Een Periscope-uitzending delen of bewerken

Hoe kan ik mijn uitzending delen op X?

Je kan je uitzendingen delen op X als je X-account is gekoppeld aan je Periscope-account.

Als je Periscope-account is gemaakt met je X-account, hoef je verder niets in te stellen om te delen op X. In andere gevallen wordt je gevraagd een verbinding te maken met je X-account op het tabblad Uitzending. Nadat je een verbinding hebt gemaakt met je X-account, kun je een uitzending delen op X door de onderstaande stappen te volgen.

Uitzendingen delen op Twitter
Stap 1

Ga naar het tabblad Uitzendingen en tik op het icoon Twitter boven Ga live

Stap 2

Als je Twitter-account niet is verbonden met je Periscope-account, wordt je gevraagd dat te doen.

Stap 3

Zodra je Twitter-account is verbonden, controleer je of het icoon Twitter op het tabblad Uitzending is ingeschakeld door Plaatsen op Twitter AAN te selecteren. Je kan op elk moment stoppen met het delen van je uitzending door te tikken op het icoon Twitter op het tabblad Uitzending en Plaatsen op Twitter uit te selecteren.

Stap 4

Terwijl de uitzending aan de gang is, kan je deze delen met je Twitter-volgers door naar rechts te vegen en op de knop Delen te tikken. Selecteer vervolgens Twitter, stel je Tweet op en tik op de knop Plaats om deze te delen.

Stap 5

Na afloop van je uitzending kan je deze delen met je Twitter-volgers door naar je Uitzendingen te gaan. Selecteer vervolgens de herhaling die je wil delen, scrolll omlaag en tik op de knop Deel. Selecteer ten slotte vervolgens Twitter, stel je Tweet op en tik op de knop Plaats om deze te delen.

Stap 1

Ga naar het tabblad Uitzendingen en tik op het icoon Twitter boven Ga live

Stap 2

Als je Twitter-account niet is verbonden met je Periscope-account, wordt je gevraagd dat te doen.

Stap 3

Zodra je Twitter-account is verbonden, controleer je of het icoon Twitter op het tabblad Uitzending is aangetikt door Plaatsen op Twitter AAN te selecteren. Je kan op elk moment stoppen met het delen van je uitzending door te tikken op het icoon Twitter op het tabblad Uitzending en Plaatsen op Twitter uit te selecteren.

Stap 4

Op het moment dat je uitzending begint, kan je deze tweeten door te tikken op het icoon Twitter op het tabblad Uitzending en vervolgens Op Twitter plaatsen als @_____ selecteren.

Stap 5

Na afloop van je uitzending, kan je deze tweeten door naar je Uitzendingen te gaan, de herhaling te selecteren die je wil delen en op Uitzending delen te tikken. Tik op Delen op Twitter, stel je Tweet op en tik op de Tweetknop om deze te delen.​

Hoe kan ik mijn uitzendingen bewerken?

Je kan de titel van je uitzending bewerken, je miniatuurweergave wijzigen en een aangepast startpunt selecteren voor je herhalingen. Alle bewerkingen worden doorgevoerd in de herhaling, de wijzigingen van de miniatuurweergave en het startpunt worden doorgevoerd in posts.

Hou er rekening mee dat je titels van uitzendingen maximaal drie keer kan wijzigen. Daarnaast kan het tot 15 minuten duren voordat je de wijzigingen kan zien in X en tot een minuut voordat je ze op Periscope kan zien.

Wijzigingen aanbrengen in je uitzendingen

1. Ga naar Uitzendingen in je Periscope-profiel.
  2. Selecteer de uitzending die je wil bewerken.
  3. Tik op het icoon meer () rechtsonder in het scherm.
  4. Selecteer Uitzending bewerken.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan in de titel, het startpunt of de miniatuurweergave van de uitzending.
  6. Tik op Klaar.

De optie Uitzending bewerken verschijnt ook direct nadat je uitzending is afgelopen.