Onderwerpen op X

Er vinden zoveel interessante gesprekken plaats op X dat het zo nu en dan moeilijk kan zijn om te vinden wat het meest relevant voor je is. Hier kunnen Onderwerpen behulpzaam zijn.

Hoe we Onderwerpen selecteren

Er zijn talloze Onderwerpen verdeeld over vele categorieën op X die je kan volgen. We doen ons best om constant nieuwe Onderwerpen toe te voegen. Hoe kiezen we welke Onderwerpen we aanbieden? Dat gebeurt op basis van het volume en de kwaliteit van de gesprekken die plaatsvinden op X. Het volume bepalen we door te kijken naar hoeveel mensen posts over dat Onderwerp posten, Reposten, beantwoorden en leuk vinden.

We streven ernaar Onderwerpen op X een weerspiegeling te maken van de bredere, langere gesprekken die mensen hebben over de gebeurtenissen, mensen en dingen die ze bespreken. Daarom maken we gebruik van zelflerende systemen om posts te vinden die verwant zijn aan deze gesprekken. Mogelijk posten ze vaak over het Onderwerp of voeren ze veel interactie met posts over het Onderwerp. Op basis daarvan vinden we de posts die het meest interessant zijn voor die mensen met behulp van algoritmen, trefwoorden en andere signalen.

We hebben een aantal beveiligingsmechanismen ingebouwd om de gesprekken binnen een Onderwerp gezond en vrij van wangedrag te houden, onder andere door geen posts voor een Onderwerp aan te bevelen als de interactie wordt gemanipuleerd of spameigenschappen vertoont.

Een Onderwerp volgen
Vanuit de tijdlijn van je startpagina:
Stap 1

Tijdens het scrollen door de tijdlijn van je startpagina, kunnen wij je een Onderwerp voorstellen om te volgen.

Stap 2

Tik of klik op het icoon Volgen om een voorgesteld Onderwerp te volgen.

Vanuit je menu Onderwerpen:
Stap 1

Ga naar het icoon Meer en tik of klik op Onderwerpen.

Stap 2

Er verschijnt een pop-upvenster met opties.

Stap 3

Klik of tik op Onderwerpen.

Stap 4

Als je bepaalde Onderwerpen volgt, worden deze hier vermeld. Je kan meer Onderwerpen selecteren om te volgen door op de knop Volgen te klikken.

Stap 5

Als je niet bent geïnteresseerd, kan je de knop  selecteren. Deze Onderwerpen verschijnen dan in de categorie Geen interesse van Onderwerpen. Je kan er altijd voor kiezen deze Onderwerpen weer te volgen als je van gedachten verandert.

Een Onderwerp ontvolgen
Vanuit de tijdlijn van je startpagina:
Stap 1

Ga in de tijdlijn van je startpagina naar een Tweet over een Onderwerp dat jij nu volgt.

Stap 2

Tik of klik op het  icoon bovenaan de Tweet en selecteer Ontvolgen.

Vanuit je Onderwerpen:
Stap 1

Tik op mobiel op Onderwerpen in het menu van je profielicoon. Ga op internet naar het icoon Meer  en tik of klik op Onderwerpen

Stap 2

Tik of klik op het icoon naast het Onderwerp.

Maximaal honderd van de door jou gevolgde Onderwerpen zijn tegelijkertijd zichtbaar in je menu Onderwerpen. Ga naar Je Twitter-gegevens om alle door jou gevolgde Onderwerpen, en de Onderwerpen waarvan wij denken dat ze jou interesseren op basis van je profiel en activiteit, te bekijken.

De koppeling van je account aan bepaalde interessecategorieën opheffen
In de Twitter-app voor iOS of Android:
Stap 1

Ga naar Instellingen en privacy in het menu van je profielicoon en tik op Privacy en veiligheid.

Stap 2

Onder het gedeelte Gegevens delen en activiteiten buiten Twitter tikken op Advertentievoorkeuren, daarna op Je Twitter-gegevens bekijken.

Stap 3

Je moet eventueel je gebruikersnaam of e-mailadres dat aan je Twitter-account is gekoppeld invoeren. Voer je wachtwoord in en tik op Bevestigen.

Stap 4

Tik op het scherm Je Twitter-gegevens op Gegevens over interessecategorieën en advertenties.

Stap 5

Tik op Interessecategorieën van Twitter.

Stap 6

Deselecteer alle interessecategorieën waarvoor je je wil afmelden.

Op twitter.com
Stap 2

Deselecteer alle interessecategorieën waarvoor je je wil afmelden.

Aangeven dat je niet wil worden opgenomen in een Onderwerp
Op twitter.com
Stap 2

Klik of tik op de tab Bekend door aan de bovenkant.

Stap 3

Deselecteer de Onderwerpen die je niet wil laten vermelden onder Bekend door.

Bekijken welke Onderwerpen iemand volgt
In de Twitter-app voor iOS of Android en op twitter.com:
Stap 1

Ga naar zijn of haar profiel.

Stap 2

Klik of tik op het icoon meer  bovenaan zijn of haar profielpagina.

Stap 3

Selecteer Onderwerpen bekijken.

Veelgestelde vragen over Onderwerpen

Wie kan mijn Onderwerpen zien?

Onderwerpen die je volgt zijn openbaar. Iedereen die jouw volledige profiel kan zien, kan de Onderwerpen bekijken die jij volgt. Als je Tweets zijn afgeschermd, kunnen alleen je volgers je Onderwerpen bekijken. Ga om je Tweets af te schermen naar je instellingen voor Privacy en veiligheid en selecteer Je Tweets afschermen.

Kan ik Onderwerpen ontvolgen?

Net als met de accounts die jij volgt, kan je Onderwerpen op elk moment ontvolgen. Je vindt de stappen voor het ontvolgen van een Onderwerp hier. Misschien raden we je nog wel af en toe Tweets over een bepaald Onderwerp aan, bijvoorbeeld als je dit als leuk blijft markeren of erover blijft tweeten of retweeten. Als je een Onderwerp ontvolgt, zullen we geen content meer aanraden op basis van het feit dat je dat Onderwerp volgde.

Als ik suggesties zie die me niet interesseren, hoe geef ik dat dan aan?

We werken voortdurend aan het verbeteren van je ervaring met Onderwerpen en van de suggesties die we je laten zien. We hebben het gemakkelijker voor je gemaakt om aan te geven dat je niet bent geïnteresseerd bent in een Onderwerp dat we voorstellen in de tijdlijn van je startpagina en op het tabblad Verkennen. Je hoeft alleen maar op de selectie Geen interesse te tikken in de melding bij het voorgestelde Onderwerp.

Hoe kan ik me voor interessecategorieën afmelden die niet bij mijn interesses aansluiten?

Je kan je altijd afmelden voor interessecategorieën door een bezoek te brengen aan Interessecategorieën van Twitter in Je Twitter-gegevens. We gebruiken dan dat Onderwerp niet langer om je ervaring op Twitter persoonlijker te maken en we geven het niet meer als suggestie om te volgen, tenzij je er specifiek naar zoekt. Denk eraan dat het enige tijd kan duren voordat deze wijzigingen in al onze systemen van kracht worden. Hierdoor kan het zijn dat je om andere redenen nog steeds content over een Onderwerp ziet, zoals het feit dat jij iemand volgt die erover praat.