Retweeten

Wat is een Retweet?

Als je een bestaande Tweet doorstuurt naar al je volgers, noemen we dat een Retweet. Zo kan je heel gemakkelijk nieuwtjes en interessante ontdekkingen op Twitter met anderen delen. Als je zelf ook een reactie bij de Tweet plaatst voordat je deze Retweet, wordt het een geciteerde Tweet. Met het Retweet-icoon op Twitter maak je een Retweet of geciteerde Tweet met een verwijzing naar de Tweet die je deelt. wanneer iemand je geciteerde Tweet beantwoordt, wordt de auteur van de oorspronkelijke Tweet niet automatisch toegevoegd aan het gesprek. Als je de auteur van de originele Tweet wil toevoegen, moet je zijn of haar gebruikersnaam vermelden.

Je kan niet alleen Tweets van anderen op Twitter delen, maar ook je eigen Tweets retweeten of citeren. Deze functie is vooral handig als een oude Tweet weer relevant is en je deze opnieuw wil plaatsen of als je jouw antwoorden wil retweeten naar andere mensen om zeker te weten dat al je volgers deze hebben gezien.

Instructies bekijken voor:

Retweeten

Vanuit de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik in het pop-upvenster op Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Retweeten

Vanuit de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik in het pop-upvenster op Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Retweeten

Hou de muisaanwijzer boven de Tweet die je wil delen:

1. Klik op de knop Retweeten  .
  2. Er verschijnt een pop-upvenster met de Tweet die je gaat retweeten.
  3. Klik op de knop Retweeten.

Vervolgens wordt de Tweet als een Retweet gedeeld met al je volgers.

Instructies bekijken voor:

Een Retweet ongedaan maken

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:

1. Het Retweet-icoon  wordt gemarkeerd.
  2. Tik op het Retweet-icoon.
  3. Tik op Retweet ongedaan maken om te bevestigen en de Tweet wordt uit de tijdlijn van je profiel verwijderd.
    Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden, zoals Facebook, is geplaatst.

Een Retweet ongedaan maken

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:

1. Het Retweet -icoon  wordt gemarkeerd.
  2. Tik op het Retweet-icoon.
  3. Tik op Retweet ongedaan maken om te bevestigen en de Tweet wordt uit de tijdlijn van je profiel verwijderd.
    Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden, zoals Facebook, is geplaatst.

Een Retweet ongedaan maken

Zoek de Retweet die je ongedaan wil maken:

1. De knop Retweeten  wordt gemarkeerd.
  2. Klik op de knop Retweeten om de Tweet uit de tijdlijn van je profiel te verwijderen.
    Opmerking: als je een Retweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden, zoals Facebook, is geplaatst.
Instructies bekijken voor:

Een Tweet citeren en je eigen reactie toevoegen

Ga naar de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik op Tweet citeren.
  3. Voeg een reactie toe en tik op Tweeten.

De Tweet zal vervolgens worden gedeeld met je volgers als een geciteerde Tweet.

Een Tweet citeren en je eigen reactie toevoegen

Ga naar de Tweet die je wil delen:

1. Tik op het Retweet-icoon  .
  2. Tik op Tweet citeren.
  3. Voeg een reactie toe en tik op Tweeten.

De Tweet zal vervolgens worden gedeeld met je volgers als een geciteerde Tweet.

Een Tweet citeren en je eigen reactie toevoegen

Hou de muisaanwijzer boven de Tweet die je wil delen:

1. Klik op de knop Retweeten  .
  2. Er verschijnt een pop-upvenster met de Tweet en een vak voor reacties.
  3. Typ je eigen reactie in het veld Een reactie toevoegen
  4. Klik op de knop Tweeten.

De Tweet zal vervolgens worden gedeeld met je volgers als een geciteerde Tweet.

Instructies bekijken voor:

Een geciteerde Tweet verwijderen

1. Tik in het bovenste menu op je profielicoon.
  2. Zoek de geciteerde Tweet die je wil verwijderen.
  3. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  4. Tik op Tweet verwijderen.
  5. Tik ter bevestiging op Verwijderen.

Een geciteerde Tweet verwijderen

1. In het bovenste menu zie je een navigatiemenu-icoon  of je profielicoon. Tik op het icoon dat jij hebt.
  2. Tik in het menu op Profiel
  3. Zoek de geciteerde Tweet die je wil verwijderen.
  4. Tik op het icoon  bovenaan de Tweet.
  5. Tik op Verwijderen.
  6. Tik ter bevestiging op Ja.

Een geciteerde Tweet verwijderen

1. Ga naar je profiel.
  2. Zoek de geciteerde Tweet die je wil verwijderen.
  3. Klik op het icoon  .
  4. Klik op Tweet verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Opmerking: Geciteerde Tweets tellen niet mee in de tekenlimiet. Als je een geciteerde Tweet ongedaan maakt, wordt deze verwijderd uit andere tijdlijnen. Het kan echter zijn dat de Retweet nog op mobiele apparaten wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de tijdlijn nog in de cache van een mobiel apparaat staat of omdat de Tweet ook op websites van derden, zoals Facebook, is geplaatst.