Media Studio Analyses

We hebben een analysedashboard ingebouwd in Media Studio omdat we begrijpen hoe belangrijk het is om de prestaties van je gepubliceerde video's op X te meten. Volg de onderstaande aanwijzingen voor het volgen van de prestaties van je account, je totale videoactiviteiten en je afzonderlijke videoposts.

Meer informatie over analyses van uitzendingen vind je in de hulp voor Producer in Media Studio.

Videoanalyses in Media Studio

• Analyses bekijken voor een bepaalde video
  • Veelgestelde vragen

Videoanalyses op het Videoanalysedashboard

• Globale analyses voor je account bekijken
  • Veelgestelde vragen

Inzichten: Doelgroep

• 'Timing is alles' bekijken
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Inzichten: Gesprekken

• Inzichten voor gesprekken bekijken
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Videoanalyses in Media Studio

Analyses bekijken voor een bepaalde video
  1. Klik op een video in je Media Studio-bibliotheek.
  2. In het venster dat wordt geopend, zie je de statistieken voor Videoweergaven, Voltooiingsratio en Gemiddelde kijktijd.
  3. Klik op de knop Meer analyses als je uitgebreidere analyses wil bekijken.
  4. Selecteer een datumbereik met het filter rechtsboven (standaard worden zeven dagen weergegeven).
  5. In het venster zie je de volgende statistieken:
    • Totaal aantal weergaven
    • Organische weergaven
    • Promoted weergaven
    • Voltooiingsratio video
    • Gemiddelde kijktijd
    • Kijkland
    • Kijkplatform (iOS, Android, internet, enzovoort)

Tip: de statistieken worden weergegeven per video, niet per post. Als je dezelfde video meerdere keren hebt gepost, verzamelen we alle statistieken voor die posts in deze weergave.)

Videoanalyses in Media Studio - veelgestelde vragen

Welke meetmethode wordt gebruikt voor het bepalen van het aantal weergaven?

De belangrijkste teller voor het aantal weergaven van X-video's wordt geactiveerd wanneer een gebruiker een video gedurende ten minste 2 seconden bekijkt en ten minste 50% van de videospeler in het zicht is. Dit geldt zowel voor weergavecijfers voor geüploade video's als voor live uitzendingen.

Ik zie promoted weergaven voor mijn video. Waar komen die vandaan?

Promoted weergaven komen van twee plaatsen afkomstig zijn:

1.  het account is onderdeel van het Amplify Pre-roll-programma en ontvangt promoted weergaven nadat de video('s) op ‘Te gelde maken’ is gezet

2. posts van het account worden promoted in het kader van een advertentiecampagne

Als je promoted weergaven zien die je niet begrijpt, kan je contact opnemen met je X-accountbeheerder. Als je geen accountbeheerder hebt, kan je hier een ondersteuningsticket indienen: https://help.twitter.com/forms.

Hoe ver terug kan ik videoanalyses bekijken in Media Studio?

De gegevens in Media Studio gaan terug tot 2017.

Welke analyses worden gevolgd?

Accounts met toegang tot Media Studio hebben toegang tot het Videoanalysedashboard via het tabblad Analyse van Media Studio.  Enkele voorbeelden van de bijgehouden analyses zijn:

Gestarte video's
Retentieratio's (25%, 50%, 75%, 100%)
Voltooiingsratio's (25%, 50%, 75%, 100%)
Totaal aantal minuten weergegeven
Clicks voor call to action

Kan ik de analyses exporteren?

Ja, je kan analyses exporteren vanuit het Videoanalysedashboard (VAD) en vanuit Media Studio.

Kan ik analyses van video's exporteren uit mijn bibliotheek?

Ja. Klik op een video in je bibliotheek om het venster met mediadetails te openen. Klik vervolgens op de knop Meer analyses om geavanceerde analyses weer te geven. Klik op de knop Exporteren in dat venster met mediadetails.

Videoanalyses op het Videoanalysedashboard

Globale analyses voor je account bekijken
  1. Klik op het vervolgkeuzemenu Analyses op de navigatiebalk bovenaan.
  2. Klik op Videoanalyses. Er wordt een nieuw browservenster geopend.
  3. Gebruik het datumfilter rechtsbovenaan op de pagina om het gewenste tijdsbestek op te geven. Als je de datums wijzigt in dit filter, heeft dit gevolgen voor alle gegevens die op het dashboard worden weergegeven en die worden geëxporteerd.
  4. Verschillende soorten analyses weergeven:
    • Bovenste grafiek – geeft gegevens weer van alle video's die zijn bekeken tijdens de ingestelde tijdsperiode (niet alleen de video's die je tijdens die periode hebt gepost.
    • Grafieken aan de rechterkant – geven gegevens weer van alle video's die zijn bekeken tijdens de ingestelde tijdsperiode (niet alleen de video's die je tijdens die periode hebt gepost.
    • Contentlijst – geeft gegevens weer van alle video's die voor het eerst zijn gepost tijdens de ingestelde tijdsperiode.
  5. Je kunt de informatie exporteren met de knop Gegevens exporteren naast het datumfilter.

Tip: het .CSV-bestand dat je hebt gedownload kan je gebruiken om aanvullende statistieken te berekenen, als je dat wil.

Videoanalyses op het Videoanalysedashboard - veelgestelde vragen

Kan ik analyses van uitzendingen bekijken op het Videoanalysedashboard?

Nee, dit dashboard bevat alleen analyses voor geüploade video's, niet voor live uitzendingen. Voor live uitzendingen moet je op een afzonderlijke uitzending klikken op het tabblad Producer in Media Studio.

Wat zijn de verschillen tussen de videoanalyses in Media Studio en die op het Videoanalysedashboard (VAD)?

Er zijn geen verschillen tussen de afzonderlijke videoanalyses in Media Studio en die op het Videoanalysedashboard. Er zijn echter wel verschillen in de beschikbaarheid van cijfers die in beide tools aanwezig zijn:

• Gebruikersinterface Media Studio:

• Organische weergaven

• Promoted weergaven

• Gemiddelde kijktijd (ms)

• Geschatte inkomsten

• Organisch afspelen gestart

• Organisch afspelen 25

• Organisch afspelen 50

• Organisch afspelen 75

• Organisch afspelen voltooid

• Promoted afspelen gestart

• Promoted afspelen 25

• Promoted afspelen 50

• Promoted afspelen 75

• Promoted afspelen voltooid

• Totale voltooiingsratio

• Demografische gegevens per land

• Platformverdeling (apparaat)

• Lijst van topposts

• Media Studio .csv exporteren:

• Organische weergaven

• Promoted weergaven

• Organische gem. kijktijd (ms)

• Promoted gem. kijktijd (ms)

• Gemiddelde kijktijd (ms)

• Geschatte inkomsten

• Organisch afspelen gestart

• Organisch afspelen 25

• Organisch afspelen 50

• Organisch afspelen 75

• Organisch afspelen voltooid

• Organische voltooiingsratio

• Promoted afspelen gestart

• Promoted afspelen 25

• Promoted playback 50

• Promoted afspelen 75

• Promoted afspelen voltooid

• Promoted voltooiingsratio

• Totale voltooiingsratio

• Gebruikersinterface Videoanalysedashboard:

• Organische weergaven

• Promoted weergaven

• Geschatte inkomsten

• Organisch afspelen gestart

• Organisch afspelen 25

• Organisch afspelen 50

• Organisch afspelen 75

• Organisch afspelen voltooid

• Organische voltooiingsratio

• Promoted afspelen gestart

• Promoted afspelen 25

• Promoted afspelen 50

• Promoted afspelen 75

• Promoted afspelen voltooid

• Promoted voltooiingsratio

• Totale voltooiingsratio

• Minuten weergegeven

• Clicks voor call to action

• Lijst van topposts

• Videoanalysedashboard exporteren:

• Organische weergaven Promoted weergaven

• Geschatte inkomsten

• Organisch afspelen gestart

• Organisch afspelen 25

• Organisch afspelen 50

• Organisch afspelen 75

• Organisch afspelen voltooid

• Organische voltooiingsratio

• Promoted afspelen gestart

• Promoted afspelen 25

• Promoted afspelen 50

• Promoted afspelen 75

• Promoted afspelen voltooid

• Promoted voltooiingsratio

• Totale voltooiingsratio

• Minuten weergegeven

• Clicks voor call to action

• Lijst van topposts

Inzichten - Doelgroep

'Timing is alles' bekijken
  1. Klik op de knop Inzichten op de navigatiebalk bovenaan.

2. Klik op Doelgroep in het vervolgkeuzemenu dat wordt weergegeven.

3. Bekijk de grafiek om te begrijpen wanneer je doelgroep online is en video's bekijkt op X (hoeven niet jouw video's te zijn)

4. post of plan posts op de dagen en tijdstippen dat je de meeste interactie hebt.

Inzichten - Doelgroep - veelgestelde vragen

Wat is "Timing is alles"?

‘Timing is alles’ is een functie van Inzichten waarin je historische gegevens kan bekijken over wanneer je doelgroep aanwezig is op X en kijkt naar en reageert op video's. Dit helpt je de beste tijd(en) te bepalen om je video te publiceren, om zoveel mogelijk interactie, gesprekken en kijkers te krijgen.

Wat voor gegevens worden gebruikt voor de grafiek?

in de grafiek worden historische gegevens getoond van wanneer jouw doelgroep video's bekijkt.

Waarom delen jullie deze gegevens met mij?

Op deze manier helpen we je het beste moment te bepalen om he video te publiceren, om zoveel mogelijk interactie, gesprekken en kijkers te krijgen.

Wat is de tijdzone van de tijden die in de gegevens worden weergegeven?

De gegevens worden weergegeven in je plaatselijke tijdzone. Je kan de tijdzone echter wijzigen via het vervolgkeuzemenu.

Moet ik alleen posten op de tijdstippen met de hoogste interactie?

Nee, we raden je aan de hele dag door te posten om je doelgroep zoveel mogelijk te bereiken, maar het raadzaam sommige van die posts te plaatsen tijdens momenten met de hoogste interactie.

Waarom kan ik alleen gegevens zien voor een beperkte voorafgaande periode?

Voor deze functie beschikken we alleen over gegevens vanaf november 2019.

Inzichten - Doelgroep - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: "Ophalen inzichtengegevens mislukt. Probeer het opnieuw."

Waarschijnlijk is dit niet meer dan een tijdelijk probleem. Probeer de pagina even later nogmaals te laden.

Fout: "Gegevens kunnen niet worden gegenereerd voor accounts met minder dan 1000 volgers."

De inzichtenpagina "Timing is everything" is alleen beschikbaar voor gebruikers met meer dan duizend volgers.

Deze melding kan ook verschijnen tijdens de eerste 24 uur nadat een account toegang heeft gekregen tot Media Studio. Na minstens een week zou deze foutmelding niet meer moeten verschijnen.

Inzichten - Gesprekken

Inzichten voor gesprekken bekijken
  1. Klik op de knop Inzichten op de navigatiebalk bovenaan.
  2. Klik op Gesprekken in het vervolgkeuzemenu dat wordt weergegeven.
  3. Bekijk de gesprekstrends in de grafiek. Je kan gegevens laten weergeven per uur, per minuut of per dag. Met het datumfilter kan je ook een specifieke datum of periode kiezen.
  4. De grafieken posts en Bekijk wie er over u praat worden automatisch bijgewerkt als je wijzigingen aanbrengt in het datumfilter.

Inzichten - Gesprekken - veelgestelde vragen

Wat zijn inzichten over 'Gesprekken'?

Verkrijg inzicht over wat mensen over je zeggen op X met Inzichten - Gesprekken in Media Studio. Met behulp van door X ontworpen algoritmen voor het analyseren van content gaat Inzichten - Gesprekken verder dan alleen het tellen van vermeldingen en hashtags om de posts en inzichten te laten zien die je anders over het hoofd zou zien.

Welke gegevens zijn te zien bij ‘Gespreksanalyse’?

Analyseer het aantal posts dat over jou wordt gemaakt en het aantal unieke auteurs dat deze posts maakt. Je kan meer details verkrijgen door het tijdsbereik in te stellen op dagelijks, per uur of per minuut. Je kan ook over de grafiek slepen om in te zoeken op een specifiek datumbereik.

Welke gegevens zijn te zien bij ‘posts’?

Bekijk een tijdlijn van gesprekken om je heen. Sorteer op de nieuwste posts of Topposts; filter om alleen posts van geverifieerde gebruikers, in specifieke talen of in specifieke indelingen te zien; stel drempelwaarden in om de tijdlijn te filteren, zodat je alleen posts te zien krijgt met veel interactie of posts van accounts met meer dan een bepaald aantal volgers. Gebruik deze kennis om inspiratie op te doen voor content die aanslaat bij de mensen die over jou praten.

Welke gegevens zijn te zien bij ‘Bekijk wie er over u praat’?

Ontdek welke mensen het meest over jou praten. Deze informatie is opgedeeld in twee delen: de meest invloedrijke mensen (naar aantal volgers) en de mensen die het vaakst over je praten (naar aantal posts). Je kan deze gebruikers eenvoudig volgen om het gesprek gaande te houden.

Inzichten - Gesprekken - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: ‘Ophalen inzichtengegevens mislukt. Probeer het opnieuw.’

Waarschijnlijk is dit niet meer dan een tijdelijk probleem. Probeer de pagina even later nogmaals te laden.

Fout: ‘Gegevens kunnen niet worden gegenereerd voor accounts met minder dan 1000 volgers.’

De pagina "Gesprekken" is alleen beschikbaar voor gebruikers met meer dan duizend volgers.

Deze melding kan ook verschijnen tijdens de eerste 24 uur nadat een account toegang heeft gekregen tot Media Studio. Na minstens een week zou deze foutmelding niet meer moeten verschijnen.

Verwante hulp voor Media Studio

Overzicht
Bibliotheek
Analyse
Producer
LiveCut
Geld verdienen