Veelgestelde vragen over Periscope

Wat gebeurt er met Periscope en waarom?

Twitter heeft het moeilijke besluit genomen om de Periscope-app af te bouwen. De Periscope-apps voor iOS en Android worden vanaf 31 maart 2021 niet meer gebruikt. Periscope web op periscope.tv/periscopeco blijft beschikbaar als alleen-lezen archief van openbare uitzendingen. Dankzij ons eerdere werk voor het integreren van kernonderdelen van Periscope in de service, stelt deze beslissing ons in staat onze tools voor het maken van live video's in Twitter zelf te verbeteren. We zijn ontzettend trots op en dankbaar voor alles wat Periscope heeft betekend voor de service en we kijken ernaar uit om te zien hoe de levendige community van makers hun creatieve werk voortzetten in Twitter.

Wanneer gaat het in?

Op 15 december 2020 hebben we klanten laten weten dat Periscope wordt afgebouwd en dat mensen de app per 31 maart 2021 niet meer kunnen gebruiken voor live uitzendingen. Mensen kunnen ook geen nieuwe accounts meer maken of munten kopen om hun favoriete uitzender te belonen.

Welke opties zijn er in de toekomst voor live uitzendingen in Twitter?

Mensen kunnen uitzendingen maken in Twitter met Twitter Live tijdens het opstellen van een bericht door het camera-icoon te selecteren in de app. Daarnaast kunnen merken, uitgevers en makers live uitzendingen op Twitter maken met Media Studio.

Mensen kunnen nog wel uitzendingen programmeren via de openbare API van Periscope, die in 2021 eveneens wordt overgezet naar de Twitter API.

Wanneer kunnen mensen geen nieuwe Periscope-accounts meer maken?

Vanaf 15 december kunnen geen nieuwe Periscope-accounts meer worden gemaakt.

Hoe koppel ik mijn Periscope-account aan Twitter?

Nadat je bent ingelogd bij de Periscope-app, kan je naar het tabblad Instellingen gaan en klikken op Verbonden accounts. Daar kan je een verbonden Twitter-account toevoegen aan je Periscope-gebruiker. Al je oude en nieuwe uitzendingen zijn dan gekoppeld aan en toegankelijk via dat Twitter-account.

Kan ik een archief downloaden van mijn Periscope-uitzendingen en -gegevens?

Ja, je kan een kopie van je Periscope-gegevens aanvragen en je uitzendingen downloaden. Hierover delen we binnenkort meer informatie.

Wat zijn de criteria om een Superzender te worden? Is er een uiterste aanvraagdatum?

We zijn onze levendige gemeenschap van makers zeer dankbaar. We weten dat velen van jullie hard werkten om in aanmerking te komen voor ons Superzendersprogramma. Om jullie te helpen hebben we onze eisen voor het Superzendersprogramma verlaagd zodat je een uitbetaling kan ontvangen. Aanvragen moeten uiterlijk 1 februari 2021 worden ingediend zodat voldoende tijd overblijft door de verwerking en uitbetaling. Meer informatie over de bijgewerkte eisen voor Superzenders vind je hier

Hoe doe ik een aanvraag om Superzender te worden als ik aan de criteria voldoe?

Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag kan je hier terecht.

Wanneer kunnen mensen geen munten meer kopen om uitzenders te belonen met Superhartjes?

Per 15 december 2020 kunnen mensen geen nieuwe munten meer kopen.

Ik ben een Superzender. Wat moet ik doen met mijn sterren?

Je moet al je sterren voor 30 april 2021 verzilveren. Meer informatie over het Superzendersprogramma vind je hier.

Ik ben geen Superzender, maar ik voldoe aan de criteria om een aanvraag te doen. Wat moet ik doen?

Je moet voor 1 februari 2021 een aanvraag doen om Superzender te worden en voor 30 april 2021 al je sterren verzilveren.

Ik heb Superhartjes ontvangen maar ik voldoe niet aan de criteria om Superzender te worden. Wat moet ik doen?

We hebben de onze eisen om Superzender te worden verlaagd zodat meer mensen in aanmerking komen voor een uitbetaling. Bekijk de herziene vereisten om te zien of je nu wel voor uitbetaling in aanmerking komt. Als je nog steeds niet aan de vereisten voldoet, moedigen we je aan je superhartjes te delen met je favoriete uitzender die wel in aanmerking komt, om hem of haar te bedanken.

Wat kan ik doen als ik munten heb die ik nog niet heb gebruikt?

Gebruik je resterende munten om voor 31 maart 2021 Superhartjes te sturen naar de favoriete uitzenders.