Een Periscope-uitzending delen of bewerken

Hoe kan ik mijn uitzending delen op Twitter?

Je kan je uitzendingen delen op Twitter als je Twitter-account is gekoppeld aan je Periscope-account.

Als je Periscope-account is gemaakt met je Twitter-account, hoef je verder niets in te stellen om te delen op Twitter. In andere gevallen wordt je gevraagd een verbinding te maken met je Twitter-account op het tabblad Uitzending. Nadat je een verbinding hebt gemaakt met je Twitter-account, kun je een uitzending delen op Twitter door de onderstaande stappen te volgen.

Instructies bekijken voor:

Uitzendingen delen op Twitter

1. Ga naar het tabblad Uitzending en tik op het icoon Twitter boven Ga live
  2. Als je Twitter-account niet is verbonden met je Periscope-account, wordt je gevraagd dat te doen.
  3. Zodra je Twitter-account is verbonden, controleer je of het icoon Twitter op het tabblad Uitzending is ingeschakeld door Plaatsen op Twitter aan te selecteren. Je kan op elk moment stoppen met het delen van je uitzending door te tikken op het icoon Twitter op het tabblad Uitzending en Plaatsen op Twitter uit te selecteren.
  4. Terwijl de uitzending aan de gang is, kun je deze delen met je Twitter-volgers door naar rechts te vegen en op de knop Deel te tikken. Selecteer vervolgens Twitter, stel je Tweet op en tik op de knop Plaats om deze te delen.
  5. Na afloop van je uitzending kun je deze delen met je Twitter-volgers door naar je Uitzendingen te gaan. Selecteer vervolgens de herhaling die je wil delen, scroll omlaag en tik op de knop Deel. Selecteer ten slotte vervolgens Twitter, stel je Tweet op en tik op de knop Plaats om deze te delen.

Uitzendingen delen op Twitter

1. Ga naar het tabblad Uitzending en tik op het icoon Twitter boven Live gaan
  2. Als je Twitter-account niet is verbonden met je Periscope-account, wordt je gevraagd dat te doen.
  3. Zodra je Twitter-account is verbonden, controleer je of het icoon Twitter op het tabblad Uitzending is aangetikt door Plaatsen op Twitter aan te selecteren. Je kan op elk moment stoppen met het delen van je uitzending door te tikken op het icoon Twitter op het tabblad Uitzending en Plaatsen op Twitter uit te selecteren.
  4. Op het moment dat je uitzending begint, kan je deze tweeten door te tikken op het icoon Twitter op het tabblad Uitzending en vervolgens Op Twitter plaatsen als @_____ selecteren.
  5. Na afloop van je uitzending, kan je deze tweeten door naar je Uitzendingen te gaan, de herhaling te selecteren die je wil delen en op Uitzending delen te tikken. Tik op Delen op Twitter, stel je Tweet op en tik op de Tweetknop om deze te delen.​

Hoe kan ik mijn uitzendingen bewerken?

Je kan de titel van je uitzending bewerken, je miniatuurweergave wijzigen en een aangepast startpunt selecteren voor je herhalingen. Alle bewerkingen worden doorgevoerd in de herhaling, de wijzigingen van de miniatuurweergave en het startpunt worden doorgevoerd in Tweets.

Hou er rekening mee dat je titels van uitzendingen maximaal drie keer kan wijzigen. Daarnaast kan het tot 15 minuten duren voordat je de wijzigingen kan zien in Twitter en tot een minuut voordat je ze op Periscope kan zien.

Wijzigingen aanbrengen in je uitzendingen

1. Ga naar Uitzendingen in je Periscope-profiel.
  2. Selecteer de uitzending die je wil bewerken.
  3. Tik op het icoon meer () rechtsonder in het scherm.
  4. Selecteer Uitzending bewerken.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan in de titel, het startpunt of de miniatuurweergave van de uitzending.
  6. Tik op Klaar.

De optie Uitzending bewerken verschijnt ook direct nadat je uitzending is afgelopen.