Over sms-opdrachten voor Twitter

Twitter herkent bepaalde sms-opdrachten voor het uitvoeren van specifieke acties, zoals een gebruiker volgen of een Tweet van een vriend leuk vinden.

Let op dat je geen @-symbolen gebruikt bij het versturen van opdrachten. Als je deze opdrachten met een @-symbool verzendt, worden ze gelezen als gebruikersnaam en worden ze niet uitgevoerd zoals de bedoeling is.

Voorbeeld: als je apparaatmeldingen wil inschakelen, hoef je alleen 'AAN' te versturen en niet '@AAN'.

Mobiele Twitter-updates in- en uitschakelen

AAN: hiermee schakel je alle geautoriseerde Twitter-updates en -meldingen in.

UIT: hiermee schakel je ALLE telefoonmeldingen uit.

AAN [gebruikersnaam]: hiermee schakel je telefoonmeldingen voor een specifieke gebruiker in. Voorbeeld: AAN anna

UIT [gebruikersnaam]: hiermee schakel je telefoonmeldingen voor een specifieke persoon uit. Voorbeeld: UIT sheeda

VOLG [gebruikersnaam]: hiermee volg je een specifieke gebruiker en schakel je sms-meldingen van deze gebruiker in. Voorbeeld: VOLG sheeda (of F sheeda in het kort).

ONTVOLG [gebruikersnaam]: hiermee geef je aan dat je een specifieke gebruiker niet meer wil volgen.

STOP, QUIT, END, CANCEL, UNSUBSCRIBE of ARRET: als je Twitter alleen via sms gebruikt, deactiveer je hiermee je account. Als je de aanmeldprocedure op internet hebt voltooid, verwijder je je telefoonnummer uit het meest recent aan jouw nummer gekoppelde Twitter-account door deze opdrachten naar de short code van Twitter te sturen.

Opdrachten voor privéberichten, vind-ik-leuks en statistieken

Met de opdrachten hieronder kan je privéberichten versturen, Tweets leuk vinden en nog veel meer.

• @[gebruikersnaam] + bericht: hiermee verstuur je een Tweet als direct antwoord op een andere gebruiker. Je Tweet wordt weergegeven op zijn of haar tabblad Vermeldingen. Voorbeeld: @meangrape Ik vind dat nummer ook te gek!
  • D [gebruikersnaam] + bericht: hiermee verstuur je een privébericht direct naar het apparaat van de gebruiker. Het bericht wordt ook opgeslagen in zijn of haar internetarchief.
    • Je kan ook de opdracht M [gebruikersnaam] + bericht gebruiken om privéberichten te versturen!
    • Voorbeelden: d candance neem je een pak appelsap voor me mee als je toch daar bent? en m candance neem effe een pak appelsap voor me mee als je toch daar bent? hebben hetzelfde resultaat.

Opmerking: Mislukte privéberichten: sms-berichten van meer dan 160 tekens kunnen door je provider in meerdere berichten worden gesplitst. In dat geval wordt het tweede bericht als een normale Tweet geplaatst omdat het niet begint met d+gebruikersnaam, zoals het eerste bericht. Zorg er daarom voor dat je bericht maximaal 160 tekens bevat.

• RETWEET [gebruikersnaam]: hiermee stuur je de laatste Tweet van de gebruiker door naar al jouw volgers (dit wordt retweeten genoemd). Voorbeeld: RETWEET Charles of  RT Charles
  • STELIN TAAL [taalnaam]: hiermee stel je de taal in waarin je meldingen wil ontvangen. Voorbeeld: stelin taal Duits
  • WIEIS [gebruikersnaam]: hiermee haal je de profielinformatie van openbare gebruikers op Twitter op. Voorbeeld: wieis jack (of w jack in het kort).
  • LEUK [gebruikersnaam]: hiermee vind je de laatste Tweet van de gebruiker leuk. (Als je een update in realtime ontvangt, kan je deze beantwoorden met LEUK of * om hem als leuk te markeren). Voorbeelden: leuk crystal of * crystal
  • STATISTIEKEN [gebruikersnaam]: hiermee ontvang je het aantal volgers en de biografie van de gebruiker, en hoeveel mensen hij of zij volgt.
  • HELP: stuur 'help', 'info' of 'aide' naar Twitter voor handige tips.
  • STELIN ONTDEKKEN AAN: hiermee meld je je aan voor het ontvangen van sms-meldingen met Toptweets over jouw interesses. Deze functie is automatisch ingeschakeld voor alle gebruikers die Twitter via sms gebruiken. Opmerking: deze functionaliteit is alleen beschikbaar in bepaalde regio's.
  • STELIN ONTDEKKEN UIT: hiermee meld je je af voor het ontvangen van Toptweets op je apparaat.

Enkele opmerkingen over het gebruik van sms-opdrachten

• Als je AAN/UIT [gebruikersnaam] vanaf je telefoon verstuurt, schakel je alleen mobiele meldingen voor deze gebruiker uit. Op internet krijg je gewoon updates van de gebruiker omdat je deze nog steeds volgt.
    • Gebruik ONTVOLG [gebruikersnaam] om een gebruiker per sms te ontvolgen.
    • Gebruik BLOKKEER [gebruikersnaam] (of BLK [gebruikersnaam]) om een gebruiker per sms te blokkeren.
    • Je kan ook de opdrachten DEBLOKKEER [gebruikersnaam] (of UNBLK [gebruikersnaam]) gebruiken.
    • Gebruik RAPPORTEER [gebruikersnaam] (of REP [gebruikersnaam]) om een gebruiker als spam te rapporteren.
  • De volgende opdrachten hebben hetzelfde resultaat: VOLG = AAN. En DEMP = UIT.
  • Als je een gebruiker voor het eerst volgt vanaf je telefoon, volg je deze automatisch ook op internet.
  • Je hoeft de opdracht AAN/UIT [gebruikersnaam] op je telefoon niet te gebruiken. Je kan telefoonmeldingen van een gebruiker ook uitschakelen via zijn of haar profielpagina op internet of door naar je pagina volgend te gaan en daar alle instellingen voor telefoonmeldingen te wijzigen.

Nog steeds hulp nodig?

Hulp bij Twitter via SMS.