Veelgestelde vragen over Retweets

Wat is een Retweet?

• Een Retweet is een Tweet die opnieuw wordt geplaatst. Met behulp van de Retweet-functionaliteit van Twitter kunnen jij en andere personen die Tweet snel met al jullie volgers delen. Je kan je eigen Tweets of de Tweets van iemand anders retweeten.
  • Soms typen mensen 'RT' aan het begin van een Tweet om aan te geven dat ze de content van iemand anders opnieuw plaatsen. Dit is geen officiële Twitter-opdracht of -functionaliteit, maar het betekent dat ze de Tweet van een andere persoon citeren.

Hoe ziet een Retweet eruit?

• Retweets zien eruit als normale Tweets met de naam en gebruikersnaam van de auteur ernaast, maar je kan ze herkennen aan het Retweet-icoon  en de naam van de persoon die de Tweet heeft geretweet. Als je content ziet van iemand die jij niet volgt in je tijdlijn, kijk je in de Tweet of je bij Geretweet door ziet staan door wie het bericht is geretweet. Degene die de Retweet heeft geplaatst, moet iemand zijn die jij volgt.

Opmerking: Retweets kunnen in applicaties van derden anders worden weergegeven en verschijnen alleen in apps die gebruikmaken van de Retweet-API van Twitter. Veel apps hebben hun eigen ingebouwde Retweet-functie, maar Tweets die hiermee worden geplaatst, worden op Twitter niet als officiële Retweets beschouwd. Je kan dit testen door vanuit een app van derden te retweeten en vervolgens je profiel te controleren op internet.

Waar worden Retweets weergegeven?

Tweets die door andere personen zijn geretweet:

• Tweets die zijn geretweet door personen die jij volgt, worden in de tijdlijn van je startpagina weergegeven.
  • Net zoals normale Tweets worden Retweets van personen die je hebt geblokkeerd, niet weergegeven.

Jouw Tweets die door anderen zijn geretweet:

• Ga naar je tabblad Meldingen. Daar zie je alle activiteiten met betrekking tot jouw Tweets, onder andere welke Tweets onlangs zijn geretweet en door wie.

Hoe kan ik Retweets uitschakelen?

• Je kan Retweets uitschakelen voor specifieke accounts als je niet leuk vindt wat ze delen. Selecteer Retweets uitschakelen vanaf een accountprofielpagina als je de Tweets die zij hebben geretweet niet meer wil zien (tik op het tandwielicoon  in iOS of klik of tik op het icoon voor het menu buiten het scherm  op internet en in Android).
  • Retweets uitschakelen gebeurt niet met terugwerkende kracht, dus je kan geen Retweets verwijderen die al in je tijdlijn staan.
  • Het is niet mogelijk om ALLE Retweets van ALLE accounts uit te schakelen.

Hoe kan ik mijn Retweet ongedaan maken of verwijderen?

• Je kan een door jou geplaatste Retweet ongedaan maken door in de Tweet op het gemarkeerde Retweet-icoon  te klikken. De Retweet wordt dan uit je tijdlijn verwijderd, maar de oorspronkelijke Tweet blijft behouden.

Waarom kan ik mijn Retweet niet meer zien?

• Jouw Retweet is niet langer beschikbaar als de oorspronkelijke Tweet is verwijderd door de auteur ervan of op een andere manier is verwijderd van de service, of als het account van de auteur van de oorspronkelijke Tweet is verwijderd of opgeschort.

Waarom kunnen sommige Tweets niet worden geretweet?

• Als naast de naam en gegevens op de profielpagina van personen of bij hun Tweets het vergrendelicoon  wordt weergegeven, zijn hun Tweets afgeschermd en kan je de content hiervan niet retweeten.
  • Als jouw Tweets zijn afgeschermd, kan je wel nog jouw eigen Tweets retweeten en citeren. Alleen personen die je hebt toegestaan jou te volgen, kunnen deze bekijken.
  • Als een account jouw volgverzoek heeft geaccepteerd, kan je afgeschermde Tweets van dat account wel in je tijdlijn zien, maar omdat de eigenaar van het account ervoor heeft gekozen om Tweets niet met iedereen te delen, kunnen zijn of haar Tweets niet door jou of iemand anders worden geretweet.

Zijn er limieten voor Retweets?

• Er is geen limiet voor het aantal keren dat een Tweet kan worden geretweet, maar Twitter wordt alleen weergegeven aan de honderd personen die als laatste een openbare Tweet hebben geretweet.
  • Retweets worden meegeteld voor je limiet van 1000 Tweets per dag.