Retweeten

Wat is een Retweet?

Als je een bestaande Tweet doorstuurt naar al je volgers, noemen we dat een Retweet. Zo kan je heel gemakkelijk nieuwtjes en interessante ontdekkingen op Twitter met anderen delen. Je kan ook zelf een reactie bij de Tweet plaatsen voordat je deze Retweet. Als je het Retweet-icoon op Twitter gebruikt, verwijst je Retweet of Retweet met reactie naar de Tweet die je deelt. Wanneer iemand jouw Retweet met reactie beantwoordt, wordt de auteur van de oorspronkelijke Tweet niet automatisch toegevoegd aan het gesprek. Als je de auteur van de originele Tweet wil toevoegen, moet je zijn of haar gebruikersnaam vermelden.

Je kan niet alleen Tweets van anderen op Twitter delen, maar je kan ook je eigen Tweet retweeten of retweeten met reactie. Deze functie is vooral handig als een oude Tweet weer relevant is en je deze opnieuw wil plaatsen of als je jouw antwoorden wil retweeten naar andere mensen om zeker te weten dat al je volgers deze hebben gezien.

Instructies bekijken voor:

Retweeten

Vanuit de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik in het pop-upvenster op Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Retweeten

Vanuit de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik in het pop-upvenster op Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Retweeten

Hou de muisaanwijzer boven de Tweet die je wil delen:

1. Klik op de knop Retweeten  .
  2. Er verschijnt een pop-upvenster met de Tweet die je gaat retweeten.
  3. Klik op de knop Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Instructies bekijken voor:

Een Retweet ongedaan maken

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:

1. Het Retweet-icoon  wordt gemarkeerd.
  2. Tik op het Retweet-icoon.
  3. Tik op Retweet ongedaan maken om te bevestigen en de Tweet wordt uit de tijdlijn van je profiel verwijderd.
    Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden, zoals Facebook, is geplaatst.

Een Retweet ongedaan maken

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:

1. Het Retweet -icoon  wordt gemarkeerd.
  2. Tik op het Retweet-icoon.
  3. Tik op Retweet ongedaan maken om te bevestigen en de Tweet wordt uit de tijdlijn van je profiel verwijderd.
    Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden, zoals Facebook, is geplaatst.

Een Retweet ongedaan maken

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:

1. De knop Retweeten  wordt gemarkeerd.
  2. Klik op de knop Retweeten om de Tweet uit de tijdlijn van je profiel te verwijderen.
    Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden, zoals Facebook, is geplaatst.
Instructies bekijken voor:

Retweeten met een reactie

Ga naar de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik op Retweet met opmerking.
  3. Voeg een reactie toe en tik op Tweet.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet met reactie gedeeld met je volgers.

Retweeten met een reactie

Ga naar de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik op Retweeten met reactie.
  3. Voeg een reactie toe en tik op Tweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet met reactie gedeeld met je volgers.

Retweeten met een reactie

Hou de muisaanwijzer boven de Tweet die je wil delen:

1. Klik op de knop Retweeten  .
  2. Voeg een reactie toe en klik op Tweeten.
  3. Klik op de Tweetknop.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet met reactie gedeeld met je volgers.

Instructies bekijken voor:

Een Retweet met reactie verwijderen

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Ga naar de Retweet met reactie die je wil verwijderen.
  3. Tik op het icoon  boven aan de Tweet.
  4. Tik op Verwijder Tweet.
  5. Tik ter bevestiging op Verwijder.

Een Retweet met reactie verwijderen

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik in het menu op Profiel
  3. Ga naar de Retweet met reactie die je wil verwijderen.
  4. Tik op het icoon  boven aan de Tweet.
  5. Tik op Verwijderen.
  6. Tik ter bevestiging op Ja.

Een Retweet met reactie verwijderen

1. Ga naar je profiel.
  2. Ga naar de Retweet met reactie die je wil verwijderen.
  3. Klik op het icoon .
  4. Klik op Tweet verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Opmerking: De oorspronkelijke Tweet in je Retweet met reactie telt niet mee in de tekenlimiet. Als je een Retweet met reactie ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden, zoals Facebook, is geplaatst.