Over onderwerpen op Twitter

Er vinden zoveel interessante gesprekken plaats op Twitter dat het zo nu en dan moeilijk kan zijn om te vinden wat het meest relevant voor je is. Hier kunnen onderwerpen behulpzaam zijn.

In je profielmenu, op de tijdlijn van je startpagina en in de zoekresultaten word je gevraagd of je bepaalde onderwerpen wil volgen. Als je een onderwerp volgt, stemmen we je Twitter-beleving af op je persoonlijke voorkeuren met relevante Tweets, evenementen en advertenties. Ook kunnen we je koppelen aan andere onderwerpen waarvan we denken dat ze je interesseren, op basis van je profiel en activiteit, zoals de Tweets die je bekijkt of als leuk markeert.

Hoe selecteren we onderwerpen?

Er zijn talloze onderwerpen verdeeld over vele categorieën op Twitter die je kan volgen via de Onderwerpenbrowser. We doen ons best om vrijwel wekelijks nieuwe onderwerpen toe te voegen. Hoe kiezen we welke onderwerpen we aanbieden? Dat gebeurt op basis van het volume en de kwaliteit van de gesprekken die plaatsvinden op Twitter. Het volume bepalen we door te kijken naar hoeveel mensen Tweets over dat onderwerp Tweeten, Retweeten, beantwoorden en leuk vinden.

We streven ernaar onderwerpen op Twitter een weerspiegeling te maken van de bredere, langere gesprekken die mensen hebben over de gebeurtenissen, mensen en dingen die ze bespreken. Daarom maken we gebruik van zelflerende systemen om Tweets te vinden die verwant zijn aan deze gesprekken. Mogelijk Tweeten ze vaak over het onderwerp of voeren ze veel interactie met Tweets over het onderwerp. Op basis daarvan vinden we de Tweets die het meest interessant zijn voor die mensen met behulp van algoritmen, trefwoorden en andere signalen.

We hebben een aantal beveiligingsmechanismen ingebouwd om de gesprekken binnen een onderwerp gezond en vrij van wangedrag te houden, onder andere door geen Tweets voor een onderwerp aan te bevelen als de interactie wordt gemanipuleerd of spameigenschappen vertoont.

Belangrijke informatie over onderwerpen

• Onderwerpen die jij volgt, zijn openbaar. Iedereen die jouw volledige profiel kan zien, kan de onderwerpen bekijken die jij volgt. Als je Tweets zijn afgeschermd, kunnen alleen je volgers je onderwerpen bekijken. Ga om je Tweets af te schermen naar je instellingen voor Privacy en veiligheid en selecteer Je Tweets afschermen.

• Jij bent de baas. Net als met de accounts die jij volgt, kan je onderwerpen op elk moment ontvolgen. Misschien raden we je nog wel af en toe Tweets over een bepaald onderwerp aan, bijvoorbeeld als je dit als leuk blijft markeren of erover blijft tweeten of retweeten. Als je een onderwerp ontvolgt, zullen we geen content meer aanraden op basis van het feit dat je dat onderwerp volgde.

• Als je niet geïnteresseerd bent. Laat het ons weten als je niet geïnteresseerd bent in een onderwerp met een bezoek aan Interessecategorieën van Twitter in Je Twitter-gegevens. Dan gebruiken we dat onderwerp niet langer om je ervaring op Twitter persoonlijker te maken en geven we het niet meer als suggestie om te volgen, tenzij je er specifiek naar zoekt. Denk eraan dat het enige tijd kan duren voordat deze wijzigingen in al onze systemen van kracht worden. Hierdoor kan het zijn dat je om andere redenen nog steeds content over een onderwerp ziet, zoals het feit dat jij iemand volgt die erover praat.
  • We nemen de tijd om te testen. Naarmate we steeds nieuwe Onderwerpen opzetten, waaronder Onderwerpen voor complexere zaken en interessecategorieën, gaan we voorzichtig te werk en beginnen we met slechts een beperkt aantal accounts en voegen we pas in de loop der tijd nieuwe toe. Dit doen we om het Onderwerp te testen en onze systemen aan te passen, zodat we jou de meest interessante, gezonde Tweets kunnen bieden. Als jij bent opgenomen in een Onderwerp, kan je aangeven dat je dat niet wil door de onderstaande instructies te volgen.

Een onderwerp volgen

Vanuit de tijdlijn van je startpagina:

1. Tijdens het scrollen door de tijdlijn van je startpagina, kunnen wij je een onderwerp voorstellen om te volgen.
  2. Tik op het icoon Volgen om een voorgesteld onderwerp te volgen.

Vanuit je menu Onderwerpen:

1. Tik op Onderwerpen in het menu van je profielicoon.
  2. Tik op Volg enkele onderwerpen om door categorietypes te bladeren, zoals Entertainment, Gaming, Sport, enz. Tik binnen elke categorie en subcategorie op de knop Volgen naast de onderwerpen die je wil volgen.
  3. Als je klaar bent, tik je op Gereed.

Een onderwerp ontvolgen

Vanuit de tijdlijn van je startpagina:

1. Ga in de tijdlijn van je startpagina naar een Tweet over een onderwerp dat jij nu volgt.
  2.  Tik op  het icoon bovenaan de Tweet en selecteer Ontvolgen.

Vanuit je onderwerpen:

1. Tik op Onderwerpen in het menu van je profielicoon.
  2. Tik naast het onderwerp op Ontvolgen.

Opmerking: Maximaal honderd van de door jou gevolgde onderwerpen zijn tegelijkertijd zichtbaar in je menu Onderwerpen. Ga naar Je Twitter-gegevens om alle door jou gevolgde onderwerpen, en de onderwerpen waarvan wij denken dat ze jou interesseren op basis van je profiel en activiteit, te bekijken.

Zo laat je ons weten dat je niet geïnteresseerd bent

In de Twitter-app voor iOS of Android:

1. Ga naar Instellingen en privacy in het menu van je profielicoon en tik op Account.
  2. Tik onder Gegevens en toestemmingen op Je Twitter-gegevens.
  3. Voer je wachtwoord in en tik op Bevestigen.
  4. Tik op het scherm Je Twitter-gegevens op Gegevens over interessecategorieën en advertenties
  5. Tik op Interessecategorieën van Twitter.
  6. Deselecteer alle interessecategorieën waarin je niet geïnteresseerd bent.

Op twitter.com

1. Ga naar Interessecategorieën van Twitter in Je Twitter-gegevens.
  2. Deselecteer alle interessecategorieën waarin je niet geïnteresseerd bent.

Aangeven dat je niet wil worden opgenomen in een Onderwerp

Op twitter.com

1. Ga naar Interessecategorieën van Twitter in Je Twitter-gegevens.
  2. Klik op de tab Bekend door aan de bovenkant.
  3. Deselecteer de Onderwerpen die je niet wil laten vermelden onder Bekend door.

Bekijken welke onderwerpen iemand volgt

Je hebt de mogelijkheid om te bekijken welke onderwerpen iemand anders volgt. Je kan onderwerpen van iemand anders bekijken als zijn of haar Tweets openbaar zijn, of als de Tweets afgeschermd zijn en je bent goedgekeurd als volger.

In de Twitter-app voor iOS of Android en op twitter.com:

1. Ga naar zijn of haar profiel.
  2. Klik of tik op het menu meer  bovenaan zijn of haar profielpagina.
  3. Selecteer Onderwerpen bekijken.