Afbeeldingen toegankelijk maken voor meer gebruikers

Als je foto's Tweet met de Twitter-app voor iOS of Android of op twitter.com, heb je de mogelijkheid om een beschrijving van de afbeeldingen op te nemen. Zo wordt de content ook toegankelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Dit artikel bevat informatie over het inschakelen van de instelling Beschrijvingen van afbeeldingen opstellen en instructies voor het opstellen van beschrijvingen van afbeeldingen via:

Instructies bekijken voor:

Beschrijvingen van afbeeldingen instellen

Het opstellen van beschrijvingen van afbeeldingen inschakelen vanuit de Twitter-app voor iOS

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon en tik vervolgens op Instellingen en privacy.
  2. Ga naar Algemeen en tik op Toegankelijkheid.
  3. Versleep de schuifregelaar naast Stel beschrijvingen van afbeeldingen op om de instelling in of uit te schakelen.

Beschrijvingen toevoegen aan afbeeldingen in Tweets vanuit de Twitter-app voor iOS

1. Begin door op het icoon Tweet opstellen  te tikken en je foto('s) toe te voegen.
    Opmerking: lees dit artikel voor gedetailleerde instructies voor het toevoegen van foto's aan je Tweets.
  2. Tik in de afbeelding op Voeg beschrijving toe om de beschrijvende tekst in te voegen.
  3. Typ je beschrijving van de afbeelding en tik op Pas toe. Tik opnieuw op de beschrijving als je deze wil bewerken voordat je de Tweet plaatst. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  4. Je kan een beschrijving toevoegen aan elke afbeelding in een Tweet.
    Opmerking: het is niet mogelijk om beschrijvingen van afbeeldingen toe te voegen aan GIF's of video's.

Beschrijvingen van afbeeldingen instellen

Het opstellen van beschrijvingen van afbeeldingen inschakelen vanuit de Twitter-app voor Android

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Ga naar Algemeen en tik op Toegankelijkheid.
  4. Schakel vervolgens naast Beschrijvingen van afbeeldingen het selectievakje in om de instelling in of uit te schakelen.

Beschrijvingen toevoegen aan afbeeldingen in Tweets vanuit de Twitter-app voor Android

1. Begin door op het Tweet-icoon  te tikken en je foto('s) toe te voegen.
    Opmerking: lees dit artikel voor gedetailleerde instructies voor het toevoegen van foto's aan je Tweets.
  2. Tik in de afbeelding op Beschrijving toevoegen om de beschrijvende tekst in te voegen.
  3. Typ je beschrijving van de afbeelding en tik op Toepassen. Tik opnieuw op de beschrijving als je deze wil bewerken voordat je de Tweet plaatst. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  4. Je kan een beschrijving toevoegen aan elke afbeelding in een Tweet.
    Opmerking: het is niet mogelijk om beschrijvingen van afbeeldingen toe te voegen aan GIF's of video's.

Beschrijvingen van afbeeldingen instellen

Het opstellen van beschrijvingen van afbeeldingen inschakelen via twitter.com

1. Klik op je profielicoon en selecteer Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu (of druk snel op de toets 'g', gevolgd door de toets 's').
  2. Klik in de lijst met instellingen op Toegankelijkheid.
  3. Zoek het selectievakje Beschrijvingen van afbeeldingen opstellen.
  4. Klik op het selectievakje om de instelling in of uit te schakelen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Beschrijvingen toevoegen aan afbeeldingen in Tweets via twitter.com

1. Klik op de knop Tweet opstellen of druk op de toets 'n' om de sneltoets te gebruiken.
  2. Voeg je foto('s) toe.
    Opmerking: lees dit artikel voor gedetailleerde instructies voor het toevoegen van foto's aan je Tweets.
  3. Voeg beschrijvende tekst in door het dialoogvenster met het miniatuurvoorbeeld te openen. Dit doe je door op de miniatuur te klikken. (Als je het toetsenbord gebruikt, plaats je de focus op de miniatuur met de tabtoets en druk je op 'enter' om het dialoogvenster met het miniatuurvoorbeeld te openen.)
  4. Typ je beschrijving van de afbeelding en klik op de knop Toepassen. Je kan de beschrijving bewerken door het dialoogvenster met het miniatuurvoorbeeld opnieuw te openen voordat je de Tweet plaatst. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  5. Je kan een beschrijving toevoegen aan elke afbeelding in een Tweet.
    Opmerking: het is niet mogelijk om beschrijvingen van afbeeldingen toe te voegen aan GIF's of video's.
Instructies bekijken voor:

VoiceOver in de Twitter-app voor iOS

Het opstellen van beschrijvingen van afbeeldingen inschakelen via VoiceOver

1. Zoek de knop Gebruikersmenu rechtsboven in het scherm via aanraakverkenning.
  2. Dubbeltik op de knop Gebruikersmenu.
  3. Zoek de knop Instellingen en privacy boven in het midden van het scherm via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  4. Dubbeltik op de knop Instellingen en privacy.
  5. Zoek het item Toegankelijkheid via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  6. Dubbeltik op Toegankelijkheid.
  7. Zoek de knop Stel beschrijvingen van afbeeldingen op via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  8. Dubbeltik op de knop om de instelling in of uit te schakelen.

Beschrijvingen toevoegen aan afbeeldingen in Tweets via VoiceOver

1. Zoek de knop Stel Tweet op rechtsboven in het scherm via aanraakverkenning.
  2. Dubbeltik op de knop Stel Tweet op.
  3. Zoek de knop Fotobibliotheek via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  4. Dubbeltik op de knop Fotobibliotheek om een afbeelding toe te voegen.
  5. Gebruik aanraakverkenning of veeg naar rechts of links om de afbeelding te zoeken die je wil toevoegen.
  6. Dubbeltik op een afbeelding om deze toe te voegen en terug te gaan naar het opstelvenster.
  7. Zoek in het opstelvenster de afbeelding via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  8. Veeg, terwijl de focus op de afbeelding ligt, omhoog of omlaag totdat je 'Voeg een beschrijving toe aan de foto' hoort en dubbeltik vervolgens om de beschrijving voor de afbeelding te bewerken.
  9. Typ je beschrijving van de afbeelding. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  10. Zoek de knop Pas toe rechtsboven in het scherm via aanraakverkenning of door van rechts naar links te vegen.
  11. Dubbeltik op de knop Pas toe om de beschrijving toe te voegen en terug te gaan naar het opstelvenster.

Beschrijvingen van afbeeldingen in Tweets bewerken via VoiceOver

1. Je kan de beschrijving van je afbeelding bewerken voordat je de Tweet plaatst. Zoek in het opstelvenster de afbeelding via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  2. Veeg, terwijl de focus op de afbeelding ligt, omhoog of omlaag totdat je 'Bewerk de beschrijving van de foto' hoort en dubbeltik vervolgens om de beschrijving van de afbeelding te bewerken.
  3. Wijzig de beschrijving van de afbeelding. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  4. Zoek de knop Pas toe rechtsboven in het scherm via aanraakverkenning of door van rechts naar links te vegen.
  5. Dubbeltik op de knop Pas toe om de beschrijving toe te voegen en terug te gaan naar het opstelvenster.

TalkBack in de Twitter-app voor Android

Het opstellen van beschrijvingen van afbeeldingen inschakelen via TalkBack

1. Zoek de knop Menu rechtsboven in het scherm via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  2. Dubbeltik op de knop Menu om het menu te openen.
  3. Zoek in het menu het item Instellingen en privacy via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  4. Dubbeltik op het item Instellingen en privacy.
  5. Zoek het item Toegankelijkheid door naar rechts of links te vegen.
  6. Dubbeltik op Toegankelijkheid.
  7. Zoek het selectievakje Beschrijvingen van afbeeldingen via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  8. Dubbeltik op het selectievakje om de instelling in of uit te schakelen.

Beschrijvingen toevoegen aan afbeeldingen in Tweets via TalkBack

1. Zoek de knop Reageren linksonder in het scherm via aanraakverkenning.
  2. Dubbeltik op de knop Reageren.
  3. Zoek de knop Foto's via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  4. Dubbeltik op de knop Foto's om een foto toe te voegen.
  5. Gebruik aanraakverkenning of veeg naar rechts of links om de foto te zoeken die je wil toevoegen.
  6. Dubbeltik op een foto om deze toe te voegen en terug te gaan naar het opstelvenster.
  7. Zoek in het opstelvenster de knop Beschrijving toevoegen via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  8. Dubbeltik op de knop Beschrijving toevoegen.
  9. Typ je beschrijving van de afbeelding. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  10. Zoek de knop Toepassen rechtsboven in het scherm via aanraakverkenning of door van rechts naar links te vegen.
  11. Dubbeltik op de knop Toepassen om de beschrijving toe te voegen en terug te gaan naar het opstelvenster. (Opmerking: nadat de beschrijving is toegevoegd, wordt het label van de knop Beschrijving toevoegen vervangen door de tekst van de beschrijving.)

Beschrijvingen van afbeeldingen in Tweets bewerken via TalkBack

1. Je kan de beschrijving van je afbeelding bewerken voordat je de Tweet plaatst. Zoek de knop met de huidige beschrijving als label via aanraakverkenning of door naar rechts of links te vegen.
  2. Dubbeltik op de knop.
  3. Wijzig de beschrijving van de afbeelding. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  4. Zoek de knop Toepassen rechtsboven in het scherm via aanraakverkenning of door van rechts naar links te vegen.
  5. Dubbeltik op de knop Toepassen om de beschrijving toe te voegen en terug te gaan naar het opstelvenster. (Opmerking: nadat de beschrijving is toegevoegd, wordt het label van de knop Beschrijving toevoegen vervangen door de tekst van de beschrijving.)

VoiceOver voor Mac gebruiken met twitter.com

Het opstellen van beschrijvingen van afbeeldingen inschakelen via twitter.com

1. Ga naar Instellingen en privacy door snel op de toets 'g' te drukken, gevolgd door de toets 's'.
  2. Druk de toetsen 'control + option + u' tegelijkertijd in om de Web Rotor te openen.
  3. Druk op de pijltoets naar rechts om Links te selecteren in de Web Rotor.
  4. Gebruik de pijltoets omlaag om de optie Toegankelijkheid te vinden en druk op de toets 'enter'.
  5. Druk op 'enter' om naar de instellingen voor Toegankelijkheid te gaan.
  6. Druk de toetsen 'control + option + u' tegelijkertijd in om de Web Rotor te openen.
  7. Druk op de pijltoets naar rechts om Formulierbesturingselementen te selecteren in de Web Rotor.
  8. Gebruik de pijltoets omlaag om de optie Beschrijvingen van afbeeldingen opstellen te vinden en druk op de toets 'enter'.
  9. Gebruik de spatiebalk om de instelling in of uit te schakelen.
  10. Druk op de toetsen 'control + option + u' om de Web Rotor te openen
  11. Gebruik de pijltoets omlaag om de optie Wijzigingen opslaan te vinden en druk op de toets 'enter'.

Beschrijvingen toevoegen aan afbeeldingen in Tweets via twitter.com

1. Open Tweet opstellen met de sneltoets (druk op de toets 'n').
  2. Gebruik de tabtoets om naar de knop Foto's of video toevoegen te navigeren en druk op 'enter'.
  3. Gebruik het dialoogvenster van het bestandssysteem om de afbeelding te kiezen die je wil toevoegen.
  4. Gebruik de tabtoets om in het opstelvenster naar de afbeelding te gaan die je hebt toegevoegd. De afbeelding wordt van een label voorzien op basis van de volgorde waarin deze is toegevoegd (bijvoorbeeld 'Afbeelding 1').
  5. Open het dialoogvenster met het miniatuurvoorbeeld om beschrijvende tekst in te voegen. Dit doe je door op de toets 'enter' te drukken terwijl de afbeelding de focus heeft.
  6. Typ je beschrijving van de afbeelding. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  7. Zoek de knop Toepassen door op de tabtoets te drukken en druk op 'enter' of druk simpelweg op 'enter' terwijl je de toets 'command' ingedrukt houdt.
  8. Je kan de beschrijving bewerken door het dialoogvenster met het miniatuurvoorbeeld opnieuw te openen voordat je de Tweet plaatst.

JAWS voor Windows-schermlezer gebruiken met twitter.com

Het opstellen van beschrijvingen van afbeeldingen inschakelen via twitter.com

1. Druk de toetsen 'insert' en '3' tegelijkertijd in om de virtuele navigatie van JAWS tijdelijk te omzeilen.
  2. Ga nadat je Toets om door te geven invoeren hebt gehoord naar Instellingen via de sneltoets (druk op de toets 'g', snel gevolgd door de toets 's').
  3. Druk op de toetsen 'insert' en 'F7' om de lijst met links voor de pagina weer te geven.
  4. Gebruik de pijltoets omlaag om de optie Toegankelijkheid te vinden en druk op de toets 'enter'.
  5. Druk op de toets 'f' om de optie Beschrijvingen van afbeeldingen opstellen te zoeken.
  6. Gebruik de spatiebalk om de instelling in of uit te schakelen.
  7. Druk op de toets 'f' om de knop Wijzigingen opslaan te vinden en druk op de toets 'enter'.

Beschrijvingen toevoegen aan afbeeldingen in Tweets via twitter.com

1. Druk de toetsen 'insert' en '3' tegelijkertijd in om de virtuele navigatie van JAWS tijdelijk te omzeilen.
  2. Open Tweet opstellen met de sneltoets (druk op de toets 'n').
  3. Gebruik de tabtoets om naar de knop Foto's of video toevoegen te navigeren en druk op 'enter'.
  4. Gebruik het dialoogvenster van het bestandssysteem om de afbeelding te kiezen die je wil toevoegen.
  5. Gebruik de tabtoets om in het opstelvenster naar de afbeelding te gaan die je hebt toegevoegd. De afbeelding wordt van een label voorzien op basis van de volgorde waarin deze is toegevoegd (bijvoorbeeld 'Afbeelding 1').
  6. Open het dialoogvenster met het miniatuurvoorbeeld om beschrijvende tekst in te voegen. Dit doe je door op de toets 'enter' te drukken terwijl de afbeelding de focus heeft.
  7. Typ je beschrijving van de afbeelding. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  8. Zoek de knop Toepassen door op de tabtoets te drukken en druk op 'enter' of druk simpelweg op 'enter' terwijl je de toets 'command' ingedrukt houdt.
  9. Je kan de beschrijving bewerken door het dialoogvenster met het miniatuurvoorbeeld opnieuw te openen voordat je de Tweet plaatst.

De NVDA-schermlezer voor Windows gebruiken met twitter.com

Het opstellen van beschrijvingen van afbeeldingen inschakelen via twitter.com

1. Druk de toets 'insert' en de spatiebalk tegelijkertijd in om de formulierenmodus te openen.
  2. Ga naar Instellingen en privacy door snel op de toets 'g' te drukken, gevolgd door de toets 's'.
  3. Druk de toets 'insert' en de spatiebalk tegelijkertijd in om de formulierenmodus te sluiten.
  4. Druk de toetsen 'insert' en 'F7' tegelijkertijd in om de lijst met links voor de pagina weer te geven.
  5. Gebruik de pijltoets omlaag om de optie Toegankelijkheid te vinden en druk op de toets 'enter'.
  6. Druk op de toets 'f' om de optie Beschrijvingen van afbeeldingen opstellen te zoeken.
  7. Gebruik de spatiebalk om de instelling in of uit te schakelen.
  8. Druk op de toets 'f' om de knop Wijzigingen opslaan te vinden en druk op de toets 'enter'.

Beschrijvingen toevoegen aan afbeeldingen in Tweets via twitter.com

1. Druk de toets 'insert' en de spatiebalk tegelijkertijd in om de formulierenmodus te openen.
  2. Open Tweet opstellen met de sneltoets (druk op de toets 'n').
  3. Gebruik de tabtoets om naar de knop Foto's of video toevoegen te navigeren en druk op 'enter'.
  4. Gebruik het dialoogvenster van het bestandssysteem om de afbeelding te kiezen die je wil toevoegen.
  5. Gebruik de tabtoets om in het opstelvenster naar de afbeelding te gaan die je hebt toegevoegd. De afbeelding wordt van een label voorzien op basis van de volgorde waarin deze is toegevoegd (bijvoorbeeld 'Afbeelding 1').
  6. Open het dialoogvenster met het miniatuurvoorbeeld om beschrijvende tekst in te voegen. Dit doe je door op de toets 'enter' te drukken terwijl de afbeelding de focus heeft.
  7. Typ je beschrijving van de afbeelding. (Er zijn maximaal 420 tekens toegestaan.)
  8. Zoek de knop Toepassen door op de tabtoets te drukken en druk op 'enter' of druk simpelweg op 'enter' terwijl je de toets 'command' ingedrukt houdt.
  9. Je kan de beschrijving bewerken door het dialoogvenster met het miniatuurvoorbeeld opnieuw te openen voordat je de Tweet plaatst.

Opmerking: Nadat de beschrijving van de afbeelding is geplaatst, is deze niet zichtbaar, maar hebben personen die blind of slechtziend zijn er toegang toe via hun ondersteuningstechnologie (zoals schermlezers en brailleschermen).