Inkomsten genereren in Media Studio

Inkomsten genereren met Amplify pre-roll

Neem contact op met je Twitter-accountmanager voor meer informatie over het Amplify Pre-roll-programma.

Inkomsten genereren met video's

1. Klik op een video in je Media Studio-bibliotheek.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Klik op de knop Inkomsten genereren met deze video.
  4. Selecteer een relevante contentcategorie in het gedeelte Hoe zou je jouw video beschrijven?.
  5. Als je niet wil dat bepaalde categorieën advertenties voorafgaand aan je video worden weergegeven, kan je die categorieën selecteren in het gedeelte Tags uitsluiten.
    1. Tip: selecteer niet te veel tags; dit beperkt het aantal advertenties dat aan je video kan worden gekoppeld.
  6. Als je niet wil dat bepaalde adverteerders aan jouw video worden gekoppeld, kan je de desbetreffende gebruikersnamen handmatig invoeren in het gedeelte @Gebruikersnamen van adverteerders uitsluiten.

Standaardinstellingen opgeven voor het genereren van inkomsten

1. Klik op de knop Inkomsten genereren op de navigatiebalk bovenaan.
  2. Klik op Instellingen in het vervolgkeuzemenu dat wordt weergegeven.
  3. Schakel Alle nieuwe video's te gelde maken met Amplify Pre-roll in als je wil dat alle video's die vanaf nu worden geüpload, automatisch worden gebruikt om inkomsten te genereren.
  4. Selecteer een relevante contentcategorie in het gedeelte Tag je content.
  5. Als je niet wil dat bepaalde categorieën advertenties voorafgaand aan je video worden weergegeven, kan je die categorieën selecteren in het gedeelte Tags uitsluiten.
    1. Tip: selecteer niet te veel tags; dit beperkt het aantal advertenties dat aan je video kan worden gekoppeld.
  6. Als je niet wil dat bepaalde adverteerders aan jouw video worden gekoppeld, kan je de desbetreffende gebruikersnamen handmatig invoeren in het gedeelte @Gebruikersnamen van adverteerders uitsluiten.
  7. Klik op Opslaan. Deze instellingen worden nu toegepast op alle nieuwe media waarmee inkomsten moeten worden gegenereerd.

Geschatte inkomsten per video bekijken

1. Klik op een video in je Media Studio-bibliotheek.
  2. Klik op de knop Meer analyses.
  3. Selecteer een datumbereik met het filter rechtsboven (standaard worden zeven dagen weergegeven).
  4. Scrol omlaag naar het gedeelte Geschatte inkomsten om te zien hoeveel er tijdens dat datumbereik is verdiend.

Uitbetalingsinformatie van uitgevers (totale inkomsten) bekijken

1. Klik op de knop Inkomsten genereren op de navigatiebalk bovenaan.
  2. Klik op Inkomsten in het vervolgkeuzemenu dat wordt weergegeven.
  3. Je ziet hier alle uitbetalingsinformatie. Deze informatie kan worden geëxporteerd.

Veelgestelde vragen over Amplify Pre-roll

Moet ik elke video expliciet inschakelen?

Nee, de uitgever kiest welke video's in het programma worden ingeschakeld. Dit kan voor elke video afzonderlijk worden aangegeven of als standaard worden ingesteld op de pagina met accountinstellingen. Klik hiervoor op de knop Inkomsten genereren op de navigatiebalk bovenaan.

Kan ik merken of categorieën opgeven die niet aan mijn video's moeten worden gekoppeld?

Ja, uitgevers kunnen zowel individuele accountnamen als categorieën opgeven. Adverteerders hebben die mogelijkheid ook binnen hun eigen dashboard.

Hoe krijg ik vóór de betalingsdatum informatie over mijn inkomsten?

Op het tabblad Analyse wordt een schatting gegeven van de inkomsten van de uitgever. Hier zit een vertraging van twee dagen in. Alle bedragen zijn schattingen en deze komen niet altijd helemaal overeen met de uiteindelijke betalingen. Zie de partnervoorwaarden voor aanvullende informatie.

Hoe en wanneer word ik betaald?

Twitter betaalt uitgevers 60 dagen na de laatste dag van de kalendermaand waarin de inkomsten zijn gegenereerd. De inkomsten van juni worden bijvoorbeeld eind augustus uitbetaald. De betalingen worden automatisch gestuurd en de contactpersoon in de betalingsgegevens ontvangt een e-mailmelding.

Inkomsten genereren met Amplify Sponsorschappen

Inkomsten genereren met Tweets met video

1. Klik vanuit je bibliotheek op de Tweetknop onder de miniatuur van de video.
  2. Voer in het opstelvenster voor Tweets de tekst van de Tweet (maximaal 280 tekens) in.
  3. Klik op het selectievakje Inkomsten genereren met deze video.
  4. Je kan de volgende typen metadata bijwerken (optioneel):

• Titel
    • Beschrijving
    • Call-to-action-URL
  5. Selecteer het juiste pakket in het vervolgkeuzemenu Inkomsten genereren

6. Je kan aanvullende metadata voor het genereren van inkomsten bijwerken (optioneel):

• @Gebruikersnamen van adverteerders uitsluiten - dit veld kan je negeren, tenzij je Twitter-accountmanager je vraagt dit te gebruiken.
  7. Klik op de Tweetknop om je nieuwe Tweet meteen te publiceren.

Inkomsten genereren met Tweets met live video (uitzending)

1. Klik vanuit Producer op het tabblad Uitzending.

2. Klik op een bestaande uitzending.

3. Klik op de Tweetknop onder de previewspeler om het opstelvenster voor Tweets te openen.

4. Klik op het selectievakje Inkomsten genereren met deze video.

5. Selecteer het juiste pakket in het vervolgkeuzemenu Inkomsten genereren.

6. Je kan aanvullende metadata voor het genereren van inkomsten bijwerken (optioneel):

• @Gebruikersnamen van adverteerders uitsluiten - dit veld kan je negeren, tenzij je Twitter-accountmanager je vraagt dit te gebruiken.
  7. Klik op de Tweetknop om je nieuwe Tweet meteen te publiceren.

Veelgestelde vragen over Amplify Sponsorschappen

Kan ik een video voor Amplify Sponsorschappen delen zonder te tweeten?

Nee, je moet op dit moment elke keer als je een video in een pakket wilt plaatsen, een nieuwe Tweet maken.

Ik ben vergeten het pakket te selecteren bij het tweeten. Kan ik handmatig een Tweet aan een pakket koppelen?

Nee, je moet het programma selecteren wanneer je gaat tweeten. Als dat niet is gebeurd, kan je de Tweet het beste verwijderen en dan een nieuwe maken met het juiste pakket eraan gekoppeld.

Ik heb per ongeluk in het verkeerde pakket getweet. Kan ik die Tweet handmatig uit het pakket verwijderen?

Nee, een Tweet die niet goed is gemaakt, moet je verwijderen.

Kan één video voor meerdere pakketten worden gebruikt?

Ja, het is mogelijk om dezelfde video voor meerdere pakketten te gebruiken, maar dan moet je wel meerdere Tweets maken, die allemaal aan een ander pakket zijn gekoppeld.

Waarom zie ik geen vervolgkeuzemenu om een pakket te selecteren?

Neem contact op met je Twitter-accountmanager voor meer informatie.