Een Moment maken

Twitter Momenten zijn geselecteerde verhalen op basis van Tweets over wat er overal ter wereld gebeurt. Je kan snel je eigen verhaal maken met Twitter Momenten.

Je kan op drie manieren je eigen Moment maken via twitter.com. Je krijgt toegang tot Momenten via het tabblad Momenten, je profielpagina of de detailweergave van een Tweet. Om te beginnen heb je een titel, beschrijving, Tweets en een omslagafbeelding nodig.

Opmerking: Het maken van Momenten is alleen beschikbaar op twitter.com. Het is niet langer mogelijk om een Moment te maken via de Twitter-app voor iOS of Android.

Instructies bekijken voor:

Een Moment maken

Via het tabblad Momenten:

1. Ga naar het tabblad Momenten en klik op Nieuw Moment maken.
  2. Klik op het veld Geef je Moment een titel om je Moment een naam te geven.
  3. Klik op het veld Een beschrijving toevoegen en geef een beschrijving voor je Moment op.
  4. Kies de Tweets die je aan je Moment wil toevoegen:
    1. In het gedeelte Tweet toevoegen aan je Moment onderaan de pagina kan je snel Tweets selecteren via Tweets die ik leuk vind, Tweets van account, Tweetlink en Tweets zoeken
    2. Om een Tweet toe te voegen aan je Moment, klik je op het vinkje  .
  5. Klik op Omslag instellen om een omslagafbeelding te kiezen uit een van je geselecteerde Tweets. Je kan ook een afbeelding vanaf je computer uploaden. Om een Mobiel voorbeeld in te stellen, klik je op Volgende en vervolgens op Opslaan. Als je een andere afbeelding wil kiezen, beweeg je de muisaanwijzer over de omslagafbeelding en klik je op Omslagmedia wijzigen. Als je een omslag hebt ingesteld, komt onder de afbeelding een bronvermelding te staan.
  6. Zodra je Tweets in je verzameling hebt, kan je deze omhoog of omlaag verplaatsen door te klikken op de pijltjestoetsen omhoog of omlaag aan de rechterkant van een Tweet.
  7. Klik op de knop verwijderen  om een Tweet uit je Moment te verwijderen.
  8. Klik op de knop bijsnijden  naast een geselecteerde Tweet om een selectie te maken van de afbeelding voor mobiele weergave.
  9. Klik op de knop Later voltooien bovenaan de pagina om een concept op te slaan.
  10. Als je klaar bent om je Moment te publiceren, klik je op de knop Publiceren bovenaan de pagina.

Vanuit een Tweet:

1. Klik of tik op het icoon  .
  2. Selecteer Nieuw Moment om de Tweet toe te voegen aan een nieuw Moment. Afgeronde Momenten of concepten van Momenten worden ook in de vervolgkeuzelijst opgenomen.
  3. Volg de bovenstaande instructies om je Moment af te ronden.

Via het tabblad Momenten op je profielpagina:

1. Klik op het tabblad Momenten en vervolgens op de knop Nieuw Moment maken om aan de slag te gaan.
  2. Volg de bovenstaande instructies om je Moment af te ronden.

Meer opties bij het maken van een Moment:

Via het menu Meer bovenaan de pagina:

1. Klik op ••• Meer terwijl je in de conceptmodus bent.
  2. Selecteer Themakleur voor mobiel kiezen als je een kleur wil toepassen.
  3. Selecteer Aangeven dat dit Moment gevoelig materiaal bevat als dat zo is.
  4. Selecteer Moment privé delen om de URL van je Moment te kopiëren en privé te delen met anderen. Alleen mensen met de URL kunnen het Moment zien. Het zal niet worden weergegeven op je profielpagina of op Twitter worden gepubliceerd.
  5. Selecteer Publicatie van Moment ongedaan maken om een eerder gepubliceerd Moment niet langer te publiceren.
  6. Selecteer Moment verwijderen om het Moment permanent te verwijderen uit je profiel en van Twitter. Er verschijnt een pop-upbericht om de verwijdering te bevestigen.

Als je je Moment als concept hebt opgeslagen:

1. Klik op de knop Wijzigen onder de beschrijving van het Moment om je Moment verder te bewerken.
  2. Klik op de Tweet-knop onder de beschrijving van het Moment om je Moment met je volgers te delen. Het opstelvenster voor Tweets verschijnt. Hierin kan je de automatisch ingevulde titel en een link van het Moment bewerken en toevoegen.
  3. Klik op het icoon  onder de beschrijving van het Moment om je Moment in een privébericht te delen. Ook kan je hier de tekst bekijken en links naar je Moment insluiten. Wanneer je door je opgeslagen of gepubliceerde Momenten bladert, verschijnt er aan de linkerkant een menu waar je eenvoudig je Moment kan Wijzigen, Tweeten of als bericht kan versturen.
  4. Je opent al je Momenten (concepten of gepubliceerde Momenten) door Momenten te selecteren in het vervolgkeuzemenu van je profielicoon.

Kan ik mijn Moment privé maken?

Als je een Moment maakt via twitter.com, kan je Moment privé delen selecteren. Je Moment is dan alleen beschikbaar voor mensen die de link hebben. Als je wil dat Momenten die je eerder hebt gepubliceerd of gedeeld alleen voor jou zichtbaar zijn, selecteer je Publicatie van Moment ongedaan maken.

Kan de content in mijn Moment worden gerapporteerd?

Ja. De content die in een Moment wordt weergegeven, zoals foto's, video's of Tweets, kan worden gerapporteerd. Lees meer over de verschillende opties om onderdelen van een Moment te rapporteren.

Wat gebeurt er als een Tweet wordt gerapporteerd die ik in mijn Moment heb opgenomen?

Als de omslag of een van de Tweets in je Moment gerapporteerd wordt en het blijkt dat deze de Twitter-regels schendt, kan je account worden geblokkeerd, zelfs als je niet de auteur van de Tweet bent.

Opmerking: lees meer over Momenten en hoe je deze kan vinden.