Videoanalyses bekijken in Media Studio

We weten hoe belangrijk het is om het resultaat van je inspanningen op Twitter te kunnen volgen. Op dit moment zijn er drie methoden om videoanalyses te bekijken: rechtstreeks vanuit de Media Studio-bibliotheek, met behulp van het Videoanalysedashboard, of onze nieuwe Zakelijke manager (als je daarvoor toestemming hebt gekregen).

Analyses bekijken voor een bepaalde video

1. Klik op een video in je Media Studio-bibliotheek.
  2. In het venster dat wordt geopend, zie je de statistieken voor Videoweergaven, Voltooiingsratio en Gemiddelde kijktijd.
  3. Klik op de knop Meer analyses als je uitgebreidere analyses wil bekijken.
  4. Selecteer een datumbereik met het filter rechtsboven (standaard worden zeven dagen weergegeven).
  5. In het venster zie je de volgende statistieken:
    1. Totaal aantal weergaven
    2. Organische weergaven
    3. Uitgelichte weergaven
    4. Voltooiingsratio video
    5. Gemiddelde kijktijd
    6. Kijkland
    7. Kijkplatform (iOS, Android, internet, enzovoort)
  6. Tip: de statistieken worden weergegeven per video, niet per Tweet. Als je dezelfde video meerdere keren hebt getweet, verzamelen we alle statistieken voor die Tweets in deze weergave.)

Globale analyses voor je account bekijken

1. Klik op het vervolgkeuzemenu Analyses op de navigatiebalk bovenaan.
  2. Klik op Videoanalyses. Er wordt een nieuw browservenster geopend.
  3. Gebruik het datumfilter rechtsbovenaan op de pagina om het gewenste tijdsbestek op te geven. Als je de datums wijzigt in dit filter, heeft dit gevolgen voor alle gegevens die op het dashboard worden weergegeven en die worden geëxporteerd.
  4. Verschillende soorten analyses weergeven:
    1. Bovenste grafiek – geeft gegevens weer van alle video's die zijn bekeken tijdens de ingestelde tijdsperiode (niet alleen de video's die je tijdens die periode hebt getweet.
    2. Grafieken aan de rechterkant – geven gegevens weer van alle video's die zijn bekeken tijdens de ingestelde tijdsperiode (niet alleen de video's die je tijdens die periode hebt getweet.
    3. Contentlijst – geeft gegevens weer van alle video's die voor het eerst zijn getweet tijdens de ingestelde tijdsperiode.
  5. Je kunt de informatie exporteren met de knop Gegevens exporteren naast het datumfilter.
    Tip: het .CSV-bestand dat je hebt gedownload kan je gebruiken om aanvullende statistieken te berekenen, als je dat wil.

Analyses voor meerdere accounts bekijken met Zakelijke manager

Je moet toegang tot Zakelijke manager hebben gekregen om de onderstaande instructies te kunnen uitvoeren. Neem contact op met je Twitter-accountmanager voor meer informatie.

1. Klik op het vervolgkeuzemenu naast je naam in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op Zakelijke manager.
  3. Klik op de tab Rapporten om een nieuw rapport te maken (of een rapport te downloaden dat eerder is gegenereerd).
  4. Stel het gewenste datumbereik in.
  5. Selecteer het Publisher businessrapport in het vervolgkeuzemenu Soort rapport.
  6. Geef het rapport een naam.
  7. Selecteer de gewenste accounts.
  8. Klik op Nieuw rapport maken.
  9. Download het .CSV-bestand nadat het volledig is gegenereerd.

Veelgestelde vragen over analyses

Kan ik analyses van video's exporteren uit mijn bibliotheek?

Ja. Klik op een video in je bibliotheek om het venster met mediadetails te openen. Klik vervolgens op de knop Meer analyses om uitgebreidere analyses weer te geven. Klik op de knop Exporteren in dat venster met mediadetails.

Veelgestelde vragen over Zakelijke manager

Kan ik zelf een bedrijf opzetten?

Nee, je Twitter-accountmanager moet het bedrijf opzetten. Stel voordat je contact opneemt met je accountmanager een lijst op van alle accounts die je in je bedrijf wilt zien. Geen vervolgens de accounts op van de gebruikers die gaan optreden als Beheerders. (Deze ontvangen ook volledige beheertoegang tot elk Media Studio-account binnen het bedrijf.)

Kan ik Live-analyses bekijken voor alle gebruikersnamen?

Momenteel ondersteunt Zakelijke manager alleen het exporteren van VOD-gegevens Het is op dit moment dus niet mogelijk Live-analyses te exporteren met deze tool.

Hoeveel gegevens kunnen worden bekeken en geëxporteerd?

De overzichtspagina bevat historische gegevens vanaf 1 januari 2017 en kan een vol jaar per keer weergeven. Geëxporteerde rapporten kunnen 6 maanden tegelijk bevatten.

Waarom heeft een account plotseling beheerderstoegang gekregen tot alle accounts in mijn organisatie?

Bedrijfsbeheerders moeten in staat zijn statistieken en interacties voor gepubliceerde video's te bekijken, getotaliseerd op gebruikersnaamniveau voor alle gebruikersnamen binnen een bedrijf.

Mijn account maakt deel uit van een bedrijf. Waarom kan ik dan geen statistieken zien voor het hele bedrijf?

Als je account deel uitmaakt van een bedrijf, kan je naar Zakelijke manager gaan, maar kan je alleen totaalcijfers bekijken voor de accounts waartoe je toegang hebt. Alleen Bedrijfsbeheerders en accounts die toegang hebben tot alle accounts in het bedrijf, kunnen analyses zien voor het hele bedrijf.