Media Studio Producer

Met Producer in Media Studio kunnen makers van live-videocontent eenvoudig uitzendingen van hoge kwaliteit maken vanuit externe bronnen, zoals streamingsoftware, hardware-encoders en professionele camera's.

Deze uitzendingen kunnen worden bekeken in X op iOS en Android en op desktopcomputers.

Eerdere uitzendingen, kunnen ook rechtstreeks worden bekeken in de applicatie Producer. Als je Periscope-gegevens zijn gekoppeld aan je account van X, kan je de bibliotheek van alle uitzendingen die je hebt gemaakt met de diverse apps, Periscope Producer of de API bekijken. Zie Media.X.com voor meer informatie over het te gelde maken van uitzendingen en analyse.

Aan de slag met Producer in Media Studio

Specificaties voor live-videostreamen

Live uitzenden op X met RTMP

• Een RTMP-bron maken
  • Veelgestelde vragen

Live uitzenden op X met HLS

• Een HLS-bron maken
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Een uitzending maken

• Veelgestelde vragen
  • Veelgestelde vragen over 'Later beginnen'
  • Fouten

Je uitzending beheren en bekijken

• Mijn uitzending posten
  • Mijn uitzending beëindigen
  • Veelgestelde vragen
  • Fouten

Analyses van je uitzending bekijken

• Analyses van je uitzending bekijken
  • Veelgestelde vragen

Aan de slag met Producer in Media Studio

Hier zijn enkele termen die je moet kennen om optimaal gebruik te kunnen maken van Producer in Media Studio:

• Videobron: een manier om live-video in te voeren in Producer via RTMP of HLS
  • Uitzending: hoe live-video te zien is op X

Videobronnen

Je moet eerst een videobron maken voordat je een video kan toevoegen en live kan uitzenden op X. Er geldt geen limiet voor het aantal bronnen dat je kan maken. We raden je echter aan om een of meer bronnen in je account te hergebruiken om je uitzendervaring eenvoudiger te maken.

Als je eerder een bron hebt gemaakt in Periscope Producer, zie je deze mogelijk ook in je bronnenlijst van Media Studio.

Let op: voor content die is gemaakt met de bedoeling om te worden bekeken als een geplande uitzending heb je een bron nodig die is gemaakt met Media Studio Producer.

Uitzendingen

Uitzendingen zijn de vorm waarin de meeste mensen op X jouw live-video bekijken. Wanneer een bron eenmaal is gemaakt, kan je een uitzending maken. Zo kunnen mensen op X je live-video zien. Je kan meteen beginnen met live uitzenden of een uitzending plannen in de toekomst. Je kan ook een privé-uitzending maken om hiervan clips te maken met LiveCut.

Voor het live uitzenden via Producer in Media Studio ondersteunen we RTMP en HLS. Volg de onderstaande instructies om een bron te maken en een live uitzending te starten op X.

Specificaties voor live-video voor RTMP en HLS

Kies voor een optimale ervaring voor de hieronder aanbevolen streamspecificaties.

Audio/video-specificaties RTMP en HLS

Videocodec: H.264/AVC

Videobitrate:

• 9 Mbps (aanbevolen)
  • 12 Mbps (maximaal)

Audiocodec: AAC-LC

Audiobitrate: 128 kbps (maximaal)

Resolutie:

• 1280 x 720 (aanbevolen)
  • 1920 x 1080 (maximaal)

Framerate:

• 30 fps (aanbevolen)
  • 60 fps (maximaal)

Keyframe-interval

OBS: elke 3 seconden

Wirecast:

• 24 fbs = Keyframe-interval van 72 frames
  • 30 fbs = Keyframe-interval van 90 frames
  • 50 fbs = Keyframe-interval van 150 frames
  • 60 fbs = Keyframe-interval van 180 frames

Let op: aanvullende vereisten en specificaties vind je hier.

Live uitzenden op X met RTMP

Een RTMP-bron maken

Als je Periscope Producer al eerder hebt gebruikt, staan er mogelijk al bronnen in deze weergave.

1. Klik op het tabblad Bronnen.
  2. Klik op Bron maken.
  3. Kies voor het type bron RTMP.
  4. Vul de vereiste velden in:
    • Naam van bron.
    • Regio (selecteer de regio die het dichtst in de buurt ligt van de oorsprong van je stream).
  5. Klik op Maken.
Video's publiceren naar een RTMP-bron
  1. Klik op het tabblad Bronnen.
  2. Klik op de bron die je gaat gebruiken om gedetailleerde RTMP-informatie weer te geven:
    • RTMP-URL
    • RTMP-streamsleutel.
    • Tip: Desgewenst kan je ook de hier vermelde RTMPS-URL gebruiken, samen met de RTMP-streamsleutel.
  3. Gebruik de gegevens hierboven om je hardware- of software-encoder bij te werken om video's naar je bron te pushen.
  4. Maak een uitzending volgens de onderstaande instructies om je video te testen.

Live uitzenden op X met RTMP - veelgestelde vragen

Welke RTMP-bronregio moet ik gebruiken?
Kies de regio die het dichtst bij de bronlocatie van je encoder ligt:

Azië-Pacific (Tokio) - Tokio, Japan
Azië-Pacific (Seoul) - Seoul, Zuid-Korea
Azië-Pacific (Mumbai) - Mumbai, India
Azië-Pacific (Singapore) - Singapore, Singapore
Azië-Pacific (Sydney) - Sydney, Australië
EU (Frankfurt) - Frankfurt, Duitsland
EU (Ierland) - Dublin, Ierland
EU (Parijs) - Parijs, Frankrijk
Zuid-Amerika (São Paulo) - São Paulo, Brazilië
Verenigde Staten-Oost (Noord-Virginia) - Noord-Virginia, VS
Verenigde Staten-West (Noord-Californië) - Oregon, VS
Verenigde Staten-West (Oregon) - Noord-Californië, VS

Wat is de URL voor RTMPS?
Dit is een beter beveiligde URL, waarmee een extra veiligheidslaag aan de stream wordt toegevoegd tijdens verzending naar X.

Kan ik verificatie gebruiken voor mijn RTMP-verbinding?
Nee, we ondersteunen geen verificatie voor RTMP-verbindingen.

Kan ik de locatie van mijn RTMP-bron wijzigen nadat ik deze heb aangemaakt?
Nee, maar je kan een nieuwe bron maken en de oude verwijderen.

Ik probeer een nieuwe bron te maken, maar er gebeurt niets. Hoe kan ik een nieuwe bron maken?
X kent een limiet van 100 bronnen. Wanneer je deze limiet bereikt, wordt geen nieuwe bron gemaakt wanneer je op de knop klikt, maar wordt ook geen foutmelding weergegeven. Je kan bestaande bronnen hergebruiken en bronnen die je niet meer nodig hebt verwijderen om ruimte vrij te maken in je account.

Wat is het optimale encoderprofiel voor live streamen op X?
We bevelen ‘Main’ of ‘High’ aan. Maar welke encoder je ook gebruikt, we raden sterk aan testuitzendingen te maken om te bepalen welke kwaliteit je wil gebruiken.

Kan ik een bestaande RTMP-stream van een ander platform (Periscope, Facebook Live, YouTube, enzovoort) hergebruiken voor mijn bron?
Nee, het is niet mogelijk om deze bestaande streams te hergebruiken. We kunnen de videocontent alleen goed toevoegen als er een afzonderlijke stream wordt gepubliceerd naar een bron in Media Studio.

Er zijn services van derden die een stream kunnen 'splitsen' om deze naar meerdere RTMP-punten op verschillende platforms te sturen. Deze services kunnen worden gebruikt om live-video te publiceren naar Producer in Media Studio.

Live uitzenden op X met HLS

Een HLS-bron maken

Als je Periscope Producer al eerder hebt gebruikt, staan er mogelijk al bronnen in deze weergave.

1. Klik op het tabblad Bronnen.
  2. Klik op Bron maken.
  3. Kies voor het type bron HLS.
  4. Vul de vereiste velden in:
    • Naam van bron.
    • URL voor HLS-pull
    • Regio (selecteer de regio die het dichtst in de buurt ligt van de oorsprong van je stream).
  5. Lees de mededeling die verschijnt en selecteer het vakje als je akkoord gaat met de mededeling.
  6. Klik op Maken.

Live uitzenden op X met HLS - veelgestelde vragen

Welke typen HLS-streams worden ondersteund?
Producer in Media Studio accepteert HLS-streams in de vorm van .m3u8- of .m3u-URL's. Wanneer je de URL van een HLS-stream instelt in Media Studio van X, geef je in feite een URL naar een afspeellijst op. We accepteren beide typen: zogeheten ‘master playlists’ en ‘media playlists’.

Producer in Media Studio detecteert automatisch een videovariant, en als de audio niet door middel van multiplexing aan je video is toegevoegd, een audiovariant toegevoegd uit je ‘master playlist’. Hierbij wordt de volgende logica gebruikt: de videovariant met hoogste bitrate en resolutie die niet hoger is dan 720p, tenzij alleen videovarianten boven 720p beschikbaar zijn. In dat geval wordt de variant die het dichtst bij 720p ligt geselecteerd.

Indien audio en video samen worden gemultiplext en afzonderlijke audio-uitvoeringen worden verstrekt, gebruiken wij de audio in de gekozen videovariant.  Als meerdere AAC-audiotracks worden aangeleverd, kiezen we de audiotrack in de weergave met de hoogste bandbreedte.

Welke HLS-bronregio moet ik gebruiken?
Kies de regio die het dichtst bij de bronlocatie van je encoder ligt:

Verenigde Staten-West (Noord-Californë) - Oregon, VS
Verenigde Staten-Oost (Noord-Virginia) - Noord-Virgina, VS
EU (Frankfurt) - Frankfurt, Duitsland
Azië-Pacific (Tokio) - Tokio, Japan

Hoe kan ik een beperkte HLS-stream gebruiken als bron in Producer in Media Studio?
Als je een HSL-URL gebruikt waarvoor beperkingen gelden (op IP-adres of geografische beperking), kan je deze mogelijk in Media Studio gebruiken als je alle IP-adressen van X die mogelijk worden gebruikt om je stream te lezen op de toestemmingslijst te plaatsen. Deze IP-adressen zijn specifiek voor de gekozen bronregio. Voor verschillende bronnen kunnen dus verschillende IP-adressen worden gebruikt. Je kan deze IP-adressen bekijken door naar het tabblad Bronnen te gaan en op je HLS-bron te klikken. Vouw de ‘Aanbevolen encoder-instellingen’ uit en scroll omlaag naar het veld ‘IP-bereik’.

Waarom neemt mijn HLS-stream ogenschijnlijk een lage variant?
Voor live-uitzendingen op X negeren we varianten die niet goed werken bij ons (slechte codecs en te hoge bitrates). Vervolgens kiezen we de variant met de hoogste resolutie die niet hoger is dan 1280x720.

In LiveCut kan het voorkomen dat de editor een variant met een lagere kwaliteit weergeeft, zelfs al je een stream van hogere kwaliteit gebruikt.

Waarom slaat mijn HLS-stream over of vertoont hij andere problemen?
Het live-venster (de verzameling mediasegmenten die te zien is in elke update van de media-afspeellijst) moet ten minste 5 segmenten en niet meer dan 100 segmenten bevatten.

Als het live-venster korter is, kan het gebeuren dat een segment als gevolg van latentie in het netwerk al uit het venster verdwenen is voordat ons systeem het heeft kunnen downloaden. Dit kan ertoe leiden dat de uitzending op X wordt overgeslagen of dat het afspelen wordt afgebroken van het gedeelte van je stream dat overeenkomt met het ontbrekende segment.  Zorg ervoor dat je media-afspeellijst minstens 5 segmenten en niet meer dan 100 segmenten bevat.

Zorg er verder voor dat je HLS-stream voldoet aan onze aanbevolen specificaties. Eventuele afwijkingen kunnen leiden tot diverse problemen in X en LiveCut.

Waarom doen zich audioproblemen voor bij mijn HLS-stream?
De HLS-audio moet zijn gemaakt met een AAC-encoder. De audio moet mono of stereo zijn, niet multichannel.

Live uitzenden op X met HLS: veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: ‘Je moet een geldig HLS URL-schema invoeren dat begint met http of https.’
De HLS-URL moet beginnen met 'http' of 'https' en eindigen met een .m3u8- of .m3u-extensie. De URL moet er ongeveer zo uitzien: https://[jouwHLSstream].m3u8. Als je niet zeker weet of jouw stream wordt ondersteund, kan je contact opnemen met je IT- of videoproductieteam.

Fout: ‘De stream kan niet verbinden.’
Controleer of de HLS-URL correct is ingevoerd in de Bron en op dat moment in gebruik is. Als deze fout zich blijft voordoen, neem je contact op met het team dat je stream beheert.

Fout: ‘De stream is niet toegankelijk door een fout bij het valideren van het certificaat.’
Controleer of de HLS-URL correct is ingevoerd in de Bron en op dat moment in gebruik is. Als deze fout zich blijft voordoen, neem je contact op met het team dat je stream beheert.

Fout: 'De stream is niet toegankelijk. Bekijk de toegangsbeperkingen van de stream.’
De stream is niet toegankelijk als gevolg van geografische beperkingen of verificatie-instellingen die door je IT-team zijn geconfigureerd. Als deze fout zich blijft voordoen, neem je contact op met het team dat je stream beheert (fout 401 of 403).

Fout: ‘Zorg dat de stream aanstaat en probeer dan een nieuwe uitzending te maken.’
Er wordt op dit moment geen video gedetecteerd op deze stream-URL. Controleer of de HLS-URL correct is ingevoerd in de Bron en op dat moment in gebruik is. Als deze fout zich blijft voordoen, neem je contact op met het team dat je stream beheert (fout 404).

Fout: ‘Er is een probleem met de stream.’
Er is een probleem met het HLS-manifest of de afspeellijst. Als deze fout zich blijft voordoen, neem je contact op met het team dat je stream beheert en raadpleeg je de aanbevolen HLS-specificatie.

Fout: ‘Oeps. Er ging iets mis.’
De stream is niet toegankelijk als gevolg van een serverfout. Als deze fout zich blijft voordoen, neem je contact op met het team dat je stream beheert (fout 500).

Een uitzending maken

Een uitzending maken
  1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op Uitzending maken.
  3. Vul de vereiste velden in:
    • Naam uitzending – als je uitzending openbaar is, wordt deze naam openlijk weergegeven op X.
    • Hoe zou je je uitzending omschrijven? categorie.
    • Bron.
  4. Kies een selectie onder Publiek:
    • Openbaar – deze uitzending kan worden gepost en bekeken door mensen op X.
    • Privé – deze uitzending kan niet worden gepost en is alleen toegankelijk binnen Media Studio om te testen en clips te maken in LiveCut.
  5. Kies een selectie onder Planning:
    • Meteen beginnen om nu meteen te beginnen met uitzenden, of
    • Later beginnen om de uitzending op een later tijdstip te starten:
      • Kies een datum en tijdstip om te Beginnen en Eindigen.
      • Kies een selectie onder Terugkerend:
        • Wordt niet herhaald
        • Dagelijks
        • Wekelijks
      • Kies een Posterafbeelding om te uploaden vanaf je lokale computer (gebruik een afbeelding met een beeldverhouding van 16:9 en een resolutie van bijvoorbeeld 1280x720, zodat de volledige, niet-bijgesneden afbeelding te zien is voor kijkers op X).
  6. Open Geavanceerde instellingen als je gebruik wil maken van de volgende functionaliteit:
    • Toon chat in volledige schermweergave (als je dit uitschakelt, kunnen gebruikers niet meer chatten tijdens de uitzending).
  7. Open Inhoudsbeperkingen als je geografische videobeperkingen live moet inschakelen:
    • Toevoegen.
    • Weglaten.
  8. Push een video van je encoder naar je bron en controleer of de video wordt afgespeeld in de previewspeler. Als je de uitzending later wil laten beginnen, moet je ervoor zorgen dat je de video naar je bron stuurt voor de geplande begintijd.
  9. Klik op Uitzending maken om je uitzending te maken.
    • Als je Meteen beginnen kiest, begint je uitzending onmiddellijk.
    • Als je Later beginnen kiest, begint je uitzending op de ingestelde begintijd.

Een uitzending maken - veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien of mijn encoderinstellingen binnen de door X aanbevolen specificaties vallen?
Scrol tijdens het maken van een nieuwe uitzending omlaag naar het vervolgkeuzemenu ‘Aanbevolen encoder-instellingen’. Hier kan je de encoderinstellingen vergelijken met de door X aanbevolen specificaties. Pas de instellingen van je encoder aan zodat ze binnen de aanbevolen specificaties vallen voordat je de uitzending maakt.

Wat is de betekenis van het veld 'Hoe zou je jouw video beschrijven?' Hoe wordt deze categorie gebruikt in X?
Dit veld wordt alleen gebruikt voor uitzendingen waarmee geld wordt verdiend in het kader van het Amplify Pre-roll-programma om relevante adverteerders te vinden bij de content. Wanneer dit veld wordt ingevuld bij organische uitzendingen waarmee geen geld wordt verdiend, wordt de ingestelde categorie niet gebruikt of weergegeven in X.

Wat doet streamcodering?
Streamcodering voegt een extra beveiligingslaag toe aan de gestreamde uitzending terwijl deze wordt afgespeeld op X. Streamcodering wordt automatisch ingeschakeld (en kan niet worden uitgeschakeld) bij uitzendingen waarvoor geografische restricties gelden.

Wat doet de knop ‘Het opnieuw afspelen van uitzendingen uitzetten’?
Als je dit vakje aanvinkt, worden geen herhalingen van een uitzending weergegeven op X. Als je dit vak aanvinkt voor of tijdens een live-uitzending, krijgen alle gebruikers na afloop van de uitzending een grijs scherm te zien (het kan tot een minuut duren voordat alle kijkers zijn bereikt). Je kan geen clips maken in LiveCut als het opnieuw afspelen van een uitzending is uitgezet. Deze optie waarmee je het opnieuw afspelen van de uitzending kan toestaan of blokkeren kan op elk moment worden in- of uitgeschakeld.

Kan ik een lange lijst van landen toevoegen/uitsluiten voor geografische beperkingen?
Ja, je kan net zoveel landen toelaten of uitsluiten als nodig is. Er is echter geen manier om meer dan een land tegelijk toe te voegen.

Wat is het verschil tussen een 'openbare' en een 'privé-uitzending?

Openbare uitzendingen kunnen worden bekeken door iedereen op X (tenzij de uitzending geografisch beperkt is). Privé-uitzendingen zijn alleen te bekijken door gebruikers die ingelogd zijn bij Media Studio, want dit is voornamelijk bedoeld voor uitzendingen die niet openbaar mogen zijn, maar die als basis dienen voor het maken van clips met LiveCut.

Kan ik een privé-uitzending posten?

Nee, het is niet mogelijk om een privé-uitzending te posten, want deze is alleen te bekijken binnen Media Studio.

Is het mogelijk uitzendingen en privé-uitzendingen te plannen in andere producten of via tools van derden buiten Media Studio?
Nee, deze opties zijn alleen beschikbaar voor gebruikers binnen Media Studio.

Hoelang kan ik een uitzending streamen?

Er is geen limiet voor hoelang je kan streamen op X. Maar hoe langer je streamt, des te groter is de kans dat je problemen ondervindt met herhalingen, langzaam laden van je uitzending en bewerken in LiveCut.

Kan ik mijn uitzendingen beperken tot bepaalde regio's?
Je kan het afspelen op X tijdens het maken van je uitzendingen beperken met de instellingen voor 'Geografische beperkingen'. Je kan de beperkingen vervolgens verwijderen nadat de uitzending is gestart.

Een geplande uitzending maken voor een later tijdstip - veelgestelde vragen

Hoe ver van tevoren kan ik mijn uitzending plannen?

We hebben de uiterste datum die je van tevoren kan vastleggen, ingesteld op 1 jaar vooruit.

Wat is de maximale duur van mijn geplande uitzending?

Uitzendingen gepland om later te beginnen mogen maximaal zes (6) uur duren. Voor uitzendingen die meteen beginnen is er geen maximale duur.

Kan ik de datum en duur van mijn geplande uitzending wijzigen, of de uitzending voortijdig beëindigen?

Ja, je kan de begin- en eindtijd van een uitzending bewerken voordat deze live gaat. Nadat een uitzending is beginnen, kan je alleen het veld 'Eindigt' bewerken, hetzij om de uitzending vroegtijdig te beëindigen, hetzij om de uitzending te verlengen tot maximaal zes uur.

Kan ik een geplande uitzending posten die nog niet live is?

Ja, je kan elke geplande uitzending posten, mits de publieksinstelling 'Openbaar' is. De post over een geplande uitzending bevat de afbeelding die je hebt geüpload tijdens het aanmaken van de uitzending. Geef in de tekst van je post informatie over de geplande datum en het tijdstip, zodat gebruikers op het juiste moment gaan kijken.

Het laden van geplande uitzendingen duurt een tijdje op X.com
Het kan tot 30 seconden duren voordat live-video te zien is nadat de geplande uitzending is begonnen. Gedurende deze tijd kan je de algemene posterafbeelding van X of je eigen posterafbeelding te zien krijgen.

Wat voor posterafbeelding kan ik uploaden voor mijn geplande uitzending?
Je kan diverse afmetingen en resoluties uploaden, maar we raden aan een afbeelding te gebruiken met een beeldverhouding van 16:9 en een resolutie van 1280x720 of 1920×1080. Andere beeldverhoudingen en resoluties worden automatisch bijgesneden in de uitzendingkaart wanneer ze worden gepost.

Kan ik twee geplande uitzendingen uit dezelfde bron tegelijkertijd laten uitzenden of laten overlappen in tijd?
Je kan maar één uitzending tegelijk live hebben vanuit een enkele bron. Als je probeert een overlappende uitzending te maken uit een bron die als in gebruik is of die binnenkort wordt gebruikt, krijg je een waarschuwingsmelding te zien. Als je meerdere uitzendingen tegelijk live wil laten gaan, maak en gebruik je meerdere bronnen en encoders.

Wat gebeurt er als ik een uitzending plan maar op de begintijd niet aan het streamen ben naar de bron?
Geplande RTMP-uitzendingen schakelen automatisch over naar de toestand TIME-OUT. HLS-uitzendingen schakelen over naar TIME-OUT nadat 10 minuten lang is geprobeerd een verbinding te maken met de HLS-URL. Als je geplande uitzending is gepost, krijgen je kijkers mogelijk een foutmelding te zien.

Wanneer wordt de pushmelding van de app van X verzonden in geval van een geplande live-uitzending?
Meldingen van X worden verstuurd op het moment dat de uitzending begint op de geplande begintijd.

Begint mijn geplande uitzending precies op de geplande begintijd?
Geplande uitzendingen beginnen binnen een paar seconden na de begintijd die is ingesteld in Media Studio.

Een uitzending maken - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: 'Ongeldige uitzending'
Deze melding kan verschijnen bij het maken van een geplande uitzending. Voor geplande uitzendingen moet een bron worden gebruikt die is gemaakt in Media Studio. Als je deze fout te zien krijgt, maak je waarschijnlijk gebruik van een bron die oorspronkelijk is gemaakt in Periscope. Gebruik een andere bron of maak een nieuwe bron in Media Studio.

Waarschuwing: 'Wachten op stream'
Deze melding kan verschijnen in de previewspeler. Deze waarschuwing verschijnt meestal als je nog geen bron hebt geselecteerd.

Waarschuwing: 'De media konden niet worden afgespeeld'
Dit kan verschijnen in de voorbeeldspeler van de uitzending. Deze waarschuwing verschijnt meestal als de bron geen signaal detecteert. De previewspeler wordt elke paar seconden vernieuwd en probeert telkens nieuwe informatie op te halen van de bron.

Fout: 'Uitzending loopt al'
Deze melding kan verschijnen bij het maken van een geplande uitzending. Deze fout kan verschijnen wanneer Producer in Media Studio denkt dat een andere uitzending loopt vanuit de geselecteerde bron. Als dat het geval is, moet je de andere uitzending beëindigen en proberen een nieuwe te maken. Als deze foutmelding zich blijft voordoen, moet je een nieuwe bron maken en gebruiken.

Fout: 'Fout bij maken uitzending'
Deze melding kan verschijnen bij het maken van een geplande uitzending. Probeer eerst de uitzending opnieuw te maken. Als deze fout zich blijft voordoen, probeer je het volgende: de pagina vernieuwen, de browser sluiten en opnieuw opstarten, een andere browser gebruiken, een andere computer gebruiken en/of een nieuwe bron maken en gebruiken.

Als je nog steeds geen nieuwe uitzending kan maken met de nieuwe bron, is je account misschien geassocieerd met een auteursrechtschending. Neem in dat geval contact op met je accountmanager voor assistentie. Meer over ons beleid met betrekking tot auteursrecht vind je hier.

Je uitzendingen beheren en bekijken

Een uitzending tweeten
  1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een bestaande uitzending.
  3. Klik op de postknop onder de previewspeler om het opstelvenster voor posts te openen.
  4. Voer de tekst voor de post in en klik op de postknop.
Een uitzending beëindigen
  1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een bestaande uitzending.
  3. scroll omlaag tot onderaan het venster met de details van de uitzending.
  4. Klik op de knop Beëindigen.
  5. De uitzending wordt nu een herhaling op X.

Je uitzendingen beheren - veelgestelde vragen

Kan ik mijn lijst met uitzendingen sorteren of filteren?
Rechtsbovenaan de uitzendingenlijst bevindt zich een datumfilter. Gebruik dit om een gewenst datumbereik te specificeren waarin uitzendingen zijn gemaakt.

Je kan sorteren op alle, live- en beëindigde uitzendingen om de datumbereikselectie te verfijnen.

Wat betekenen de labels in de uitzendingenlijst?

LIVE - Uitzendingen die nu plaatsvinden
GEPLAND - Uitzendingen die in de toekomst moeten beginnen
BEËINDIGD - Uitzendingen die al hebben plaatsgevonden
TIMED-OUT -  Uitzendingen werden automatisch beëindigd omdat de bron geen signaal meer kon detecteren; deze uitzendingen kunnen niet opnieuw worden gestart
TERUGKEREND - Uitzendingen in een herhalende geplande reeks

Kan ik mijn lijst met uitzendingen sorteren of filteren?
Rechtsbovenaan de uitzendingenlijst bevindt zich een datumfilter. Gebruik dit om een gewenst datumbereik te specificeren waarin uitzendingen zijn gemaakt.

Je kan sorteren op alle, live- en beëindigde uitzendingen om de datumbereikselectie te verfijnen.

Kan ik wijzigingen aanbrengen in mijn uitzending nadat deze is begonnen?
In Media Studio kan je wijzigingen aanbrengen in de mogelijkheid om de uitzending opnieuw af te spelen en in de geografische beperkingen, en je kan een aangepaste begintijd instellen voor je herhaling.

Wat gebeurt als ik wijzigingen aanbreng in de geografische beperkingen nadat een uitzending is begonnen?
Als je de uitzending hebt gemaakt met geografische beperkingen, duurt het enkele minuten voordat wijzigingen die je aanbrengt in deze instellingen van kracht worden. Als je de uitzending hebt gemaakt zonder geografische beperkingen en deze vervolgens toepast terwijl de uitzending loopt, duurt het enkele minuten voordat deze beperkingen van kracht worden in X.

Hoe kan ik mijn uitzending delen met een andere gebruiker?
Als je klikt op een uitzending, wordt een venster met details van de uitzending weergegeven. Hier wordt de URL van de uitzending vermeld. Zolang de uitzending niet ‘privé’ is , kan elke gebruiker deze URL aan het einde van de post posten. In X wordt deze weergegeven als een uitzendingenspeler.

Je kan ook klikken op Toegang tot account bewerken in het vervolgkeuzemenu van je account om andere gebruikers van X toestemming te geven om te werken in Media Studio, al dan niet in jouw naam.

Wat gebeurt er wanneer ik een uitzending verwijder?
Als je een uitzending verwijdert, tonen alle bestaande posts waarin de uitzending is opgenomen voortaan een foutmelding aan de kijkers. We raden aan alle posts waarin de uitzending is opgenomen uit je account te verwijderen.

Denk eraan dat je, als je een uitzending verwijdert, geen analysegegevens meer kan bekijken. Als je de analysegegevens wil kunnen blijven bekijken, raden we aan de optie ‘Het opnieuw afspelen van uitzendingen uitzetten’ te selecteren.

Kan ik een uitzending downloaden uit Media Studio?
Nee, het is niet mogelijk om een volledige uitzending in Media Studio te downloaden. Als je bepaalde specifieke onderdelen van een uitzending wil kiezen, kan je LiveCut gebruiken om clips te maken die kunnen worden gedownload. Als je account van X was gekoppeld aan Periscope, heb je de mogelijkheid al die uitzendingen te downloaden via je Periscope-account. Je kan al je uitzendingen op X downloaden via je gegevensarchief. Het is niet mogelijk om afzonderlijke uitzendingen te downloaden vanuit je account. We zijn bezig met het wijzigen van momenteel opgeslagen uitzendingen. Meer informatie vind je hier.

Wat gebeurt als mijn account is geassocieerd met een auteursrechtschending?
In Producer in Media Studio kan je te maken krijgen met de volgende problemen:

• Alles verdwijnt in Producer
  • Bronnen verdwijnen (worden niet meer weergegeven / zijn verborgen) op het tabblad Bronnen
  • Uitzendingen verdwijnen (worden niet meer weergegeven / zijn verborgen) op het tabblad Uitzendingen
  • Waarschuwing ‘Fout bij het maken van de uitzending’ tijdens het maken van een nieuwe uitzending
  • Uitzending niet beschikbaar voor kijkers op X, resulteert in een foutmelding

Deze symptomen kunnen erop duiden dat je account is geassocieerd met een auteursrechtschending. Meer informatie over ons beleid met betrekking tot auteursrecht en wat je kan doen als je content mogelijk is verwijderd van X, vind je hier. Neem contact op met je accountmanager voor meer informatie.

Je uitzendingen bekijken op X - veelgestelde vragen

Waar kan ik de ondertiteling van een uitzending zien?
Wanneer je een uitzending met ondertiteling bekijkt op X, wordt de ondertiteling als overlay op de uitzending weergegeven. Standaard wordt ondertiteling weergegeven wanneer het geluid van de uitzending niet wordt afgespeeld, en wordt geen ondertiteling weergegeven wanneer het geluid wel wordt afgespeeld. Bij sommige gebruikers is ondertiteling mogelijk ingeschakeld in de toegankelijkheidsinstellingen van het apparaat. Als dit het geval is, wordt de ondertiteling altijd weergegeven, ongeacht of het geluid aan is of de beeldvullende weergave wordt gebruikt.

Waarom kunnen kijkers van mijn live-uitzending de chatfunctie niet gebruiken?
De huidige limiet voor een actieve chat is 5000 gelijktijdige kijkers. Zodra deze drempel wordt overschreven, wordt chat tijdelijk uitgeschakeld. Als het aantal gelijktijdige kijkers daalt tot minder dan 5000, komt de functionaliteit weer beschikbaar.

Waar wordt de titel van mijn uitzending weergegeven op X?
Nadat de uitzending is gepost, wordt de titel van het uitzending vermeld op de detailpagina van de post, onder de uitzendingspeler. De titel wordt niet vermeld wanneer de post wordt bekeken op de tijdlijn.

Kan ik een uitzending inbedden op een website buiten X?
Nee, we staan het embedden van uitzendingen buiten X niet toe. Een post kan wel worden geëmbed maar de video wordt niet automatisch afgespeeld. Wanneer de afspeelknop wordt aangeklikt, wordt de kijker omgeleid naar X om de uitzending te bekijken.

Je uitzendingen beheren en bekijken - veelvoorkomende fouten en waarschuwingen

Fout: 'Fout bij beëindigen uitzending'
Deze melding kan verschijnen bij het proberen een uitzending te beëindigen. Waarschijnlijk is dit niet meer dan een tijdelijk probleem. Probeer de uitzending even later nogmaals te beëindigen.

Fout: 'Fout bij verwijderen uitzending'
Deze melding kan verschijnen bij het proberen een uitzending te verwijderen. Waarschijnlijk is dit niet meer dan een tijdelijk probleem. Probeer de uitzending even later nogmaals te verwijderen.

Fout: 'Fout bij bijwerken uitzending'
Deze melding kan verschijnen bij het proberen een bestaande uitzending bij te werken. Waarschijnlijk is dit niet meer dan een tijdelijk probleem. Probeer de uitzending even later nogmaals bij te werken.

Fout: 'De media kunnen niet worden afgespeeld'
Deze melding kan op X verschijnen wanneer je uitzending wordt bekeken in een post. Deze melding verschijnt doorgaans wanneer er problemen zijn met de connectiviteit of met de internetbandbreedte (doorgaans omdat X niet genoeg frames ontvangt) tussen de versturende encoder en jouw bron. Controleer de bandbreedte van je internetverbinding en vergelijk je encoderinstellingen met wat wordt weergegeven in het vervolgkeuzemenu ‘Aanbevolen encoder-instellingen’ in het venster met details van je uitzending.

De analyses van je uitzending bekijken en begrijpen

Analyses van je uitzending bekijken

Als je Periscope Producer al eerder hebt gebruikt, staan er mogelijk al bronnen in deze weergave.

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een uitzending die eerder live was.
  3. Klik op de knop Analyses om de volgende statistieken weer te geven:
    • Minuten gekeken
    • Weergaven
    • Aantal kijkers
    • Gelijktijdige kijkers
    • Type apparaat
    • Regio

De analyses van je uitzending bekijken en begrijpen - veelgestelde vragen

Welke typen HLS-streams worden ondersteund?
Producer in Media Studio accepteert HLS-streams in de vorm van .m3u8- of .m3u-URL's. Wanneer je de URL van een HLS-stream instelt in Media Studio van X, geef je in feite een URL naar een afspeellijst op. We accepteren beide typen: zogeheten ‘master playlists’ en ‘media playlists’.

Welke typen analyses van het uitzending worden weergegeven in Producer in Media Studio?
Alle analyses van uitzendingen voor Media Studio zijn specifiek voor platforms van X, inclusief X.com en de apps voor iOS en Android, en exclusief alle Periscope-platforms, zoals de Periscope-website en de apps voor iOS en Android

De volgende gegevens zijn beschikbaar in Producer in Media Studio: minuten gekeken (live en herhaling), weergaven (live en herhaling), kijkers, maximum aantal gelijktijdige kijkers, percentage kijkers per type apparaat en percentage kijkers per land.

Waarom staan alle analysewaarden voor mijn uitzending op 0?
Controleer of je de functie 'Verbergen' binnen de Periscope-app niet hebt gebruikt. Maak je uitzending via de app weer zichtbaar om uitzendanalyses in Media Studio te tonen. Als je uitzending verborgen moet zijn voor herhalingsweergave, gebruik je de functie ‘Het opnieuw afspelen van uitzendingen uitzetten’ in Media Studio.

Kan ik de analyses van mijn uitzending rechtstreeks uit Periscope downloaden?
Ja, je kan analyses van je laatste 200 uitzendingen rechtstreeks bekijken en downloaden van de website Periscope.tv. De gegevens die worden weergegeven in Periscope zijn niet gelijk aan de gegevens die worden weergegeven in Producer in Media Studio. Je kan ze afzonderlijk bekijken en analyseren, maar het is niet mogelijk de twee bronnen samen te voegen. Als je wil begrijpen waarom de twee bronnen verschillend zijn, kun je de onderstaande vaar raadplegen. Als analyses belangrijk zijn voor je organisatie, raden we aan alleen de gegevens uit Producer in Media Studio te gebruiken.

Waarom komen de analyses van mijn uitzending in Periscope niet overeen met wat ik zien in Producer in Media Studio?
Er zijn diverse oorzaken waarom de gegevens voor de twee bronnen niet overeenkomen:

Oudere, niet-standaard Periscope-statistieken
De statistieken die worden bijgehouden door de Periscope-website en -apps zijn oorspronkelijk vele jaren geleden gemaakt, destijds met het doel om globale analysegegevens met betrekking tot het publiek te verkrijgen. Ze zijn niet aangepast in lijn met nieuwe normen in de sector, zoals de MRC-zichtbaarheidscijfers die invloed hebben gehad op de eigen standaard zichtbaarsheidsrichtlijnen van X.

Naarmate de apps vanX en Periscope verder zijn doorontwikkeld, zijn de Periscope-statistieken waarschijnlijk nog meer globaal geworden, in plaats van meer exact. De statistieken van het platform van X worden daarentegen voortdurend geanalyseerd en bestudeerd om te zien of de drempelwaarden voor kijkgegevens in de loop der tijd veranderen.

Genormaliseerde en gefilterde data
Tijdens het bekijken van de analyses van uitzendingen in Producer in Media Studio, zie je in kleine lettertjes de tekst: 'Het kan tot 3 uur duren voordat de definitieve kijkcijfers te zien zijn.' Dit is zo omdat alle kijkgegevens die worden weergegeven in Media Studio worden bewerkt met spam- en normalisatiefilters, wat zorgt voor betrouwbaardere gegevens. Het is mogelijk dat je kijkgegevens in eerste instantie hoger zijn en na verloop van tijd enigszins dalen. Dit komt door de filters, en het duurt ongeveer 3 uur om ervoor te zorgen dat de gegevens juist zijn.

Er zijn geen spam- en normalisatiefilters voor Periscope-gegevens. De Periscope-cijfers voor je uitzendingen kunnen dus veel hoger uitvallen.

Moet ik kijken naar de analyses in Producer in Media Studio of in Periscope als ik wil weten hoe effectief mijn uitzending is geweest?
We raden aan vooral te kijken naar de analyses in Producer in Media Studio in verband met de vele redenen die worden genoemd in de bovenstaande vraag. Als je kijkt naar Periscope-gegevens, moet je er rekening mee houden dat dit globale gegevens zijn en moet je deze niet vergelijken of samenvoegen met gegevens uit Producer in Media Studio.

Wat is het aantal kijkers dat wordt weergegeven bij de uitzendingenspeler in X en waarom komt dit niet overeen met de analyses van de uitzendingen in Producer in Media Studio?
Verspreid over de verschillende platforms van X geven we cijfers rechtstreeks weer in posts met uitzendingen. Wanneer een uitzending gaande is, tonen we bij benadering hoeveel kijkers de uitzending ongeveer bekijken, volgens de berekening van Periscope. Wanneer een uitzending is afgelopen en overgeschakeld naar de herhalingsstand, geven we bij benadering aan door hoeveel kijkers de uitzending in totaal is bekeken, opnieuw volgens de berekening van Periscope. Deze aantallen zijn bij benadering, niet exact, en komen dus mogelijk niet overeen met de genormaliseerde en gefilterde gegevens die worden vermeld in Producer in Media Studio.

Verwante hulp voor Media Studio

Overzicht
Bibliotheek
Analyses
Producer
LiveCut
Geld verdienen