Veelgestelde vragen over RePosts

Wat is een Repost?

• Een Repost is een post die opnieuw wordt geplaatst. Met behulp van de Repost-functionaliteit van X kunnen jij en andere personen die post snel met al jullie volgers delen. Je kan je eigen posts of de posts van iemand anders reposten.
  • Soms typen mensen "RT" aan het begin van een post om aan te geven dat ze de content van iemand anders opnieuw plaatsen. Dit is geen officiële X-opdracht of -functionaliteit, maar het betekent dat ze de post van een andere persoon citeren.

Hoe ziet een Repost eruit?

• Reposts zien eruit als normale posts met de naam en gebruikersnaam van de auteur ernaast, maar je kan ze herkennen aan het Repost-icoon  en de naam van de persoon die de post heeft gerepost. Als je content ziet van iemand die jij niet volgt in je tijdlijn, kijk je in de post of je bij Gerepost door ziet staan door wie het bericht is gerepost. Degene die de Repost heeft geplaatst, moet iemand zijn die jij volgt.

Opmerking: Reposts kunnen in applicaties van derden anders worden weergegeven en verschijnen alleen in apps die gebruikmaken van de Repost-API van X. Veel apps hebben hun eigen ingebouwde Repost-functie, maar posts die hiermee worden geplaatst, worden op X niet als officiële Reposts beschouwd. Je kan dit testen door vanuit een app van derden te reposten en vervolgens je profiel te controleren op internet.

Waar worden Reposts weergegeven?

posts die door andere personen zijn gerepost:

• posts die zijn gerepost of geciteerd door personen die jij volgt, worden in de tijdlijn van je startpagina weergegeven.
  • Net zoals normale posts worden Reposts en geciteerde posts van personen die je hebt geblokkeerd, niet weergegeven.

Jouw posts die door anderen zijn gerepost of geciteerd:

• Ga naar je tabblad Meldingen. Daar zie je alle activiteiten met betrekking tot jouw posts, onder andere welke posts onlangs zijn gerepost en door wie.
  • Op de detailpagina van de post zie je het aantal Reposts en geciteerde posts dat je post heeft.
    • Tik op het tabblad Reposts om te zien wie jou heeft gerepost.
    • Tik op het tabblad Geciteerde posts om te zien wie jouw post heeft geciteerd.

Hoe kan ik Reposts uitschakelen?

• Je kan Reposts uitschakelen voor specifieke accounts als je niet leuk vindt wat ze delen. Selecteer Reposts uitschakelen vanaf een accountprofielpagina als je de posts die zij hebben gerepost niet meer wil zien (tik op het tandwielicoon  in iOS of klik of tik op het icoon voor het menu buiten het scherm  op internet en in Android).
  • Reposts uitschakelen gebeurt niet met terugwerkende kracht, dus je kan geen Reposts verwijderen die al in je tijdlijn staan.
  • Het is niet mogelijk om ALLE Reposts van ALLE accounts uit te schakelen.

Hoe kan ik mijn Repost ongedaan maken of verwijderen?

• Je kan een door jou geplaatste Repost ongedaan maken door in de post op het gemarkeerde Repost-icoon  te klikken. De Repost wordt dan uit je tijdlijn verwijderd, maar de oorspronkelijke post blijft behouden.

Waarom kan ik mijn Repost niet meer zien?

• Jouw Repost is niet langer beschikbaar als de oorspronkelijke post is verwijderd door de auteur ervan of op een andere manier is verwijderd van de service, of als het account van de auteur van de oorspronkelijke post is verwijderd of opgeschort.

Waarom kunnen sommige posts niet worden gerepost?

• Als naast de naam en gegevens op de profielpagina van personen of bij hun posts het vergrendelicoon  wordt weergegeven, zijn hun posts afgeschermd en kan je de content hiervan niet reposten.
  • Als jouw posts zijn afgeschermd, kan je wel nog reposten en een post citeren. Alleen personen die je hebt toegestaan jou te volgen, kunnen deze bekijken.
  • Als een account jouw volgverzoek heeft geaccepteerd, kan je afgeschermde posts van dat account wel in je tijdlijn zien, maar omdat de eigenaar van het account ervoor heeft gekozen om posts niet met iedereen te delen, kunnen zijn of haar posts niet door jou of iemand anders worden gerepost.

Zijn er limieten voor reposts?

• Er is geen limiet voor het aantal keren dat een post kan worden gerepost, maar X wordt alleen weergegeven aan de honderd personen die als laatste een openbare post hebben gerepost.
  • reposts worden meegeteld voor je limiet van 1000 posts per dag.