op het nieuwe Spaces-icoon (meerdere rondjes die samen een ruit vormen) uiterst links. Of tik op je profielafbeelding bovenaan je tijdlijn.
  2. Spaces zijn openbaar en dus kan iedereen deelnemen als luisteraar, inclusief mensen die jou niet volgen. Luisteraars kunnen rechtstreeks worden uitgenodigd voor een Space door een privébericht te sturen met link naar de Space, een Tweet met een link te versturen of elders een link een delen.
  3. Op elk moment kunnen maximaal 13 mensen (met inbegrip van de host en een 2 co-hosts) deelnemen aan het gesprek in een Space. Wanneer je een nieuwe Space start, zie je de opties Geef je Space een naam en Start jouw Space.
  4. Tik op Inplannen om een Space in te plannen. Kies de datum en het tijdstip waarop je jouw Space live wil laten gaan.
  5. Wanneer een Space eenmaal is gestart, kan de host verzoeken naar luisteraars sturen om co-hosts of sprekers te worden door te tikken op het icoon Personen  en co-hosts of sprekers toe te voegen, of door te tikken op de profielfoto van een persoon in een Space en deze persoon toe te voegen als co-host of spreker. Luisteraars kunnen de host vragen om toestemming om te spreken door te tikken op het icoon Verzoek onder de microfoon.
  6. Wanneer je een Space maakt, wordt de host toegevoegd met uitgeschakelde microfoon en is deze de enige spreker in de Space. Wanneer je klaar bent, tik je op Begin jouw Space.
  7. Je kan toegang tot de microfoon (mogelijkheid om te spreken) toestaan door Sta gebruik microfoon toe in te schakelen.
  8. Als host moet je de vragen beantwoorden als je transcripties wil toestaan. Dan kunnen mensen die transcripties nodig hebben het gesprek ook volgen.
  9. Als luisteraar kan je kiezen of je wel of geen transcripties wil zien (als deze door hosts/sprekers zijn ingeschakeld) door de schakelaar Transcripties bekijken op aan of uit te zetten in je instellingen voor spaces.
  10. Begin met praten in je Space.
  11. Als jij de host bent, vergeet dat niet de link naar je Space te Tweeten zodat andere mensen kunnen meedoen. Tik op het  icoon om te delen via een Tweet.

Veelgestelde vragen over Spaces

Waar is Spaces beschikbaar?

Iedereen kan deelnemen aan en luisteren en spreken in een Space in Twitter voor iOS en Android. Op dit moment is het starten van een Space op het web niet mogelijk, maar iedereen kan in een Space komen luisteren.

Wie kan mijn Space zien?

Op dit moment zijn alle Spaces nog openbaar, net als Tweets. Dit betekent dat ze toegankelijk zijn voor iedereen. Ze verschijnen automatisch bovenaan de tijdlijn van je startpagina, en elke Space heeft een link die publiek gedeeld kan worden. Omdat Spaces voor iedereen openbaar toegankelijk zijn, kan het mogelijk zijn dat mensen naar een Space luisteren zonder dat ze als gast in de Space vermeld staan.

Kunnen andere mensen mijn aanwezigheid zien terwijl ik in een Space luister?

Omdat alle Spaces openbaar zijn, is je aanwezigheid en activiteit in een Space ook openbaar. Als je ingelogd bent op je Twitter-account als je in een Space bent, ben je zichtbaar voor iedereen in de Space en voor anderen, ook voor mensen die je volgen en mensen die een kijkje in de Space nemen zonder binnen te komen.

Hoe nodig ik mensen uit voor een Space?

Je kan mensen uitnodigen voor een Space door een privébericht met een uitnodiging te sturen, door een Tweet met de link op de tijdlijn van je startpagina te zetten of door de uitnodigingskoppeling te kopiëren en deze te versturen.

Wie kan deelnemen aan mijn Space?

Op dit moment zijn alle Spaces nog openbaar en iedereen kan aan elke Space deelnemen als luisteraar tenzij je het account hebt geblokkeerd. Als je een Space maakt, of als je spreker bent in een Space, kunnen je volgers dat zien aan de bovenkant van hun tijdlijn.

Wie kan spreken in mijn Space?

Standaard wordt je Space altijd ingesteld op Alleen mensen die jij uitnodigt om mee te praten. Wanneer je Space eenmaal is gemaakt, kan je ook de meepraatrechten aanpassen. Tik op het icoon en vervolgens op Instellingen aanpassen om de opties voor meepraatrechten te zien, zoals IedereenMensen die jij volgt en de standaardinstelling Alleen mensen die jij uitnodigt om mee te praten. Deze rechten worden alleen opgeslagen voor deze specifieke Space, dus voor elke Space die je in de toekomst maakt wordt de standaardinstelling gebruikt.

Wanneer je Space eenmaal is gestart, kan je verzoeken naar luisteraars sturen om sprekers of co-hosts te worden door te tikken op het icoon  en sprekers toe te voegen, of door te tikken op de profielfoto van een persoon in een Space en deze persoon toe te voegen als co-host of spreker. Luisteraars kunnen de host vragen om te mogen spreken.

Hosts kunnen ook andere personen van buiten de Space uitnodigen via een privébericht.

Hoe werkt co-hosting?

Op elk moment kunnen naast de 11 sprekers (inclusief de primaire host) maximaal 2 mensen als co-host worden aangewezen in een Space. De status van co-host kan vervallen wanneer de co-host de Space verlaat. Een co-host kan de eigen status als co-host opheffen om weer luisteraar te worden.

De host kan de primaire beheerrechten overdragen aan een andere co-host. Als de oorspronkelijk host de Space verlaat, wordt de eerste co-host die werd toegevoegd de primaire beheerder.

Hoe kan ik een Space plannen?

Hosts kunnen een Space maximaal 14 dagen van tevoren inplannen. Hosts kunnen ondertussen nog wel Spaces aanmaken, maar kunnen er maximaal één voor de toekomst inplannen.

Na het openen van Spaces tik je op Inplannen en selecteer je de datum en tijd waarop je je Space live wil laten gaan. Naarmate je ingeplande begintijd naderbij komt, ontvang je pushberichten en meldingen in de app om je eraan te herinneren je Space op tijd te laten beginnen. Ingeplande Spaces zijn openbaar en mensen kunnen herinneringen instellen om een bericht te krijgen wanneer jouw geplande Space begint.

Hoe word ik op de hoogte gebracht van een ingeplande Space?

Gasten kunnen zich aanmelden voor herinneringsmeldingen van een ingeplande Space-kaart in een Tweet. Als de host de ingeplande Space start, krijgen de geïnteresseerde gasten een push-bericht en meldingen in de app.

Welke controle heb ik over mijn Space?

De host van een Space bepaalt wie kan spreken. De host kan de microfoon van een spreker uitschakelen, maar alleen de spreker zelf kan de microfoon inschakelen. Hosts/beheerders kunnen ook anderen verwijderen, rapporteren en blokkeren in de Space.

Sprekers en luisteraars kunnen anderen in de Space rapporteren en blokkeren of kunnen de Space rapporteren. Als je een deelnemer in een Space blokkeert, blokkeer je ook het account van die persoon op Twitter. Als de persoon die je hebt geblokkeerd als luisteraar binnenkomt, wordt het label Geblokkeerd weergegeven onder de accountnaam van de persoon. Als de persoon die je hebt geblokkeerd als spreker binnenkomt, wordt eveneens het label Geblokkeerd weergegeven onder de accountnaam van de persoon en zie je in de app de melding “Een account dat jij hebt geblokkeerd, neemt nu deel als spreker.” Als je binnenkomt in een Space waarin al een geblokkeerd account als spreker aanwezig is, zie je eveneens een waarschuwing voordat je de Space binnenkomt: “Je hebt 1 persoon geblokkeerd die aan het praten is.”

Als jij de host van de Space bent, kunnen personen die je hebt geblokkeerd niet deelnemen.

Hoe blokkeer ik iemand in een Space?

Klik terwijl je je in een Space bevindt op de profielafbeelding van het account om het optiemenu te openen. Tik op Blokkeren. Hiermee blokkeer je het account ook op Twitter.

Hoe kan ik een de microfoon van een spreker in een Space uitschakelen?

Als je de microfoon van een spreker in een live Space wil uitschakelen, tik je op de profielafbeelding van het account om het optiemenu te openen. Tik op Zijn of haar microfoon dempen . Je ontvangt dan een melding in de app dat de microfoon van de persoon is uitgeschakeld. Je hebt ook de mogelijkheid om de microfoons van alle sprekers in de Space in één keer uit te schakelen.

Hoe kan ik de mensen in mijn Space zien?

Hosts, sprekers en luisteraars kunnen tikken op het icoon  om te bekijken welke personen zich in een Space bevinden. Omdat Spaces voor iedereen publiek toegankelijk zijn, is het ook mogelijk dat een onbekend aantal afgemelde personen de audio van een Space beluisteren zonder dat ze als gast in de Space vermeld staan.

Hoe kan ik een Space rapporteren?

Als je denkt dat een Space in strijd is met de Twitter-regels, kan je de Space rapporteren terwijl je in de Space bent door te tikken op het icoon  en vervolgens te tikken op Deze space rapporteren. Alle aanwezigen in een Space kunnen de Space rapporteren. Sprekers en luisteraars kunnen een Space en elke account in een Space rapporteren.

Hoe kan ik een persoon in een Space rapporteren?

Je kan een account in een Space rapporteren door te tikken op de profielafbeelding van het account en vervolgens te tikken op Rapporteren. Vervolgens moet je een reden kiezen voor het rapporteren van het account.

Hoeveel mensen kunnen spreken in een Space?

Op dit moment kunnen maximaal 13 mensen (inclusief de host en maximaal 2 co-hosts) tegelijk spreken.

Hoeveel mensen kunnen luisteren in een Space?

Er geldt geen limiet voor het aantal luisteraars.

Wat gebeurt er wanneer een Space wordt beëindigd? Worden de gegevens ergens bewaard?

Spaces zijn toegankelijk zolang ze live zijn. Wanneer ze zijn beëindigd, zijn ze niet meer openbaar beschikbaar op Twitter. Twitter bewaart kopieën van audio in Spaces en beschikbare bijschriften gedurende 30 dagen nadat de Space is beëindigd om ze te kunnen controleren op schendingen van de Twitter-regels. Als wordt vastgesteld dat een Space een schending bevat, kunnen we de tijd dat we er een kopie van bewaren, verlengen met nogmaals 90 dagen (in totaal 120 dagen nadat een Space is beëindigd) om mensen in de gelegenheid te stellen beroep aan te tekenen als ze denken dat er sprake is van een vergissing. Twitter gebruikt de content en gegevens van Spaces ook voor analyses en onderzoek om de service te verbeteren.

Hosts kunnen kopieën van hun Spaces downloaden zolang wij ze hebben, door het downloadhulpmiddel Je Twitter-gegevens te gebruiken.

Links naar Spaces die gedeeld worden (bv. via Tweet of pb) bevatten ook enige informatie over de Space, waaronder de beschrijving, de identiteit van de hosts en anderen in de Space, evenals de huidige toestand van de Space (bv. ingepland, live, of beëindigd).

Wie kan een Space beëindigen?

De host van een Space heeft de mogelijkheid de Space te beëindigen. Een Space kan ook worden beëindigd als wordt vastgesteld dat deze de Twitter-regels schendt.

Kan Spaces worden gebruikt met accounts met afgeschermde Tweets?

Accounts met afgeschermde Tweets kunnen geen Spaces maken. Ze kunnen wel deelnemen aan en spreken in Spaces van anderen, en hun aanwezigheid is zichtbaar voor andere deelnemers.

Is Spaces toegankelijk voor mensen die doof of slechthorend zijn?

Wanneer ze voor het eerst een Space maken of in een Space praten, wordt mensen gevraagd ermee in te stemmen dat wat ze zeggen in Spaces live wordt ondertiteld. Tijdens het hosten, luisteren of spreken in een Space kunnen gebruikers op elk moment op de knop Ondertiteling weergeven tikken. Ze kunnen dan live ondertiteling zien (met een vertraging van enkele seconden) van wat wordt gezegd door hosts of sprekers die toestemming hebben gegeven om wat ze zeggen in Spaces te laten ondertitelen. Als sprekers ondertiteling willen inschakelen nadat ze een Space voor het eerst hebben gebruikt, kunnen ze dat doen in de instellingen op hun apparaat.

We zijn ons ervan bewust dat deze oplossing alleen werkt als de sprekers automatische ondertiteling voor deelnemers inschakelen op hun apparaat en we moedigen alle sprekers met klem aan om dat te doen. In aanvulling daarop kunnen we zeggen dat we werken aan een oplossing waarbij de automatische ondertiteling wordt uitgevoerd door Twitter-diensten en elke deelnemer in staat is ondertiteling op elk moment in te schakelen.

Ondertiteling wordt alleen op het scherm weergegeven wanneer iemand kijkt naar een live Space. We geven geen ondertiteling weer wanneer een gebruiker de Space aan het onderkant van de Twitter-app heeft gedokt of zich niet in de app bevindt (hoewel het geluid gewoon verder wordt afgespeeld).

Wat doet Twitter aan toegankelijkheid?

We werken intern samen met onze toegankelijkheidsteams en met een externe toegankelijkheidsleverancier die onze inspanningen beoordeelt.

Spaces komt ook beschikbaar met toegankelijkheidsfuncties voor schermlezers. Net als bij elk ander product, blijven we echter in de loop der tijd meer verbeteringen aanbrengen.

Ondersteunt Spaces ondertiteling of andere toegankelijkheidsopties?

Wanneer je een Space maakt, heb je de mogelijkheid live ondertiteling in te schakelen die door alle sprekers en luisteraars kan worden bekeken, hetzij op het moment dat je een Space in eerste instantie maakt, of later in de instellingen van je apparaat. Momenteel maakt Spaces gebruik van automatische ondertiteling in iOS en Android. Onnauwkeurigheden als gevolg van achtergrondgeluid of andere factoren zijn daarom onvermijdelijk. We spannen ons actief in om de live ondertiteling te verbeteren.

Hoe Spaces aanvoelt

Over het gevoel van Spaces

Een gevoelsgids is een toegankelijkheidshulpmiddel die gevoelsprikkels identificeert waarmee mensen in een omgeving worden geconfronteerd.

Deelnemen aan een Space

Gevoelsgids over hoe het deelnemen aan de Space aanvoelt.
  Op het niveau van geluid Op het niveau van beweging Op het niveau van beelden Op het niveau van informatie
Ontvangt een uitnodiging via privébericht of ziet een actieve Space op een Fleet-lijn of tijdlijn Stil Laag Hoog Hoog
Neemt deel aan een Space als luisteraar en luistert naar een gesprek Gemiddeld Ondertitels uit: Laag; Ondertitels aan: Gemiddeld Ondertitels uit: Gemiddeld; Ondertitels aan: Hoog Ondertitels uit: Gemiddeld, Ondertitels aan: Hoog
Sprekersrechten aanvragen Gemiddeld Laag Gemiddeld Gemiddeld
Schakelt eigen microfoon in en neemt deel aan het gesprek Luid Ondertitels uit: Laag; Ondertitels aan: Gemiddeld Ondertitels uit: Gemiddeld; Ondertitels aan: Hoog Ondertitels uit: Gemiddeld; Ondertitels aan: Hoog
Space eindigt en verlaat het gesprek Stil Laag Laag Laag

Een Space hosten

Gevoelsgids over hoe het hosten van een Space aanvoelt.
  Op het niveau van geluid Op het niveau van beweging Op het niveau van beelden Op het niveau van informatie
Opent de Twitter-app op iOS Stil Laag Hoog Hoog
Tikt op "Begin Space" Stil Laag Gemiddeld Ondertitels uit: Gemiddeld, Ondertitels aan: Hoog
Begint een Space en geeft deze een naam Stil Laag Gemiddeld Gemiddeld
Opent een Space, begint met praten terwijl luisteraars binnenkomen Gemiddeld tot luid Ondertitels uit: Laag; Ondertitels aan: Gemiddeld Ondertitels uit: Gemiddeld; Ondertitels aan: Hoog Ondertitels uit: Gemiddeld; Ondertitels aan: Hoog
Beëindigt de Space Stil Laag Laag Laag

Sociaal verhaal over Spaces

Een sociaal verhaal is een eenvoudige beschrijving waarin sociale situaties en sociale gedragingen worden beschreven ten behoeve van de toegankelijkheid.

Met Twitter Spaces kan ik deelnemen aan live audiogesprekken met anderen en zelf gesprekken hosten.

Deelnemen aan een Space

1. Wanneer ik deelneem aan een Twitter Space, doe ik dat als luisteraar. Ik kan deelnemen aan elke Space op Twitter, zelfs Spaces die worden gehost door mensen die ik niet ken of volg.

2. Ik kan deelnemen aan een Space door aan de bovenkant van mijn tijdlijn een profielfoto te selecteren met een paars pulserend kader, of door een link te selecteren in een Tweet of in een privébericht (pb) van iemand.

Toont twee manieren om aan een Space deel te nemen: een paars kader bovenaan je tijdlijn en een uitnodiging in een Tweet.

3. Wanneer ik me eenmaal in een Space bevindt, kan ik de profielfoto's en namen van sommige personen in de Space zien, inclusief die van mezelf.

Voorbeeldweergave van de profielen en namen van mensen die al in de Space zijn. Het laatste profiel toont het aantal extra mensen in de Space: +26

4. Ik kan een of meerdere mensen tegelijkertijd horen praten. Als het te luid is of als het mij te veel wordt, kan ik mijn volume lager zetten.

5. Als luisteraar kan ik niet spreken. Als ik iets wil zeggen, kan ik een verzoek sturen naar de host. Het kan echter zijn dat de host mijn verzoek niet accepteert.

Markeren van de knop Verzoek linksonder in het scherm.

6. Als de host mijn verzoek accepteert, word ik een spreker. Het kan enkele seconden duren voordat mijn microfoon is verbonden. Ik moet dus even wachten.

7. Nu kan ik mijn microfoon aanzetten en spreken. Iedereen in de Space kan me horen.

De microfoon van een spreker staat uit als hij of zijn de Space binnenkomt. De inschakelknop zegt "Microfoon staat uit".

8. Wanneer ik wil reageren op iets dat door iemand wordt gezegd, kan ik een emoji kiezen om aan iedereen te laten zien wat ik voel. Ik kan ook zien wanneer andere mensen reageren.

Luisteraar selecteert de "vredesteken"-reactie als hij of zij de Space binnenkomt.

9. Ik kan de Space op elk moment verlaten. Wanneer ik de Space verlaat, of wanneer de host de Space beëindigt, keer ik terug op mijn tijdlijn.

De knop Verlaat staat rechtsboven in het scherm, naast de naam van de Space.

Een Space hosten

1. Wanneer ik een Space start, ben ik de host. Iedereen kan deelnemen aan mijn Space, zelfs mensen die ik niet ken en mensen die ik niet volg.

2. Nadat ik mijn Space heb gestart, kan het enkele seconden duren voordat een verbinding is gemaakt. Ik moet dus even wachten.

3. Nu ben ik in mijn Space en kan ik mijn profielfoto zien. Als andere aangemelde mensen deelnemen, zal ik ook hun profielfoto's kunnen zien.

Om te beginnen is de host de enige persoon in zijn of haar Space.

4. Aan het begin staat mijn microfoon uit, wat te zien is aan het microfoonsymbool met een schuine streep erdoor. Ik kan de microfoon van mezelf en van andere deelnemers in de Space op elk moment aan en uit zetten.

De knop "Microfoon staat uit" heeft een schuine streep door de microfoon en staat linksonder in het scherm.

5. Ik kan mensen uitnodigen om deel te nemen aan mijn Space door hen een privébericht te sturen, een link te delen in een Tweet en de link te kopiëren en op een andere manier te delen, bijvoorbeeld in een e-mail.

6. Tot 10 anderen kunnen tegelijkertijd spreekrechten hebben in mijn Space en ik kan zelf kiezen wie wel kan spreken en wie niet. Mensen kunnen ook een verzoek indienen om te spreken en ik dan ervoor kiezen het verzoek wel of niet goed te keuren.

De host kan kiezen of hij de persoon wil laten spreken door het vinkje te kiezen, of niet door de "x" te kiezen.

7. Wanneer mensen deelnemen aan mijn Space kan ik mogelijk een of meerdere mensen tegelijkertijd horen praten. Als ik vind dat ze te luid zijn, kan ik mijn volume lager zetten of kan ik hun microfoon uitschakelen.

8. Ik kan spreekrechten intrekken en personen blokkeren, verwijderen of rapporteren als ze zich aanstootgevend of storend gedragen voor mij of voor anderen.

De host ziet de sprekers en kan de spreekrechten intrekken als hij of zij dat wil.

9. Wanneer ik wil reageren op iets dat door iemand wordt gezegd, kan ik een emoji kiezen om aan iedereen te laten zien wat ik voel. Ik kan ook zien wanneer andere mensen reageren.

De knop reacties wordt geselecteerd en er verschijnen 5 emoji-opties: 100, opgeheven vuist, vredesteken, zwaaiende hand, gezicht met tranen van vreugde.

10. Wanneer ik mijn Space beëindig, eindigt deze voor iedereen.

De knop "Stop" staat rechtsboven in het scherm, naast de naam van "Je Space".