Je Periscope-account beheren

Hoe bewerk ik mijn privacy-instellingen voor Periscope?

Je kan je privacy-instellingen voor bewerken in iOS en Android en op het web. Met deze instellingen kan je:

• De functie Superfans aan of uit zetten. Als je Superfans uitschakelt, komen er geen Superfans op jouw profiel en kom jij niet terecht op de Superfanlijst van iemand anders.
  • Aangeven of je wel of niet wil dat we je uitzendingen laten zien die vergelijkbaar zijn met uitzendingen die je eerder hebt bekeken. Opmerking: deze instelling wordt alleen ondersteund in iOS en Android.
  • Aangeven of je wel of niet wil dat andere Periscope-gebruikers je kunnen vinden door middel van je Facebook-vriendenlijst. Opmerking: deze instelling is alleen zichtbaar als een Facebook-account is verbonden met je Periscope-account.

Je privacy-instellingen wijzigen in iOS of Android

1. Log in bij je Periscope-account.
  2. Tik op het tabblad Personen in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  3. Klik op je profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en kies Instellingen.
  4. Scroll omlaag naar Privacy.
  5. Tik op de schakelaar om elk van de instellingen in of uit te schakelen.

Je privacy-instellingen wijzigen op het web

1. Log in bij je Periscope-account.
  2. Klik op je profielpictogram en selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik op de schakelaar om elk van de instellingen in of uit te schakelen.

Je Periscope-gegevens bekijken en downloaden

Op je Periscope-gegevensdashboard kan je een beknopt overzicht zien van je Periscope-gegevens tot dat moment, zoals informatie over uitzendingen, chats en persoonlijke instellingen. Je kan je gegevensdashboard openen door in te loggen bij je Periscope-account op het web

Je kan je gegevens opvragen door Verzoek om gegevens verzenden te selecteren onder de eerste van de drie stippen die je ziet bovenaan het dashboard. Zodra je aanvraag is voltooid, kan je het dashboard op deze pagina bekijken en je gegevens downloaden door Gegevensbestand downloaden te selecteren.

Downloads blijven 7 dagen geldig. Wanneer een download is verlopen, kan je een nieuwe aanvragen. Hierin zijn je meest recente gegevens opgenomen.

Je uitzendingen downloaden

Je kan je uitzendingen downloaden door in te loggen bij je Periscope-account op het web en naar de pagina analyse te gaan.

Selecteer naast de titel van elke uitzending het pictogram   om de video te downloaden. Zodra je dit hebt gedaan, wordt een zip-bestand gedownload. Je kan één uitzending tegelijk downloaden.

Hoe krijg ik een blauwe badge voor mijn account?

Blauwe badges worden gebruikt om de authenticiteit van personen en merken te bevestigen. Je treft deze badge aan op geverifieerde accounts, naast de gebruikersnaam van de uitzender.

Als je bent geverifieerd op Twitter, krijgt het Periscope-account dat is verbonden met je geverifieerde Twitter-account eveneens een badge. Als je Periscope-account is gemaakt met een niet-geverifieerd Twitter-account, krijgt je account geen badge en moet je een nieuw Periscope-account maken met je geverifieerde Twitter-account.

Op dit moment is het niet mogelijk badges toe te kennen aan Periscope-accounts zelf. Het programma voor geverifieerde accounts wordt beheerd door Twitter en is gesloten voor het algemene publiek.

Hoe deactiveer ik mijn account?

Wanneer je je account op Periscope deactiveert, zijn je account en uitzendingen niet meer openbaar. Wanneer je je account deactiveert, wordt het gemarkeerd voor verwijdering. Deactiveren wordt ondersteund in iOS en Android en op het web.

Je account deactiveren in iOS of Android

1. Log in bij je Periscope-account.
  2. Tik op het tabblad Personen in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  3. Klik op je profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en kies Instellingen.
  4. Scroll omlaag naar Account.
  5. Tik op Account deactiveren.
  6. Er verschijnt een venster op je scherm. Selecteer Deactiveren om het deactiveren van je account te bevestigen.

Je account deactiveren op het web

1. Log in bij je Periscope-account.
  2. Klik op je profielpictogram en selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik op Account deactiveren.
  4. Er verschijnt een venster op je scherm. Klik op Account deactiveren om het deactiveren van je account te bevestigen.

We hebben de Gebruikersovereenkomst voor Periscope, waarin onze Algemene voorwaarden en ons Privacybeleid zijn opgenomen, per 25 mei 2018 bijgewerkt. Als je ervoor kiest de bijgewerkte overeenkomst niet te accepteren, kan je Afwijzen en account deactiveren selecteren. Je wordt dan naar een venster geleid waar je kan kiezen uit Persoonlijke gegevens downloaden en Account deactiveren.

Wanneer je Account deactiveren selecteert, wordt je gevraagd je beslissing te bevestigen voordat je account wordt gedeactiveerd. Als je Persoonlijke gegevens downloaden selecteert, verschijnt een indicatie terwijl je aanvraag wordt verwerkt. Zodra je aanvraag is voltooid, wordt een bestand met je gegevens gedownload.

Je kan je account heractiveren door opnieuw in te loggen, zolang het nog niet is verwijderd (wat binnen 30 dagen gebeurt). Let op: als je je account hebt gedeactiveerd omdat je niet akkoord gaat met onze Voorwaarden en ons Privacybeleid, moet je akkoord gaan met onze beleidsdocumenten in iOS of Android of op het web voordat je je account kan heractiveren.

Als je je account niet wil deactiveren, maar wil wijzigen wie je account kan zien, vind je daarover meer informatie in Privé-uitzendingen, Uitzendingen verwijderen en laten verlopen of Blokkeren.

Hoe beheer is pushmeldingen?

Wanneer je je inschrijft voor een Periscope-account, worden pushmeldingen standaard uitgeschakeld. Je hebt de mogelijkheid meldingen in te schakelen op het moment dat je inlogt op je account, en er zijn diverse andere manieren om je meldingen te beheren in de app en op je apparaat.

Meldingen beheren op een iOS-apparaat

1. Je kan meldingen in- en uitschakelen voor de volgende gebeurtenissen: wanneer iemand die je volgt live gaat, wanneer iemand die je volgt op Twitter live gaat, wanneer iemand een uitzending met je deelt, bij aanbevolen uitzendingen, wanneer een nieuw account je volgt en wanneer iemand je toevoegt aan een groep. Je kan deze meldingen als volgt in- en uitschakelen:
    • Tik op het tabblad Personen in de rechterbenedenhoek van het scherm.
    • Tip op het profielpictogram rechtsbovenaan op het tabblad Personen.
    • Tik op Instellingen meldingen.
    • Schakel specifieke meldingen in/uit.
  2. Je kan meldingen van specifieke accounts uitschakelen door naar hun profielpagina te gaan en op het pictogram  te tikken.
  3. Je kan ook accounts waarvoor je geen pushmeldingen meer wil ontvangen ontvolgen.
  4. Alle pushmeldingen voor Periscope in-/uitschakelen:
    • Ga naar instellingen op je apparaat.
    • Scroll omlaag naar Periscope.
    • Tik op Meldingen.
    • Zet de instelling Sta berichtgeving toe op aan/uit.

Meldingen beheren op een Android-apparaat

1. Je kan meldingen in- en uitschakelen voor de volgende gebeurtenissen: wanneer iemand die je volgt live gaat, wanneer iemand die je volgt op Twitter live gaat, wanneer iemand een uitzending met je deelt, bij aanbevolen uitzendingen, wanneer een nieuw account je volgt en wanneer iemand je toevoegt aan een groep. Je kan deze meldingen als volgt in- en uitschakelen:
    • Tik op het tabblad Personen naast het vergrootglaspictogram bovenaan het scherm.
    • Tip op het profielpictogram rechtsbovenaan op het tabblad Personen.
    • Tik op Instellingen meldingen.
    • Schakel specifieke meldingen in/uit.
  2. Je kan ook personen waarvoor je geen pushmeldingen meer wil ontvangen ontvolgen.
  3. Alle pushmeldingen voor Periscope in-/uitschakelen:
    • Ga naar instellingen op je apparaat.
    • Scroll omlaag naar Geluiden en meldingen.
    • Tik op App-meldingen.
    • Scroll omlaag naar Periscope.
    • Kies welke meldingen je in of uit wil schakelen.

Als je op bepaalde tijden van de dag geen pushmeldingen wil ontvangen, kan je een dagelijkse tijdsduur instellen waarin je niet gestoord wil worden.

Een dagelijkse tijdsduur instellen waarin je niet gestoord wil worden:

1. Tik op het tabblad Personen naast het vergrootglaspictogram bovenaan het scherm.
  2. Tip op je profielpictogram rechtsbovenaan op het tabblad Personen.
  3. Tik op Instellingen meldingen.
  4. Zet Niet storen aan.
  5. Selecteer een begin- en eindtijd voor de periode waarin je geen pushmeldingen wil ontvangen van Periscope.

Ik ben mijn telefoon kwijt. Hoe kan ik uitloggen uit mij Periscope-account?

Als je je telefoon bent kwijtgeraakt en om veiligheidsredenen wil uitloggen uit je bestaande Periscope-account, kan je de volgende stappen uitvoeren op een iOS- of Android-apparaat (niet beschikbaar op het web).

Als je je bij Periscope hebt aangemeld via Twitter:

1. Ga naar je Twitter-instellingen op een desktop (niet mobiel) en selecteer de knop Toegang intrekken voor Periscope. Daarnaast moet je Toegang intrekken voor Twitter voor iOS of Twitter voor Android selecteren, afhankelijk van je apparaat.
  2. Nadat je de Periscope-app hebt gedownload op je nieuwe telefoon, log je in op je Periscope-account.
  3. Selecteer Profiel > Instellingen > Uitloggen bij alle apparaten.
  4. Je kan dan weer inloggen bij je nieuwe telefoon.

Als je je bij Periscope hebt aangemeld met je telefoonnummer

1. Nadat je de Periscope-app hebt gedownload op je nieuwe telefoon, log je in op je Periscope-account.
  2. Selecteer Profiel > Instellingen > Uitloggen bij alle apparaten.
  3. Je kan dan weer inloggen bij je nieuwe telefoon.

Wat moet ik doen als ik mijn Twitter-account heb verwijderd of een nieuw telefoonnummer heb?

Je Twitter-account, Facebook-account, Google-account of telefoonnummer (afhankelijk van wat je hebt gebruikt om je aan te melden) is de sleutel tot je Periscope-account. Een Twitter-account kan hooguit met één Periscope-account worden verbonden, en een telefoonnummer kan hooguit met één Periscope-account worden verbonden. Als je geen toegang meer hebt tot het account dat je gebruikt om in te loggen bij je account of een ander telefoonnummer krijgt, heb je geen toegang meer tot je Periscope-account.