Media Studio-bibliotheek

De Bibliotheek is de startpagina van Media Studio. Hier kan je bladeren in je mediabibliotheek, je content doorzoeken, filteren (op mediatype), nieuwe media uploaden, metagegevens bewerken, analyses bekijken, en nog veel meer.

Hier kan je al je video's, GIF's en afbeeldingen zien die je hebt gedeeld via je Twitter-account. Dat geldt ook voor media die je rechtstreeks via je account hebt getweet en/of die je hebt geüpload via Media Studio.

Specificaties voor uploaden naar de bibliotheek

• Video
  • Afbeelding
  • GIF

Media uploaden

• Media uploaden naar je Bibliotheek
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Instellingen voor metagegevens en content

• Metadata van media aanpassen
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Tweets verzenden en plannen

• Media tweeten vanuit je Bibliotheek
  • Een Tweet plannen vanuit je Bibliotheek
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Media delen

• Media vanuit je Bibliotheek delen met een ander Twitter-account
  • Media beheren die via Media Studio zijn gedeeld
  • Veelgestelde vragen

Ondertiteling

• Een .srt-ondertitelbestand uploaden in Media Studio
  • Opmaak
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Specificaties voor uploaden naar de Bibliotheek

Deze instructies zijn alleen bedoeld voor Media Studio. Gebruik deze niet voor de Twitter-API voor ontwikkelaars, de Pro Media-API, uploaden vanaf je desktop of uploaden vanaf mobiel.

Je kan afbeeldingen, GIF's en video's uploaden naar je mediabibliotheek. In je bibliotheek verschijnen ook alle media die zijn geüpload in of gekoppeld aan Tweets die zijn gemaakt via twitter.com of mobiele apps van Twitter.

Video

Bestandsgrootte en -type
Maximale bestandsgrootte: 1 GB
Type: .MP4, .MOV

Resolutie
Aanbevolen resolutie (liggend): 1280 x 720
Aanbevolen resolutie (vierkant): 720 x 720

Codering
Videospecificatie: AVC-codering (H264)
Aanbevolen videobitrate: 5-8 mbps
Maximale video-framerate: 60 fps
Audiospecificatie: stereo/mono AAC (LC)
Ondertiteling: CEA 608/708 embedded, .SRT sidecar

Duur
Voor de meeste mensen geldt 2:20 minuten (140 seconden), tenzij je op de lijst van mensen staat die video's tot 10 minuten mogen uploaden.
Neem contact op met je Twitter-accountmanager als je ook op de lijst van mensen die video's > 2:20 minuten mogen uploaden. Het maximum is dan 10 minuten.

Afbeelding

Bestandsgrootte en -type
Maximale bestandsgrootte: 20 MB
Bestandstype: .JPG, .PNG

Resolutie
Maximale resolutie: 8192 x 8192

GIF

Bestandsgrootte
Maximale bestandsgrootte: 15 MB
Bestandstype: .GIF

Resolutie
Maximale resolutie: 2048 x 2048

Media uploaden

Media uploaden naar je bibliotheek

1. Log in bij studio.twitter.com.
  2. Klik op de knop Uploaden rechts bovenaan op de pagina.
  3. Selecteer een of meer mediabestanden op je computer.
  4. Het uploaden begint automatisch zodra de media zijn geselecteerd.

Tip: je kan ook bestanden naar Media Studio slepen.

Media uploaden - veelgestelde vragen

Kan ik meerdere bestanden tegelijk uploaden?
Ja. Wanneer je de media selecteert die je vanaf je computer wil uploaden, kan je meerdere bestanden markeren. Je kan ook bestanden uploaden door de iconen vanaf je desktop of vanuit bestandsbeheer naar je Media Studio-bibliotheek te slepen.

Waarom kan ik geen .mov-bestanden selecteren om te uploaden?
Als je een .mov-bestand niet kan selecteren via het bestandsselectievenster, kan je proberen het te uploaden door het naar je Media Studio-bibliotheek te slepen.

Kan ik media uit mijn bibliotheek verwijderen?
Ja, je kan op elk moment media uit je bibliotheek verwijderen. Als je deze media eerder hebt getweet, krijgen mensen een foutbericht over een afspeelfout te zien. Je kan beter de Tweets verwijderen, zodat mensen dit foutbericht niet te zien krijgen.

Kan ik de weergave van media in mijn bibliotheek filteren?
Op dit moment kan de bibliotheekweergave alleen op mediatype worden gefilterd.

Media uploaden - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: ‘De video is te lang’
Deze fout doet zich meestal voor tijdens het uploaden van media. Controleer of je video korter is dan 2 minuut 20 (of 10 minuten als je door je Twitter-accountmanager op de lijst bent gezet van gebruikers voor wie dit is toegestaan).

Fout: ‘Uploaden mislukt’

Video
Deze fout kan zich voordoen als gevolg van verschillende problemen: bestandsgrootte, resolutie, encoderinstellingen of verbindingsproblemen. Controleer eerst of he videobestand niet groter is dan 1 GB. Het verlagen van de videobitrate van het bestand is de eenvoudigste oplossing om de bestandsgrootte te verkleinen. Controleer vervolgens of de resolutie en de encoderinstellingen van je video binnen onze aanbevolen specificaties vallen. Ten slotte, als pakketverlies optreedt of de verbinding uitvalt tijdens het uploaden, mislukt het volledige proces en moet het opnieuw worden opgestart.

Afbeelding en GIF
Controleer of de bestandsgrootte, het bestandstype en de resolutie binnen de aanbevolen specificaties vallen.

Verwerking: vast op 5%
Het kan tot 30 minuten duren voordat de verwerking van je mediabestand is voltooid. Als het systeem het bestand niet binnen dat tijdbestek kan verwerken, mislukt het uploaden en verschijnt de foutmelding ‘Uploaden mislukt’.

Dit gebeurt het meest bij .mov-bestanden. Exporteer de bestanden zo mogelijk als .mp4-bestanden. Dit zou het uploaden en verwerken moeten versnellen.

Instellingen voor metagegevens en content

Metadata van media aanpassen

1. Klik in je Media Studio-bibliotheek op de media die je wil aanpassen.

2. Klik op het tabblad Instellingen.

3. Je kan de volgende typen metadata bijwerken (allemaal optioneel):

1. Titel – hiermee werk je het titelveld bij dat te zien is op bepaalde Twitter-platforms.

2. Beschrijving – hiermee werk je het beschrijvingsveld bij dat te zien is op bepaalde Twitter-platforms.

3. Call to action – hiermee voeg je een klik-/tikbare URL toe aan de videospeler die op bepaalde Twitter-platforms te zien is.

4. Afspelen ingesloten Tweet – hiermee bepaal je of de video wel of niet afgespeeld wordt wanneer een Tweet met jouw video ingesloten is op een website van derden, zodat gebruikers de video eerst moeten bekijken op Twitter.

4. Open Inhoudsbeperkingen als je geografische videobeperkingen moet inschakelen:

1. Toevoegen.

2. Weglaten.

Instellingen voor metagegevens en content - veelgestelde vragen

Hoe sla ik wijzigingen op die ik binnen Studio aanbreng?
Er is geen knop Opslaan in Studio. Alle wijzigingen en updates worden automatisch opgeslagen.

Kan ik media die ik heb geüpload naar Media Studio bewerken?
Nee, Media Studio heeft op dit moment geen mogelijkheden voor het bewerken van geüploade media. Clips die zijn gemaakt met LiveCut kunnen worden bewerkt met LiveCut. Hierbij wordt echter een kopie van de media gemaakt en je zal eventuele metagegevens voor de nieuwe versie opnieuw moeten instellen.

Wordt de bestandsnaam ergens op Twitter weergegeven?
Nee, het veld Bestandsnaam uit Media Studio wordt nergens openbaar weergegeven.

Waar worden de titel en beschrijving van mijn video weergegeven op Twitter?
Nadat de video is getweet, worden de titel en beschrijving van je video vermeld op de detailpagina van de Tweet, onder de videospeler. De titel wordt niet vermeld wanneer de Tweer wordt bekeken op de tijdlijn.

Kan ik de miniaturen van mijn geüploade video's veranderen?
Ja. Klik op een video in je bibliotheek om de knop Miniatuur selecteren weer te geven. Je kan een frame uit de video zelf selecteren of een afbeeldingsbestand vanaf je lokale computer uploaden.

Als je een aangepast miniatuurbestand vanaf je computer uploadt, moet je erop letten dat de breedte-hoogteverhouding hetzelfde is als die van je videocontent. Een aangepaste miniatuur met andere afmetingen kan tot problemen leiden met het afspelen op Twitter.

Kan ik een aangepaste afbeelding als miniatuurweergave uploaden voor een video?
Ja. Klik op een geüploade video in je bibliotheek en klik vervolgens op de knop ‘Miniatuur wijzigen’. Hier heb je de mogelijkheid een frame uit de video te kiezen of een aangepaste afbeelding van je computer te uploaden. Deze functionaliteit is niet beschikbaar op Safari.

Wat is de betekenis van het veld ‘Hoe zou u uw video beschrijven?’ Hoe wordt deze categorie gebruikt in Twitter?
Dit veld is alleen vereist en wordt alleen gebruikt voor video's waarmee geld wordt verdiend in het kader van het Amplify Pre-roll-programma om relevante adverteerders te vinden bij de content.

Wanneer dit veld wordt ingevuld bij organische video's waarmee geen geld wordt verdiend, wordt de ingestelde categorie niet gebruikt of weergegeven in Twitter.

Wat zijn inhoudsbeperkingen? Wat zijn geografische beperkingen?

Door het inschakelen van inhoudsbeperkingen in een video kan je de weergave van de video beperken tot kijkers in bepaalde landen. Je kan beperkingen instellen door ofwel een lijst toe te voegen met landen waar mensen mogen kijken, of door landen weg te laten waar mensen de video niet mogen bekijken. Hou in gedachten dat er een vertraging kan zitten in het bijwerken van beperkingen voor een video die al getweet is (ongeveer 1 tot 2 minuten).

Kan ik een stukje media waarvoor geografische beperkingen gelden toevoegen aan een thread?
Threads toevoegen vanuit Media Studio is nog niet beschikbaar, maar het is wel mogelijk via een omweggetje.

1. Tweet de video waarvoor geografische beperkingen gelden vanuit Media Studio in een eigen Tweet (je kan deze Tweet instellen als ‘Alleen uitgelicht’ zodat hij niet openlijk zichtbaar is via je profiel).

2. Maak in Twitter een antwoord in de thread, plak de URL van de Tweet met de video waarvoor geografische beperkingen gelden daarin en voeg /video/1 toe aan het einde van de URL, zodat deze er als volgt uitziet: twitter.com/gebruikersnaam/tweetid/video/1

Tweet- en media-analyses zijn beschikbaar via het Tweetanalysedashboard en/of het Videoanalysedashboard (beide te vinden op analytics.twitter.com).

Kan ik metagegevens van een video wijzigen nadat de video is getweet?
Wijzigingen in de instellingen voor geografische beperkingen en ondertiteling worden toegepast op alle Tweets waarin je de media hebt gedeeld, zelfs met terugwerkende kracht. De instellingen voor titel, beschrijving, categorie, call-to-action en inbedding kunnen echter niet worden gewijzigd voor een bestaande Tweet. Eventuele wijzigingen in deze instellingen worden wel doorgevoerd in nieuwe Tweets waarin je de media opneemt.

Instellingen voor metagegevens en content - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: 'Er moet een geldige URL worden opgegeven’
Deze foutmelding treeft op bij het toevoegen van een call-to-action-URL. Controleer of je URL geen ongeldige speciale tekens bevat, zoals verticale streepjes, spaties of aanhalingstekens.

Fout: ‘Fout bij het verversen van media’
Dit kan gebeuren als in korte tijd te veel wijzigingen worden aangebracht, waardoor Media Studio problemen ondervindt bij het tegelijk opslaan van alle wijzigingen. Vernieuw je browservenster en probeer de wijzigingen nogmaals aan te brengen.

Tweets verzenden en plannen

Media tweeten vanuit je bibliotheek

1. Klik op de Tweetknop onder de miniatuur van de media.

2. Voer in het opstelvenster voor Tweets de tekst van de Tweet (maximaal 280 tekens) in.

3. Klik op de Tweetknop om je nieuwe Tweet meteen te plaatsen.

Tip: als je een Tweet wil maken die niet in je tijdlijn verschijnt, schakel je het selectievakje 'Alleen uitgelicht' in. Lees meer over alleen uitgelichte Tweets.

Een Tweet plannen vanuit je bibliotheek

1. Klik op de Tweetknop onder de miniatuur van de media.

2. Voer in het opstelvenster voor Tweets de tekst van de Tweet (maximaal 280 tekens) in.

3. Klik op de knop Plannen onderaan het dialoogvenster.

4. Selecteer een datum en een exact tijdstip (in jouw huidige tijdzone) met de datumkiezer die verschijnt.

5. Klik op de Tweetknop om de geplande Tweet op te slaan.

6. Media Studio plaatst je Tweet op de datum en tijd die jij hebt geselecteerd.

Tweets verzenden en plannen - veelgestelde vragen

Kan ik een Tweet met 280 tekens maken?
Ja, in Media Studio kunnen Tweets worden gemaakt met maximaal 280 tekens. Dit geldt ook voor de functionaliteit voor het plannen van Tweets in Media Studio.

Kan ik Tweets maken met meerdere gebruikersnamen?
Ja, in Media Studio kunnen meerdere Tweets worden gemaakt die tegelijk naar verschillende gebruikersnamen worden gestuurd. Controleer eerst of je kan tweeten met andere gebruikersnamen.

Kijk in het opstelvenster voor Tweets of naast je gebruikersnaam linksboven het vervolgkeuzemenu staat. In de vervolgkeuzelijst staan alle @gebruikersnamen waarmee jij Tweets kan maken. Selecteer zoveel gebruikersnamen als je nodig hebt en klik dan op de Tweetknop.

Kan ik een collectie met meerdere Tweets maken?
Nee, dat wordt op dit moment niet ondersteund in Media Studio.

Kan ik meer dan een Tweet tegelijk plannen?
Je kan slechts één Tweet per account tegelijk plannen. Als je toegang hebt tot meerdere accounts, kan je een Tweet met dezelfde Tweet-inhoud plannen om te worden verzonden door een of meer van die accounts op hetzelfde moment.

Kan ik een geplande Tweet bewerken?
Nee, het is niet mogelijk om een geplande Tweet in Media Studio te downloaden. Als je een wijziging wil aanbrengen, verwijder je de geplande Tweet en maak je een nieuwe.  Geplande Tweets kunnen worden gewijzigd op Twitter.com, maar hierbij wordt een nieuwe kopie van de media in lagere kwaliteit gemaakt en gaan alle bijbehorende metagegevens die in Media Studio zijn ingesteld verloren.

Als je toegang hebt tot een Twitter Ads-account, kan je geplande Tweets bewerken op dat dashboard, op de pagina Creatieve materialen —> Tweets.

Hoe verwijder ik een geplande Tweet die via Media Studio is gemaakt?
Klik op de knop Plannen op de navigatiebalk bovenaan. In deze weergave worden al je geplande Tweets weergegeven. Klik op het verwijdericoon  naast de geplande Tweets die je wil verwijderen.

Tweets die al op Twitter zijn geplaatst, moet je verwijderen via twitter.com op je desktopcomputer of via de Twitter-app voor iOS of Android.

Tweets verzenden en plannen - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: ‘Tweeten mislukt voor @gebruiker. Fout - 3: Tweet is een duplicaat.’
De Tweet lijkt te veel op een eerder verzonden Tweet. Pas de tekst van de Tweet enigszins aan. Dan zou je geen problemen moeten hebben met het verzenden van de nieuwe Tweet. Als je problemen blijft ondervinden, neem je contact op met je accountbeheerder voor assistentie. Als je geen accountbeheerder hebt, kan je hier een ondersteuningsticket indienen: https://help.twitter.com/forms.

Fout: ‘Tweeten mislukt voor @gebruiker. Fout - 0: Interne serverfout'
Neem contact op met je accountbeheerder voor meer informatie. Als je geen accountbeheerder hebt, kan je hier een ondersteuningsticket indienen: https://help.twitter.com/forms.

Fout: ‘Plannen mislukt voor @gebruiker. Fout - 2: Gebruikslimiet overschreden’
Deze foutmelding kan optreden tijdens het maken van een geplande Tweet en verschijnt wanneer een account de limiet van 1000 concept- of geplande Tweets heeft bereikt.

Media delen

Media vanuit je bibliotheek delen met een ander Twitter-account

1. Klik op een medium in je Media Studio-bibliotheek.

2. Klik op het tabblad Delen.

3. Begin de gebruikersnaam te typen van de persoon met wie je de media wil delen.

4. Klik op de gewenste gebruikersnaam in het vervolgkeuzemenu.

5. Als je de gedeelde toegang wil verwijderen, klik je op het verwijdericoon naast de betreffende gebruikersnaam.

Media beheren die via Media Studio zijn gedeeld

1. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de kop Bibliotheek onder de navigatiebalk.

2. Klik op Gedeelde media.

3. In deze weergave kan je Tweets beheren en maken via gedeelde media.

Opmerking: alle Tweets die op deze manier worden gemaakt, worden toegekend aan de oorspronkelijke eigenaar van de video (de gebruikersnaam die de video eerst heeft gedeeld).

Media delen - veelgestelde vragen

Waarom wordt een account niet weergegeven in het zoekveld voor de gebruikersnaam voor het delen?
Meestal gebeurt dit wanneer een gebruikersnaam pas is gemaakt; wacht 24 uur en probeer de gebruikersnaam dan nogmaals op te zoeken. Als een gebruikersnaam na 24 uur nog niet wordt weergegeven, neem je contact op met je accountbeheerder voor assistentie. Als je geen accountbeheerder hebt, kan je hier een ondersteuningsticket indienen: https://help.twitter.com/forms

Is er een manier om een video te delen zonder de deelfunctie van Media Studio te gebruiken?
Ja, als je de URL van een Tweet neemt, zoals het voorbeeld hieronder, kan je '/video/1' aan het einde toevoegen. Als je deze URL aan het einde van een nieuwe Tweet toevoegt, wordt een videospeler weergegeven. In deze nieuwe Tweet, vermelden we de ‘toeschrijving’, of de naam van de gebruiker die de video oorspronkelijk heeft geüpload.

twitter.com/GEBRUIKERSNAAM/STATUS/TWEETID

twitter.com/GEBRUIKERSNAAM/STATUS/TWEETID/VIDEO/1

Kan ik met meerdere gebruikersnamen tegelijk delen?
De deelfunctie werkt met vooruittypen. Dit betekent dat je maar een gebruikersnaam tegelijk kan invoeren. Er is geen manier om automatisch media te delen met meerdere gebruikersnamen of een bulkbewerking te kopiëren/plakken.

Krijgt de gebruikersnaam die toegang ontvangt tot de gedeelde media een kennisgeving, e-mail of melding?
Nee, gebruikers met wie je media deelt ontvangen geen kennisgeving. Ze zien de media in hun Gedeelde bibliotheek bij hun volgende bezoek of wanneer ze de pagina vernieuwen.

Nadat een stukje media is verdeeld, verschijnt een ‘Gedeelde link’ aan de onderkant van het tabblad ‘Delen’. Je kan deze koppeling naar de ontvanger sturen. Deze wordt dan gevraagd in te loggen op Media Studio met het Twitter-account waarmee je de media hebt gedeeld om een Tweet te maken met de gedeelde media.

Ondertiteling

Een SRT-ondertitelbestand uploaden in Media Studio

1. Klik op een medium in je Media Studio-bibliotheek.

2. Klik op het tabblad Ondertitels.

3. Selecteer de taal van het SRT-bestand.

4. Klik op Uploaden.

5. Selecteer het ondertitelingsbestand op je computer.

Ondertiteling - veelgestelde vragen

De opmaak van een .srt-ondertitelingsbestand
Volg het onderstaande voorbeeld voor het genereren van compatibele ondertitelingsbestanden

1
00:00:06,000 --> 00:00:08,000
Hallo, hoe gaat het?

2
00:00:08,001 --> 00:00:10,000
Hoe gaat het? Alles goed?

3
00:00:10,001 --> 00:00:11,000
Ja goed, dankjewel!

Kan ik meerdere ondertitels per video uploaden?
Op dit moment kan je per video maar één bestand met ondertitels uploaden.

Waar wordt ondertiteling weergegeven in Twitter?
Wanneer je een video met ondertiteling bekijkt op Twitter, wordt de ondertiteling over de video weergegeven als de taal van de ondertiteling overeenkomst met de taal die is ingesteld op het apparaat van de kijker (op een desktopcomputer wordt de taal van de ondertiteling vergeleken met de taalinstelling van de gebruiker voor Twitter). Als de taal van ondertiteling niet overeenkomt met de taal van de gebruiker, wordt de ondertiteling niet weergegeven.

Standaard wordt ondertiteling weergegeven wanneer het geluid van de video niet wordt afgespeeld, en wordt geen ondertiteling weergegeven wanneer het geluid wel wordt afgespeeld. Bij sommige gebruikers is ondertiteling mogelijk ingeschakeld in de toegankelijkheidsinstellingen van het apparaat. Als dit het geval is, wordt de ondertiteling altijd weergegeven, ongeacht of het geluid aan is of de beeldvullende weergave wordt gebruikt.

Ik heb ondertiteling geüpload. Waarom wordt deze niet weergegeven in de previewspeler van Media Studio?
Dat klopt. Ondertitelingsbestanden worden pas weergegeven nadat ze zijn getweet.

Ondertiteling - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: ‘Er is een probleem opgetreden met het uploaden van uw ondertitelingsbestand (SRT-bestand)’
Dit betekent dat er waarschijnlijk een probleem is met de opmaak van het bestand. Laten we de onderstaande ondertiteling gebruiken als voorbeeld van onjuiste opmaak:

22
0:00:36.801 --> 0:00:42.239
Hallo, hoe gaat het?

21
00:00:40,161 --> 00:00:42,239
Hoe gaat het? Alles goed?

Open de .SRT-ondertiteling met je teksteditor en let op het volgende:

Chronologie

Elke eindtijd moet voor de volgende begintijd liggen.
Alle ondertitels moeten in de juiste chronologische volgorde staan.

Spaties

Verwijder eventuele onnodige spaties die voor een tijdcode staan.
Controleer of een spatie aanwezig is voor en achter de "–>" in elke tijdcode.

Tijdstempel

Tussen de uren, minuten en seconden moet een dubbele punt “:” staan.
Tussen seconden en milliseconden moet een komma “,” staan.

Cijfers

Tijdcodes moeten dubbele cijfers hebben voor alle waarden voor uren, minuten en seconden.
Milliseconden moeten drie cijfers hebben.

Verwante hulp voor Media Studio

Overzicht
Bibliotheek
Analyse
Producer
LiveCut
Te gelde maken