Retweeten

Wat is een Retweet?

Als je een bestaande Tweet doorstuurt naar al je volgers, noemen we dat een Retweet. Zo kan je heel gemakkelijk nieuwtjes en interessante ontdekkingen op Twitter met anderen delen. Je kan ook zelf een reactie en/of media bij de Tweet plaatsen voordat je deze Retweet. Met het Retweet-icoon op Twitter maak je een Retweet of geciteerde Tweet met een verwijzing naar de Tweet die je deelt. wanneer iemand je geciteerde Tweet beantwoordt, wordt de auteur van de oorspronkelijke Tweet niet automatisch toegevoegd aan het gesprek. Als je de auteur van de originele Tweet wil toevoegen, moet je zijn of haar gebruikersnaam vermelden.

Je kan niet alleen Tweets van anderen op Twitter delen, maar met je eigen Tweet kan je ook je eigen Tweets retweeten of citeren. Deze functie is vooral handig als een oude Tweet weer relevant is en je deze opnieuw wil plaatsen of als je jouw antwoorden wil retweeten naar andere mensen om zeker te weten dat al je volgers deze hebben gezien.

Controleer het voordat je een Tweet plaatst.

We vinden het belangrijk om je te helpen betere en veiligere gesprekken te voeren op Twitter en dat begint met het beter geïnformeerd zijn over wat je deelt met je volgers. Als je tikt op Retweet of Tweet citeren om een artikel dat je niet recentelijk hebt geopend op Twitter te retweeten of citeren, zie je misschien een melding met de vraag of je het artikel wil lezen voordat je het retweet of citeert. Wij denken dat dit helpt om je een betere context te geven en de onbedoelde verspreiding van misleidende informatie op Twitter te verminderen. Als je deze melding ziet, heb je de mogelijkheid om het artikel te openen en direct vanaf je Twitter voor iOS of Android app te lezen, of je kan altijd verder gaan met het artikel te retweeten of citeren zonder het te openen.

Sommigen van jullie krijgen misschien ook een vergelijkbare herinnering te zien om je eraan te herinneren de links naar alle websites te controleren (niet alleen de artikelen) voordat je ze retweet of citeert.

Instructies bekijken voor:

Retweeten

Vanuit de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik in het pop-upvenster op Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Retweeten

Vanuit de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik in het pop-upvenster op Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Retweeten

Hou de muisaanwijzer boven de Tweet die je wil delen:

1. Klik op de knop Retweeten  .
  2. Er verschijnt een pop-upvenster met de Tweet die je gaat retweeten.
  3. Klik op de knop Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Instructies bekijken voor:

Een Retweet ongedaan maken

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:

1. Het Retweet-icoon  wordt gemarkeerd.
  2. Tik op het Retweet-icoon.
  3. Tik op Maak Retweet ongedaan om te bevestigen en de Tweet wordt uit de tijdlijn van je profiel verwijderd.
    Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden is geplaatst.

Een Retweet ongedaan maken

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:

1. Het Retweet -icoon  wordt gemarkeerd.
  2. Tik op het Retweet-icoon.
  3. Tik op Retweet ongedaan maken om te bevestigen en de Tweet wordt uit de tijdlijn van je profiel verwijderd.
    Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden is geplaatst.

Een Retweet ongedaan maken

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:

1. De knop Retweeten  wordt gemarkeerd.
  2. Klik op de knop Retweeten om de Tweet uit de tijdlijn van je profiel te verwijderen.
    Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden is geplaatst.
Instructies bekijken voor:

Een Tweet citeren

Ga naar de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik op Retweet als citaat.
  3. Voeg je reactie toe. Desgewenst kan je ook media toevoegen. Je kan kiezen uit één GIF, maximaal vier foto's of een video.
  4. Tik op Retweeten.

De Tweet zal vervolgens worden gedeeld met je volgers als een geciteerde Tweet.

Een Tweet citeren

Ga naar de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik op Retweet als citaat.
  3. Voeg je reactie toe. Desgewenst kan je ook media toevoegen. Je kan kiezen uit één GIF, maximaal vier foto's of een video.
  4. Tik op Retweeten.

De Tweet zal vervolgens worden gedeeld met je volgers als een geciteerde Tweet.

Een Tweet citeren

Hou de muisaanwijzer boven de Tweet die je wil delen:

1. Klik op de knop Retweeten  .
  2. Klik op Retweet als citaat.
  3. Voeg je reactie toe. Desgewenst kan je ook media toevoegen. Je kan kiezen uit één GIF, maximaal vier foto's of een video.
  4. Klik op de knop Retweeten.

De Tweet zal vervolgens worden gedeeld met je volgers als een geciteerde Tweet.

Instructies bekijken voor:

Een geciteerde Tweet verwijderen

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Zoek de geciteerde Tweet die je wil verwijderen.
  3. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  4. Tik op Verwijder Tweet.
  5. Tik ter bevestiging op Verwijderen.

Een geciteerde Tweet verwijderen

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik in het menu op Profiel
  3. Zoek de geciteerde Tweet die je wil verwijderen.
  4. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  5. Tik op Verwijderen.
  6. Tik ter bevestiging op Ja.

Een geciteerde Tweet verwijderen

1. Ga naar je profiel.
  2. Zoek de geciteerde Tweet die je wil verwijderen.
  3. Klik op het icoon  .
  4. Klik op Tweet verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Opmerking: De oorspronkelijke Tweet in je geciteerde Tweet telt niet mee in de tekenlimiet. Als je een geciteerde Tweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de geciteerde Tweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden is geplaatst.