Veelgestelde vragen over Periscope

Periscope-apps zijn vanaf 31 maar 2021 niet meer beschikbaar.

De Periscope-apps voor iOS en Android zijn per 31 maart 2021 buiten gebruik gesteld, zoals hier besproken. Periscope web op periscope.tv blijft beschikbaar als alleen-lezen archief van openbare uitzendingen, maar je kan geen nieuwe accounts en live uitzendingen maken of munten kopen. We zijn je dankbaar dat je een levendig onderdeel van onze Periscope-community bent geweest. We hopen je binnenkort te verwelkomen op Twitter.

Welke opties zijn er voor live uitzendingen op Twitter?

Mensen kunnen uitzendingen maken in Twitter met Twitter Live tijdens het opstellen van een bericht door het camera-icoon te selecteren in de app. Daarnaast kunnen merken, uitgevers en makers live uitzendingen op Twitter maken met Media Studio.

Uitzenders die externe encoders gebruiken kunnen nog wel enige tijd uitzendingen maken via de openbare API van Periscope, die in 2021 wordt overgezet naar de Twitter-API.

Kan ik mijnPeriscope-account koppelen aan Twitter?

Het is niet meer mogelijk om een Periscope-account te koppelen aan Twitter. Als je geen Twitter-account hebt, zul je een account moeten aanmaken.

Kan ik een archief downloaden van mijn Periscope-uitzendingen en -gegevens?

Ja, je kan nu een kopie van je Periscope-gegevens aanvragen en je uitzendingen downloaden. Dit kan je hier doen. Na 31 maart kan je je gegevens en uitzendingen downloaden via je Twitter-gegevens, die te vinden zijn in de instellingen van je Twitter-account.

Hoe kan ik mijn uitzendingen downloaden?

Je kan je uitzendingen downloaden door in te loggen bij je Periscope-account op het web en naar de pagina Download-dashboard te gaan.

Je kan je gegevens opvragen door Verzoek om gegevens verzenden te selecteren onder de eerste van de drie stippen die je ziet bovenaan het dashboard. Nadat je verzoek is voltooid, kan je omlaag scrolllen om een lijst van het uitzendingen te bekijken. Klik op de knop Download naast de uitzending(en) die je wil downloaden naar je computer.

De downloadlinks zijn 7 dagen geldig. Wanneer de links zijn verlopen, kan je opnieuw op Verzoek om gegevens verzenden klikken. Hierin zijn je meest recente gegevens opgenomen.

Wat is er gebeurd met het Superzendersprogramma?

Het Superzendersprogramma is stopgezet. Daarnaast kan je ook geen munten meer kopen om favoriete uitzenders te belonen. We willen alle makers bedanken voor hun bijdragen aan de levendige Periscope-community.

Ik ben een Superzender. Wat moet ik doen met mijn sterren?

Je moet een aanvraag indienen om al je sterren voor 30 april 2021 te verzilveren. Meer informatie over het Superzendersprogramma vind je hier.

Ik ben geen Superzender, maar ik voldoe aan de criteria om een aanvraag te doen. Wat kan ik doen?

Het Superzendersprogramma is stopgezet en nieuwe aanvragen worden niet meer in behandeling genomen.

Ik heb Superhartjes ontvangen maar voldeed niet aan de criteria om Superzender te worden. Wat kan ik doen?

Het Superzendersprogramma is stopgezet. Omdat we geen nieuwe aanvragen meer in behandeling nemen, kan je geen aanvraag indienen om je sterren te verzilveren.

Wat kan ik doen als ik munten heb die ik nog niet heb gebruikt?

Na de afbouw van live uitzendingen per 31 maart 2021 is het niet meer mogelijk om munten gebruiken om Superhartjes te sturen naar je favoriete uitzenders.

Worden mijn volgers op Periscope overgezet naar mijn Twitter-account?

We zetten volgers van je Periscope-account niet automatisch over naar je Twitter-account. Volgers moeten je handmatig opnieuw volgen op Twitter.

Kunnen applicaties van derden straks nog via de API streamen naar Twitter Live?

Ja, streamen via API-apps van derden werkt straks ook op Twitter.