Live Producer gebruiken

Ga eerst naar Live Producer. Hiervoor klik je op de knop Producer op de navigatiebalk bovenaan.

Een bron maken

Als je Periscope Producer al eerder hebt gebruikt, staan er mogelijk al bronnen in deze weergave. Een bron die is gemaakt met Periscope Producer of met Producer in Media Studio, wordt in beide tools weergegeven.

1. Klik op het tabblad Bronnen.
  2. Klik op Bron maken.
  3. Vul de vereiste velden in:
    1. Naam van bron
    2. Type bron
    3. Regio (selecteer de regio die het dichtst in de buurt ligt van de oorsprong van je stream)
  4. Klik op Maken.

Video's publiceren naar een bron

1. Klik op het tabblad Bronnen.
  2. Klik op de bron die je gaat gebruiken om gedetailleerde RTMP-informatie weer te geven:
    1. RTMP-URL
    2. RTMP-streamsleutel
  3. Gebruik de gegevens hierboven om je hardware- of software-encoder bij te werken om video's naar je bron te pushen.
  4. Maak een uitzending met de onderstaande informatie om je video te testen.

Een uitzending maken

Je kan pas een uitzending maken nadat je een bron hebt gemaakt.

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op Uitzending maken.
  3. Vul de vereiste velden in:
    1. Naam
    2. Tags (maximaal 2 per uitzending)
    3. Bron
  4. Ga naar Geavanceerde instellingen voor de volgende functionaliteit:
    1. Hartjes en chatten uitschakelen
  5. Push een video van je encoder naar je bron en controleer of de video wordt afgespeeld.
  6. Klik op Nu publiceren om je uitzending te maken met de live video die naar de bijbehorende bron wordt gepusht.

Een uitzending delen

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een bestaande uitzending.
  3. Klik op de Tweetknop onder de previewspeler om het opstelvenster voor Tweets te openen.
  4. Voer de tekst voor de Tweet in en klik op de Tweetknop.

Inkomsten genereren met een uitzending via Sponsorschappen

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een bestaande uitzending.
  3. Klik op de Tweetknop onder de previewspeler om het opstelvenster voor Tweets te openen.
  4. Klik op het selectievakje Inkomsten genereren met deze knop.
  5. Selecteer het gewenste Sponsorschap-programma.
  6. Klik op de knop Opslaan.
  7. Voer de tekst voor de Tweet in en klik op de Tweetknop.

Een uitzending beëindigen

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een bestaande uitzending.
  3. Scrol omlaag tot onderaan het venster met de details van de uitzending.
  4. Klik op de knop Beëindigen.
  5. De uitzending wordt nu een herhaling op Twitter en Periscope.

Analyses van je uitzending bekijken

Deze data bevatten alleen kijkgegevens van Twitter. Uitgebreide, samengevoegde informatie van Twitter en Periscope vind je in je Periscope-dashboard.

1. Klik op het tabblad Uitzending.
  2. Klik op een uitzending die eerder live was.
  3. Klik op de knop Analyses om de volgende statistieken weer te geven:
    1. Minuten gekeken
    2. Weergaven
    3. Aantal kijkers
    4. Gelijktijdige kijkers
    5. Type apparaat
    6. Regio