Media Studio-bibliotheek

De bibliotheek is de startpagina van Media Studio. Hier kan je bladeren in je mediabibliotheek, je content doorzoeken, filteren (op mediatype), nieuwe media uploaden, metagegevens bewerken, analyses bekijken en nog veel meer.

Hier kan je al je video's, GIF's en afbeeldingen zien die je hebt gedeeld via je account van X. Dat geldt ook voor media die je rechtstreeks via je account hebt geplaatst en/of die je hebt geüpload via Media Studio.

Specificaties voor uploaden naar de bibliotheek

• Video
  • Afbeelding
  • GIF

Media uploaden

• Media uploaden naar je bibliotheek
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Instellingen voor metagegevens en content

• Metadata van media aanpassen
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Posts plaatsen en plannen

• Media plaatsen vanuit je bibliotheek
  • Een post plannen vanuit je bibliotheek
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Media delen

• Media vanuit je bibliotheek delen met een ander account van X
  • Media beheren die via Media Studio zijn gedeeld
  • Veelgestelde vragen

Ondertitels

• Een .srt-ondertitelbestand uploaden in Media Studio
  • Opmaak
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Specificaties voor uploaden naar de bibliotheek

Deze instructies zijn alleen bedoeld voor Media Studio. Gebruik deze niet voor de API van X voor ontwikkelaars, de Pro Media-API, uploaden vanaf je desktop of uploaden vanaf mobiel.

Je kan afbeeldingen, GIF's en video's uploaden naar je mediabibliotheek. In je bibliotheek verschijnen ook alle media die zijn geüpload in of zijn gekoppeld aan posts die zijn gemaakt via desktop of mobiele apps van X.

Video

Bestandsgrootte en -type
Maximale bestandsgrootte: 8 GB
Type: .MP4, .MOV

Resolutie
Maximale resolutie (liggend, maximaal 2 uur): 1920 x 1080
Aanbevolen resolutie (liggend, maximaal 3 uur): 1280 x 720
Aanbevolen resolutie (vierkant): 720 x 720

Codering
Videospecificatie: AVC-codering (H264)
Aanbevolen videobitrate: 5-8 Mbps
Maximale videoframerate: 60 fps
Audiospecificatie: stereo/mono AAC (LC)
Ondertitels: CEA 608/708 geëmbed, .SRT sidecar

Lengte
Premium-abonnees kunnen video's uploaden met een lengte van maximaal ca. 3 uur en een bestandsgrootte van maximaal 8 GB (1080p). Video's die korter zijn dan 2 uur (1080p) mogen niet groter zijn dan 8 GB. Video's die langer zijn 2 uur en korter dan 3 uur, moeten 720p zijn en niet groter zijn dan 8 GB.

Afbeelding

Bestandsgrootte en -type
Maximale bestandsgrootte: 20 MB
Bestandstype: .JPG, .PNG

Resolutie
Maximale resolutie: 8192 x 8192

GIF

Bestandsgrootte
Maximale bestandsgrootte: 15 MB
Bestandstype: .GIF

Resolutie
Maximale resolutie: 2048 x 2048

Media uploaden

Media uploaden naar je bibliotheek
  1. Log in bij studio.X.com.
  2. Klik op de knop Uploaden rechts bovenaan op de pagina.
  3. Selecteer een of meer mediabestanden op je computer.
  4. Het uploaden begint automatisch zodra de media zijn geselecteerd.

Tip: je kan ook bestanden naar Media Studio slepen.

Media uploaden - veelgestelde vragen

Kan ik meerdere bestanden tegelijk uploaden?

Ja. Wanneer je de media selecteert die je vanaf je computer wil uploaden, kan je meerdere bestanden markeren. Je kan ook bestanden uploaden door de iconen vanaf je desktop of vanuit bestandsbeheer naar je Media Studio-bibliotheek te slepen.

Waarom kan ik geen .mov-bestanden selecteren om te uploaden?

Als je een .mov-bestand niet kan selecteren via het bestandsselectievenster, kan je proberen het te uploaden door het naar je Media Studio-bibliotheek te slepen.

Kan ik media uit mijn bibliotheek verwijderen?

Ja, je kan op elk moment media uit je bibliotheek verwijderen. Als je deze media eerder hebt geplaatst, krijgen mensen een foutbericht over een afspeelfout te zien. Je kan deze posts beter verwijderen, zodat mensen dit foutbericht niet te zien krijgen.

Kan ik de weergave van media in mijn bibliotheek filteren?

Op dit moment kan de bibliotheekweergave alleen op mediatype worden gefilterd.

Media uploaden - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: ‘Video te lang’

Deze fout verschijnt meestal wanneer je media uploadt in een indeling die niet wordt ondersteund. Controleer of je video maximaal ca. 3 uur lang is en maximaal 8 GB groot (1080p).

• De bestandsgrootte van video's die korter zijn dan 2 uur (1080p) mag niet groter zijn dan 8 GB.
  • Video's die langer zijn dan 2 uur en korter dan 3 uur, moeten 720p zijn en niet groter zijn dan 8 GB.

Fout: ‘Uploaden mislukt’

Video
Deze fout kan zich voordoen als gevolg van verschillende problemen: bestandsgrootte, resolutie, encoderinstellingen of verbindingsproblemen. Controleer eerst of het videobestand niet groter is dan 8 GB. Het verlagen van de videobitrate van het bestand is de eenvoudigste oplossing om de bestandsgrootte te verkleinen. Controleer vervolgens of de resolutie en de encoderinstellingen van je video binnen onze aanbevolen specificaties vallen. Als pakketverlies optreedt of de verbinding uitvalt tijdens het uploaden, mislukt uiteindelijk het volledige proces en moet dit opnieuw worden opgestart.

Afbeelding en GIF
Controleer of de bestandsgrootte, het bestandstype en de resolutie binnen de aanbevolen specificaties vallen.

Verwerken: Vastgelopen op 5%

Het kan tot 30 minuten duren voordat de verwerking van je mediabestand is voltooid. Als het systeem het bestand niet binnen dat tijdbestek kan verwerken, mislukt het uploaden en verschijnt de foutmelding ‘Uploaden mislukt’.

Dit gebeurt het vaakst bij .mov-bestanden. Exporteer de bestanden zo mogelijk als .mp4-bestanden. Dit zou het uploaden en verwerken moeten versnellen.

Instellingen voor metagegevens en content

Metagegevens van media aanpassen
  1. Klik in je Media Studio-bibliotheek op de media die je wil aanpassen.

2. Klik op het tabblad Instellingen.

3. Je kan de volgende typen metagegevens bijwerken (allemaal optioneel):

1. Titel - hiermee werk je het titelveld bij dat te zien is op bepaalde platforms van X.

2. Beschrijving - hiermee werk je het beschrijvingsveld bij dat te zien is op bepaalde platforms van X.

3. Call to action - hiermee voeg je een klik-/tikbare URL toe aan de videospeler die op bepaalde platforms van X te zien is.

4. Afspelen geëmbedde post - hiermee bepaal je of de video wel of niet afgespeeld wordt wanneer een post met jouw video geëmbed is op een website van derden, zodat gebruikers de video eerst moeten bekijken op X.

5. Videodownloads - bepaalt of de video al dan niet kan worden gedownload door andere gebruikers op het platform. Standaard kunnen video's die zijn geüpload in Media Studio niet worden gedownload op het platform, tenzij de optie Video downloaden toestaan is ingeschakeld.

4. Open Inhoudsbeperkingen als je geografische videobeperkingen moet inschakelen:

1. Toevoegen.

2. Weglaten.

Instellingen voor metagegevens en content - veelgestelde vragen

Hoe sla ik wijzigingen op die ik binnen Studio aanbreng?

Er is geen knop Opslaan in Media Studio. Alle wijzigingen en updates worden automatisch opgeslagen.

Kan ik media die ik heb geüpload naar Media Studio bewerken?

Nee, Media Studio heeft op dit moment geen mogelijkheden voor het bewerken van geüploade media. Clips die zijn gemaakt met LiveCut kunnen worden bewerkt met LiveCut. Hierbij wordt echter een kopie van de media gemaakt en je zal eventuele metagegevens voor de nieuwe versie opnieuw moeten instellen.

Wordt de bestandsnaam ergens op X weergegeven?

Nee, het veld Bestandsnaam uit Media Studio wordt nergens openbaar weergegeven.

Waar worden de titel en beschrijving van mijn video weergegeven op X?

Nadat de video is geplaatst, worden de titel en beschrijving van je video vermeld op de detailpagina van de post, onder de videospeler. De titel wordt niet vermeld wanneer de post wordt bekeken op de tijdlijn.

Kan ik de miniaturen van mijn geüploade video's veranderen?

Ja. Klik op een video in je bibliotheek om de knop Miniatuur selecteren weer te geven. Je kan een frame uit de video zelf selecteren of een afbeeldingsbestand vanaf je lokale computer uploaden.

Als je een aangepast miniatuurbestand vanaf je computer uploadt, moet je erop letten dat de breedte-hoogteverhouding hetzelfde is als die van je videocontent. Een aangepaste miniatuur met andere afmetingen kan tot problemen leiden met het afspelen op X.

Kan ik een aangepaste afbeelding als miniatuurweergave uploaden voor een video?

Ja. Klik op een geüploade video in je bibliotheek en klik vervolgens op de knop ‘Miniatuur wijzigen’. Hier heb je de mogelijkheid een frame uit de video te kiezen of een aangepaste afbeelding van je computer te uploaden. Deze functionaliteit is niet beschikbaar in Safari.

Wat is de betekenis van het veld 'Hoe zou je jouw video beschrijven?' Hoe wordt die categorie gebruikt op X?

Dit veld is alleen vereist en wordt alleen gebruikt voor video's waarmee geld wordt verdiend in het kader van het Amplify Pre-roll-programma om relevante adverteerders te vinden bij de content.

Wanneer dit veld wordt ingevuld bij organische video's waarmee geen geld wordt verdiend, wordt de ingestelde categorie niet gebruikt of weergegeven op X.

Wat zijn inhoudsbeperkingen? Wat zijn geografische beperkingen?

Door het inschakelen van inhoudsbeperkingen in een video kan je de weergave van de video beperken tot kijkers in bepaalde landen. Je kan beperkingen instellen door ofwel een lijst toe te voegen met landen waar mensen mogen kijken, of door landen weg te laten waar mensen de video niet mogen bekijken. Hou in gedachten dat er een vertraging kan zitten in het bijwerken van beperkingen voor een video die al geplaatst is (ongeveer 1 tot 2 minuten).

Kan ik een media waarvoor geografische beperkingen gelden toevoegen aan een collectie?

Media toevoegen aan collecties vanuit Media Studio is nog niet beschikbaar, maar het is wel mogelijk via een omweggetje.

1. Neem de video waarvoor geografische beperkingen gelden vanuit Media Studio op in een afzonderlijke post (je kan deze post instellen als ‘Alleen uitgelicht’ zodat deze niet openbaar zichtbaar is via je profiel).

2. Plaats op X een antwoord in de collectie, plak de URL van de post met de video waarvoor geografische beperkingen gelden daarin en voeg /video/1 toe aan het einde van de URL, zodat deze er als volgt uitziet: X.com/gebruikersnaam/postid/video/1

Post- en media-analyses zijn beschikbaar via het Analysedashboard van posts en/of het Analysedashboard van video's (beide te vinden op analytics.x.com).

Kan ik metagegevens van een video wijzigen nadat de video is geplaatst?

Wijzigingen in de instellingen voor geografische beperkingen en ondertitels worden toegepast op alle posts waarin je de media hebt gedeeld, zelfs met terugwerkende kracht. De instellingen voor titel, beschrijving, categorie, call to action en embedden kunnen echter niet worden gewijzigd voor een bestaande post. Eventuele wijzigingen in deze instellingen worden wel doorgevoerd in nieuwe posts waarin je de media opneemt.

Instellingen voor metagegevens en content - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: 'Er moet een URL worden opgegeven'

Deze fout verschijnt wanneer je een call to action-URL toevoegt. Controleer of je URL geen ongeldige speciale tekens bevat, zoals verticale streepjes, spaties of aanhalingstekens.

Fout: 'Fout bij verversen van media'

Dit kan gebeuren als in korte tijd te veel wijzigingen aan metagegevens worden aangebracht, waardoor Media Studio problemen ondervindt bij het tegelijk opslaan van alle wijzigingen. Vernieuw je browservenster en probeer de wijzigingen nogmaals door te voeren.

Posts plaatsen en plannen

Media plaatsen vanuit je bibliotheek
  1. Klik op de knop Post plaatsen onder de miniatuur van de media.

2. Voer in het opstelvenster voor posts de tekst van de post in (maximaal 280 tekens).

3. Klik op de knop Post plaatsen om je nieuwe post meteen te plaatsen.

Tip: als je een post wil maken die niet in je tijdlijn verschijnt, schakel je het selectievakje 'Alleen uitgelicht' in. Lees meer over alleen-uitgelichte posts.

Een post plannen vanuit je bibliotheek
  1. Klik op de knop Post plaatsen onder de miniatuur van de media.

2. Voer in het opstelvenster voor posts de tekst van de post in (maximaal 280 tekens).

3. Klik op de knop Plannen onderaan het dialoogvenster.

4. Selecteer een datum en een exact tijdstip (in jouw huidige tijdzone) met de datumkiezer die verschijnt.

5. Klik op de knop Post plaatsen om de geplande post op te slaan.

6. Media Studio plaatst je post op de datum en tijd die jij hebt geselecteerd.

Posts plaatsen en plannen - veelgestelde vragen

Kan ik een post met 280 tekens maken?

Ja, in Media Studio kunnen posts worden gemaakt van maximaal 280 tekens. Dit geldt ook voor de functionaliteit voor het plannen van posts in Media Studio.

Kan ik posts maken vanuit gebruikersnamen?

Ja, in Media Studio kunnen meerdere posts worden gemaakt die tegelijk vanuit verschillende gebruikersnamen worden geplaatst. Controleer eerst of je posts kan plaatsen vanuit andere gebruikersnamen.

Kijk in het opstelvenster voor posts of naast je gebruikersnaam linksboven het vervolgkeuzemenu staat. In de vervolgkeuzelijst staan alle @gebruikersnamen van waaruit jij posts kan plaatsen. Selecteer zoveel gebruikersnamen als je nodig hebt en klik dan op de knop 'Post plaatsen'.

Kan ik een collectie met meerdere posts maken?

Nee, dat wordt op dit moment niet ondersteund in Media Studio.

Kan ik meer dan één post tegelijk plannen?

Je kan maximaal één post per account tegelijk plannen. Als je toegang hebt tot meerdere accounts, kan je een post met dezelfde content plannen om te worden geplaatst door een of meer van die accounts op hetzelfde moment.

Kan ik een geplande post bewerken?

Nee, het is niet mogelijk om een geplande post in Media Studio te bewerken. Als je een wijziging moet aanbrengen, verwijder je de geplande post en maak je een nieuwe post.  Geplande posts kunnen worden gewijzigd op X.com, maar hierbij wordt een nieuwe kopie van de media in lagere kwaliteit gemaakt en gaan alle bijbehorende metagegevens die in Media Studio zijn ingesteld verloren.

Als je toegang hebt tot een X Ads-account, kan je geplande posts bewerken op dat dashboard, op de pagina Creatief materiaal —> Posts.

Hoe verwijder ik een geplande post die via Media Studio is gemaakt?

Klik op de knop Plannen op de navigatiebalk bovenaan. In deze weergave worden al je geplande posts weergegeven. Klik op het pictogram Verwijderen  naast de geplande posts die je wil verwijderen.

Posts die al op X zijn geplaatst, moet je verwijderen via X.com op je desktopcomputer of via de X voor iOS of Android-app.

Posts plaatsen en plannen - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: ‘Post plaatsen mislukt voor @gebruiker. Fout - 3: post is een duplicaat.’

De post lijkt te veel op een post die al is geplaatst. Pas de tekst van de post enigszins aan. Dan zou je geen problemen meer moeten ondervinden bij het plaatsen van de nieuwe post. Als je problemen blijft ondervinden, neem je contact op met je accountbeheerder voor assistentie. Als je geen accountbeheerder hebt, kan je hier een ondersteuningsticket indienen: https://help.x.com/forms.

Fout: ‘Post plaatsen mislukt voor @gebruiker. Fout - 0: interne serverfout'

Neem contact op met je accountbeheerder voor hulp. Als je geen accountbeheerder hebt, kan je hier een ondersteuningsticket indienen: https://help.x.com/forms.

Fout: ‘Plannen mislukt voor @gebruiker. Fout - 2: postlimiet overschreden’

Deze foutmelding kan optreden tijdens het maken van een geplande post en verschijnt wanneer een account de limiet van 1000 concept- of geplande posts heeft bereikt.

Media delen

Media vanuit je bibliotheek delen met een ander account van X
  1. Klik op een medium in je Media Studio-bibliotheek.

2. Klik op het tabblad Delen.

3. Begin de gebruikersnaam te typen van de persoon met wie je de media wil delen.

4. Klik op de gewenste gebruikersnaam in het vervolgkeuzemenu.

5. Als je de gedeelde toegang wil verwijderen, klik je op het verwijdericoon naast de betreffende gebruikersnaam.

Media beheren die via Media Studio zijn gedeeld
  1. Klik op het vervolgkeuzemenu  naast de kop Bibliotheek onder de navigatiebalk.

2. Klik op 'Gedeelde media'.

3. In deze weergave kan je posts beheren en maken via gedeelde media.

Let op: alle posts die op deze manier worden gemaakt, worden toegekend aan de oorspronkelijke eigenaar van de video (de gebruikersnaam die de video als eerste heeft gedeeld).

Media delen - veelgestelde vragen

Waarom wordt een account niet weergegeven in het zoekveld voor de gebruikersnaam voor het delen?

Meestal gebeurt dit wanneer een gebruikersnaam onlangs is aangemaakt; wacht 24 uur en probeer de gebruikersnaam dan nogmaals op te zoeken. Als een gebruikersnaam na 24 uur nog niet wordt weergegeven, neem je contact op met je accountbeheerder voor assistentie. Als je geen accountbeheerder hebt, kan je hier een ondersteuningsticket indienen: https://help.x.com/forms

Is er een manier om een video te delen zonder de deelfunctie van Media Studio te gebruiken?

Ja, als je de URL van een post neemt, zoals het voorbeeld hieronder, kan je '/video/1' aan het einde toevoegen. Als je deze URL aan het einde van een nieuwe post toevoegt, wordt een videospeler weergegeven. In deze nieuwe post, vermelden we de ‘toekenning’, of de naam van de gebruiker die de video oorspronkelijk heeft geüpload.

x.com/GEBRUIKERSNAAM/STATUS/postID

x.com/GEBRUIKERSNAAM/STATUS/postID/VIDEO/1

Kan ik met meerdere gebruikersnamen tegelijk delen?

De deelfunctie werkt met vooruittypen. Dit betekent dat je maar één gebruikersnaam tegelijk kan invoeren. Er is geen manier om automatisch media te delen met meerdere gebruikersnamen of een bulkbewerking te kopiëren/plakken.

Krijgt de gebruikersnaam die toegang ontvangt tot de gedeelde media een kennisgeving, e-mail of melding?

Nee, gebruikers met wie je media deelt ontvangen geen kennisgeving. Ze zien de media in hun 'Gedeelde bibliotheek' bij hun volgende bezoek of wanneer ze de pagina vernieuwen.

Na het delen van de media verschijnt een ‘Gedeelde link’ aan de onderkant van het tabblad Delen. Je kan deze link naar de ontvanger sturen. Deze wordt dan gevraagd in te loggen bij Media Studio met het account van X waarmee je de media hebt gedeeld om een post te maken met de gedeelde media.

Ondertitels

Een SRT-ondertitelbestand uploaden in Media Studio
  1. Klik op media in je Media Studio-bibliotheek.

2. Klik op het tabblad Ondertitels.

3. Selecteer de taal van het SRT-bestand.

4. Klik op Uploaden.

5. Selecteer het ondertitelsbestand op je computer.

Ondertitels - veelgestelde vragen

Een .SRT-ondertitelbestand formatteren

Volg het onderstaande voorbeeld voor het genereren van compatibele ondertitelingsbestanden

1
00:00:06,000 --> 00:00:08,000
Hé, hoe gaat het?

2
00:00:08,001 --> 00:00:10,000
Hoe is het met je?

3
00:00:10,001 --> 00:00:11,000
Gaat goed, dankjewel!

Kan ik meerdere ondertitelbestanden per video uploaden?

Op dit moment kan je per video maar één ondertitelbestand uploaden.

Waar worden ondertitels weergegeven op X?

Wanneer je een video met ondertitels bekijkt op X, worden de ondertitels over de video weergegeven als de taal van de ondertitels overeenkomt met de taal die is ingesteld op het apparaat van de kijker (op een desktopcomputer wordt de taal van de ondertitels vergeleken met de taalinstelling van de gebruiker voor X). Als de taal van de ondertitels niet overeenkomt met de taal van de gebruiker, worden de ondertitels niet weergegeven.

Standaard worden ondertitels weergegeven wanneer het geluid van de video niet wordt afgespeeld, en worden geen ondertitels weergegeven wanneer het geluid wel wordt afgespeeld. Bij sommige gebruikers zijn ondertitels mogelijk ingeschakeld in de toegankelijkheidsinstellingen van het apparaat. Als dit het geval is, worden de ondertitels altijd weergegeven, ongeacht of het geluid aan is of de beeldvullende weergave wordt gebruikt.

Ik heb ondertitels geüpload. Waarom worden deze niet weergegeven in de previewspeler van Media Studio?

Dat klopt. Ondertitelbestanden worden pas weergegeven nadat ze zijn geplaatst.

Ondertitels - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: ‘Er is een fout opgetreden bij het uploaden van je ondertitelbestand (.srt-bstand)’

Dit betekent dat er waarschijnlijk een probleem is met de indeling van het bestand. Laten we de onderstaande ondertitels gebruiken als voorbeeld van een onjuiste indeling:

22
0:00:36.801--> 0:00:42.239
Hé, hoe gaat het?

21
00:00:40,161 --> 00:00:42,239
Hoe is het met je?

Open het .SRT-ondertitelbestand met je teksteditor en let op het volgende:

Chronologie

Elke eindtijd moet vóór de volgende begintijd liggen.
Alle ondertitels moeten in de juiste chronologische volgorde staan.

Spaties

Verwijder eventuele onnodige spaties die vóór een tijdcode staan.
Controleer of er een spatie aanwezig is vóór en achter de –> in elke tijdcode.

Tijdstempel

Tussen de uren, minuten en seconden moet een dubbele punt (:) staan.
Tussen seconden en milliseconden moet een komma (,) staan.

Cijfers

Tijdcodes moeten dubbele cijfers hebben voor alle waarden voor uren, minuten en seconden.
Milliseconden moeten uit cijfers bestaan.

Dit artikel delen

Gerelateerde ondersteuning voor Media Studio

Overzicht
Bibliotheek
Analyses
Producer
LiveCut
Geld verdienen