TweetDeck gebruiken

TweetDeck biedt een uitgebreidere Twitter-ervaring door je meerdere tijdlijnen in één eenvoudige interface te laten zien. TweetDeck heeft een groot aantal geavanceerde functies die je helpen om alles uit Twitter te halen: meerdere Twitter-accounts beheren, Tweets inplannen om in de toekomst te plaatsen, Tweet-verzamelingen aanleggen en meer.

TweetDeck is nu beschikbaar op tweetdeck.comMac app store.0.8125rem;">tweetdeck.com of

Aan de slag met TweetDeck

1. Ga naar http://tweetdeck.twitter.com of open de desktopapp voor Mac.
  2. Log in bij je Twitter-account. We raden je aan om een Twitter-account te gebruiken dat niet wordt gedeeld met anderen.
  3. Wanneer je bent ingelogd, kan je meerdere Twitter-accounts koppelen aan je TweetDeck-account.

Opmerking: Als je een oude versie van onze desktopapp voor Mac gebruikt (ouder dan Mac: 3.5.0), kan je niet inloggen bij een Twitter-account of een nieuw account maken. Hiervoor moet je naar de nieuwste versie upgraden.

Als je TweetDeck gebruikt in een zakelijke of teamomgeving, lees dan ons artikel over hoe je een team-account instelt.

Meerdere Twitter-accounts koppelen in je TweetDeck

1. Klik in de navigatiebalk op Accounts .
  2. Klik op Een ander account koppelen waarvan je de eigenaar bent.
  3. Lees het bericht met informatie over de teamkoppeling met het toe te voegen account en klik vervolgens op Doorgaan.
  4. Voer in het nieuwe venster de gebruikersnaam of het e-mailadres en het wachtwoord in van het account en klik op Autoriseren.
  5. Je kan TweetDeck nu gebruiken!

Een account van TweetDeck verwijderen

1. Klik in de navigatiebalk op Accounts.
  2. Klik op de pijl omlaag om het account uit te vouwen dat je wil verwijderen.
  3. Klik op Team verlaten en bevestig door op Verlaten te klikken.

Opmerking: Het account waarmee je bij TweetDeck bent ingelogd, kan niet uit TweetDeck worden verwijderd.

Meerdere accounts op TweetDeck beheren

Selecteer een standaardaccount:

Je kan instellen welk account als standaardaccount moet worden gebruikt. Dit account wordt gebruikt om je Tweets op te stellen, een Tweet als leuk markeren en Tweets te beantwoorden.

1. Klik in de navigatiebalk op Accounts.
  2. Klik op de pijl omlaag om het account uit te vouwen dat je als standaard wil instellen.
  3. Schuifknop bij de optie Standaardaccount.

Tweeten vanuit meerdere accounts:

Met TweetDeck kan je gemakkelijk vanuit meerdere accounts Tweeten. Het account selecteren waarmee je wil Tweeten:

1. Klik op de Tweetknop bovenaan de navigatiebalk. de geautoriseerde accounts worden bovenaan weergegeven (je kan de muisaanwijzer over een icoon bewegen om de gebruikersnaam van het account weer te geven).
  2. Selecteer het account dat je wil gebruiken om te Tweeten (als het account is geselecteerd, wordt het gemarkeerd met een groen vinkje).
    Tip: Plan Tweets vooraf in voor de accounts die aan je TweetDeck zijn gekoppeld.

Een Tweet als leuk markeren vanuit meerdere accounts:

Met TweetDeck kan je een Tweet als leuk markeren vanuit meerdere accounts.

1. Klik op het icoon meer  op de Tweet.
  2. Klik op Als leuk markeren vanuit accounts... in het menu dat wordt weergegeven.
  3. Klik op Vind-ik-leuk naast het account dat je wil gebruiken.

Volgen vanuit meerdere accounts:

Met TweetDeck kan je gemakkelijk vanuit meerdere accounts iemand volgen. Je kan ook iemand volgen door op Volgen te klikken op hun profiel. Dan zal alleen je standaardaccount hen volgen.

1. Klik op het account dat je wil volgen. Er wordt vervolgens een profiel weergegeven.
  2. Klik op het icoon meer en selecteer Volgen van accounts....
  3. Selecteer het account waarmee je wil volgen.
    Opmerking: Dezelfde instructies gelden wanneer je een account wil ontvolgen.

Waarom is het veiliger om met een persoonlijke Twitter-gebruikersnaam in te loggen?

Als je met een persoonlijke gebruikersnaam inlogt waar alleen jij het wachtwoord van weet, krijg je veilig toegang tot je teamaccounts zonder risico voor de accountbeveiliging. We raden aan om inlogverificatie te gebruiken voor extra veiligheid.

TweetDeck-kolommen gebruiken

Met TweetDeck kan je in plaats van één tijdlijn kolommen toevoegen met specifieke content waarin je geïnteresseerd bent en ze naast elkaar weergeven. Voeg kolommen toe met daarin al je vermeldingen, de resultaten van een zoekopdracht, de nieuwste Tweets van een hashtag of trend enz.

Een kolom toevoegen:

1. Klik in de navigatiebalk op het plus-icoon  om Kolom toevoegen te selecteren.
  2. Selecteer het type kolom dat je wil toevoegen.
  3. Selecteer in Je accounts het account dat je in de kolom wil weergeven.

Opmerking: Je kan ook kolommen maken met informatie op basis van acties van andere accounts. Klik op de gebruikersnaam van het account en selecteer de acties, zoals vermeldingen, lijsten, verzamelingen of vind-ik-leuks.

Een kolom verwijderen:

1. Klik op het filter-icoon  in de kolomkop naast de kolomtitel.
  2. Klik op de knop Verwijderen om een kolom te verwijderen.

Kolomfilters:

Je kan gemakkelijk instellen welk type Tweets je wil weergegeven in elke kolom. Je kan kiezen uit Content, LocatieGebruikers, Interacties en Meldingen, of een combinatie van drie.

1. Met het filteren van content kan je de kolom filteren op een bepaald type Tweet, zoals Retweets, Tweets met een specifiek woord of specifieke woordgroep, of Tweets met foto's.
  2. Met het locatiefilter kan je op Tweets filteren met een geotag op een bepaalde locatie.
  3. Met het gebruikersfilter kan je in een kolom op Tweets filteren van een bepaalde auteur en de gebruikers die worden vermeld.
  4. Met het interactiefilter kan je op Tweets filteren met een minimaal aantal Retweets, vind-ik-leuks of antwoorden.
  5. Met het meldingsfilter kan je pop-upvensters en geluiden inschakelen voor een bepaalde kolom.
  6. Opmerking: Als je een kolom met zoekresultaten maakt, kan je ook de resultaten filteren op locatie, datum en interactie. Met het locatiefilter kan je snel je zoekresultaten verfijnen om relevante content te vinden die jij interessant vindt. Er worden alleen niet-afgeschermde Tweets met een geotag weergegeven in de zoekresultaten met een locatiefilter.

Een filter maken:

1. Klik op het filter-icoon  in de kolomkop naast de kolomtitel.
  2. Selecteer het type filter (Content, Gebruikers of Meldingen) dat je wil toepassen op de kolom.
  3. Klik nog een keer op het filter-icoon   om de kolominstellingen in te vouwen.
    Opmerking: Kolommen met een aangepast filter geven Gefilterd op weer met het icoon voor het gebruikte filter.

Kolommen ordenen:

Je kan in slechts een paar muisklikken de volgorde van kolommen in TweetDeck indelen.

1. Klik op het filter-icoon  in de kolomkop naast de kolomtitel.
  2. Klik op de pijltoets naar links of rechts afhankelijk van in welke richting je de kolom wil verplaatsen.
    Opmerking: Je kan ook kolommen ordenen door ze te slepen en neer te zetten met de bijbehorende iconen op de navigatiebalk.

Kolomtypen in TweetDeck en wat ze weergeven

• Startpagina: Tijdlijn van de startpagina van een bepaald account.
  • Gebruiker: Tweets van een specifiek account.
  • Meldingen: Meldingen voor een specifiek account, waaronder wanneer de Tweets van het account worden Geretweet, als leuk gemarkeerd of vermeld, en wanneer iemand het account volgt.
  • Zoeken: Een specifiek zoekwoord.
  • Lijsten: Maak of koppel een lijst die je al volgt.
  • Verzameling: Een tijdlijn van door jou geselecteerde Tweets om met anderen te delen.
  • Activiteit: Wat de accounts die je volgt bezighoudt.
  • Vind-ik-leuks: Tweets die door een specifiek account als leuk zijn gemarkeerd.
  • Berichten (één account): Privéberichten voor een specifiek account.
  • Vermeldingen (één account): Wanneer iemand een specifiek account vermeldt.
  • Volgers: Volgactiviteit voor een specifiek account.
  • Gepland: Je geplande Tweets.
  • Berichten (alle accounts): Verzameling van privéberichten van al je geautoriseerde accounts.
  • Vermeldingen (alle accounts): Vermeldingen van alle accounts.
  • Trending: Specifieke wereldwijde trends.