RePosten

Wat is een Repost?

Als je een bestaande post doorstuurt naar al je volgers, noemen we dat een Repost. Zo kan je heel gemakkelijk nieuwtjes en interessante ontdekkingen op X met anderen delen. Je kan ook zelf een reactie en/of media bij de post plaatsen voordat je deze Repost. Met het Repost-icoon op X maak je een Repost of geciteerde post met een verwijzing naar de post die je deelt. wanneer iemand je geciteerde post beantwoordt, wordt de auteur van de oorspronkelijke post niet automatisch toegevoegd aan het gesprek. Als je de auteur van de originele post wil toevoegen, moet je zijn of haar gebruikersnaam vermelden.

Je kan niet alleen posts van anderen op X delen, maar met je eigen post kan je ook je eigen posts reposten of citeren. Deze functie is vooral handig als een oude post weer relevant is en je deze opnieuw wil plaatsen of als je jouw antwoorden wil reposten naar andere mensen om zeker te weten dat al je volgers deze hebben gezien.

Controleer het voordat je een Tweet plaatst.

We vinden het belangrijk om je te helpen betere en veiligere gesprekken te voeren op X en dat begint met het beter geïnformeerd zijn over wat je deelt met je volgers.

Als je Repost of post citeren kiest om een artikel dat je niet recentelijk hebt geopend op X te reposten of te citeren, zie je misschien een melding met de vraag of je het artikel wil lezen voordat je het repost of citeert. Wij denken dat dit helpt om je een betere context te geven en ongeïnformeerd delen op X te verminderen. Als je deze melding ziet, heb je de mogelijkheid om het artikel te openen en te bekijken. Je kunt nog steeds gewoon verder gaan en het artikel reposten of citeren zonder het te openen.

Retweeten
Vanuit de Tweet die je wil delen:
Stap 1

Tik op het Retweet-icoon .

Stap 2

Tik in het pop-upvenster op Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Vanuit de Tweet die je wil delen:
Stap 1

Tik op het Retweet-icoon

Stap 2

Tik in het pop-upvenster op Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Hou de muisaanwijzer boven de Tweet die je wil delen:
Stap 1

Klik op de knop Retweeten

Stap 2

Er verschijnt een pop-upvenster met de Tweet die je gaat retweeten.

Stap 3

Klik op de knop Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Een Retweet ongedaan maken
Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:
Stap 1

Het Retweet-icoon  wordt gemarkeerd.

Stap 2

Tik op het Retweet-icoon.

Stap 3

Tik op Maak Retweet ongedaan om te bevestigen en de Tweet wordt uit de tijdlijn van je profiel verwijderd.
Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden is geplaatst.

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:
Stap 1

Het Retweet -icoon  wordt gemarkeerd.

Stap 2

Tik op het Retweet -icoon.

Stap 3

Tik op Retweet ongedaan maken om te bevestigen en de Tweet wordt uit de tijdlijn van je profiel verwijderd.
Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden is geplaatst.

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:
Stap 1

De knop Retweeten  wordt gemarkeerd.

Stap 2

Klik op de knop Retweeten om de Tweet uit de tijdlijn van je profiel te verwijderen.
Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden is geplaatst.

Een Tweet citeren
Ga naar de Tweet die je wil delen:
Stap 1

Tik op het Retweet-icoon .

Stap 2

Tik op Retweet als citaat.

Stap 3

Voeg je opmerking toe. Desgewenst kan je ook media toevoegen. Je kan kiezen uit één GIF, maximaal vier foto's of een video.

Stap 4

Tik op Retweeten.

De Tweet zal vervolgens worden gedeeld met je volgers als een geciteerde Tweet.

Ga naar de Tweet die je wil delen:
Stap 1

Tik op het Retweet-icoon

Stap 2

Tik op Retweet als citaat.

Stap 3

Voeg je opmerking toe. Desgewenst kan je ook media toevoegen. Je kan kiezen uit één GIF, maximaal vier foto's of een video.

Stap 4

Tik op Retweeten.

De Tweet zal vervolgens worden gedeeld met je volgers als een geciteerde Tweet.

Hou de muisaanwijzer boven de Tweet die je wil delen:
Stap 1

Klik op de knop Retweeten

Stap 2

Klik op Retweet als citaat.

Stap 3

Voeg je opmerking toe. Desgewenst kan je ook media toevoegen. Je kan kiezen uit één GIF, maximaal vier foto's of een video.

Stap 4

Klik op de knop Retweeten.

De Tweet zal vervolgens worden gedeeld met je volgers als een geciteerde Tweet.

Een geciteerde Tweet verwijderen
Stap 1

Tik in het bovenste menu op je profielicoon.

Stap 2

Zoek de geciteerde Tweet die je wil verwijderen.

Stap 3

Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.

Stap 4

Tik op Tweet verwijderen.

Stap 5

Tik ter bevestiging op Verwijder.

Stap 1

In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.

Stap 2

Tik in het menu op Profiel

Stap 3

Zoek de geciteerde Tweet die je wil verwijderen.

Stap 4

Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.

Stap 5

Tik op Verwijder.

Stap 6

Tik ter bevestiging op Ja.

Stap 1

Ga naar je profiel.

Stap 2

Zoek de geciteerde Tweet die je wil verwijderen.

Stap 3

Klik op het  icoon

Stap 4

Klik op Tweet verwijderen.

Stap 5

Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Opmerking: de oorspronkelijke post in je geciteerde post telt niet mee in de tekenlimiet. Als je een geciteerde post ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de geciteerde post nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de post ook op websites van derden is geplaatst.