Producer gebruiken in Media Studio

Ga eerst naar Live Producer. Hiervoor klik je op de knop Producer op de navigatiebalk bovenaan.

Een bron maken

Als je Periscope Producer al eerder hebt gebruikt, staan er mogelijk al bronnen in deze weergave. Een bron die is gemaakt met Periscope Producer of met Producer in Media Studio, wordt in beide tools weergegeven.

1. Klik op het tabblad Bronnen.
  2. Klik op Bron maken.
  3. Vul de vereiste velden in:
    1. Naam van bron.
    2. Type bron.
    3. Regio  (selecteer de regio die het dichtst in de buurt ligt van de oorsprong van je stream).
  4. Klik op Maken.

Video's publiceren naar een bron

1. Klik op het tabblad Bronnen.
  2. Klik op de bron die je gaat gebruiken om gedetailleerde RTMP-informatie weer te geven:
    1. RTMP-URL.
    2. RTMP-streamsleutel.
    3. Tip: indien gewenst kan je ook de hier vermelde RTMPS-URL gebruiken, samen met de RTMP-streamsleutel.
  3. Gebruik de gegevens hierboven om je hardware- of software-encoder bij te werken om video's naar je bron te pushen.
  4. Maak een uitzending met de onderstaande informatie om je video te testen.

Een uitzending maken

Een uitzending maken (die nu meteen live gaat)

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op Uitzending maken.
  3. Vul de vereiste velden in:
    1. Naam.
    2. Tags (maximaal 2 per uitzending).
    3. Bron.
  4. Kies een selectie onder Publiek:
    1. Openbaar – deze uitzending kan worden getweet en bekeken door mensen op Twitter.
    2. Privé – deze uitzending kan niet worden getweet en is alleen toegankelijk binnen Media Studio om te testen en clips te maken in LiveCut.
  5. Kies Meteen beginnen om nu meteen live te gaan.
  6. Ga naar Geavanceerde instellingen voor de volgende functionaliteit:
    1. Toon chat in volledige schermweergave (als je dit uitschakelt, kunnen gebruikers niet meer chatten tijdens de uitzending).
  7. Open Inhoudsbeperkingen als je geografische videobeperkingen live moet inschakelen:
    1. Toevoegen.
    2. Weglaten.
  8. Push een video van je encoder naar je bron en controleer of de video wordt afgespeeld.
  9. Klik op Uitzending maken om je uitzending te maken met de live video die naar de bijbehorende bron wordt gepusht.

Een geplande uitzending maken (die op een later tijdstip begint)

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op Uitzending maken.
  3. Vul de vereiste velden in:
    1. Naam.
    2. Tags (maximaal 2 per uitzending).
    3. Bron.
  4. Kies een selectie onder Publiek:
    1. Openbaar – deze uitzending kan worden getweet en bekeken door mensen op Twitter.
    2. Privé – deze uitzending kan niet worden getweet en is alleen toegankelijk binnen Media Studio om te testen en clips te maken in LiveCut.
  5. Kies Later beginnen om op een later tijdstip live te gaan.
    1. Kies een datum en tijdstip om te Beginnen en Eindigen.
  6. Kies een Posterafbeelding om te uploaden vanaf je computer.
    1. Kies voor een afbeelding van 16 x 9 met een resolutie van als 1280 x 720, zodat op Twitter de volledige afbeelding te zien is (je mag de afbeelding indien nodig bijsnijden tot 16 x 9).
  7. Ga naar  Geavanceerde instellingen voor de volgende functionaliteit:
    1. Toon chat in volledige schermweergave (als je dit uitschakelt, kunnen gebruikers niet meer chatten tijdens de uitzending).
  8. Open Inhoudsbeperkingen als je geografische videobeperkingen live moet inschakelen:
    1. Toevoegen.
    2. Weglaten
  9. Push een video van je encoder naar je bron en controleer of de video wordt afgespeeld.
  10. Klik op Uitzending maken om je uitzending te maken, die vervolgens live gaat op de datum en het tijdstip dat je hebt aangegeven.

Een uitzending delen

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een bestaande uitzending.
  3. Klik op de Tweetknop onder de previewspeler om het opstelvenster voor Tweets te openen.
  4. Voer de tekst voor de Tweet in en klik op de Tweetknop.

Met LiveCut clips maken van een uitzending

1. Klik op een uitzending in je lijst met uitzendingen om het venster met details van de uitzending te openen.

2. Klik op de knop Bewerken in LiveCut onder de previewspeler.

3. Gebruik de knoppen Beginpunt instellen en Eindpunt instellen om te beginnen met het maken van je clip.

4. Wijzig de duur van de clip met behulp van de klembalk links en rechts.

5. Gebruik de functie-knoppen om het kader en de lengte van je clip precies in te stellen.

1. +1 frame

2. +1 seconde

3. -1 frame

4. -1 seconde

5. Speel af vanaf beginpunt

6. Speel laatste twee seconden af

6. Je kan ook de volgende sneltoetsen gebruiken:

1. i (in)

2. o (uit)

3. spatiebalk (afspelen/pauzeren)

4. pijltoetsen (+/- frame)

5. shift + pijl (+/- 1 sec)

7. Klik op de knop Clip opslaan als je klaar bent.

8. Bekijk de clips die je hebt gemaakt in de lijst met clips, waar je je clip verder kan verfijnen, metadata toevoegen en tweeten.

Met LiveCut clips uit een uitzending delen

1. Klik op een uitzending in je lijst met uitzendingen om het venster met details van de uitzending te openen.

2. Klik op de knop Bewerken in LiveCut onder de previewspeler.

3. Klik binnen de lijst met Clips in één van je clips.

4. Klik op de Tweetknop onder de previewspeler.

5. Voer in het opstelvenster voor Tweets de tekst van de Tweet (maximaal 280 tekens) in.

6. Klik op de Tweetknop om je nieuwe Tweet meteen te plaatsen.

Inkomsten genereren met een uitzending via Sponsorschappen

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een bestaande uitzending.
  3. Klik op de Tweetknop onder de previewspeler om het opstelvenster voor Tweets te openen.
  4. Klik op het selectievakje Inkomsten genereren met deze knop.
  5. Selecteer het gewenste Sponsorschap-programma.
  6. Klik op de knop Opslaan.
  7. Voer de tekst voor de Tweet in en klik op de Tweetknop.

Een uitzending beëindigen

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een bestaande uitzending.
  3. Scrol omlaag tot onderaan het venster met de details van de uitzending.
  4. Klik op de knop Beëindigen.
  5. De uitzending wordt nu een herhaling op Twitter en Periscope.

Analyses van je uitzending bekijken

Deze data bevatten alleen kijkgegevens van Twitter. Uitgebreide, samengevoegde informatie van Twitter en Periscope vind je in je Periscope-dashboard.

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een uitzending die eerder live was.
  3. Klik op de knop Analyses om de volgende statistieken weer te geven:
    1. Minuten gekeken
    2. Weergaven
    3. Aantal kijkers
    4. Gelijktijdige kijkers
    5. Type apparaat
    6. Regio

Specificaties voor live streamen

Kies voor een optimale ervaring voor de hieronder aanbevolen streamspecificaties.

RTMP

Videocodec en bitrate

H.264

2.500 kbps (aanbevolen)

4.000 kbps (maximaal)

Audiocodec en bitrate

AAC (LC)

128 kbps

Resolutie en framerate

1280x720

30 FPS

Keyframe-interval

Elke 3 seconden (OBS)

Elke 90 frames (Wirecast)

Ondersteunde encoders

Deze lijst is niet compleet en kan op elk moment worden aangepast.

OBS

Wirecast

Teradek

Restream.io

Elemental

Switchboard Live

LiveStream

Tricaster

LiveU

vMix

Telestream LightSpeed