Onderwerpen volgen en ontvolgen

Door een onderwerp te volgen kan je op de hoogte blijven van wat er speelt en ook andere relevante content over dat onderwerp zien, zoals Tweets, evenementen en advertenties. Op de tijdlijn op je startpagina en in de zoekresultaten krijg je verzoeken om onderwerpen te volgen. Tik in het verzoek op de knop Volgen en we maken je ervaring op Twitter persoonlijker op basis van je interesse in dit onderwerp. Ook kunnen we je koppelen aan andere onderwerpen waarvan we denken dat ze je interesseren, op basis van je profiel en activiteit, zoals de Tweets die je bekijkt of als leuk markeert.

Belangrijke informatie over onderwerpen

• Onderwerpen die jij volgt, zijn openbaar. Iedereen die jouw volledige profiel kan zien, kan de onderwerpen bekijken die jij volgt. Als je Tweets zijn afgeschermd, kunnen alleen je volgers je onderwerpen bekijken. Ga om je Tweets af te schermen naar je instellingen voor Privacy en veiligheid en selecteer Je Tweets afschermen.

• Jij bent de baas. Net als met de accounts die jij volgt, kan je onderwerpen op elk moment ontvolgen. Misschien raden we je nog wel af en toe Tweets over een bepaald onderwerp aan, bijvoorbeeld als je dit als leuk blijft markeren of erover blijft tweeten of retweeten. Als je een onderwerp ontvolgt, zullen we geen content meer aanraden op basis van het feit dat je dat onderwerp volgde.

• Als je niet geïnteresseerd bent. Laat het ons weten als je niet geïnteresseerd bent in een onderwerp met een bezoek aan Interessecategorieën van Twitter in Je Twitter-gegevens. Dan gebruiken we dat onderwerp niet langer om je ervaring op Twitter persoonlijker te maken en geven we het niet meer als suggestie om te volgen, tenzij je er specifiek naar zoekt. Denk eraan dat het enige tijd kan duren voordat deze wijzigingen in al onze systemen van kracht worden. Hierdoor kan het zijn dat je om andere redenen nog steeds content over een onderwerp ziet, zoals het feit dat jij iemand volgt die erover praat.

Een onderwerp ontvolgen

Vanuit de tijdlijn van je startpagina:

1. Ga in de tijdlijn van je startpagina naar een Tweet over een onderwerp dat jij nu volgt.
  2.  Tik op  het icoon bovenaan de Tweet en selecteer Ontvolgen.

Vanuit je onderwerpen:

1. Tik op Onderwerpen in het menu van je profielicoon.
  2. Tik naast het onderwerp op Ontvolgen.

Opmerking: Maximaal honderd van de door jou gevolgde onderwerpen zijn tegelijkertijd zichtbaar in je menu Onderwerpen. Ga naar Je Twitter-gegevens om alle door jou gevolgde onderwerpen, en de onderwerpen waarvan wij denken dat ze jou interesseren op basis van je profiel en activiteit, te bekijken.

Zo laat je ons weten dat je niet geïnteresseerd bent

In de Twitter-app voor iOS of Android:

1. Ga naar Instellingen en privacy in het menu van je profielicoon en tik op Account.
  2. Tik onder Gegevens en toestemmingen op Je Twitter-gegevens.
  3. Voer je wachtwoord in en tik op Bevestigen.
  4. Tik op het scherm Je Twitter-gegevens op Gegevens over interessecategorieën en advertenties
  5. Tik op Interessecategorieën van Twitter.
  6. Deselecteer alle interessecategorieën waarin je niet geïnteresseerd bent.

Op twitter.com

1. Ga naar Interessecategorieën van Twitter in Je Twitter-gegevens.
  2. Deselecteer alle interessecategorieën waarin je niet geïnteresseerd bent.

Bekijken welke onderwerpen iemand volgt

Je hebt de mogelijkheid om te bekijken welke onderwerpen iemand anders volgt. Je kan onderwerpen van iemand anders bekijken als zijn of haar Tweets openbaar zijn, of als de Tweets afgeschermd zijn en je bent goedgekeurd als volger.

In de Twitter-app voor iOS of Android en op twitter.com:

1. Ga naar zijn of haar profiel.
  2. Klik of tik op het menu meer  bovenaan zijn of haar profielpagina.
  3. Selecteer Onderwerpen bekijken.