goglobalwithtwitterbanner

Je Periscope-account beheren

Belangrijk: Nieuws van 31 maart 2021: Periscope en het Superzendersprogramma zijn beëindigd. Lees de veelgestelde vragen over Periscope

Hoe bewerk ik mijn privacy-instellingen voor Periscope?

Je kan je privacy-instellingen voor Periscope bewerken in iOS en Android en op het web. Met deze instellingen kan je:

  • De functie Superfans aan of uit zetten. Als je Superfans uitschakelt, komen er geen Superfans op jouw profiel en kom jij niet terecht op de Superfanlijst van iemand anders.
  • Aangeven of je wel of niet wil dat we je uitzendingen laten zien die vergelijkbaar zijn met uitzendingen die je eerder hebt bekeken. Opmerking: deze instelling wordt alleen ondersteund in iOS en Android.
  • Aangeven of je wel of niet wil dat andere Periscope-gebruikers je kunnen vinden door middel van je Facebook-vriendenlijst. Opmerking: deze instelling is alleen zichtbaar als een Facebook-account is verbonden met je Periscope-account.

Je privacy-instellingen wijzigen in iOS of Android

  1. Log in bij je Periscope-account.
  2. Tik op het tabblad Personen in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  3. Klik op je profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en kies Instellingen.
  4. Scroll omlaag naar Privacy.
  5. Tik op de schakelaar om elk van de instellingen in of uit te schakelen.

Je privacy-instellingen wijzigen op het web

  1. Log in bij je Periscope-account.
  2. Klik op je profielpictogram en selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik op de schakelaar om elk van de instellingen in of uit te schakelen.

Je Periscope-gegevens bekijken en downloaden

Op je Periscope-gegevensdashboard kan je een beknopt overzicht zien van je Periscope-gegevens tot dat moment, zoals informatie over uitzendingen, chats en persoonlijke instellingen. Je kan je gegevensdashboard openen door in te loggen bij je Periscope-account op het web

Je kan je gegevens opvragen door Verzoek om gegevens verzenden te selecteren onder de eerste van de drie stippen die je ziet bovenaan het dashboard. Zodra je aanvraag is voltooid, kan je het dashboard op deze pagina bekijken en je gegevens downloaden door Gegevensbestand downloaden te selecteren.

Downloads blijven 7 dagen geldig. Wanneer een download is verlopen, kan je een nieuwe aanvragen. Hierin zijn je meest recente gegevens opgenomen.

Je uitzendingen downloaden

Je kan je uitzendingen downloaden door in te loggen bij je Periscope-account op het web en naar de pagina Download-dashboard te gaan.

Je kan je gegevens opvragen door Verzoek om gegevens verzenden te selecteren onder de eerste van de drie stippen die je ziet bovenaan het dashboard. Nadat je verzoek is voltooid, kan je omlaag scrollen om een lijst van het uitzendingen te bekijken. Klik op de knop Download naast de uitzending(en) die je wil downloaden naar je computer.

De downloadlinks blijven 7 dagen geldig. Wanneer de links zijn verlopen, kan je opnieuw op Verzoek om gegevens verzenden klikken. Hierin zijn je meest recente gegevens opgenomen.

Hoe kan ik mijn account deactiveren op het web?

  1. Log in bij je Periscope-account.
  2. Klik op je profielpictogram en selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik op Account deactiveren.
  4. Er verschijnt een venster op je scherm. Klik op Account deactiveren om het deactiveren van je account te bevestigen.

We hebben de Gebruikersovereenkomst voor Periscope, waarin onze Algemene voorwaarden en ons Privacybeleid zijn opgenomen, per 25 mei 2018 bijgewerkt. Als je ervoor kiest de bijgewerkte overeenkomst niet te accepteren, kan je Afwijzen en account deactiveren selecteren. Je wordt dan naar een venster geleid waar je kan kiezen uit Persoonlijke gegevens downloaden en Account deactiveren.

Wanneer je Account deactiveren selecteert, wordt je gevraagd je beslissing te bevestigen voordat je account wordt gedeactiveerd. Als je Persoonlijke gegevens downloaden selecteert, verschijnt een indicatie terwijl je aanvraag wordt verwerkt. Zodra je aanvraag is voltooid, wordt een bestand met je gegevens gedownload.

Je kan je account heractiveren door opnieuw in te loggen, zolang het nog niet is verwijderd (wat binnen 30 dagen gebeurt). Let op: als je je account hebt gedeactiveerd omdat je niet akkoord gaat met onze Voorwaarden en ons Privacybeleid, moet je akkoord gaan met onze beleidsdocumenten in iOS of Android of op het web voordat je je account kan heractiveren.

Als je je account niet wil deactiveren, maar wil wijzigen wie je account kan zien, vind je daarover meer informatie in Privé-uitzendingen, Uitzendingen verwijderen en laten verlopen of Blokkeren.

Ik ben mijn telefoon kwijt. Hoe kan ik uitloggen uit mij Periscope-account?

Als je je telefoon bent kwijtgeraakt en om veiligheidsredenen wil uitloggen uit je bestaande Periscope-account, kan je de volgende stappen uitvoeren op een iOS- of Android-apparaat (niet beschikbaar op het web).

Als je je bij Periscope hebt aangemeld via Twitter:

  1. Ga naar je Twitter-instellingen op een desktop (niet mobiel) en selecteer de knop Toegang intrekken voor Periscope. Daarnaast moet je Toegang intrekken voor Twitter voor iOS of Twitter voor Android selecteren, afhankelijk van je apparaat.
  2. Nadat je de Periscope-app hebt gedownload op je nieuwe telefoon, log je in op je Periscope-account.
  3. Selecteer Profiel > Instellingen > Uitloggen bij alle apparaten.
  4. Je kan dan weer inloggen bij je nieuwe telefoon.

Als je je bij Periscope hebt aangemeld met je telefoonnummer

  1. Nadat je de Periscope-app hebt gedownload op je nieuwe telefoon, log je in op je Periscope-account.
  2. Selecteer Profiel > Instellingen > Uitloggen bij alle apparaten.
  3. Je kan dan weer inloggen bij je nieuwe telefoon.

Wat moet ik doen als ik mijn Twitter-account heb verwijderd of een nieuw telefoonnummer heb?

Je Twitter-account, Facebook-account, Google-account of telefoonnummer (afhankelijk van wat je hebt gebruikt om je aan te melden) is de sleutel tot je Periscope-account. Een Twitter-account kan hooguit met één Periscope-account worden verbonden, en een telefoonnummer kan hooguit met één Periscope-account worden verbonden. Als je geen toegang meer hebt tot het account dat je gebruikt om in te loggen bij je account of een ander telefoonnummer krijgt, heb je geen toegang meer tot je Periscope-account.

 

Dit artikel delen of bladwijzer opslaan

Was dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback. We zijn blij dat we je konden helpen!

Bedankt voor je feedback. Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?

Bedankt voor je feedback. Dankzij jouw opmerkingen kunnen we onze artikelen verbeteren.