Een herinnering voor afbeeldingsbeschrijvingen instellen

Als je merkt dat je vergeet afbeeldingsbeschrijvingen aan je GIF's en afbeeldingen toe te voegen, ben je niet de enige. Om je te helpen herinneren, kan je een herinnering instellen die je krijgt wanneer afbeeldingsbeschrijvingen ontbreken. Dan kan je teruggaan en de beschrijvingen toevoegen voordat je post.

Zodra je deze instelling inschakelt, wordt deze voor je account op alle platforms ingeschakeld. Zo stel je de herinnering in:

Een herinnering voor afbeeldingsbeschrijvingen instellen
Stap 1

Selecteer Accountmenu (je profielafbeelding aan de linkerbovenkant van de tijdlijnweergave).

Stap 2

Selecteer Instellingen en privacy.

Stap 3

Selecteer Toegankelijkheid, weergave en talen.

Stap 4

Selecteer Toegankelijkheid.

Stap 5

Selecteer in de sectie Media het selectievakje voor Herinnering voor afbeeldingsbeschrijving ontvangen.

Stap 1

Selecteer Navigatiebalk (je profielafbeelding aan de linkerbovenkant van de tijdlijnweergave).

Stap 2

Selecteer Instellingen en privacy.

Stap 3

Selecteer Toegankelijkheid, weergave en talen.

Stap 4

Selecteer Toegankelijkheid.

Stap 5

Selecteer in de sectie Media het selectievakje voor Herinnering voor afbeeldingsbeschrijving ontvangen.

Stap 1

Selecteer Meer in het navigatiemenu.

Stap 2

Selecteer Instellingen en privacy.

Stap 3

Selecteer Toegankelijkheid, weergave en talen.

Stap 4

Selecteer Toegankelijkheid.

Stap 5

Selecteer in de sectie Media het selectievakje voor Ontvang herinnering voor afbeeldingsbeschrijving.

Schermafbeelding van de sectie 'Toegankelijkheid' in 'Instellingen en privacy op iOS' van Twitter. De drie categorieën op het scherm zijn Beeld, Beweging, en Media. Onder Media is het selectievakje naast de herinnering aan de afbeeldingsbeschrijving aangevinkt. In de beschrijving staat: "Ontvang herinnering voor afbeeldingbeschrijving. Hierdoor wordt een herinnering ingesteld om afbeeldingsbeschrijvingen toe te voegen voordat je een Tweet kan versturen.

Als je nu de volgende keer een post probeert te plaatsen met een of meer afbeeldingen waarvan een beschrijving ontbreekt, krijg je de onderstaande herinnering.

Screenshot van Herinnering afbeeldingbeschrijving toevoegen. De herinnering zegt: Vergeet niet je afbeelding toegankelijk te maken Goede afbeeldingsbeschrijvingen zijn beknopt maar toch gedetailleerd. Zorg ervoor dat je eventuele tekst in de afbeelding zelf samenvat of uitschrijft. Je beschrijving maakt Twitter toegankelijk voor mensen met een beperking, en voor iedereen die meer context wil. Je kan deze herinnering uitzetten in Toegankelijkheidsinstellingen. Op de twee knoppen staat: 'Voeg een beschrijving toe' en 'Deze keer niet'.

Als je Een beschrijving toevoegen, selecteert, opent het veld 'afbeeldingsbeschrijving' en kan je je beschrijving maken. Als je Deze keer niet selecteert, wordt je post zonder afbeeldingsbeschrijving geplaatst.